arbuz
-
Lubicie arbuzy? Zobaczcie, co można z nich wyczarować. Mamy garść przepisów
Orzeźwia, nawadnia, jest niskokaloryczny. Zazwyczaj nie potrzebuje dodatkowej oprawy - plastry arbuza z kapiącym sokiem i tak są pyszne. Spróbuj jednak wykorzystać jego zalety w kuchni - proponujemy chłodnik, sałatki i przekąski.
-
Jak powstają bezpestkowe arbuzy? Do ich produkcji potrzebna jest bardzo toksyczna substancja
Słodkie soczyste arbuzy lubi większość z nas. Ale po co im te pestki? Na szczęście są arbuzy bezpestkowe i takich często szukamy w sklepach. Tylko skąd one się biorą, skoro nie mają pestek, które można by zasadzić? Sprawdziliśmy to.
-
Do lasu nie tylko na grzyby? Leśnicy z Puszczy Augustowskiej znaleźli... arbuza [ZDJĘCIA]
Podczas leśnych spacerów można natrafić na wiele znalezisk. To przede wszystkim grzyby. Jednak nie tylko grzybiarze mogą znaleźć coś dla siebie. Leśnicy z Podlasia odkryli rosnącego na ziemi... arbuza.