awokado

Więcej o:

awokado

  • Sałatka z awokado - co dodać, jak przyrządzić?

    Co do awokado w sałatce? Sałatka z awokado to sałatka, do której można wykorzystać bardzo wiele różnych składników. Awokado ma delikatny, choć charakterystyczny smak, którego nie należy tłumić zbyt dużą liczbą wyrazistych składników. Sprawdzi się z różnego rodzaju serami ? np. fetą, mozzarellą

  • Jak zrobić guacamole? Przepis na doskonałą pastę z awokado

    Guacamole z awokado Pasta guacamole to tradycyjny przysmak pochodzący z Ameryki Południowej. Ten popularny dip pochodzi z Meksyku, a jego początki sięgają czasów azteckich. Nazwa guacamole oznacza po prostu "sos z awokado". Rzeczywiście, można guacamole nazwać sosem, choć teraz bardziej używane

  • Awokado: jak jeść, aby wykorzystać maksymalnie jego dobroczynne działanie?

    Awokado: właściwości owocu wykorzystywanego niemal na całym świecie Jak jeść awokado, aby korzystać z jego wielu pozytywnych właściwości? Awokado rośnie na wiecznie zielonym drzewie, jest źródłem witamin, potasu, wartościowych kwasów i zdrowych tłuszczy. Świetnie pasuje do sałatek czy rozmaitych

  • Dwa proste przepisy na dania z awokado. Lekkie potrawy w sam raz na wiosnę

    Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl Awokado (zwane też smaczliwka) jest dobrym dodatkiem do różnych przepisów. Wybraliśmy 2 ciekawe dania, które idealnie nadają się na wiosnę. Spróbujcie sami. Zupa z awokado to nasz pierwszy pomysł na lekki posiłek

  • Koktajl z awokado. Przygotuj w 5 minut pożywną przekąskę!

    Co można zrobić z awokado? Ile ma ono kalorii? Koktajl z awokado to tylko jedna z wielu możliwości wykorzystania tego wyjątkowego produktu. Awokado uznawane jest za jeden z najzdrowszych owoców, posiadających szerokie właściwości prozdrowotne. Naturalnie występuje na terenach Ameryki Środkowej

  • Pestka awokado? Nie wyrzucaj! Nie uwierzysz, co potrafi

    Pestka z awokado zawiera dwa razy więcej przeciwutleniaczy niż pozostała część owocu. Zawarte w niej antyoksydanty zapobiegają starzeniu się skóry. W jej składzie znajdują się również pierwiastki, takie jak wapń, magnez i potas,a także luteina. Wzmacniają one serce, regulują poziom cukru we krwi

  • Warszawska kawiarnia zrezygnowała z podawania awokado. Powód? Etyka

    Sezonowe warzywa zamiast awokado Nancy Lee to warszawska kawiarnia, która oferuje kuchnię wegańską i wegetariańską. W ostatnich dniach właściciele podjęli decyzję, że w ich menu nie znajdą się już potrawy z awokado. Dlaczego? Zadecydowały względy etyczne: nie można dokładnie określić, skąd pochodzi