baranina

Więcej o:

baranina

  • Sprawdzili, co jest w kebabach. Baranina? "Nie wykryliśmy w żadnej próbce"

    wołowy, substancje zagęszczające, skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości. Sprawdzili, co jest w kebabach. Baraniny ze świecą szukać W drugiej części reportażu dziennikarz podzielił się z widzami wynikami badań mięsa. Te, podobnie jak po kontroli IJHARS, wołały o pomstę do nieba. Myślicie, że w

  • Köfte kebab

    Podajemy proporcje na cztery kotleciki, czyli obiadową porcję dla jednej osoby: Kebab: 250 dag mielonej baraniny, 2 łyżki stołowe drobno startego sera gouda, zmiażdżony mały ząbek czosnku, szczypta soli, szczypta ostrej papryki, łyżeczka słodkiej papryki, szczypta czarnego mielonego pieprzu

  • Największa zamrażarka na świecie?

    Najłatwiej dolecicie tu Lan Chile z chilijskiego Punta Arenas lub argentyńskiego Rio Gallegos. W 1982 roku Argentyńczycy próbowali odebrać wyspy królowej - świadectwem tego konfliktu są liczne miny oraz pola bitewne, które można zwiedzać z przewodnikiem. W stolicy, Stanley, jest też małe muzeum.

  • Czebureki, czyli "złote pierogi". Jak je zrobić? Sekretem jest mięso

    z tamtejszej kuchni, czebureki są bardzo sycące i aromatyczne. Sprawdźcie, jak zrobić czebureki w domu. Czebureki - najlepsze mięso Do przygotowania czebureków należy wybrać najlepsze mięso. Jeśli macie dostęp do baraniny, będzie ona idealna do tego dania. Sprawdzi się również mięso wołowe - najlepiej zmielone

  • Bałkany - kuchnia

    Typowymi potrawami są cevape, czyli gotowane mięso z warzywami (baranina kurczak), cimbure - dania a la jajka na bekonie, z suszonym mięsem, corby - zupy, pity - ciasta z różnym nadzieniem, burki - duże placki z ciasta, nadziewane serem lub mięsem. Większość restauracji serwuje baraninę z grilla - typowe