barszcz z uszkami
-
Gessler krytykuje wigilijny barszcz. Te błędy królują w polskich domach, sklepowy zakwas to początek
Wigilia bez czerwonego barszczu z uszkami nie ma racji bytu. Niestety, w wielu domach nadal serwuje się zupę daleką od ideału. Magda Gessler wytyka najczęstsze błędy - sklepowy zakwas czy nieodpowiednie buraki to dopiero początek kulinarnego...
-
W tym QUIZIE pytamy o smakowite potrawy wigilijne. Rozpoznasz je na zdjęciach?
Już wkrótce będziemy je jeść do upadłego! Rozpoznasz potrawy wigilijne na zdjęciach? Zweryfikuje to ten quiz!
-
Najpierw popełniasz te błędy, później dziwisz się, że barszcz wygląda jak pomyje. Aby odzyskał swój kolor, musisz to zrobić
Barszcz z uszkami to dla wielu Polaków obowiązkowy punkt Wigilii. Zupa ta rozpoczyna w zasadzie wielogodzinne biesiadowanie z najbliższymi i rozgrzewa żołądki, przed kolejnymi potrawami. Niestety, podczas gotowania łatwo popełnić błąd, który zaważ...
-
Oszczędź sobie roboty i zrób je już teraz. Goście nigdy w życiu nie wyczują, że były wcześniej mrożone
Wigilia już niebawem, a to oznacza, że czas najwyższy zaplanować bożonarodzeniowe potrawy. Pierniki długo dojrzewające już leżakują i czekają na święta. Czy można zawczasu przygotować coś jeszcze? Oszczędź sobie nerwów tuż przed celebracją i ulep...
-
Magda Gessler zdradza sekret idealnych uszek wigilijnych. Sprężyste i miękkie ciasto to nie wszystko
Uszka to element obowiązkowy na wigilijnym stole. Te drobne pierożki mogą jednak przysporzyć sporo problemu i być prawdziwą udręką. Magda Gessler ma jednak na to sprytny sposób - wystarczy zadbać o idealnie sprężyste i miękkie ciasto, a także pełe...
-
Lepszego barszczu czerwonego nie zrobi nawet babcia. Wszystko dzięki dodatkom prosto z lasu
Lista kultowych, polskich zup jest długa, a wśród najlepszych można śmiało wyróżnić barszcz czerwony. Danie o obłędnym kolorze i aromacie kojarzy się przede wszystkim ze świętami, jednak sprawdzi się też na stole bez specjalnej okazji. Ważne jedna...
-
Kiedy robić uszka na Wigilię? Magda Gessler wskazuje jeden termin i radzi, jak je mrozić
Na wigilijnym stole nie może zabraknąć tradycyjnych potraw, a flagowym daniem bez wątpienia jest barszcz z uszkami. Magda Gessler podpowiada, kiedy przygotować małe pierożki z grzybowym nadzieniem. Restauratorka zdradza najlepszy termin i radzi, j...
-
Ciasto na uszka. Jak zrobić, by było idealne? Temperatura wody to klucz
Barszcz z uszkami to jedna z najważniejszych potraw wigilijnych. I choć barszcz sam w sobie jest smaczny, to właśnie uszka odgrywają tu najważniejszą rolę i nadają daniu niepowtarzalny smak. Jak przygotować ciasto na uszka, by wyszło idealne?...
-
Przepis na uszka. Jak i kiedy przygotować uszka do barszczu?
Przepis na uszka jest prosty i łatwy w przygotowaniu, jednak w nawale przedświątecznych obowiązków niekoniecznie należy zostawiać go na ostatnią chwilę. Kiedy najlepiej przygotować uszka?
-
Barszcz z uszkami. Ile lat ma barszcz, skąd pochodzą uszka i jak je zrobić?
Barszcz z uszkami to nieodłączny element wigilijnego stołu, a lepienie uszek ze zwykłego gotowania przemienia się w rodzinne spotkanie. Barszcz czerwony nie tak trudno przygotować. Musisz jedynie pamiętać o kilku prostych zasadach, by przyrządzić...
- Zawsze mrozisz ugotowane albo surowe pierogi? Pokażę ci inną metodę
- Jakie potrawy świąteczne można mrozić? Jest ich całkiem sporo
- Co to są dzyndzałki i jak je zrobić? Najlepsze pierogi, a to przez farsz
- Nie mocz grzybów w wodzie, jest lepszy sposób. Będą delikatniejsze
- Sernik z wiaderka zawsze się udaje. Jest puszysty jak chmurka
- Jak zrobić pyszny farsz do pierogów? Sekret tkwi w jednym składniku
- Jak przygotować suszone grzyby? Właściwy czas obróbki robi różnicę
- Nazywany jest złotą pomarańczą. Wspiera mózg i działa przeciwzapalnie
- Co zrobić, żeby odmulić karpia? Ten patent pozbawi go aromatu dna stawu
- Spróbuj chutney z gruszek. Już nigdy nie wrócisz do zwykłego dżemu