bekon
-
Smażysz bekon na patelni? Znamy lepszy sposób - dodaj odrobinę popularnego składnika, a będzie bardziej chrupiący
Bekon nie pyta, bekon rozumie - brzmi motto wielu mięsożerców, którzy nie wyobrażają sobie życia bez chrupiących plastrów boczku. Najczęściej przygotowujemy bekon na patelni i to jest rozwiązanie całkiem w porządku. Jeśli jednak chcesz, by bekon b...
-
Grzyby bekonowe - bezmięsna wersja słonego przysmaku. Wyrazisty smak uzyskasz w zaledwie kilku krokach
Jak przyrządzić bekon bez mięsa? Przedstawiamy przepis na grzyby bekonowe, czyli wegetariański odpowiednik słonego przysmaku. Ich przygotowanie jest wyjątkowo proste i szybkie - będziecie potrzebowali przypraw i sosu sojowego.
-
Dziennikarz z USA zdradza przepis na kopytka. Bardzo podobny do "naszego", ale jest różnica
Amerykański dziennikarz o polskich korzeniach odtworzył przepis na kopytka. Udało mu się? Sprawdźcie, jakie ma porady dla tych, którzy robią je po raz pierwszy.
-
Jak przygotować idealny bekon? Pamiętaj, by nie kłaść go na gorącą patelnię
Choć nie zajadamy się nim tak ochoczo jak Brytyjczycy czy Amerykanie, również i my lubimy dobrze przyrządzony bekon. Jak jednak go smażyć, by był idealny? Diabeł, jak to zwykle bywa, tkwi w szczegółach - nie wolno się spieszyć.
-
Burger King wprowadził do oferty lody... z bekonem. Do kiedy można je kupić?
Słodko-słone połączenia mają swoich zwolenników. Dlatego często do mięs dodaje się suszone owoce, a do amerykańskich pankejków syrop klonowy i bekon. Z podobnego założenia wyszedł Burger King, który w czasowej ofercie umieścił... lody z bekonem.
-
Bekon - jak smażyć? Do czego dodawać? Pyszny sposób na śniadanie
Bekon to jeden z najpopularniejszych mięsnych dodatków do różnych potraw. Dobrze wysmażony, lekko chrupiący bekon to prawdziwy przysmak! To jeden z tych produktów, o których bardzo trudno zapomnieć, gdy wreszcie postawiamy przejść na dietę. Jakie...