bekon
-
Zapomnij o smażeniu w tłuszczu. Trik szefa kuchni na idealnie chrupiący bekon. Nigdy się nie przypali
Jak się robi chrupiący bekon? Okazuje się, że to wcale nie takie trudne. Choć każdy ma swój sposób, często popełniamy błędy, przez które mięso staje się zbyt twarde. Kanadyjski szef kuchni zdradził metodę, dzięki której uzyskasz idealnie chrupiące...
-
Smażysz bekon na patelni? Znamy lepszy sposób - dodaj odrobinę popularnego składnika, a będzie bardziej chrupiący
Bekon nie pyta, bekon rozumie - brzmi motto wielu mięsożerców, którzy nie wyobrażają sobie życia bez chrupiących plastrów boczku. Najczęściej przygotowujemy bekon na patelni i to jest rozwiązanie całkiem w porządku. Jeśli jednak chcesz, by bekon b...
-
Grzyby bekonowe - bezmięsna wersja słonego przysmaku. Wyrazisty smak uzyskasz w zaledwie kilku krokach
Jak przyrządzić bekon bez mięsa? Przedstawiamy przepis na grzyby bekonowe, czyli wegetariański odpowiednik słonego przysmaku. Ich przygotowanie jest wyjątkowo proste i szybkie - będziecie potrzebowali przypraw i sosu sojowego.
-
Dziennikarz z USA zdradza przepis na kopytka. Bardzo podobny do "naszego", ale jest różnica
Amerykański dziennikarz o polskich korzeniach odtworzył przepis na kopytka. Udało mu się? Sprawdźcie, jakie ma porady dla tych, którzy robią je po raz pierwszy.
-
Jak przygotować idealny bekon? Pamiętaj, by nie kłaść go na gorącą patelnię
Choć nie zajadamy się nim tak ochoczo jak Brytyjczycy czy Amerykanie, również i my lubimy dobrze przyrządzony bekon. Jak jednak go smażyć, by był idealny? Diabeł, jak to zwykle bywa, tkwi w szczegółach - nie wolno się spieszyć.
-
Burger King wprowadził do oferty lody... z bekonem. Do kiedy można je kupić?
Słodko-słone połączenia mają swoich zwolenników. Dlatego często do mięs dodaje się suszone owoce, a do amerykańskich pankejków syrop klonowy i bekon. Z podobnego założenia wyszedł Burger King, który w czasowej ofercie umieścił... lody z bekonem.
-
Bekon - jak smażyć? Do czego dodawać? Pyszny sposób na śniadanie
Bekon to jeden z najpopularniejszych mięsnych dodatków do różnych potraw. Dobrze wysmażony, lekko chrupiący bekon to prawdziwy przysmak! To jeden z tych produktów, o których bardzo trudno zapomnieć, gdy wreszcie postawiamy przejść na dietę. Jakie...