beza
-
Przepis na bezy klasyczne - piękne i pyszne. Sprawdzą się jako słodki dodatek do kawy i dekoracji
Przepis na bezy jest niesamowicie prosty - wymagają tylko dwóch składników i nieco czasu. To również dobry sposób na zużycie białek, które zostały po przygotowywaniu innych potraw i ciast.
-
Bezy - przepis, który przygotujesz z trzech składników. Podpowiadamy, jak zrobić, żeby nie opadły
Bezy są często dodawane do różnych ciast i deserów. Słodkie, puszyste i chrupiące na zewnątrz. To prawdziwie królewski deser, który zrobisz z zaledwie dwóch składników. Jednak przygotowanie wcale nie jest takie proste. Sprawdź nasz przepis, by nie...
-
Tort bezowy na kawową nutę. Pyszny deser na Wielkanoc i nie tylko
Tort bezowy to puszysta propozycja na większą okoliczność, ale też leniwe popołudnie. Przepis wymaga odrobiny czasu i zaangażowania, ale efekt końcowy jest tego wart. O szczegółach piszemy poniżej.
-
Beza Pavlova - przepis idealny na tłusty czwartek. Jak przygotować ten deser i kiedy wypada tłusty czwartek 2022?
Beza Pavlova to prawdziwa królowa słodkości. Jej przygotowanie jest bardzo proste a każdy, kto spróbuje tego deseru, zakochuje się od pierwszego kęsa, zatem to idealny przepis na tłusty czwartek 2022. No właśnie, tylko kiedy w tym roku wypada to...
-
Beza - przepis, który powinien znać każdy. Bez jakiego składnika się nie uda?
Beza to ważny składnik wielu ciast oraz świetny pomysł na samodzielny deser. Przepis na bezę jest naprawdę bardzo prosty, my jednak wiemy, co zrobić, by zawsze się udawała. Chcesz zrobić bezę idealną? Nie możesz zapomnieć o soku z cytryny i...
-
Przepis na bezę. Dzięki temu trikowi nie opadnie
Beza to niezwykle słodki deser z białkowej masy i cukru pudru. Stanowi fantastyczny dodatek do wielu wypieków. I choć receptura brzmi banalnie - wykonanie idealnej bezy nie jest już takie proste. Tłumaczymy, co zrobić, by wyszła perfekcyjnie.
-
Kasztanowa beza Pavlova Nigelli Lawson. Obłędny deser idealny na święta
Beza Pavlova to bez dwóch zdań królewski deser. Jej wybitny smak zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Można przygotować ją na wiele sposobów, a jedną z propozycji jest kasztanowa beza Pavlova według przepisu słynnej Nigelli Lawson....
-
Tort bezowy Pavlova - pyszny przepis na domowy tort urodzinowy (i nie tylko)
Tort bezowy Pavlova nie jest trudny w przygotowaniu. Szukasz alternatywy dla ciężkich i gotowych tortów? Sprawdź lekką wersję Pavlova i ciesz się wyjątkowym smakiem w towarzystwie ulubionych owoców.
-
Pani Walewska to ulubiony przysmak dzieciństwa. Jak przygotować babcine ciasto?
Pani Walewska, czyli połączenie delikatnej bezy, masy budyniowej, kruchego ciasta i domowej konfitury. Jak przygotować ulubione ciasto z dzieciństwa? Podpowiadamy.
-
Co zrobić z porzeczkami? Szwagierka Kasi Tusk zachwyca przepisem. Ślinianki pracują!
Korzystajmy z sezonowych owoców, póki możemy! Dziś na tapet bierzemy czerwone porzeczki. Nie wiecie, co z nich zrobić? Zosia Cudny ma przepis na pyszny deser, który podbije wasze serca.
-
Co zrobić z białek? Trzy sposoby na wykorzystanie nadmiaru białek. Przepisy krok po kroku
Co zrobić z białek, które zostają nam z innych przepisów? Jest na to co najmniej kilka pomysłów. Dowiedz się, jak możesz wykorzystać nadmiar białek i żyć według zasad zero waste. Sprawdź kilka naszych przepisów.
-
Ciasto z jagodami i bezą - genialny deser dla prawdziwych słodziaków [PRZEPIS]
Ciasto z jagodami i bezą to obowiązkowy deser do przygotowania latem. Można zrobić je na wzór pleśniaka, gdzie dżem zastępujemy jagodami, a można zabrać się za nie w naszym stylu - barrrdzo słodkim.
-
Desery z malinami. Efektowne, smaczne i łatwe w przygotowaniu
Desery z malinami najlepiej smakują nie tylko w trakcie sezonu na te owoce, który trwa aż do jesieni. Mrożone maliny również można wykorzystać do przygotowania słodkich smakołyków.
-
Malinowa chmurka, czyli smakowity deser, który możesz przygotować w domu [PRZEPIS]
Malinowa chmurka to wypiek, który łączy w sobie ciasto kruche, bezę, puszysty krem oraz owocową galaretkę. Choć brzmi to skomplikowanie, to bez problemu poradzisz sobie z jego przygotowaniem.
-
Ciasto z białek. Do czego wykorzystać pozostałe białka jaj?
Ciasto z białek, czyli popularna beza to świetny pomysł na letni deser. W połączeniu z owocami wygląda obłędnie i smakuje wyśmienicie.
-
Ciasto z rabarbarem i bezą obowiązkowe w sezonie. Jak się za nie zabrać? [PRZEPIS]
Gdy na stoiskach w sklepach i na bazarkach pięrzy się rabarbar, oznacza to jedno: czas na ciasto z rabarbarem. Jest przepyszne i kruchutkie, a całości dopełnia rumiana beza. Jak zrobić ciasto z rabarbarem i bezą? Zapraszamy po przepis.
-
Minibezy to genialna propozycja, gdy przychodzą goście. Podpowiadamy, jak je zrobić
Mini bezy doskonale nadają się jako słodka przekąska do kawy lub piękna ozdoba na tort. Przygotowane własnoręcznie są nie tylko pyszne i urocze, ale także napawają prawdziwą dumą. W końcu bezy uchodzą za wypiek, który wcale nie jest tak łatwy do...