biała kiełbasa
-
Do żurku dodaje tylko taką kiełbasę. Żaden inny smak i aromat jej nie przebije
Nie ma Wielkanocny bez kultowego żurku, ale ten specjał można przygotowywać przez cały rok. Tradycyjna zupa lubuje się jednak w kolorowych dodatkach takich jak jajko, zielenina i oczywiście wkładka mięsna. Tu kluczową rolę odgrywa wybór odpowiedni...
-
Ta zapiekanka z resztek króluje na moim stole po Wielkanocy. Łącz mięsne kąski z kultowym warzywem
Zapiekanka z wielkanocnych resztek to przepis na szybki obiad za grosze, jednak to, co jest tu wyznacznikiem to wykorzystanie wszystkich produktów bez marnowania. Wystarczy mięsny rarytas połączyć z najpopularniejszym w Polsce warzywem i wszystko...
-
Gołąbki "po wielkanocne". Zamiast klasycznego mięsa robię je z rarytasu, który lubi pływać w żurku
Szukasz przepisu, który pochłonie resztki z wielkanocnego biesiadowania? Zamiast marnować jedzenie, lepiej postaw na soczyste i obłędne gołąbki w nietypowym wydaniu. Farsz zrobisz z rarytasu, który często jest zapiekany z chrzanem i cebulą lub tap...
-
Zamknij to mięso w cieście i zrób pierogi. Po pierwszym kęsie wszystkim opadnie szczęka
Pierogi można przyrządzić na wiele różnych sposobów, jednak niektóre z nich nadal są dla nas mało spotykane. Takim oryginalnym przykładem jest zrobienie ich z tym farszem. Główny składnik masz już w domu, bo był elementem wielkanocnego żurku i...
-
Kapitalnie prosta przekąska z białą kiełbasą. Nie obejrzysz się, a już jej nie będzie na stole
Tak jak jajka, biała kiełbasa w okresie Wielkanocy jest towarem bardzo popularnym. Jednak jej zastosowanie jest szersze niż tylko wrzucenie jej do żurku lub barszczu. Owinięta tym składnikiem i podpieczona tworzy idealną świąteczną przekąskę.
-
Pomysł na oryginalną białą kiełbasę. Goście będą pod wrażeniem, że podasz ją nie tylko w żurku
Biała kiełbasa otrzymuje swoje pięć minut w okresie świąt wielkanocnych i to właśnie wtedy jemy jej najwięcej. Można ją znaleźć w żurku, jednak jej smak warto wykorzystać jeszcze w inny sposób. Z tymi dodatkami będzie prawdziwą ucztą dla naszego...
-
Na to patrz, gdy kupujesz białą kiełbasę. Katarzyna Bosacka radzi, którą wybrać. "Coś za coś"
Biała kiełbasa to nieodłączny element Wielkanocy. Podaje się ją nie tylko do żurku, lecz także przygotowuje jako osobną potrawę. By danie z białą kiełbasą smakowało jak najlepiej, trzeba wiedzieć, którą wybrać - surową czy parzoną? Te wątpliwości...
-
Co rok na Wielkanoc serwuję białą kiełbasę pod kremową pierzynką. Jest arcy prosta i obłędnie smaczna
Biała kiełbasa może być podana po królewsku. Wystarczy, że zapieczesz ją pod kremową kołderką, a nie tylko będzie się pięknie prezentować, ale i równie wybitnie smakować. Podana na Wielkanoc zniknie z talerzy w okamgnieniu i będzie głównym tematem...
-
Biała kiełbasa nie tylko do żurku. Zapiecz ją w tym sosie, a każdy będzie prosić o przepis
Biała kiełbasa kojarzy nam się ze świętami wielkanocnymi, jako dodatek do żurku. Można ją jednak podać w jeszcze innej formie, która zachwyca sposobem podania i smakiem. Wystarczy podpiec ją z tymi składnikami, a nie opędzisz się od pytań o przepis.
-
Kiełbasa w tym wydaniu będzie gwiazdą na wielkanocnym stole. Wystarczy otulić ją owocami i zapiec
Nie tylko żurek i soczyste pieczenie mogą królować podczas wielkanocnego obiadu. Postaw na białą kiełbasę w nietypowym wydaniu, a goście padną z wrażenia. Tajemnica tkwi w słodko-kwaśnych owocach, które zastąpią tradycyjny chrzan czy musztardę.
- Przepis na biszkopt, który nie opada i pięknie wspina się po tortownicy. Babcia dodawała składnik z barku
- Ciasto z rabarbarem z tego przepisu to mistrzostwo. Musisz spróbować
- Na jakim mięsie gotować rosół? Zdradzamy najgorszy wybór
- Najlepszy przepis na kapuśniak. Inne schowaj na dnie szuflady
- Na tym mięsie ugotujesz najsmaczniejszy rosół. Inne receptury się chowają
- Przygotuj schab na niedzielę w taki sposób, a przez całe lato nie wrócisz do zwykłych kotletów
- Nie tylko do chleba. Ekologiczna alternatywa naszych babć na ochronę roślin
- Kluski leniwe robię bez tego składnika. Mam przez to na pieńku z babcią
- Ludzie narzekają, że Thermomix "tańczy". Odwróciła się i usłyszała huk. "Czasami muszę trzymać"
- Dziecinnie prosty sposób na sparzenie kapusty. Zajmuje tylko 10 minut
-
Goście na pewno nie spodziewają się takiego obiadu. Zrób to zamiast pieczonego mięsa, by ich zaskoczyć
Wielkanocny obiad to zwykle pieczone mięso. Proste do przygotowania i pyszne. Warto jednak postawić na coś innego, ale równie prostego. U mnie już kolejny rok z rzędu wielkanocnym obiadem będzie zapiekana biała kiełbasa. Goście szaleją na jej...
-
Żurek idealny na Wielkanoc. Pamiętaj o tych składnikach, a nie zabraknie chętnych po dokładkę
Marzysz o idealnym i esencjonalnym żurku na Wielkanoc? Zupa wyjdzie jak u babci jeśli zadbasz o odpowiednie składniki i proporcję jednak warto postawić także na nietypowe dodatki. Kilka łyżeczek doda zupie charakteru i sprawi, że każdy poprosi o...
-
Jaką kiełbasę dodać do żurku na Wielkanoc? Masz do wyrobu kilka, tylko jedna się sprawdzi
Wielkanoc depcze nam po piętach i już w niebawem staniemy przed wielkim garem z nadzieją ugotowania najlepszego żurku świata. My pomożemy, bo od czego jest Haps.pl. Jaka biała kiełbasa jest najlepsza do żurku? Odpowiedź brzmi: najlepsza. Tylko, co...
-
Gdy podałam pierogi na Wielkanoc, goście uznali, że zwariowałam. Dziś dzwonią, by je zrobić
Pierogi kojarzą się większości z nas z Bożym Narodzeniem. Wielkanoc to czas, gdy zajadamy się jajkami. Ale w tamtym roku postanowiłam przełamać ten schemat i podałam pierogi na wielkanocny stół. Goście byli zaskoczeni, a później spałaszowali...
-
Na Wielkanoc zawsze podaję tę obłędną zapiekankę. To miks białej kiełbasy, warzyw i kremowego sosu
Wielkanocny stół to nie tylko jajka w rozmaitej postaci, żurek czy mięsne rarytasy. Postaw w tym roku na obłędną zapiekankę, której nikt się nie oprze. Wystarczy połączyć białą kiełbasę z warzywami i całość zapiec pod kremowym i wyrazistym sosem -...
-
Barszcz wielkanocny na tradycyjnym zakwasie z przepiórczym jajem według przepisu Ewy Wachowicz
Barszcz wielkanocny to tradycyjne pierwsze danie, którym witamy naszych gości. W smaku powinien być delikatny, ale z ostrą nutą. Kiedy należy przygotować zakwas i co sprawi, że wielkanocny barszcz wejdzie na wyższy poziom? Sprawdź z nami sekret...
-
Jakie mięso podać na Wielkanoc? Goście będą zachwyceni tym, że nie jest to kolejny schab czy szynka
Jakie mięso podać na Wielkanoc? Na pewno twoi goście będą zaskoczeni, że w tym roku na stole nie pojawi się pieczony schab czy pieczona szynka. Owszem są to świetnie propozycje na wielkanocny obiad, ale już dobrze znane i po prostu nudne.
-
Jak zrobić białą kiełbasę w domu? Moja babcia zdradza mistrzowski trik na soczysty i czosnkowy wyrób
Jak zrobić białą kiełbasę w domu? Ta wiedza z pewnością się przyda, bo Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Moja babcia od lat robi kiełbasę sama, a ja jestem jej najwierniejszym pomocnikiem. Oto co robi moja babcia, by wszyscy zajadali się...
-
Biała kiełbasa to królowa świąt wielkanocnych. Jeden szczegół może dodać jej mnóstwa walorów smakowych
Biała kiełbasa na Wielkanoc to pozycja obowiązkowa. Można serwować ją solo, w sosie lub żurku. Przedstawiamy przepisy, które zachwycą nawet najbardziej wymagające podniebienia. Biała kiełbaska będzie przepyszna!
-
Jak zrobić najlepszy żurek? Kiełbasa to podstawa. Nie każda się nada - wybór jest jeden
Biała kiełbasa to podstawa wielkanocnego smaku. Bez niej przecież nie ugotujemy pysznego, aromatycznego żurku. Tylko jaką białą kiełbasę wybrać? Na ladach w mięsnych uśmiecha się do nas i parzona i surowa. Obie białe kiełbasy warto kupić na...
-
Kotlety mielone w tej wersji wprawią cię w zachwyt. Będą soczyste i aromatyczne i to bez... mięsa mielonego
Kotlety mielone to absolutna klasyka polskich obiadów i robimy je bardzo często. W niektórych domach na tyle często, że niektórym mogły nieco spowszednieć. Jednak nasz dzisiejszy przepis na kotlety mielone sprawi, że na nowo je pokochacie. Co w ni...
-
Zapomnij o makaronie, teraz tak się podaje rosół. Teściowa nie uwierzy, że właśnie to do niego wrzuciłeś
Podawanie niedzielnego rosołu wraz z cienkim makaronem może się w końcu znudzić. Jeśli nie masz pomysłu czym go zastąpić Ewa Wachowicz przychodzi na ratunek. Jej wersja na klasyczne danie jest nieco inna i wyróżnia się na tle kultowych zup. Do...
-
Biała kiełbasa pęka i jest sucha w środku? Babcia stosuje jeden prosty trik przed ugotowaniem
Biała kiełbasa to niezbędny składnik wielkanocnego żuru oraz wielu innych świątecznych potraw. Jednak bardzo często zdarza się, że podczas gotowania kiełbaski pękają lub stają się suche. Wówczas pada pytanie co zrobić, aby następnym razem uniknąć...
-
Biała kiełbasa w zupełnie innej formie. Przepis na Wielkanoc na bogato. Niesamowite, co znajduje się w środku!
Biała kiełbasa na Wielkanoc to obowiązkowy punkt kulinarny zbliżających się świąt. Jednak jeśli chcemy podać przysmak w nieco innej formie niż dotychczas, warto wypróbować pewien przepis. Wykorzystując mięso z kiełbasy, stworzymy nietypowe kotleci...
-
Biała kiełbasa na Wielkanoc - przepis, który będzie hitem na stole. Podkręcisz smak łyżką kwaśnego dodatku
Obok żurku i faszerowanych jajek, na wielkanocnym stole obowiązkowo musi pojawić się biała kiełbasa. Oczywiście, pyszna jest w każdej postaci, a Polacy szczególnie lubią ją zapiekaną w cebuli. Dziś mamy dla was najlepszy przepis na białą kiełbasę ...
-
Dziadek Tadek sam robi białą kiełbasę na Wielkanoc. Zdradził przepis i przypomina o zasadzie. Pominiesz ją, a wyjdzie sucha
Biała kiełbasa to kultowy dodatek, który musi pojawić się na wielkanocnej uczcie. Dziadek Tadek podzielił się recepturą na ten przysmak, która przekazywana jest z pokolenia na pokolenie. Zaznacza, że pominięcie jednego szczegółu może odbić się na...
-
Pierogi z białą kiełbasą Magdy Gessler lub Ewy Wachowicz. Które smakują lepiej?
Pierogi z białą kiełbasą mogą zaskakiwać. Chociaż pierogi w Polsce jada się nader często, to jednak farsz w postaci kiełbasy nie jest, aż tak popularny. Sprawdź, jak wykonać nadzienie do pierogów z białej kiełbasy.
-
Ta wielkanocna zalewajka jest lepsza od niejednego żurku. Dodanie mrożonego składnika to cały jej sekret
Wybór dań na ucztę wielkanocną nie jest łatwym zadaniem. Oczywiste jest, że niektóre potrawy muszą się na niej pojawić. Jednak w tym roku możesz postawić na oryginalny wybór potraw. Ewa Wachowicz zamiast żurku i białego barszczu proponuje zalewajk...
-
Pierogi z białą kiełbasą. Przepis Ewy Wachowicz, który przyda się nie tylko na Wielkanoc
Przepis Ewy Wachowicz na pierogi z białą kiełbasą to propozycja nie tylko na zbliżającą się Wielkanoc. Prostota farszu sprawia, że możemy wykorzystać go w dowolnym momencie i znacznie przyspieszyć przygotowywanie obiadu. Kluczem są odpowiednie...
-
Biała kiełbasa z suszonymi pomidorami - brzmi wybornie. Smak będzie lepszy, jak dodasz szklankę tego płynu
W wielkanocnym menu nie może zabraknąć tradycyjnych przysmaków i swojskich produktów. Biała kiełbasa z suszonymi pomidorami to doskonały sposób na podrasowanie kultowego dania. Aromatyczne warzywa to jednak nie wszystko - sekret tkwi w szklance...
-
Anna Lewandowska zdradza przepis na wielkanocną białą kiełbasę. Zapomnij o gotowaniu czy smażeniu
Wielkanoc to przede wszystkim tradycyjne smaki, swojskie produkty i domowe rarytasy. Anna Lewandowska ma jednak nieco bardziej oryginalny przepis na kultową białą kiełbasę. Kluczem do sukcesu jest cebula, świeże zioła i naczynie żaroodporne.
-
Te pierogi będą potrawą numer jeden w Wielkanoc. Farsz zasługuje na kulinarnego Oscara, ale nie żałuj chrzanu
Pierogi to nie tylko must have wigilijnego stołu - na Wielkanoc także będą idealne, ale z innym, bardziej aromatycznym farszem. Pierogi z białą kiełbasą łączą w sobie wszystko, co Polacy kochają - głęboki, mięsny smak, intensywność chrzanu i aroma...
-
Przepis na pieczoną białą kiełbasę. Wielkanocny rarytas z wytrawnym trunkiem to niebo na talerzu
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, co za tym idzie poszukiwania idealnych receptur, trwają w najlepsze. Klasyką, która zawsze się sprawdza, jest przepis na pieczoną, białą kiełbasę. Jest jednak jeden haczyk - mowa tu o wytrawnych dodatkach,...
-
Biała kiełbasa w tym wydaniu to HIT. Uformuj, usmaż, podaj z tym sosem i złap się krzesła - smak wystrzela w kosmos
Biała kiełbasa kojarzy się przede wszystkim z Wielkanocą. Dodajemy ją do żurku, pieczemy w cebuli i piwie lub parzymy w wodzie i zajadamy z chrzanem i chlebem. Dziś jednak mamy dla was coś zupełnie nowego - kotlety z białej kiełbasy. Jak je zrobić...
-
Biała kiełbasa - wielkanocne przepisy dla wyjątkowych gości. Olśnij rodzinę podczas świąt
Biała kiełbasa to wielkanocny must have. Zazwyczaj przyrządzamy ją jako dodatek do barszczu. Jednak pomysłów na jej zrobienie jest o wiele więcej. Z czosnkiem lub piwem czy nawet z miodem i musztardą. Koniecznie zajrzyj do poniższych przepisów.
-
Zupa fasolowa na bogato. Zdziwisz się, na czym gotuje ją Ewa Wachowicz - ten składnik to wielkanocny must have
Zupa fasolowa powinna być gęsta, treściwa i sycąca, a ta z przepisu Ewy Wachowicz jest dodatkowo przepyszna. Lubiana Miss Polonia nie żałuje przypraw, a esencją smaku jest składnik, bez którego Wielkanoc nie istnieje. Chodzi oczywiście o białą...
-
Barszcz wielkanocny Ewy Wachowicz i nie tylko - bez niego nie ma świąt! Prosty przepis na zupę z tradycją
Barszcz wielkanocny to potrawa z bogatą tradycją. Wielkanoc kojarzy nam się z jajkami, palmą, ale i barszczem. Najlepiej ze swojską kiełbasą i gotowanymi jajkami. Poznaj historię dania i koniecznie sprawdź przepis.
-
Żurek - kluczowym składnikiem jest zakwas. Prawidłowo zrobiony sprawia, że danie ma iście magiczny smak
Żurek to tradycyjna zupa, którą serwuje się podczas Wielkanocy. Klasyczny żur przygotowuje się z dodatkiem białej kiełbasy, na zakwasie. Dowiedz się, jak przyrządzić przepyszny żurek na święta. Podajemy prosty przepis krok po kroku.
-
Jak zrobić białą kiełbasę w domu, żeby tryskała sokiem i aromatem? Zapamiętaj trzy wskazówki, jedna dotyczy czosnku
Biała kiełbasa to nieodłączny element wielkanocnego stołu. Gotujemy na niej żurek, zapiekamy z cebulą w piekarniku i pałaszujemy z chrzanem i pajdą chleba. Mamy dla ciebie świetną wiadomość - już nie musisz stać w kolejce w mięsnym po białą...
-
Surowa czy parzona? Którą białą kiełbasę wybrać do żurku? Tylko jedna zapewni esencjonalny i aromatyczny wywar
Biała kiełbasa to podstawa wielkanocnego smaku. Bez niej przecież nie ugotujemy pysznego, aromatycznego żurku. Tylko jaką białą kiełbasę wybrać? Na ladach w mięsnych uśmiecha się do nas i parzona i surowa. Obie białe kiełbasy warto kupić na...