biała kiełbasa
-
To najlepsze metody na białą kiełbasę. Wyjdzie soczysta jak marzenie i na pewno nie pęknie
Zajadamy się nią przede wszystkim w święta wielkanocne. Dla wielu osób jest nieodłącznym składnikiem idealnego żurku, dodaje mu smaku i sprawia, że zupa syci na dłużej. Niestety, bywa problematyczna w przyrządzeniu. Co zrobić, żeby biała kiełbasa...
-
Jak zrobić białą kiełbasę w domu? Tak soczystej i aromatyczniej nie kupisz, ważne są trzy mięsa
Biała kiełbasa to kulinarna istota świąt wielkanocnych i nie większość z nas nie wyobraża sobie świątecznego stołu bez żurku na białej kiełbasie lub kiełbasy zapiekanej w cebuli lub sosie chrzanowym. Oczywiście biała kiełbasa może być dobra, ale...
-
Starcie mistrzów. Przepis na pierogi z białą kiełbasą Magdy Gessler vs. Ewy Wachowicz. Który lepszy?
Potrawą, która jest dumą polskiej kuchni, są bez wątpienia pierogi. Z białą kiełbasą przygotowujemy je raczej rzadko, bo ten rodzaj farszu nie jest aż tak popularny. Magda Gessler i Ewa Wachowicz proponują przygotowanie tego nietypowego dania na...
-
Biała kiełbasa na święta, która nie pęka i zawsze wychodzi. Przepis jak z mistrzowskiej kuchni
Biała kiełbasa to jeden z kulinarnych symboli Wielkanocy. Można ją serwować na różne sposoby. Białą kiełbasę parzymy, pieczemy, gotujemy lub grillujemy. Jest nieodłącznym składnikiem żuru wielkanocnego, ale może także stanowić element innych...
-
Zrobiłam zupę szczawiową inaczej. Była tak pyszna, że już zawsze będę dodawać to mięso
Polacy uwielbiają kwaśne zupy i ja nie jestem wyjątkiem. Jakiś czas temu naszła mnie niepohamowana ochota na zupę szczawiową i nic nie stanęło mi na drodze do szczęścia, nawet fakt, że sezonu na szczaw jeszcze nie ma. Postanowiłam jednak trochę...
-
Ile gotować białą kiełbasę? Liczy się nie tylko czas. Przez ten błąd wyjdzie sucha jak wiór
Biała kiełbasa - ile gotować, jak podać i jak przygotować, by smakowała doskonale? To klasyczne danie wcale nie jest trudne do przyrządzenia. Odpowiedni czas gotowania, kilka smacznych dodatków i prosty sposób podania wystarczą, by zawsze cieszyła...
-
Przepis na najlepsze pierogi pod słońcem. Zdziwisz się, z czego jest farsz
Nie znam osoby, która nie lubi pierogów. Może nie przepadamy za wszystkimi rodzajami (np. ja nie lubię pierogów z owocami), ale każdy na pewno ma swoje ulubione. Najpopularniejsze są pierogi ruskie, z mięsem i z grzybami. Jednak takich pierogów,...
-
Kotletów mielonych nie robię jak wszyscy. Są soczyste i aromatyczne, bo nie używam zwykłego mięsa
Polacy uwielbiają kotlety mielone i goszczą na naszych talerza naprawdę bardzo często. To bardzo bezpieczna opcja obiadowa - są nietrudne, zazwyczaj smaczne, można je zamrozić i dodawać różne dodatki. Jednak ja robię kotlety mielone inaczej. Nie...
-
Kiełbasę w piwie zawsze robię z przepisu babci. Smakiem przebija nawet karkówkę z grilla
Białą kiełbasę warto podawać nie tylko w żurku. Równie wybornie będzie smakowała w innych wersjach. Zrób obłędną marynatę, a zachwycisz każdego. Ten przepis docenią nawet wyjątkowo wybredni smakosze.
-
Do żurku dodaje tylko taką kiełbasę. Żaden inny smak i aromat jej nie przebije
Nie ma Wielkanocny bez kultowego żurku, ale ten specjał można przygotowywać przez cały rok. Tradycyjna zupa lubuje się jednak w kolorowych dodatkach takich jak jajko, zielenina i oczywiście wkładka mięsna. Tu kluczową rolę odgrywa wybór odpowiedni...
-
Ta zapiekanka z resztek króluje na moim stole po Wielkanocy. Łącz mięsne kąski z kultowym warzywem
Zapiekanka z wielkanocnych resztek to przepis na szybki obiad za grosze, jednak to, co jest tu wyznacznikiem to wykorzystanie wszystkich produktów bez marnowania. Wystarczy mięsny rarytas połączyć z najpopularniejszym w Polsce warzywem i wszystko...
-
Gołąbki "po wielkanocne". Zamiast klasycznego mięsa robię je z rarytasu, który lubi pływać w żurku
Szukasz przepisu, który pochłonie resztki z wielkanocnego biesiadowania? Zamiast marnować jedzenie, lepiej postaw na soczyste i obłędne gołąbki w nietypowym wydaniu. Farsz zrobisz z rarytasu, który często jest zapiekany z chrzanem i cebulą lub tap...
-
Zamknij to mięso w cieście i zrób pierogi. Po pierwszym kęsie wszystkim opadnie szczęka
Pierogi można przyrządzić na wiele różnych sposobów, jednak niektóre z nich nadal są dla nas mało spotykane. Takim oryginalnym przykładem jest zrobienie ich z tym farszem. Główny składnik masz już w domu, bo był elementem wielkanocnego żurku i...
-
Kapitalnie prosta przekąska z białą kiełbasą. Nie obejrzysz się, a już jej nie będzie na stole
Tak jak jajka, biała kiełbasa w okresie Wielkanocy jest towarem bardzo popularnym. Jednak jej zastosowanie jest szersze niż tylko wrzucenie jej do żurku lub barszczu. Owinięta tym składnikiem i podpieczona tworzy idealną świąteczną przekąskę.
-
Pomysł na oryginalną białą kiełbasę. Goście będą pod wrażeniem, że podasz ją nie tylko w żurku
Biała kiełbasa otrzymuje swoje pięć minut w okresie świąt wielkanocnych i to właśnie wtedy jemy jej najwięcej. Można ją znaleźć w żurku, jednak jej smak warto wykorzystać jeszcze w inny sposób. Z tymi dodatkami będzie prawdziwą ucztą dla naszego...
-
Na to patrz, gdy kupujesz białą kiełbasę. Katarzyna Bosacka radzi, którą wybrać. "Coś za coś"
Biała kiełbasa to nieodłączny element Wielkanocy. Podaje się ją nie tylko do żurku, lecz także przygotowuje jako osobną potrawę. By danie z białą kiełbasą smakowało jak najlepiej, trzeba wiedzieć, którą wybrać - surową czy parzoną? Te wątpliwości...
-
Co rok na Wielkanoc serwuję białą kiełbasę pod kremową pierzynką. Jest arcy prosta i obłędnie smaczna
Biała kiełbasa może być podana po królewsku. Wystarczy, że zapieczesz ją pod kremową kołderką, a nie tylko będzie się pięknie prezentować, ale i równie wybitnie smakować. Podana na Wielkanoc zniknie z talerzy w okamgnieniu i będzie głównym tematem...
-
Biała kiełbasa nie tylko do żurku. Zapiecz ją w tym sosie, a każdy będzie prosić o przepis
Biała kiełbasa kojarzy nam się ze świętami wielkanocnymi, jako dodatek do żurku. Można ją jednak podać w jeszcze innej formie, która zachwyca sposobem podania i smakiem. Wystarczy podpiec ją z tymi składnikami, a nie opędzisz się od pytań o przepis.
-
Kiełbasa w tym wydaniu będzie gwiazdą na wielkanocnym stole. Wystarczy otulić ją owocami i zapiec
Nie tylko żurek i soczyste pieczenie mogą królować podczas wielkanocnego obiadu. Postaw na białą kiełbasę w nietypowym wydaniu, a goście padną z wrażenia. Tajemnica tkwi w słodko-kwaśnych owocach, które zastąpią tradycyjny chrzan czy musztardę.
-
Goście na pewno nie spodziewają się takiego obiadu. Zrób to zamiast pieczonego mięsa, by ich zaskoczyć
Wielkanocny obiad to zwykle pieczone mięso. Proste do przygotowania i pyszne. Warto jednak postawić na coś innego, ale równie prostego. U mnie już kolejny rok z rzędu wielkanocnym obiadem będzie zapiekana biała kiełbasa. Goście szaleją na jej...
-
Żurek idealny na Wielkanoc. Pamiętaj o tych składnikach, a nie zabraknie chętnych po dokładkę
Marzysz o idealnym i esencjonalnym żurku na Wielkanoc? Zupa wyjdzie jak u babci jeśli zadbasz o odpowiednie składniki i proporcję jednak warto postawić także na nietypowe dodatki. Kilka łyżeczek doda zupie charakteru i sprawi, że każdy poprosi o...
-
Jaką kiełbasę dodać do żurku na Wielkanoc? Masz do wyrobu kilka, tylko jedna się sprawdzi
Wielkanoc depcze nam po piętach i już w niebawem staniemy przed wielkim garem z nadzieją ugotowania najlepszego żurku świata. My pomożemy, bo od czego jest Haps.pl. Jaka biała kiełbasa jest najlepsza do żurku? Odpowiedź brzmi: najlepsza. Tylko, co...
-
Gdy podałam pierogi na Wielkanoc, goście uznali, że zwariowałam. Dziś dzwonią, by je zrobić
Pierogi kojarzą się większości z nas z Bożym Narodzeniem. Wielkanoc to czas, gdy zajadamy się jajkami. Ale w tamtym roku postanowiłam przełamać ten schemat i podałam pierogi na wielkanocny stół. Goście byli zaskoczeni, a później spałaszowali...
-
Na Wielkanoc zawsze podaję tę obłędną zapiekankę. To miks białej kiełbasy, warzyw i kremowego sosu
Wielkanocny stół to nie tylko jajka w rozmaitej postaci, żurek czy mięsne rarytasy. Postaw w tym roku na obłędną zapiekankę, której nikt się nie oprze. Wystarczy połączyć białą kiełbasę z warzywami i całość zapiec pod kremowym i wyrazistym sosem -...
-
Barszcz wielkanocny na tradycyjnym zakwasie z przepiórczym jajem według przepisu Ewy Wachowicz
Barszcz wielkanocny to tradycyjne pierwsze danie, którym witamy naszych gości. W smaku powinien być delikatny, ale z ostrą nutą. Kiedy należy przygotować zakwas i co sprawi, że wielkanocny barszcz wejdzie na wyższy poziom? Sprawdź z nami sekret...
-
Jakie mięso podać na Wielkanoc? Goście będą zachwyceni tym, że nie jest to kolejny schab czy szynka
Jakie mięso podać na Wielkanoc? Na pewno twoi goście będą zaskoczeni, że w tym roku na stole nie pojawi się pieczony schab czy pieczona szynka. Owszem są to świetnie propozycje na wielkanocny obiad, ale już dobrze znane i po prostu nudne.
-
Jak zrobić białą kiełbasę w domu? Moja babcia zdradza mistrzowski trik na soczysty i czosnkowy wyrób
Jak zrobić białą kiełbasę w domu? Ta wiedza z pewnością się przyda, bo Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Moja babcia od lat robi kiełbasę sama, a ja jestem jej najwierniejszym pomocnikiem. Oto co robi moja babcia, by wszyscy zajadali się...
-
Biała kiełbasa to królowa świąt wielkanocnych. Jeden szczegół może dodać jej mnóstwa walorów smakowych
Biała kiełbasa na Wielkanoc to pozycja obowiązkowa. Można serwować ją solo, w sosie lub żurku. Przedstawiamy przepisy, które zachwycą nawet najbardziej wymagające podniebienia. Biała kiełbaska będzie przepyszna!
-
Jak zrobić najlepszy żurek? Kiełbasa to podstawa. Nie każda się nada - wybór jest jeden
Biała kiełbasa to podstawa wielkanocnego smaku. Bez niej przecież nie ugotujemy pysznego, aromatycznego żurku. Tylko jaką białą kiełbasę wybrać? Na ladach w mięsnych uśmiecha się do nas i parzona i surowa. Obie białe kiełbasy warto kupić na...
-
Kotlety mielone w tej wersji wprawią cię w zachwyt. Będą soczyste i aromatyczne i to bez... mięsa mielonego
Kotlety mielone to absolutna klasyka polskich obiadów i robimy je bardzo często. W niektórych domach na tyle często, że niektórym mogły nieco spowszednieć. Jednak nasz dzisiejszy przepis na kotlety mielone sprawi, że na nowo je pokochacie. Co w ni...
-
Zapomnij o makaronie, teraz tak się podaje rosół. Teściowa nie uwierzy, że właśnie to do niego wrzuciłeś
Podawanie niedzielnego rosołu wraz z cienkim makaronem może się w końcu znudzić. Jeśli nie masz pomysłu czym go zastąpić Ewa Wachowicz przychodzi na ratunek. Jej wersja na klasyczne danie jest nieco inna i wyróżnia się na tle kultowych zup. Do...
-
Biała kiełbasa pęka i jest sucha w środku? Babcia stosuje jeden prosty trik przed ugotowaniem
Biała kiełbasa to niezbędny składnik wielkanocnego żuru oraz wielu innych świątecznych potraw. Jednak bardzo często zdarza się, że podczas gotowania kiełbaski pękają lub stają się suche. Wówczas pada pytanie co zrobić, aby następnym razem uniknąć...
-
Biała kiełbasa w zupełnie innej formie. Przepis na Wielkanoc na bogato. Niesamowite, co znajduje się w środku!
Biała kiełbasa na Wielkanoc to obowiązkowy punkt kulinarny zbliżających się świąt. Jednak jeśli chcemy podać przysmak w nieco innej formie niż dotychczas, warto wypróbować pewien przepis. Wykorzystując mięso z kiełbasy, stworzymy nietypowe kotleci...
-
Biała kiełbasa na Wielkanoc - przepis, który będzie hitem na stole. Podkręcisz smak łyżką kwaśnego dodatku
Obok żurku i faszerowanych jajek, na wielkanocnym stole obowiązkowo musi pojawić się biała kiełbasa. Oczywiście, pyszna jest w każdej postaci, a Polacy szczególnie lubią ją zapiekaną w cebuli. Dziś mamy dla was najlepszy przepis na białą kiełbasę ...
-
Dziadek Tadek sam robi białą kiełbasę na Wielkanoc. Zdradził przepis i przypomina o zasadzie. Pominiesz ją, a wyjdzie sucha
Biała kiełbasa to kultowy dodatek, który musi pojawić się na wielkanocnej uczcie. Dziadek Tadek podzielił się recepturą na ten przysmak, która przekazywana jest z pokolenia na pokolenie. Zaznacza, że pominięcie jednego szczegółu może odbić się na...
-
Pierogi z białą kiełbasą Magdy Gessler lub Ewy Wachowicz. Które smakują lepiej?
Pierogi z białą kiełbasą mogą zaskakiwać. Chociaż pierogi w Polsce jada się nader często, to jednak farsz w postaci kiełbasy nie jest, aż tak popularny. Sprawdź, jak wykonać nadzienie do pierogów z białej kiełbasy.
-
Ta wielkanocna zalewajka jest lepsza od niejednego żurku. Dodanie mrożonego składnika to cały jej sekret
Wybór dań na ucztę wielkanocną nie jest łatwym zadaniem. Oczywiste jest, że niektóre potrawy muszą się na niej pojawić. Jednak w tym roku możesz postawić na oryginalny wybór potraw. Ewa Wachowicz zamiast żurku i białego barszczu proponuje zalewajk...
-
Pierogi z białą kiełbasą. Przepis Ewy Wachowicz, który przyda się nie tylko na Wielkanoc
Przepis Ewy Wachowicz na pierogi z białą kiełbasą to propozycja nie tylko na zbliżającą się Wielkanoc. Prostota farszu sprawia, że możemy wykorzystać go w dowolnym momencie i znacznie przyspieszyć przygotowywanie obiadu. Kluczem są odpowiednie...
-
Biała kiełbasa z suszonymi pomidorami - brzmi wybornie. Smak będzie lepszy, jak dodasz szklankę tego płynu
W wielkanocnym menu nie może zabraknąć tradycyjnych przysmaków i swojskich produktów. Biała kiełbasa z suszonymi pomidorami to doskonały sposób na podrasowanie kultowego dania. Aromatyczne warzywa to jednak nie wszystko - sekret tkwi w szklance...
-
Anna Lewandowska zdradza przepis na wielkanocną białą kiełbasę. Zapomnij o gotowaniu czy smażeniu
Wielkanoc to przede wszystkim tradycyjne smaki, swojskie produkty i domowe rarytasy. Anna Lewandowska ma jednak nieco bardziej oryginalny przepis na kultową białą kiełbasę. Kluczem do sukcesu jest cebula, świeże zioła i naczynie żaroodporne.