białko
-
Jak oddzielić białko od żółtka? Już nigdy nie będziesz mieć z tym nawet najmniejszych problemów
Jak oddzielić białko od żółtka? Ten problem towarzyszy wielu osobom, które lubią gotować. Zwłaszcza piekąc ciasta - wiele przepisów wymaga samych żółtek. Tylko jak sprawnie oddzielić białko od żółtka, jednocześnie nie mieszając ich ze sobą? Na...
-
Sałatka z bobem, czyli jak zastąpić mięso innym źródłem białka. Uwielbiana nie tylko przez wegetarian
Sałatka z bobem jest idealnym rozwiązaniem dla wszystkich, którzy chcą zjeść lekkie śniadanie lub dostarczyć organizmowi dużej porcji białka po zakończonym treningu. Jest sycąca, zdrowa i pyszna. A sam bób dostarcza wielu cennych witamin i minerałów.
-
Masz problem z oddzieleniem żółtka od białka? Mamy pięć sprytnych sposobów jak to sprawnie zrobić
Oddzielanie żółtek od białek to jedna z podstawowych, kuchennych czynności. Jednak w praktyce wiele osób ma problemy z tą czynnością. Mamy pięć sprytnych sposobów na oddzielenie tych części jajka. Sprawdźcie sami.
-
Zdrowe śniadanie to gwarancja dobrego samopoczucia. Nie zapomnij o włączeniu do menu tych składników
Zdrowe śniadanie można przygotować na różne sposoby. Kanapki, owsianki, a także naleśniki, czy gofry wcale nie muszą być kaloryczne i tłuste. Sprawdź, jakie składniki wybierać, aby cieszyć się dobrym samopoczuciem od samego rana.
-
Przepis na szybkie ciasto z białek. Ten dodatek sprawi, że będzie lekkie i puszyste
Nadmiar białek zalega ci w lodówce, a może po prostu szukasz przepisu na ekspresowe ciasto z białek? Koniecznie musisz wypróbować to ciasto bananowe. Przepis składa się z kilku podstawowych składników, które można znaleźć w każdej kuchni, a efekt...
-
Przepis na szybkie ciasto z jabłkami. Jest lekkie jak chmurka. Jego sekret tkwi w jednym składniku
Potrzebujesz prostego i szybkiego przepisu na ciasto? Musisz koniecznie wypróbować ten przepis na ciasto z białek z dodatkiem jabłek. Potrzebne do jego przygotowania składniki znajdziemy w niemal każdej kuchni, więc świetnie sprawdzi się ono np....
-
Eksperci ostrzegają: kolor żółtka nie ma znaczenia, ale białku lepiej się przyjrzeć
Sprawdzacie jajka zanim wbijecie je do jajecznicy lub innego dania? Bardzo słusznie. Dziś mamy dla wskazówkę: zwracajcie uwagę na kolor białka. Dzięki temu łatwo rozpoznać, czy jajo można bezpiecznie zjeść.
-
Była już kuloodporna kawa z masłem. Teraz w sieci szaleje nowy przepis. Znacie proffee?
Jeśli uprawiacie sport i stosujecie diety, mające na celu wspierać treningi, na pewno spotkaliście się z "kuloodporną kawą" (z masłem). Teraz w internecie panuje nowy trend. Jak zrobić proffee - białkową kawę?
-
Jajko jak w ofercie śniadaniowej kawiarni? Trenerka fitness podpowiada: wykorzystaj trik z wodą
Podajecie na śniadanie jajka? Trenerka fitness dzieli się wskazówką, jak je przygotować, by wyglądały i smakowały wprost doskonale.
-
Zamienniki mięsa robią się coraz popularniejsze. Sprawdź, co podać na wegeobiad!
Zamienniki mięsa stają się nie tylko coraz bardziej pożądanym towarem przez klientów, ale także coraz chętniej oferowanym przez różne sieci handlowe. Jakie produkty wybierać? Jak je przygotowywać? Sprawdźcie, co warto wiedzieć o zamiennikach mięsa!
-
"Leniwe raz!", czyli przepis na kultowe danie. Smakuje jak z najlepszego baru mlecznego
-
Mama robi ją zawsze, a blacha znika w 5 minut. To prawdziwa królowa
-
Gluten ci szkodzi? Placki z cukinii bez mąki to doskonały posiłek przy celiakii
-
Sałatka smaczniejsza od jarzynowej. Pokochasz ją po pierwszym kęsie
-
Trudno znaleźć lepsze naleśniki. Wykonanie to pestka, a farsz zniewala
- Ten przepis bije bigos na głowę. Jak zrobić kapustę po szeklersku?
- Danie, które wyszło z mody, a szkoda. Jak zrobić zupę ogonową?
- Smak szarlotki na śniadanie? To jest puszyste i gotowe w kilka minut
- Takie śniadanie moglibyśmy jeść przez tydzień. "Potrzebuję tego"
- Nie wiesz, gdzie wyrzucić styropian? Sprawdź, jak prawidłowo utylizować tego rodzaju odpadki