biszkopt
-
Upiecz doskonały biszkopt na Wielkanoc. Będzie wilgotny i lekki jak chmurka, jeśli nie zapomnisz o tych zasadach
Wraz z nadchodzącymi świętami wielkanocnymi w głowie wielu gospodyń rodzi się pytanie, jakim ciastem ugościć swoje rodziny i bliskich. Nie trzeba jednak przygotowywać tradycyjnego mazurka czy babki. Na tę Wielkanoc warto zaszaleć z pysznym...
-
Przepis na biszkopt idealny. Zapomnij o rzucaniu tortownicą czy mozolnym oddzielaniu białek od żółtek
Przepis na biszkopt to cukierniczy piedestał - idealnie wyrośnięte, gąbczaste ciasto jest bazą dla wielu smacznych deserów, tortów i słodkości. Jak się okazuje, przepis jest dziecinnie prosty, a wystarczy pamiętać o jednej zasadzie. Zapomnij więc ...
-
Biszkopt - przepis, który zapada w pamięci. Wystarczy tylko zadbać o składniki i odpowiednie proporcje
Biszkopt "bez przepisu" to cukierniczy specjał, który daje za każdym razem pięknie wyrośnięte ciasto, bez pęknięć, przypaleń i innych skaz. Teoria i jednocześnie sekret tej banalnie prostej receptury skrywa się we właściwych proporcjach. Wystarczy...
-
Omlet - śniadaniowy placek w wersji biszkoptowej. Prawdziwa uczta zmysłów w słodkiej wersji
Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia - warto zatem postarać się, by był nie tylko szybki w przygotowaniu, zdrowy i pełnowartościowy. Przepis na omlet biszkoptowy to prawdziwy rarytas, który podany na słodko podbije kubki smakowe nawet...
-
Biszkopt z sześciu jaj. Przepis na klasyczne ciasto - istotna jest waga i odpowiednie proporcje
Domowe ciasto to prawdziwa uczta wszystkich zmysłów, szczególnie te przygotowane ze swojskich i świeżych składników. Wśród klasyków króluje biszkopt z sześciu jaj. Jak się okazuje cukierniczy fenomen jest banalny w przygotowaniu - wystarczy tylko...
-
Jak zrobić idealny biszkopt? Ten przepis to złoto. Będzie puszysty jak chmurka i idealnie wyrośnięty
Jak zrobić idealny biszkopt? To pytanie zadają sobie wszyscy ci, którzy uwielbiają ciasta na biszkopcie i chcą odtworzyć ich smak w domu. Okazuje się jednak, że nie jest to takie proste zadanie, ale też nie niemożliwe do wykonania. Jak zatem zrobi...
-
Biszkopt bez przepisu. Sekret to proporcje i waga jajek. Receptura cukierników to trzy składniki
Międzynarodowa technika wypiekania biszkoptu bez przepisu to cukierniczy specjał, który bazuje tylko na trzech składnikach. Kluczem do sukcesu są jednak odpowiednie proporcje i właściwa waga jajek. Dzięki tej metodzie ciasto będzie wyrośnięte,...
-
Przepis na biszkopt idealny. Wyrośnie i nie opadnie dzięki nietypowemu dodatkowi. W sam raz na tort na Dzień Babci
Zrobienie biszkoptu to umiejętność, którą powinni posiąść wszyscy entuzjaści pichcenia. Wbrew pozorom, wykonanie idealnego biszkoptu nie jest trudne, szczególnie jeśli poznasz nasz przepis. Co jest sekretem? Łyżka octu. Dzięki niej biszkopt piękni...
-
Biszkopt - przepis na idealną bazę do ciast i tortów. Przygotujesz go z zaledwie czterech składników
Wśród cukierniczych specjałów nie sposób zapomnieć o biszkopcie, który jest nie tylko klasycznym ciastem, ale także bazą dla tortów i wielu innych, słodkich przepisów. Chociaż wypiek może kojarzyć się z prawdziwym wyzwaniem, może okazać się bułką ...
-
Sernik gotowany podbije wasze serca. Przekładany biszkoptami będzie alternatywą dla tradycyjnego przepisu
Przepis na sernik gotowany to idealna propozycja na święta Bożego Narodzenia. Przygotowanie jest proste i szybkie, a biszkopty, którymi jest przekładany, dodają miękkości i smaku.
- Sałatka makaronowa na święta. Ważne są pomidory i składnik z patelni
- Został uznany za najgorsze mięso. Polacy masowo dodają go do kanapek
- Prezent dla chłopca? Od wielu lat bezkonkurencyjne. O nich mówią wszystkie dzieciMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Została oszukana na jarmarku. Za kiełbasę i kapustę zapłaciła 70 zł
- Jak upiec ziemniaki w piekarniku, żeby były chrupiące? Tak wyjdą idealne
- Rozwiąż mistrzowski quiz kulinarny na literę A. Pobijesz 7/11?
- Rozwiąż mistrzowski quiz kulinarny na literę A. Pobijesz 7/11?
- Co daje codzienne picie cynamonu? Pożegnaj zbędne kilogramy
- Zwykły piernik może się schować. Jeden dodatek i będzie o niebo lepszy
- Weź śledzie, grzyby i francuskie przyprawy. Ta sałatka uzależnia
-
Czym nasączyć biszkopt, by oczarować podniebienia słodyczożerców? Podpowiadamy
Czym nasączyć biszkopt? Oto jest pytanie. Odpowiedzi jest co najmniej kilka. A w związku z tym, że biszkopt to podstawa wielu ciast, jego zastosowań jest jeszcze więcej. Sprawdź kilka możliwości nasączenia biszkoptu i wybierz najlepszą dla siebie.
-
Przepis na biszkopt. Totalnie prosty i bez zakalca. Z powodzeniem upiecze go każdy amator
Przepis na biszkopt zazwyczaj nie jest zbyt skomplikowany. Jednak mimo to zdarza się, że ostatecznie wychodzi zakalec, albo ciasto nie jest wystarczająco puszyste. Jak je upiec, aby wyszło idealnie? Jest kilka ważnych zasad.
-
Ciasto wyszło zbyt suche? Cukiernicy rozwiązują ten problem za pomocą prostego zabiegu
Ciasta to uwielbiane desery wielu osób. Oprócz słodkich kremów kluczową rolę odrywa tu puszyste i miękkie ciasto, które dosłownie rozpływa się w ustach. Niestety, czasami wypiek wychodzi zbyt suchy. Jest jednak prosty sposób na to, by go uratować.
-
Biszkopt z trzech składników. Bardzo łatwy przepis na klasyczne ciasto. Wyjdzie nieziemsko puszyste
Biszkopt z trzech składników to klasyczne ciasto, z którym można wykonać wyśmienite desery. Podajemy przepis, z którym zrobisz fantastycznie puszysty biszkopt. Będziecie do tego potrzebowali zaledwie trzech składników: mąki, cukru i jajek.
-
Biszkopt - przepis. Pięknie wyrośnie i będzie długo puszysty dzięki dodatkowi, którego się nie spodziewasz
Biszkopt to przepis, bez którego ciężko wyobrazić sobie mnóstwo domowych ciast i tortów. Niestety, czasami biszkopt bywa kapryśny i nie chce rosnąć lub opada, albo szybko wysycha. Na szczęście mamy na to sposób. Znasz przepis na biszkopt na oleju?...
-
Dlaczego biszkopt opada? Jest metoda, by tego uniknąć. Dziadek cukiernik podpowiada "starą metodę"
Nie wiecie, dlaczego wasz biszkopt opada? Głównymi powodami zazwyczaj są nieodpowiednia temperatura i niewłaściwie dobrane proporcje składników. Dziadek, który przez niemal 60 lat był cukiernikiem, podpowiada jak tego uniknąć.
-
Przepis na biszkopt. Pamiętaj o zasadach babci, a wyjdzie puszysty i nieopadający
Przepis na biszkopt babci to sposób na przygotowanie idealnej bazy do tortu. Wystarczy zastosować się do kilku ważnych zasad, dzięki którym zapomnicie o dotychczasowych niepowodzeniach. Jak sprawić, by biszkopt był wysoki i puszysty? Podpowiadamy.
-
Biszkopt z sześciu jajek - przepis Ewy Wachowicz. Nie ma opcji, żeby opadł
Biszkopt to podstawa wielu ciast i tortów. Niestety, tak samo jak pyszny, bywa też kapryśny i podczas pieczenia lubi płatać figle. Jak zrobić idealny biszkopt z sześciu jajek, który nie opada i nie pęka? Ewa Wachowicz ma na to sprawdzony przepis.
-
Szybki biszkopt z trzech składników. "Bez proszku do pieczenia?". Sekret tkwi w białkach
Biszkopt to doskonała baza do różnego rodzaju ciast i tortów. Jego przygotowanie nie jest trudne i nie wymaga dużej ilości składników, choć kluczem do sukcesu jest dokładność. O lekkości i puszystości biszkoptu świadczy bowiem to, jak dobrze ubite...
-
Biszkopt opada po upieczeniu? Jest na to banalnie prosty sposób. Tak robiły nasze babcie
Biszkopt opada po wyjęciu z piekarnika i przestaje być puszysty? Na szczęście jest na to prosty sposób. Jedna mała sztuczka zdziała cuda i sprawi, że wypiek cały czas będzie wysoki. Wyjaśniamy, co trzeba zrobić, by biszkopt idealnie sie upiekł.
-
Znajoma cukierniczka zdradziła mi patent na biszkopt idealny. "Daj jedną łyżkę i będzie jak obłoczek"
Biszkopt to podstawa tortów i przeróżnych ciast. Idealny biszkopt jest delikatny, puszysty, miękki i perfekcyjnie wyrośnięty. Niestety, biszkopt jest także kapryśny i ma tendencje do opadania lub pękania. Jaki jest sekret perfekcyjnego biszkoptu?...
-
W Krośnie pracują nad biszkoptami a la Kononowicz. Nie będzie w nich niczego
Tytuł oczywiście z naszej strony czysto żartobliwy, ponieważ biszkopty, nad którymi pracują naukowcy z Karpackiej Państwowej Uczelni w Krośnie i Uniwersytetu Rzeszowskiego, mają być odpowiedzią na potrzeby osób, które zmagają się np. z nietoleranc...
-
Ciasto z jabłkami na szybko. Przygotuj w kilka minut tradycyjny biszkopt oprószony cukrem pudrem
Kiedy otrzymujemy telefon, że niebawem goście wpadną z wizytą, a my chcemy ich poczęstować czymś smacznym do kawy, to ciasto z jabłkami na szybko będzie idealnym rozwiązaniem. Ten tradycyjny biszkopt jest puszysty i bardzo smaczny. Wykonamy...
-
Ciasto biszkoptowe z truskawkami - przepis. Będzie puszyste i delikatne jeśli zastosujesz patent z masłem
Ciasto biszkoptowe z truskawkami to idealna opcja na deser w letnie popołudnie. Ciasto wychodzi delikatne, puszyste i lekko wilgotne, a to wszystko dzięki składnikowi, którego do biszkoptu się nie dodaje. Mowa tu o maśle - spróbujesz raz i zakocha...
-
Przepis na biszkopt idealny do tortów. Będzie puszysty, ale zadbaj o odpowiednią mąkę
Biszkopt to przepis, który musi znać każdy szanujący się miłośnik i entuzjasta domowych wypieków. Przepis na biszkopt nie jest skomplikowany, ale bywa, że opada lub przeciwnie - zbyt wysoko wyrasta i pęka. Jak uniknąć biszkoptowej katastrofy? Zadb...
-
Przepis na biszkopt do tortu. Zastosuj kilka wskazówek, a na pewno nie opadnie
Przepis na biszkopt do tortu musi być sprawdzony. Bardzo często, gdy korzystamy z losowych sposobów, nie udaje się. Jak zapobiec przypaleniu i opadnięciu? Skorzystaj z tego przepisu, a biszkopt wyjdzie idealny.
-
Biszkopt - przepis na delikatne, puszyste ciasto i idealną bazę do tortów. Pamiętaj o zasadzie trójki
Biszkopt to przepis na idealnie puszyste, delikatne i lekki ciasto. Sprawdzi się świetnie jako baza do tortów, ciast i innych deserów. Niestety często złe proporcje czy nieodpowiednie pieczenie sprawia, że biszkopt opada lub się rozpada. Jeśli...
-
Ciasto bez pieczenia na biszkoptach. Z tym przepisem poradzi sobie każdy
Szukasz pomysłu na deser? Przychodzimy z pomocą. Podpowiadamy, jak przygotować pyszne ciasto bez pieczenia na biszkoptach.
-
Naleśniki biszkoptowe to przepis na bardzo puszyste smakołyki. Nie tylko dzieci je pokochają
Jeśli masz ochotę na coś nietypowego, polecamy naleśniki biszkoptowe. Są naprawdę proste i szybkie w wykonaniu. Do tego są bardzo puszyste i delikatne w smaku. Sprawdźcie sami.
-
Torcik z mascarpone i truskawkami Ani Starmach. "To jest prosta sprawa"
W weekend Anna Starmach przygotowywała torcik urodzinowy dla swojego syna. Jurorka popularnego programu o gotowaniu podzieliła się przepisem na Instagramie. Gwiazda przyznała, że torcik to "prosta sprawa". Rzeczywiście, lista składników nie jest...
-
Przepis na biszkopt, który zawsze się udaje. Wypróbuj metodę trójki
Idealnie puszysty biszkopt to często podstawa ciast i wyśmienitych tortów. Niestety, jego przygotowanie może sprawić trudności, zwłaszcza początkującym kucharzom. Podpowiadamy, co zrobić, by wyszedł każdemu. W naszym przepisie wykorzystaliśmy meto...
-
Przepis na biszkopt, który nie opada i jest puszysty. Sprawdzi się idealnie jako baza do tortów
Biszkopt jest najczęściej wykorzystywany jako baza do tortów i ciast. Przepis na tę klasykę cukiernictwa jest bardzo prosty. Jednak warto zapamiętać kilka ważnych zasad, dzięki którym ciasto nie opadnie, ale będzie puszyste i sprężyste.
-
Ciasto łabędzi puch, czyli przepis na wyjątkowo smaczny deser, który zachwyci każdego
Ciasto łabędzi puch to tak naprawdę puszysty deser, który przygotujesz błyskawicznie. Najlepiej smakuje zrobiony dzień wcześniej, ponieważ słodki smak kokosa ma szansę "przegryźć się" z kwaśnym posmakiem czarnej porzeczki. Doskonałe nadaje się na...
-
Ciasto delicja na biszkopcie. Fantazyjne połączenie galaretki, owoców i czekoladowej pianki
Ciasto delicja na biszkopcie to propozycja, która zaskoczy cię wyjątkowym smakiem. Łączy ona w sobie puszysty krem czekoladowy, wilgotne ciasto i brzoskwinie zalane galaretką. Dzięki odpowiednim składnikom biszkopt wychodzi lekki.
-
Przepis na ciasto Kubanka. Kompozycja smaków, która przypadnie do gustu miłośnikom ciast warstwowych
Przepis na ciasto, które zasmakuje każdemu i ekspresowo zniknie z talerzy. Ciasto Kubanka to prawdziwy rarytas - biszkopt nasączony ponczem, kremowe warstwy i odrobina powideł sprawią, że zapamiętasz ten smak na długo. Ciasto najlepiej przygotować...
-
Ciasto piasek pustyni może nawet zastąpić tort. Tajemniczy przepis wykorzystują najlepsze cukiernie
Delikatne kakaowe ciasto przełożone kilkoma warstwami rozmaitych kremów - dzięki swojej wyjątkowej konsystencji ciasto piasek pustyni stanie się hitem każdej rodzinnej imprezy. Wypróbuj ten przepis, a goście będą prosić o dokładkę.
-
Przepis na biszkopt rzucany. Wymieszaj kilka składników, upiecz i... rzuć nim o podłogę
Jeśli robisz ciasto i potrzebujesz delikatnego i pysznego biszkoptu jako bazy, to dobrze trafiłeś. Prezentujemy przepis na biszkopt rzucany. Tak, właśnie rzucany. Czytaj dalej, a dowiesz się, skąd ta nazwa.
-
Przepis na biszkopt z sześciu jaj. Wyjdzie delikatny i puszysty, jeśli dodasz jeden nietypowy składnik
Biszkopt to podstawa pysznych tortów i innych słodkich wypieków. Jego przygotowanie wydaje się banalne, jednak niestety biszkopt bywa kapryśny i nie chce rosnąć lub opada. Dziś mamy dla ciebie przepis, dzięki któremu twój biszkopt będzie miękki i...
-
Biszkopt - przepis na delikatne ciasto, które rozpływa się w ustach. Sprawdzony sposób na puszyste ciasto
Uwielbiamy, kiedy ciasta są puszyste i rozpływają się w ustach. Dlatego też warto upiec delikatny biszkopt. Przepis jest bardzo intuicyjny i szybko się z nim uporacie.
-
Przepis na biszkopt idealny do tortów. Wychodzi puszysty i nie opada
Bez idealnego biszkoptu nie ma idealnego tortu. Przepis na biszkopt wydaje się prosty, ale ileż razy popsuł nam humor, przypalając się lub opadając? Zapomnij o problemach z biszkoptem - dzięki temu przepisowi biszkopt będzie idealny, puszysty i ni...