brukselka
-
W dzieciństwie była koszmarem. Gdyby ktoś podał ją nam w taki sposób, jedlibyśmy jak szaleni
Brukselka to, obok szpinaku, jedno z najbardziej znienawidzonych warzyw z dzieciństwa. U niektórych już sam zapach wywoływał mdłości, smak też często pozostawiał wiele do życzenia. Sposób podania zapewne miał ogromny wpływ na to, że brukselka stał...
-
Zapomnij o brukselkowym koszmarze. Minikapustki z tym dodatkiem nie są gorzkie i smakują obłędnie
Brukselka to twój koszmar rodem z dzieciństwa? Zapomnij o gorzkim smaku, a uprzedzenie schowaj do kieszeni. Ten przepis gwarantuje, że minikapustki podbiją podniebienie nawet największych przeciwników. Warzywo wystarczy odpowiednio ugotować i...
-
Jak pozbyć się goryczki w brukselce? Tego sposobu latami używała moja babcia. Zawsze się sprawdzał
Trwa właśnie sezon na brukselkę. Warzywo to, choć niezwykle zdrowe, rzadko kiedy pojawia się na naszych stołach. Wiele osób skarży się na gorzki smak, nie wiedząc jednak, że istnieje prosty sposób na pozbycie się goryczki. Poniżej dzielimy się...
-
Jak gotować brukselkę, żeby nie była gorzka? Zastosuj dwie kluczowe zasady
Gdy przyrządzamy obiad z dodatkiem warzyw, nie raz pada pytanie, jak długo gotować brukselkę i co zrobić, żeby nie była gorzka. Znamy jednak dwa kluczowe patenty na uzyskanie idealnego smaku oraz wiemy, ile czasu poświęcić na przygotowanie pysznyc...
-
Brukselka wychodzi gorzka? Dodaj do gotujących się warzyw szklankę tego produktu, a problem zniknie
Jeśli brukselka jest obiektem nienawiści tylko ze względu na gorzki smak, dodaj ten produkt w trakcie gotowania warzyw. Dzięki temu prostemu trikowi pokochasz mini kapustki. Szklanka nabiału gwarantuje smaczny efekt - brukselka będzie smakować...
-
Brukselka brzydko pachnie i wychodzi gorzka? Pomoże m.in. trik z... cukrem
Co zrobić, żeby brukselka nie miała gorzkiego posmaku? Okazuje się, że cukier ma w tym wypadku właściwości wręcz magiczne. Mamy też inne sposoby, a na dodatek podpowiadamy, co zrobić, żeby pozbyć się przykrego zapachu brukselki.
-
Brukselka - przepisy. Pokochaj dania z małymi kapustkami!
Brukselka to jedno z najzdrowszych warzyw. Stanowi źródło wielu witamin: A, C, E, K oraz witamin z grupy B. Dobrze wpływa na układ trawienny oraz poprawia stan naszej skóry. Warto jeść ją jak najczęściej, w najróżniejszych postaciach.