brukselka
-
Jak gotować brukselkę, żeby nie była gorzka? Zastosuj dwie kluczowe zasady
Gdy przyrządzamy obiad z dodatkiem warzyw, nie raz pada pytanie, jak długo gotować brukselkę i co zrobić, żeby nie była gorzka. Znamy jednak dwa kluczowe patenty na uzyskanie idealnego smaku oraz wiemy, ile czasu poświęcić na przygotowanie pysznyc...
-
Brukselka wychodzi gorzka? Dodaj do gotujących się warzyw szklankę tego produktu, a problem zniknie
Jeśli brukselka jest obiektem nienawiści tylko ze względu na gorzki smak, dodaj ten produkt w trakcie gotowania warzyw. Dzięki temu prostemu trikowi pokochasz mini kapustki. Szklanka nabiału gwarantuje smaczny efekt - brukselka będzie smakować...
-
Brukselka brzydko pachnie i wychodzi gorzka? Pomoże m.in. trik z... cukrem
Co zrobić, żeby brukselka nie miała gorzkiego posmaku? Okazuje się, że cukier ma w tym wypadku właściwości wręcz magiczne. Mamy też inne sposoby, a na dodatek podpowiadamy, co zrobić, żeby pozbyć się przykrego zapachu brukselki.
-
Brukselka - przepisy. Pokochaj dania z małymi kapustkami!
Brukselka to jedno z najzdrowszych warzyw. Stanowi źródło wielu witamin: A, C, E, K oraz witamin z grupy B. Dobrze wpływa na układ trawienny oraz poprawia stan naszej skóry. Warto jeść ją jak najczęściej, w najróżniejszych postaciach.