bulion
-
Bulion po magnacku z zaskakującymi dodatkami. Prosty przepis Ewy Wachowicz
Domowy bulion cieszy się dużą popularnością. Wpływa na to nie tylko smak dania, lecz także fakt, że jego przygotowanie nie należy do najtrudniejszych zadań kulinarnych. Świetnym przepisem na bulion po magnacku podzieliła się Ewa Wachowicz.
-
Rosół z kury. Jak zrobić bulion, który posłuży jako baza do innych dań? Przygotuj się na długie gotowanie
Rosół z kury to jedno z podstawowych dań, które każdy szanujący się kucharz powinien potrafić przygotować. Rosół można podawać jako zupę poprzedzającą danie główne, ale również wykorzystać go jako bazę do innych potraw.
-
Czym zastąpić kostkę rosołową? Wywar bez niej będzie lepszy i zdrowszy
Co dodać do rosołu zamiast kostki rosołowej, gdy nie mamy czasu gotować wywaru z warzyw? Z pomocą przychodzi domowa kostka bulionowa. Sprawdź, jak zrobić ją samodzielnie oraz jak wzmocnić smak rosołu w awaryjnej sytuacji.
-
Wywar to podstawa, by zupa była idealna. Na jakim mięsie najlepiej gotować?
Aromatyczny wywar to już połowa sukcesu, gdy chce się przygotować idealną zupę. Jakie mięso wybrać do poszczególnych potraw? Podpowiadamy.
-
Przepis na bulion warzywny. Prosty trik nada Twoim zupom głębi smaku
Bulion to serce większości zup, sosów i doskonałego risotto. Gotowany odpowiednio długo potrafi wyciągnąć z warzyw, co najlepsze i sprawić, że smak naszych dań stanie się niezwykle głęboki i pełny. Podpowiadamy, jak przygotować go w wersji...
-
Rosół może mieć zupełnie inny smak. Wystarczy dodać jeden składnik
Przygotowujecie rosół na obiad i chcecie, aby smakował wyjątkowo? Znamy prosty sposób, na podkręcenie smaku tej zupy. Wystarczy jeden składnik.
-
Jak zrobić ramen? To japońskie danie możemy przyrządzić w domu
Ramen jest to danie składające się z makaronu, bulionu i kilku innych składników. Wywodzi się z kuchni japońskiej i już od kilku lat podbija serca ludzi w Polsce. Wydaje się skomplikowany w przygotowaniu, ale tak nie jest. Sprawdź nasz przepis na...
-
Rosół jak u babci? Triki, dzięki którym wasz będzie najlepszy na świecie
Jak zrobić idealny rosół? Nasze babcie znały masę różnych sposobów na to, by wyszedł przepyszny. Dziś zebraliśmy dla was najpopularniejsze porady. Koniecznie sprawdźcie przed niedzielnym obiadem.
-
Jak sprawić, by rosół był bogatszy w smaku? Wystarczy składnik, który na pewno macie w domu
Jak poprawić smak rosołu? Niekiedy po prostu brakuje mu "tego czegoś". Dziś podpowiemy wam sposób, który stosują szefowie kuchni. Potrzebny składnik na pewno macie w kuchennej szafce.
-
Szponder wołowy - jak zrobić z niego pyszne dania?
Szponder wołowy dla osób, które nie znają się na nazewnictwie poszczególnych części wołowiny, może być nie lada wyzwaniem. Jest też bardzo smacznym produktem i ciekawym wyzwaniem dla kucharzy. Jak przyrządzić szponder wołowy? Co to za część mięsa?
-
To królowa sałatek. Z jej zjedzeniem nie warto czekać, bo znika w 3 sekundy
-
Tak naleśniki robi Ania Starmach. Ten kremowy składnik jest obowiązkowy
-
Jeśli odpowiesz trzy razy tak, jesteś na prostej drodze do uzyskania pięknej skóryMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Zrób ją na Andrzejki, a każdy będzie pytać o przepis. Jest pyszna
-
Idealny karp na święta. Zrób jedną rzecz przed smażeniem, a będzie pyszniejszy
- Makowiec Ewy Wachowicz. Ciasto w jej wykonaniu przybiera drugie oblicze
- Zapiekanka gyros z patelni, czyli przepis na szybki, prosty i smaczny obiad
- Uszka Magdy Gessler mają nie tylko idealny kształt ale też obłędny smak
- Piernikowa krajanka jest pyszna. Ciasta teściowej mogą się schować
- Tego smaku nie da się podrobić. Ta swojska zupa smakuje lepiej z tym mięsem
-
Domowa kostka rosołowa - mrożona i w słoiku. Podpowiadamy, jak ułatwić sobie przyrządzanie zup i sosów
Na sklepowych półkach aż roi się od różnych wersji kostek rosołowych czy płynnych wzmacniaczy smaku. Nie każdy jednak wie, że taką kostkę, na dodatek dużo zdrowszą, można zrobić samodzielnie. Jak? Przedstawiamy prosty przepis.
-
Bulion - jak go przygotować, żeby zupy, sosy i gulasze miały perfekcyjny smak? Podpowiadamy
Bulion to podstawa przede wszystkim zup, ale też rozmaitych sosów, gulaszów czy potrawek. Dobry wywar nada głębi smaku i aromatu niejednej potrawie, a jego resztki można przechowywać nawet przez kilka tygodni. Podpowiadamy, jak to zrobić.