bułka tarta
-
Jak ugotować fasolkę szparagową, aby nie była włóknista? Sprawdź jakich błędów nie popełniać
Czasem nie masz ochoty lub czasu na gotowanie. Wówczas szukasz pomysłu na szybki obiad, który będzie lekki, a zarazem sycący. Dobrym rozwiązaniem jest przygotowanie fasolki szparagowej, która stanowi zdrowe źródło białka. Sprawdź, jak ugotować to...
-
Wielkanocne pieczywo zalega w chlebaku? Zrób domową bułkę tartą, pamiętaj jednak o złotych zasadach
Domowej roboty bułka tarta to nie tylko przydatny produkt, ale i sposób na wykorzystanie zalegającego po świętach pieczywa. Wielkanocne bułki wcale nie muszą się zmarnować - warto jednak pamiętać o kilku złotych zasadach, które dadzą perfekcyjny...
-
Zapomnij o marnowaniu pieczywa - zrób własną bułkę tartą. Wykorzystaj ten sposób, a zaoszczędzisz na panierce
Inflacja daje się we znaki szczególnie podczas zakupów spożywczych i domowego gotowania. Warto zatem przestawić się na tryb eko i zmienić swoje nawyki, nawet w tych drobnych kwestiach. Domowej roboty bułka tarta to doskonały sposób na wykorzystani...
-
Czym zastąpić bułkę tartą? Trzy pomysły na panierkę, która jest zdrowsza i nieziemsko pyszna
Panierka jest jednym z kluczowych dodatków do wielu potraw. Używamy jej nie tylko podczas smażenia tradycyjnych kotletów, ale także przygotowując warzywa, czy sery w chrupiącej skorupce. Choć kluczowym składnikiem jest bułka tarta, to jednak bez...
-
Ta panierka sprawi, że zapomnisz o bułce tartej. Alternatywa jest smaczna i zdrowa
Ikoną polskiej kuchni i daniem, bez którego niedzielny obiad nie istnieje, są oczywiście kotlety schabowe. Sekret tkwi w soczystym i jednocześnie kruchym mięsie, ale i złocistej panierce, która tworzy idealny duet. Klasyczną bułkę tartą warto jedn...
-
Zapomnij o panierowaniu kotletów w bułce tartej. Ten zdrowszy zamiennik gwarantuje, że będą chrupiące
Kotlety schabowe i inne uwielbiamy za złocistą, chrupiącą panierkę, która otula płaty mięsa. Tradycyjnie używa się do tego jaja, mąki i bułki tartej, jak się jednak okazuje, ostatni produkt można zastąpić nieco zdrowszym zamiennikiem. Efekt podbij...
-
Mielone bez bułki. Sprawdź zamienniki, których nigdy byś nie użył
Bułka tarta jest nieodłącznym elementem kotletów mielonych i mało kto wyobraża sobie je bez tego produktu. Jednak inne zamienniki nie tylko mogą okazać się zdrowsze, ale też smaczniejsze.
-
Jak zrobić fasolkę z bułką tartą? Nie zapomnij o jednym składniku, a smak będzie obłędny
Jak zrobić fasolkę z bułką tartą? Aby smakowała perfekcyjnie, nie możesz zapomnieć o tym jednym składniku. Dzięki niemu będzie delikatniejsza w smaku. Sprawdź przepis - palce lizać!
-
Czy panierka zawsze musi być z bułki tartej? Wcale nie. Poznaj smaczniejsze i bardziej chrupiące wersje
Panierka w myślach wielu z nas to połączenie mąki, jajka i oczywiście bułki tartej. Tego typu panierunku używamy do schabowych, sznycli, ryb, a nawet warzyw. Równie dobra, a na pewno mniej kaloryczna panierka wyjdzie, gdy zamiast bułki tartej...
-
Ciągle przypalasz schabowe? Pamiętaj o kilku zasadach, a będą się smażyć idealnie
Planujecie w niedzielę smażyć schabowe? Sprawdźcie, co zrobić, żeby się nie przypalały. Mamy kilka porad, dzięki którym wyjdą idealne i chrupiące.
-
Co zrobić z ziemniaków z obiadu? Takiego placka nie umie nawet Gessler
-
Moja siostra obiera jajka w kilka sekund. Trik z łyżką jest genialny
-
Jest jadalny, ale nawet nie myśl o tym, by go zabrać. "Bardzo rzadki"
-
Tak wrócisz z pełnym koszem borowików. Mykolożka radzi, na co patrzeć w lesie
-
Sprawdzony przepis na miodownik. To ciasto jest hitem nie tylko na święta
- Gruszki w occie cioci Asi z Radomia. Tak pysznych nie robi nikt w rodzinie
- Pyszna i sycąca zupa z dyni. Będzie lepsza, niż się spodziewasz, ale zrób pewien trik
- To niebywałe, co Lewandowska dodaje do racuchów. Pychota!
- Wyrazisty smak, a to nie żaden kurczak, czy schab. Posmakują każdemu
- Łazanki - przepis babci na inflacyjny obiad. Robi się błyskawicznie
-
Idealna panierka ma być chrupiąca, ale niezbyt twarda. Pomoże w tym jeden składnik
Lubicie potrawy smażone w panierce? My wprost uwielbiamy - zwłaszcza gdy jest ona chrupka i nie ma nasiąka bardzo tłuszczem. Mamy dla was kilka porad, jak zrobić panierkę idealną. Sprawdźcie.
-
Zalega wam czerstwe pieczywo w chlebaku? Nigella ma genialny sposób na... makaron
Jak wykorzystać czerstwy chleb? Jednym z najpopularniejszych sposobów jest zrobienie bułki tartej. Ale zamiast używać jej do panierki, przygotujcie pyszne... danie makaronowe. Pyszota!
-
Fasolka szparagowa? Z bułką to klasyk, ale zrób ją tym razem według przepisu Rozkosznego. Będziesz w szoku
Macie ochotę na fasolkę szparagową? Przyrządźcie ją tym razem inaczej! Popularny bloger Rozkoszny pokazał, jak przygotować karmelizowaną fasolkę z limonką i fistaszkami. Palce lizać!
-
Jak usmażyć kanie? Przydatny poradnik każdego amatora grzybów
Smażone kanie to jeden z przysmaków lata i wczesnej jesieni. Większość grzybiarzy z lubością zajada się smakowitym kapeluszem ukrytym w chrupiącej, złocistej panierce. Przygotowany w ten sposób grzyb wielu osobom przypomina w smaku kotleta...
-
Fasolka szparagowa z bułką tartą: jak ją przyrządzić i ile kalorii ma jedna porcja?
Fasolka szparagowa z bułką tartą to absolutny klasyk polskiej kuchni. Jak ją przyrządzić, aby wszystkim smakowała? Sprawdź nasze przepisy na fasolkę smażoną z bułką tartą w sposób tradycyjny i dla osób na diecie.
-
Najlepsza panierka do ryby. Jak usmażyć rybę w panierce?
Dobra panierka do ryby to połowa sukcesu! Dzięki niej smażone filety będą smakować wybornie. Chrupiąca panierka do ryby jak nad morzem jest do odtworzenia we własnej kuchni! Poznaj nasze wskazówki i przepis, aby przygotować najsmaczniejszą smażoną...