bułka tarta
-
Zapomnij o marnowaniu pieczywa - zrób własną bułkę tartą. Wykorzystaj ten sposób, a zaoszczędzisz na panierce
Inflacja daje się we znaki szczególnie podczas zakupów spożywczych i domowego gotowania. Warto zatem przestawić się na tryb eko i zmienić swoje nawyki, nawet w tych drobnych kwestiach. Domowej roboty bułka tarta to doskonały sposób na wykorzystani...
-
Czym zastąpić bułkę tartą? Trzy pomysły na panierkę, która jest zdrowsza i nieziemsko pyszna
Panierka jest jednym z kluczowych dodatków do wielu potraw. Używamy jej nie tylko podczas smażenia tradycyjnych kotletów, ale także przygotowując warzywa, czy sery w chrupiącej skorupce. Choć kluczowym składnikiem jest bułka tarta, to jednak bez...
-
Ta panierka sprawi, że zapomnisz o bułce tartej. Alternatywa jest smaczna i zdrowa
Ikoną polskiej kuchni i daniem, bez którego niedzielny obiad nie istnieje, są oczywiście kotlety schabowe. Sekret tkwi w soczystym i jednocześnie kruchym mięsie, ale i złocistej panierce, która tworzy idealny duet. Klasyczną bułkę tartą warto jedn...
-
Zapomnij o panierowaniu kotletów w bułce tartej. Ten zdrowszy zamiennik gwarantuje, że będą chrupiące
Kotlety schabowe i inne uwielbiamy za złocistą, chrupiącą panierkę, która otula płaty mięsa. Tradycyjnie używa się do tego jaja, mąki i bułki tartej, jak się jednak okazuje, ostatni produkt można zastąpić nieco zdrowszym zamiennikiem. Efekt podbij...
-
Mielone bez bułki. Sprawdź zamienniki, których nigdy byś nie użył
Bułka tarta jest nieodłącznym elementem kotletów mielonych i mało kto wyobraża sobie je bez tego produktu. Jednak inne zamienniki nie tylko mogą okazać się zdrowsze, ale też smaczniejsze.
-
Jak zrobić fasolkę z bułką tartą? Nie zapomnij o jednym składniku, a smak będzie obłędny
Jak zrobić fasolkę z bułką tartą? Aby smakowała perfekcyjnie, nie możesz zapomnieć o tym jednym składniku. Dzięki niemu będzie delikatniejsza w smaku. Sprawdź przepis - palce lizać!
-
Czy panierka zawsze musi być z bułki tartej? Wcale nie. Poznaj smaczniejsze i bardziej chrupiące wersje
Panierka w myślach wielu z nas to połączenie mąki, jajka i oczywiście bułki tartej. Tego typu panierunku używamy do schabowych, sznycli, ryb, a nawet warzyw. Równie dobra, a na pewno mniej kaloryczna panierka wyjdzie, gdy zamiast bułki tartej...
-
Ciągle przypalasz schabowe? Pamiętaj o kilku zasadach, a będą się smażyć idealnie
Planujecie w niedzielę smażyć schabowe? Sprawdźcie, co zrobić, żeby się nie przypalały. Mamy kilka porad, dzięki którym wyjdą idealne i chrupiące.
-
Idealna panierka ma być chrupiąca, ale niezbyt twarda. Pomoże w tym jeden składnik
Lubicie potrawy smażone w panierce? My wprost uwielbiamy - zwłaszcza gdy jest ona chrupka i nie ma nasiąka bardzo tłuszczem. Mamy dla was kilka porad, jak zrobić panierkę idealną. Sprawdźcie.
-
Zalega wam czerstwe pieczywo w chlebaku? Nigella ma genialny sposób na... makaron
Jak wykorzystać czerstwy chleb? Jednym z najpopularniejszych sposobów jest zrobienie bułki tartej. Ale zamiast używać jej do panierki, przygotujcie pyszne... danie makaronowe. Pyszota!
-
Jak sparzyć kapustę na gołąbki? Zajmie ci to 10 minut
-
Ciastka owsiane - przepis trzy razy "P", pyszne, proste i piorunujące. Zrobisz je w 20 minut, a znikną jeszcze szybciej
-
Nawodnienie ma kluczowe znaczenie dla naszego organizmu. Jak zadbać o jego prawidłowy poziom? Jaką wodę wybrać?MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Sałatka na Wielkanoc Ewy Wachowicz. Banalna sałatka warstwowa w 10 minut
-
Te dania królowały w czasach PRL-u. Dziś kulinarne specjały wywołują ciarki
- Babka gotowana - przepis z kilku składników da puszyste niczym chmurka ciasto
- Naleśniki gyros - domowy fast food bez zbędnych kalorii. Tu króluje kolorowy skład
- Zawiało nudą przy niedzielnym obiedzie? Kurczak po zbójnicku nada świeżości
- Pozbądź się szkodników naturalnym sposobem nim wiosna zacznie się na dobre
- Bułka tarta - zapomnij o sklepowym produkcie i przygotuj ją domowym sposobem
-
Fasolka szparagowa? Z bułką to klasyk, ale zrób ją tym razem według przepisu Rozkosznego. Będziesz w szoku
Macie ochotę na fasolkę szparagową? Przyrządźcie ją tym razem inaczej! Popularny bloger Rozkoszny pokazał, jak przygotować karmelizowaną fasolkę z limonką i fistaszkami. Palce lizać!
-
Jak usmażyć kanie? Przydatny poradnik każdego amatora grzybów
Smażone kanie to jeden z przysmaków lata i wczesnej jesieni. Większość grzybiarzy z lubością zajada się smakowitym kapeluszem ukrytym w chrupiącej, złocistej panierce. Przygotowany w ten sposób grzyb wielu osobom przypomina w smaku kotleta...
-
Fasolka szparagowa z bułką tartą: jak ją przyrządzić i ile kalorii ma jedna porcja?
Fasolka szparagowa z bułką tartą to absolutny klasyk polskiej kuchni. Jak ją przyrządzić, aby wszystkim smakowała? Sprawdź nasze przepisy na fasolkę smażoną z bułką tartą w sposób tradycyjny i dla osób na diecie.
-
Najlepsza panierka do ryby. Jak usmażyć rybę w panierce?
Dobra panierka do ryby to połowa sukcesu! Dzięki niej smażone filety będą smakować wybornie. Chrupiąca panierka do ryby jak nad morzem jest do odtworzenia we własnej kuchni! Poznaj nasze wskazówki i przepis, aby przygotować najsmaczniejszą smażoną...