bułka tarta
-
Ciągle przypalasz schabowe? Pamiętaj o kilku zasadach, a będą się smażyć idealnie
Planujecie w niedzielę smażyć schabowe? Sprawdźcie, co zrobić, żeby się nie przypalały. Mamy kilka porad, dzięki którym wyjdą idealne i chrupiące.
-
Idealna panierka ma być chrupiąca, ale niezbyt twarda. Pomoże w tym jeden składnik
Lubicie potrawy smażone w panierce? My wprost uwielbiamy - zwłaszcza gdy jest ona chrupka i nie ma nasiąka bardzo tłuszczem. Mamy dla was kilka porad, jak zrobić panierkę idealną. Sprawdźcie.
-
Zalega wam czerstwe pieczywo w chlebaku? Nigella ma genialny sposób na... makaron
Jak wykorzystać czerstwy chleb? Jednym z najpopularniejszych sposobów jest zrobienie bułki tartej. Ale zamiast używać jej do panierki, przygotujcie pyszne... danie makaronowe. Pyszota!
-
Fasolka szparagowa? Z bułką to klasyk, ale zrób ją tym razem według przepisu Rozkosznego. Będziesz w szoku
Macie ochotę na fasolkę szparagową? Przyrządźcie ją tym razem inaczej! Popularny bloger Rozkoszny pokazał, jak przygotować karmelizowaną fasolkę z limonką i fistaszkami. Palce lizać!
-
Jak usmażyć kanie? Przydatny poradnik każdego amatora grzybów
Smażone kanie to jeden z przysmaków lata i wczesnej jesieni. Większość grzybiarzy z lubością zajada się smakowitym kapeluszem ukrytym w chrupiącej, złocistej panierce. Przygotowany w ten sposób grzyb wielu osobom przypomina w smaku kotleta...
-
Fasolka szparagowa z bułką tartą: jak ją przyrządzić i ile kalorii ma jedna porcja?
Fasolka szparagowa z bułką tartą to absolutny klasyk polskiej kuchni. Jak ją przyrządzić, aby wszystkim smakowała? Sprawdź nasze przepisy na fasolkę smażoną z bułką tartą w sposób tradycyjny i dla osób na diecie.
-
Najlepsza panierka do ryby. Jak usmażyć rybę w panierce?
Dobra panierka do ryby to połowa sukcesu! Dzięki niej smażone filety będą smakować wybornie. Chrupiąca panierka do ryby jak nad morzem jest do odtworzenia we własnej kuchni! Poznaj nasze wskazówki i przepis, aby przygotować najsmaczniejszą smażoną...