bułka tarta
-
Obtaczasz tym kotlety, a można z tego zrobić pożywny obiad. Kluski lwowskie są niepowtarzalne
Poszukujesz nowych smaków, które urozmaicą twoje codzienne gotowanie? Dobrze trafiłeś, bo te kluski całkowicie zmienią twoje podejście do gotowania. Okazuje się, że nie trzeba standardowego ciasta, by je zrobić. Wystarczy kilka, czasem...
-
Do fasolki szparagowej nie dodaje już masła i bułki. Teściowa zdradziła mi sekret obłędnej omasty
Fasolka szparagowa to klasyka, której nic nie zastąpi. Babciny przepis warto jednak nieco urozmaicić i zrezygnować z oklepanej bułki tartej z masłem. Zamiast tego wrzuć do warzyw włoski specjał, który podkreśli smak i sprawi, że każdy poprosi o...
-
Jak ugotować fasolkę szparagową, aby nie była włóknista? Sprawdź jakich błędów nie popełniać
Czasem nie masz ochoty lub czasu na gotowanie. Wówczas szukasz pomysłu na szybki obiad, który będzie lekki, a zarazem sycący. Dobrym rozwiązaniem jest przygotowanie fasolki szparagowej, która stanowi zdrowe źródło białka. Sprawdź, jak ugotować to...
-
Wielkanocne pieczywo zalega w chlebaku? Zrób domową bułkę tartą, pamiętaj jednak o złotych zasadach
Domowej roboty bułka tarta to nie tylko przydatny produkt, ale i sposób na wykorzystanie zalegającego po świętach pieczywa. Wielkanocne bułki wcale nie muszą się zmarnować - warto jednak pamiętać o kilku złotych zasadach, które dadzą perfekcyjny...
-
Zapomnij o marnowaniu pieczywa - zrób własną bułkę tartą. Wykorzystaj ten sposób, a zaoszczędzisz na panierce
Inflacja daje się we znaki szczególnie podczas zakupów spożywczych i domowego gotowania. Warto zatem przestawić się na tryb eko i zmienić swoje nawyki, nawet w tych drobnych kwestiach. Domowej roboty bułka tarta to doskonały sposób na wykorzystani...
-
Czym zastąpić bułkę tartą? Trzy pomysły na panierkę, która jest zdrowsza i nieziemsko pyszna
Panierka jest jednym z kluczowych dodatków do wielu potraw. Używamy jej nie tylko podczas smażenia tradycyjnych kotletów, ale także przygotowując warzywa, czy sery w chrupiącej skorupce. Choć kluczowym składnikiem jest bułka tarta, to jednak bez...
-
Ta panierka sprawi, że zapomnisz o bułce tartej. Alternatywa jest smaczna i zdrowa
Ikoną polskiej kuchni i daniem, bez którego niedzielny obiad nie istnieje, są oczywiście kotlety schabowe. Sekret tkwi w soczystym i jednocześnie kruchym mięsie, ale i złocistej panierce, która tworzy idealny duet. Klasyczną bułkę tartą warto jedn...
-
Zapomnij o panierowaniu kotletów w bułce tartej. Ten zdrowszy zamiennik gwarantuje, że będą chrupiące
Kotlety schabowe i inne uwielbiamy za złocistą, chrupiącą panierkę, która otula płaty mięsa. Tradycyjnie używa się do tego jaja, mąki i bułki tartej, jak się jednak okazuje, ostatni produkt można zastąpić nieco zdrowszym zamiennikiem. Efekt podbij...
-
Mielone bez bułki. Sprawdź zamienniki, których nigdy byś nie użył
Bułka tarta jest nieodłącznym elementem kotletów mielonych i mało kto wyobraża sobie je bez tego produktu. Jednak inne zamienniki nie tylko mogą okazać się zdrowsze, ale też smaczniejsze.
-
Jak zrobić fasolkę z bułką tartą? Nie zapomnij o jednym składniku, a smak będzie obłędny
Jak zrobić fasolkę z bułką tartą? Aby smakowała perfekcyjnie, nie możesz zapomnieć o tym jednym składniku. Dzięki niemu będzie delikatniejsza w smaku. Sprawdź przepis - palce lizać!
- Przed pieczeniem ziemniaków robię jedno. Skórka idealnie chrupie
- Świąteczny wypiek, który wyróżnia się wśród klasyki. Zniknie pierwszy
- Codzienne rytuały. Skarbnica wiedzy dla cierpiących na refluksMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Na święta podam tego łososia. Znajomi pytają o niego już w listopadzie
- Mąka, serek wiejski i zero drożdży. Chwila i masz furę racuchów
- Co daje codzienne picie cynamonu? Pożegnaj zbędne kilogramy
- Został uznany za najgorsze mięso. Polacy masowo dodają go do kanapek
- Ciasta na Boże Narodzenie. Gdy serwuję 3 blachy, znikają nawet okruszki
- Najlepsza sałatka śledziowa. Francuskie przyprawy dodają jej pazura
- Mistrzowski quiz kulinarny. Masz 3 składniki, co z nich ugotujesz?
-
Czy panierka zawsze musi być z bułki tartej? Wcale nie. Poznaj smaczniejsze i bardziej chrupiące wersje
Panierka w myślach wielu z nas to połączenie mąki, jajka i oczywiście bułki tartej. Tego typu panierunku używamy do schabowych, sznycli, ryb, a nawet warzyw. Równie dobra, a na pewno mniej kaloryczna panierka wyjdzie, gdy zamiast bułki tartej...
-
Ciągle przypalasz schabowe? Pamiętaj o kilku zasadach, a będą się smażyć idealnie
Planujecie w niedzielę smażyć schabowe? Sprawdźcie, co zrobić, żeby się nie przypalały. Mamy kilka porad, dzięki którym wyjdą idealne i chrupiące.
-
Idealna panierka ma być chrupiąca, ale niezbyt twarda. Pomoże w tym jeden składnik
Lubicie potrawy smażone w panierce? My wprost uwielbiamy - zwłaszcza gdy jest ona chrupka i nie ma nasiąka bardzo tłuszczem. Mamy dla was kilka porad, jak zrobić panierkę idealną. Sprawdźcie.
-
Zalega wam czerstwe pieczywo w chlebaku? Nigella ma genialny sposób na... makaron
Jak wykorzystać czerstwy chleb? Jednym z najpopularniejszych sposobów jest zrobienie bułki tartej. Ale zamiast używać jej do panierki, przygotujcie pyszne... danie makaronowe. Pyszota!
-
Fasolka szparagowa? Z bułką to klasyk, ale zrób ją tym razem według przepisu Rozkosznego. Będziesz w szoku
Macie ochotę na fasolkę szparagową? Przyrządźcie ją tym razem inaczej! Popularny bloger Rozkoszny pokazał, jak przygotować karmelizowaną fasolkę z limonką i fistaszkami. Palce lizać!
-
Jak usmażyć kanie? Przydatny poradnik każdego amatora grzybów
Smażone kanie to jeden z przysmaków lata i wczesnej jesieni. Większość grzybiarzy z lubością zajada się smakowitym kapeluszem ukrytym w chrupiącej, złocistej panierce. Przygotowany w ten sposób grzyb wielu osobom przypomina w smaku kotleta...
-
Fasolka szparagowa z bułką tartą: jak ją przyrządzić i ile kalorii ma jedna porcja?
Fasolka szparagowa z bułką tartą to absolutny klasyk polskiej kuchni. Jak ją przyrządzić, aby wszystkim smakowała? Sprawdź nasze przepisy na fasolkę smażoną z bułką tartą w sposób tradycyjny i dla osób na diecie.
-
Najlepsza panierka do ryby. Jak usmażyć rybę w panierce?
Dobra panierka do ryby to połowa sukcesu! Dzięki niej smażone filety będą smakować wybornie. Chrupiąca panierka do ryby jak nad morzem jest do odtworzenia we własnej kuchni! Poznaj nasze wskazówki i przepis, aby przygotować najsmaczniejszą smażoną...