chałwa
-
W PRL-u każdy zajadał się tym deserem. Zrobisz go łatwo i tanio w domu. Wystarczą dwa składniki
Z czego jest chałwa? Tak naprawdę wystarczą tylko dwa składniki. Ten pyszny przysmak, który był hitem w czasach PRLu, dziś ma zarówno oddanych wielbicieli, jak i zagorzałych przeciwników. Zastanawiasz się, jak przygotować ją w domu? To banalnie...
-
Wcale nie owocowy. Ten koktajl zachwyca smakiem i syci na długo. Sekretem jest turecki przysmak
Z czego można zrobić dobry koktajl? Wbrew pozorom owoce nie są jedyną możliwością. Zdrową i smakowitą przekąskę, po którą sięgniesz w każdej chwili, przyrządzisz również z mniej banalnych składników. Będzie pysznie i zdrowo.
-
Nie każdy wie, że ten rarytas można łatwo wyczarować w domu. Potrzebujesz tylko dwóch składników
Jedni uwielbiają ten słodycz, a drudzy go wręcz nienawidzą. Ci pierwsi zwykle kupują gotowy produkt w sklepie, ale warto wiedzieć, że można go też przygotować we własnej kuchni. Jak zrobić chałwę? Wbrew pozorom jest to bardzo proste.
-
Słodki przysmak z czasów PRL-u wraca na salony. Tę orzechową rozkosz można zrobić samodzielnie w domu
Dla jednych to przysmak rodem z czasów PRL-u, dla innych orientalna ambrozja. Chałwa o której mowa to prawdziwa rozkosz dla kubków smakowych, a co ciekawe można ją samodzielnie przygotować w domu. Zamiast zatem sięgać po sklepowe gotowce, pora...
-
Ten przysmak albo się kocha, albo nienawidzi. Zajada się nim wiele osób i zrobić go z 2 składników
Nie da się ukryć, że istnieją takie smakołyki, za którymi można nie przepadać, lub wręcz można się nimi zachwycać. Ta słodkość należy właśnie do tej grupy jedzenia. Niektórzy mogą się nią zajadać godzinami, innym na samą myśl przewraca się w...
-
Chałwowe ciasto bez pieczenia. Układaj słodkie warstwy naprzemiennie, a rano ciesz się niepowtarzalnym smakiem
Przepisy na ciasta bez pieczenia to ratunek dla tych, którzy tego sprzętu nie posiadają, a nie chcą rezygnować ze słodkich przekąsek. To ciasto zrobisz nawet na wyjeździe lub w studenckim akademiku. Uważaj tylko na łasuchów, którzy z pewnością będ...
-
Albo ją kochasz, albo nienawidzisz. Najsłodszy przysmak PRL-u zrobisz tylko z 2 składników
Niektóre smakołyki kojarzą się wszystkim z określonym czasem. Ten przysmak z pewnością jest znakiem rozpoznawczym PRL-u. Zajadali się nim wszyscy, a dziś dzięki tej recepturze możesz zrobić go w domu. Potrzebujesz zaledwie dwóch składników i kilku...
-
Tymi łakociami z PRLu można zajadać się bez opamiętania. Są pyszne i zrobisz je z dwóch składników
Szukasz pomysłu na zdrową, słodką przekąskę? Idealnym rozwiązaniem będzie sięgnięcie po chałwę, czyli nieco zapomniany dziś relikt PRLu. Nie dość, że ma wyśmienity smak i rozpływa się w ustach, to jeszcze posiada wiele właściwości, które wpływają...
-
Ciasto bez pieczenia na Nowy Rok. Sernik chałwowy na korzennym spodzie to prawdziwy rarytas
Sylwestrowe przygotowania często pochłaniają dużo czasu, co za tym idzie, zdarza się, że brakuje wolnej chwil na domowe wypieki. Przepis na ciasto świąteczne bez pieczenia jest ekspresowy, a efekt zadowoli nawet najbardziej wymagających gości....
-
Przepis na domową chałwę. Wystarczą dwa składniki, by smakowała lepiej niż ze sklepu
Przepis na domową chałwę warto znać, szczególnie jeśli jesteśmy wielbicielami tego deseru. Chałwa to popularny słodki przysmak, powstający z nasion roślin oleistych. Ukraińcy wytwarzają ją z maku, a w Indiach dodaje się do niej gotowaną marchew....
-
Mięciutkie i kleiste. Na Wielkanocny obiad podam szlachecki przysmak
-
Kryzysowe kotlety robię co piątek. Nauczyła mnie babcia: Nie mlej mięsa, pyry utup
-
Coraz więcej regionów w Polsce ma ten problem. To powoli nowa rzeczywistośćMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Przebija jajeczną i jest o wiele łatwiejsza. Pasta, która się nie nudzi
-
Jak powinno się smażyć pieczarki? Sekret szefów kuchni. Wyjdą idealnie
- Ciasto czekoladowe. Tak pyszne i łatwe, że będziesz robić je na okrągło
- Trik na zachowanie koloru warzyw podczas gotowania. Stosuje go Gessler
- Bun Cha - azjatycki smak, który zachwycił Bourdaina podczas podróży do WietnamuMATERIAŁ PROMOCYJNY PR
- Frytki jak z najlepszego fast fooda. Będą chrupiące do granic możliwości
- Jak doprawić rybę, żeby była pyszna? Cytryna i sól to nie wszystko
-
Przepis na ciasto chałwowe. Zrobisz je bez pieczenia. To dżem robi robotę!
Mamy tu wielbicieli chałwy? Proste ciasto chałwowe przekładane dżemem bez wątpienia wam posmakuje. A do tego nie wymaga pieczenia! Sprawdźcie, jak je przygotować.
-
Lubicie chałwę? Sanepid ostrzega: jeśli tę partię macie w domu, lepiej ją wyrzućcie
Eksperci z Głównego Inspektoratu Sanitarnego wystosowali ostrzeżenie, które dotyczy chałwy. Trefny produkt pochodzi od tureckiego dostawcy i można ją dostać w polskich sklepach. Dlaczego powinniśmy się jej pozbyć?