chłodnik

Więcej o:

chłodnik

  • Orzeźwiające chłodniki z Appetitą

    Chłodnik to nic innego, jak orzeźwiająca zupa serwowana na zimno - najczęściej poniżej temperatury pokojowej. Szczególną popularność notuje w gorące dni, ponieważ niesie upragnioną ochłodę. To bardzo proste, niezwykle szybkie i niewiarygodnie smaczne danie. W Polsce najpopularniejszą jego odsłoną

  • Chłodniki warzywne - zdrowy obiad na ochłodę

    Chłodnik - zarówno ten z botwiny, jak i te z innych warzyw (lub owoców) - to zupa, którą bardzo łatwo przygotować. W zasadzie wystarczy połączyć ze sobą kilka składników, wymieszać i zupa gotowa. Nic lepiej nie orzeźwi w upalne dni, niż aromatyczny chłodnik prosto z lodówki. Fanom

  • Za oknem upał? Czas na chłodnik!

    Chłodnik to zupa serwowana na zimno, najczęściej poniżej temperatury pokojowej 14 st. C. Ta potrawa jest przyrządzana ze świeżych i najczęściej surowych warzyw lub owoców, z tego powodu najlepiej sprawdza się wiosną oraz latem. Możecie przygotować ją na bazie kefiru, jogurtu naturalnego, maślanki

  • Przepis na chłodnik litewski

    Gdy tylko na dworze robi się gorąco, podstawą diety wielu osób staje się chłodnik litewski. Tradycyjne danie tworzyło się na bazie kwaśnej śmietanki lub zsiadłego mleka. Dziś równie często stosuje się jogurty, maślanki czy kefiry. Drugim najważniejszym składnikiem jest botwinka, czyli młode liście

  • Pięciominutowy chłodnik z ogórka. Blogerka zdradziła ekspresowy przepis

    Chłodnik litewski i chłodnik na zsiadłym mleku z koperkiem i warzywami to pyszne dania, ale w końcu mogą się przejeść. Dlatego dziś polecamy wam... chłodnik. Jego głównym składnikiem jest zielony ogórek, a jako dodatki świetnie sprawdzą się nie tylko warzywa, ale także owoce. Ten fantastyczny

  • Chłodnik z botwiny na zimno idealny na upały. Jak go zrobić? Sprawdź

    Chłodnik z botwiny na zimno Przepis na chłodnik. Składniki: 1 litr bulionu warzywnego (lub ewentualnie drobiowego), 500 ml kefiru lub jogurtu naturalnego, 1 pęczek botwinki, kilka buraków (2-3), sok wyciśnięty z jednej cytryny, 1 łyżka octu winnego, 3 jajka ugotowane na twardo, pół pęczku koperku

  • Obiad na upalne dni bez gotowania. Nie tylko chłodnik! [PRZEPISY]

    wraz z rukolą lub szpinakiem. Posyp pokruszoną fetą, orzechami i dopraw do smaku solą i pieprzem. Polej oliwą z oliwek. Obiad na upalne dni bez gotowania gotowy! Szybki obiad na upały - chłodnik ogórkowy na jogurcie Szybki obiad na upały - chłodnik ogórkowy na jogurcie. Składniki: 0,5 l bulionu