chłodnik

Więcej o:

chłodnik

  • Chłodniki warzywne - zdrowy obiad na ochłodę

    Chłodnik - zarówno ten z botwiny, jak i te z innych warzyw (lub owoców) - to zupa, którą bardzo łatwo przygotować. W zasadzie wystarczy połączyć ze sobą kilka składników, wymieszać i zupa gotowa. Nic lepiej nie orzeźwi w upalne dni, niż aromatyczny chłodnik prosto z lodówki. Fanom

  • Chłodnik z botwiny na zimno idealny na upały. Jak go zrobić? Sprawdź

    Chłodnik z botwiny na zimno Przepis na chłodnik. Składniki: 1 litr bulionu warzywnego (lub ewentualnie drobiowego), 500 ml kefiru lub jogurtu naturalnego, 1 pęczek botwinki, kilka buraków (2-3), sok wyciśnięty z jednej cytryny, 1 łyżka octu winnego, 3 jajka ugotowane na twardo, pół pęczku koperku

  • Przepis na chłodnik litewski

    Gdy tylko na dworze robi się gorąco, podstawą diety wielu osób staje się chłodnik litewski. Tradycyjne danie tworzyło się na bazie kwaśnej śmietanki lub zsiadłego mleka. Dziś równie często stosuje się jogurty, maślanki czy kefiry. Drugim najważniejszym składnikiem jest botwinka, czyli młode liście

  • Orzeźwiające chłodniki z Appetitą

    Chłodnik to nic innego, jak orzeźwiająca zupa serwowana na zimno - najczęściej poniżej temperatury pokojowej. Szczególną popularność notuje w gorące dni, ponieważ niesie upragnioną ochłodę. To bardzo proste, niezwykle szybkie i niewiarygodnie smaczne danie. W Polsce najpopularniejszą jego odsłoną

Copyright © Agora SA