ciasta biszkoptowe
-
Zamiast rolady z przepisu mamy, zrobiłam coś, co wygląda jak skórka żyrafy. Zniknęła w mgnieniu oka
Rolada biszkoptowa z bananem to pyszne i lekkie ciasto, które idealnie sprawdzi się jako deser na każdą okazję. Dzięki wilgotnemu, aksamitnemu kremowi i delikatnemu biszkoptowi, zyskuje uznanie nawet tych, którzy nie przepadają za wypiekami. Opróc...
-
Ten biszkopt zawsze wychodzi i nie opada. Dodałam ten owoc i stał się lepszy niż z cukierni
Lato to czas w roku, kiedy to możemy cieszyć się najsmaczniejszymi owocami. Dobrze jest je wykorzystać na różne sposoby, by wydobyć z nich pełnię smaku. Ostatnio zrobiłam biszkopt i ułożyłam na nim ten owoc. Nie mogłam przestać go jeść, a blacha...
-
Jeśli masz jajka, mąkę, cukier i masło, zrobisz przepyszny deser. Jest puszysty i miękki
Zrobienie deserów nie zawsze jest czymś łatwym, jednak ten przepis pokazuje, że istnieją banalnie proste przepisy, które warto znać. Z poniższej receptury zrobisz ciastko, które może być bazą innych deserów. Jest obłędnie delikatne, puszyste i...
-
Opadający biszkopt to zmora. Ale znajoma cukierniczka zdradziła mi prosty trik. I teraz jest idealny
Puszysty smaczny biszkopt, który nie opadnie - czy to w ogóle możliwe w domowych warunkach? Oczywiście. Przygotujesz go w łatwy sposób, ale jeśli nie znasz tego triku cukierniczego, może być trudno. Na szczęście moja znajoma podpowiedziała mi co...
-
Przyjaciółka, która piecze torty, podzieliła się ze mną przepisem na idealny biszkopt. Sekret tkwi w ilości tego składnika
Idealny do kawy lub jako podstawa do tortu. Trudno wyobrazić sobie cukiernictwo, bez biszkoptowego ciasta. Choć pyszne jest samo w sobie, to stanowi również doskonałą bazę do innych deserów. Jak je przygotować? Jak zawsze, liczą się proporcje i...
-
Biszkopt będzie wilgotny, gdy zastosujesz się do tej zasady. Gdy go spróbujesz oniemiejesz z zachwytu
Biszkopty to proste ciasta, które można podać z różnymi dodatkami. Dla niektórych ich wykonanie jest skomplikowane, lecz z tym przepisem już nigdy takie nie będzie. Jeśli zastosujesz się do jednej zasady, gwarantujemy, że ciasto będzie rozpływać s...
-
Przepis na biszkopt bez przepisu. Sprytna receptura z proporcjami, zapomnij o kombinowaniu i rzucaniu
Pieczenie biszkoptu to twój cukierniczy koszmar, który na samą myśl przyprawia o dreszcze? Zapomnij o kombinowaniu przy pieczeniu tego klasyka - wystarczy nasz przepis, a raczej zapamiętanie idealnych proporcji. Dzięki tej prostej metodzie ciasto...
-
Biszkopt bezglutenowy - jasny i ciemny. Proste przepisy, które zawsze wychodzą
Biszkopt bezglutenowy w ostatnich latach cieszy się dużą popularnością. Dieta bezglutenowa bije rekordy zainteresowania. Słodkości w nieco innej odsłonie to dobry sposób na urozmaicenie swojej diety. Sprawdź, jak wykonać biszkopt bez glutenu.
-
Upiecz doskonały biszkopt na Wielkanoc. Będzie wilgotny i lekki jak chmurka, jeśli nie zapomnisz o tych zasadach
Wraz z nadchodzącymi świętami wielkanocnymi w głowie wielu gospodyń rodzi się pytanie, jakim ciastem ugościć swoje rodziny i bliskich. Nie trzeba jednak przygotowywać tradycyjnego mazurka czy babki. Na tę Wielkanoc warto zaszaleć z pysznym...
-
Przepis na biszkopt idealny. Zapomnij o rzucaniu tortownicą czy mozolnym oddzielaniu białek od żółtek
Przepis na biszkopt to cukierniczy piedestał - idealnie wyrośnięte, gąbczaste ciasto jest bazą dla wielu smacznych deserów, tortów i słodkości. Jak się okazuje, przepis jest dziecinnie prosty, a wystarczy pamiętać o jednej zasadzie. Zapomnij więc ...
-
Biszkopt bez przepisu. Sekret to proporcje i waga jajek. Receptura cukierników to trzy składniki
Międzynarodowa technika wypiekania biszkoptu bez przepisu to cukierniczy specjał, który bazuje tylko na trzech składnikach. Kluczem do sukcesu są jednak odpowiednie proporcje i właściwa waga jajek. Dzięki tej metodzie ciasto będzie wyrośnięte,...
-
Biszkopt - przepis na idealną bazę do ciast i tortów. Przygotujesz go z zaledwie czterech składników
Wśród cukierniczych specjałów nie sposób zapomnieć o biszkopcie, który jest nie tylko klasycznym ciastem, ale także bazą dla tortów i wielu innych, słodkich przepisów. Chociaż wypiek może kojarzyć się z prawdziwym wyzwaniem, może okazać się bułką ...
-
Sernik gotowany podbije wasze serca. Przekładany biszkoptami będzie alternatywą dla tradycyjnego przepisu
Przepis na sernik gotowany to idealna propozycja na święta Bożego Narodzenia. Przygotowanie jest proste i szybkie, a biszkopty, którymi jest przekładany, dodają miękkości i smaku.
-
Naleśniki biszkoptowe to przepis na bardzo puszyste smakołyki. Nie tylko dzieci je pokochają
Jeśli masz ochotę na coś nietypowego, polecamy naleśniki biszkoptowe. Są naprawdę proste i szybkie w wykonaniu. Do tego są bardzo puszyste i delikatne w smaku. Sprawdźcie sami.
-
Przepis na biszkopt, który nie opada i jest puszysty. Sprawdzi się idealnie jako baza do tortów
Biszkopt jest najczęściej wykorzystywany jako baza do tortów i ciast. Przepis na tę klasykę cukiernictwa jest bardzo prosty. Jednak warto zapamiętać kilka ważnych zasad, dzięki którym ciasto nie opadnie, ale będzie puszyste i sprężyste.
-
Ciasto biszkoptowe z truskawkami i ciasto czekoladowe z truskawkami - wypieki w sam raz na lato
Macie ochotę na pyszne ciasto? Teraz mamy najlepszy czas na lekkie wypieki z dodatkiem sezonowych owoców. Pachnący biszkopt z truskawkami lub czekoladowe ciasto to najlepszy pomysł na czerwcowy deser. Jak je upiec?
-
Nie masz wagi kuchennej? Odmierzanie składników to tortura? Sprawdź przepis na ciasto "siedem szklanek"
Nie znosisz odmierzania składników do ciasta? A może nie masz wagi kuchennej? To nie znaczy, że nie upieczesz pysznego biszkoptu. Sprawdź przepis na ciasto "siedem szklanek".