ciasta biszkoptowe
-
Ten biszkopt zawsze wychodzi i nie opada. Dodałam ten owoc i stał się lepszy niż z cukierni
Lato to czas w roku, kiedy to możemy cieszyć się najsmaczniejszymi owocami. Dobrze jest je wykorzystać na różne sposoby, by wydobyć z nich pełnię smaku. Ostatnio zrobiłam biszkopt i ułożyłam na nim ten owoc. Nie mogłam przestać go jeść, a blacha...
-
Jeśli masz jajka, mąkę, cukier i masło, zrobisz przepyszny deser. Jest puszysty i miękki
Zrobienie deserów nie zawsze jest czymś łatwym, jednak ten przepis pokazuje, że istnieją banalnie proste przepisy, które warto znać. Z poniższej receptury zrobisz ciastko, które może być bazą innych deserów. Jest obłędnie delikatne, puszyste i...
-
Opadający biszkopt to zmora. Ale znajoma cukierniczka zdradziła mi prosty trik. I teraz jest idealny
Puszysty smaczny biszkopt, który nie opadnie - czy to w ogóle możliwe w domowych warunkach? Oczywiście. Przygotujesz go w łatwy sposób, ale jeśli nie znasz tego triku cukierniczego, może być trudno. Na szczęście moja znajoma podpowiedziała mi co...
-
Przyjaciółka, która piecze torty, podzieliła się ze mną przepisem na idealny biszkopt. Sekret tkwi w ilości tego składnika
Idealny do kawy lub jako podstawa do tortu. Trudno wyobrazić sobie cukiernictwo, bez biszkoptowego ciasta. Choć pyszne jest samo w sobie, to stanowi również doskonałą bazę do innych deserów. Jak je przygotować? Jak zawsze, liczą się proporcje i...
-
Biszkopt będzie wilgotny, gdy zastosujesz się do tej zasady. Gdy go spróbujesz oniemiejesz z zachwytu
Biszkopty to proste ciasta, które można podać z różnymi dodatkami. Dla niektórych ich wykonanie jest skomplikowane, lecz z tym przepisem już nigdy takie nie będzie. Jeśli zastosujesz się do jednej zasady, gwarantujemy, że ciasto będzie rozpływać s...
-
Przepis na biszkopt bez przepisu. Sprytna receptura z proporcjami, zapomnij o kombinowaniu i rzucaniu
Pieczenie biszkoptu to twój cukierniczy koszmar, który na samą myśl przyprawia o dreszcze? Zapomnij o kombinowaniu przy pieczeniu tego klasyka - wystarczy nasz przepis, a raczej zapamiętanie idealnych proporcji. Dzięki tej prostej metodzie ciasto...
-
Biszkopt bezglutenowy - jasny i ciemny. Proste przepisy, które zawsze wychodzą
Biszkopt bezglutenowy w ostatnich latach cieszy się dużą popularnością. Dieta bezglutenowa bije rekordy zainteresowania. Słodkości w nieco innej odsłonie to dobry sposób na urozmaicenie swojej diety. Sprawdź, jak wykonać biszkopt bez glutenu.
-
Upiecz doskonały biszkopt na Wielkanoc. Będzie wilgotny i lekki jak chmurka, jeśli nie zapomnisz o tych zasadach
Wraz z nadchodzącymi świętami wielkanocnymi w głowie wielu gospodyń rodzi się pytanie, jakim ciastem ugościć swoje rodziny i bliskich. Nie trzeba jednak przygotowywać tradycyjnego mazurka czy babki. Na tę Wielkanoc warto zaszaleć z pysznym...
-
Przepis na biszkopt idealny. Zapomnij o rzucaniu tortownicą czy mozolnym oddzielaniu białek od żółtek
Przepis na biszkopt to cukierniczy piedestał - idealnie wyrośnięte, gąbczaste ciasto jest bazą dla wielu smacznych deserów, tortów i słodkości. Jak się okazuje, przepis jest dziecinnie prosty, a wystarczy pamiętać o jednej zasadzie. Zapomnij więc ...
-
Biszkopt bez przepisu. Sekret to proporcje i waga jajek. Receptura cukierników to trzy składniki
Międzynarodowa technika wypiekania biszkoptu bez przepisu to cukierniczy specjał, który bazuje tylko na trzech składnikach. Kluczem do sukcesu są jednak odpowiednie proporcje i właściwa waga jajek. Dzięki tej metodzie ciasto będzie wyrośnięte,...
- Gotujesz tak wodę na makaron? To błąd. Spowalniasz cały proces
- Takiej szarlotki nie robi babcia, ani teściowa. Potrzebujesz 3 szklanek
- Gra o zdrowie. Jak dzieci i młodzież przyciągnąć do sportu?MATERIAŁ PROMOCYJNY
- Borowiki wynoszą koszami, a omijają prawdziwy cymes. Jak wygląda krówka?
- Jesienią zrób najlepszą kiszonkę. Sezon na białe warzywo właśnie trwa
- W październiku prawie codziennie go robię. Potrzebne są czerwone warzywa
- Pączki dyniowe są lepsze od cynamonek. To prawdziwy hit jesieni
- Owoce cenne jak rubiny, choć zupełnie zapomniane. Zrób z nich konfiturę
- Przepis dostałam kiedyś od babci. Marynowane rydze są naprawdę pyszne
- Lepsze od ogórków i papryki w słoikach. Zrób je, by mieć zapasy na zimę
-
Biszkopt - przepis na idealną bazę do ciast i tortów. Przygotujesz go z zaledwie czterech składników
Wśród cukierniczych specjałów nie sposób zapomnieć o biszkopcie, który jest nie tylko klasycznym ciastem, ale także bazą dla tortów i wielu innych, słodkich przepisów. Chociaż wypiek może kojarzyć się z prawdziwym wyzwaniem, może okazać się bułką ...
-
Sernik gotowany podbije wasze serca. Przekładany biszkoptami będzie alternatywą dla tradycyjnego przepisu
Przepis na sernik gotowany to idealna propozycja na święta Bożego Narodzenia. Przygotowanie jest proste i szybkie, a biszkopty, którymi jest przekładany, dodają miękkości i smaku.
-
Szybki biszkopt z trzech składników. "Bez proszku do pieczenia?". Sekret tkwi w białkach
Biszkopt to doskonała baza do różnego rodzaju ciast i tortów. Jego przygotowanie nie jest trudne i nie wymaga dużej ilości składników, choć kluczem do sukcesu jest dokładność. O lekkości i puszystości biszkoptu świadczy bowiem to, jak dobrze ubite...
-
Naleśniki biszkoptowe to przepis na bardzo puszyste smakołyki. Nie tylko dzieci je pokochają
Jeśli masz ochotę na coś nietypowego, polecamy naleśniki biszkoptowe. Są naprawdę proste i szybkie w wykonaniu. Do tego są bardzo puszyste i delikatne w smaku. Sprawdźcie sami.
-
Torcik z mascarpone i truskawkami Ani Starmach. "To jest prosta sprawa"
W weekend Anna Starmach przygotowywała torcik urodzinowy dla swojego syna. Jurorka popularnego programu o gotowaniu podzieliła się przepisem na Instagramie. Gwiazda przyznała, że torcik to "prosta sprawa". Rzeczywiście, lista składników nie jest...
-
Przepis na biszkopt, który nie opada i jest puszysty. Sprawdzi się idealnie jako baza do tortów
Biszkopt jest najczęściej wykorzystywany jako baza do tortów i ciast. Przepis na tę klasykę cukiernictwa jest bardzo prosty. Jednak warto zapamiętać kilka ważnych zasad, dzięki którym ciasto nie opadnie, ale będzie puszyste i sprężyste.
-
Ciasto łabędzi puch, czyli przepis na wyjątkowo smaczny deser, który zachwyci każdego
Ciasto łabędzi puch to tak naprawdę puszysty deser, który przygotujesz błyskawicznie. Najlepiej smakuje zrobiony dzień wcześniej, ponieważ słodki smak kokosa ma szansę "przegryźć się" z kwaśnym posmakiem czarnej porzeczki. Doskonałe nadaje się na...
-
Przepis na biszkopt rzucany. Wymieszaj kilka składników, upiecz i... rzuć nim o podłogę
Jeśli robisz ciasto i potrzebujesz delikatnego i pysznego biszkoptu jako bazy, to dobrze trafiłeś. Prezentujemy przepis na biszkopt rzucany. Tak, właśnie rzucany. Czytaj dalej, a dowiesz się, skąd ta nazwa.
-
Biszkopt - przepis na delikatne ciasto, które rozpływa się w ustach. Sprawdzony sposób na puszyste ciasto
Uwielbiamy, kiedy ciasta są puszyste i rozpływają się w ustach. Dlatego też warto upiec delikatny biszkopt. Przepis jest bardzo intuicyjny i szybko się z nim uporacie.
-
Ciasto biszkoptowe z truskawkami. Prosty przepis na biszkopt z truskawkami
Ciasto biszkoptowe z truskawkami to ciekawa propozycja na ostatnią chwilę, gdy nie mamy zbyt wiele czasu i jednocześnie nie chcemy serwować gościom ciastek kupionych w sklepie. Ciasto biszkoptowe z truskawkami i galaretką nie wymaga też dużych...
-
Ciasto biszkoptowe z truskawkami i ciasto czekoladowe z truskawkami - wypieki w sam raz na lato
Macie ochotę na pyszne ciasto? Teraz mamy najlepszy czas na lekkie wypieki z dodatkiem sezonowych owoców. Pachnący biszkopt z truskawkami lub czekoladowe ciasto to najlepszy pomysł na czerwcowy deser. Jak je upiec?
-
Nie masz wagi kuchennej? Odmierzanie składników to tortura? Sprawdź przepis na ciasto "siedem szklanek"
Nie znosisz odmierzania składników do ciasta? A może nie masz wagi kuchennej? To nie znaczy, że nie upieczesz pysznego biszkoptu. Sprawdź przepis na ciasto "siedem szklanek".