cielęcina
-
To najlepszy kotlet świata. Przypomina schabowego, ale jest z dużo lepszego mięsa
Kotlet schabowy to król niedzielnych obiadów w polskich domach i nic w tym dziwnego - jest pyszny i trudno się nim znudzić. Mało osób jednak wie, ze nasz rodzimy schabowy to tak naprawdę "podróbka" najlepszego kotleta na świecie. Sznycel wiedeński...
-
Jak przyrządzić cielęcinę żeby była miękka? To luksusowe mięso wymaga odpowiedniej obróbki. Trzymaj się tych zasad
Cielęcina to zdecydowanie produkt luksusowy. Mięso to zawiera mniej tłuszczów niż wołowina, a do tego jest o wiele zdrowsze. Wszystko za sprawą licznych aminokwasów, które wspierają prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Trzeba jednak wiedzieć, jak...
-
Sznycel po wiedeńsku to nie lada rarytas. Przygotuj go z Makłowiczem, a wyjdzie cienki i chrupiący
Tradycyjne, domowe kotlety zna niemal każdy, jednak wiedeńskie sznycle to już zupełnie inny poziom smaku. Przepis na idealnie kruche, soczyste i jednocześnie cienkie mięso zna Robert Makłowicz. Jak wyjaśnia, kluczem do sukcesu są dwa małe, acz...
-
Sznycel po wiedeńsku, czyli tradycyjne danie kuchni austriackiej. Jak je przygotować?
Sznycel po wiedeńsku to przysmak znany na całym świecie. Jest uznawany za austriackie dobro narodowe i wielbiony przez naród do tego stopnia, że doczekał się swojego dnia w kalendarzu. Święto sznycla wiedeńskiego przypada na 9 września. Chcesz...
-
Jak zrobić sznycel mediolański? Pyszna alternatywa dla schabowego [PRZEPIS]
Sznycel mediolański (czyli cotoletta alla milanese) to - obok risotto alla Milanese - jeden z przysmaków północnych Włoch, a konkretnie regionu Lombardii. Złocisty i chrupiący z zewnątrz, delikatny w środku, świetnie smakuje z opiekanymi ziemniaka...