cukiernictwo
-
Jak rozpuścić czekoladę, by uniknąć przypaleń, bałaganu i grudek? Na ratunek przychodzi prosty patent z miską
Jak ekspresowo rozpuścić czekoladę? Zapomnij o nieudolnych sposobach i wykorzystaj patent naszych babć. Wystarczy miska i gorąca woda, by zapobiec cukierniczej porażce, stercie brudnych naczyń, czy słodkim przypaleniom. Czekolada dodana w ten spos...
-
Z tym trikiem pokroisz tort na idealne kawałki. Patent cukierników to słodki majstersztyk
Przed nami sezon komunii, chrztów, wesel i przyjęć urodzinowych. Warto zatem poznać patent rodem z najlepszych cukierni, który ułatwi nam krojenie uroczystych tortów. To jednak nie wszystko - dzięki temu okrągły wypiek będzie prezentował się...
-
Biszkopt bez przepisu. Sekret to proporcje i waga jajek. Receptura cukierników to trzy składniki
Międzynarodowa technika wypiekania biszkoptu bez przepisu to cukierniczy specjał, który bazuje tylko na trzech składnikach. Kluczem do sukcesu są jednak odpowiednie proporcje i właściwa waga jajek. Dzięki tej metodzie ciasto będzie wyrośnięte,...
-
Beza pavlova - słodki rarytas idealny na każdą okazję. Dodaj te owoce, a efekt będzie spektakularny
Domowe wypieki to niejednokrotnie prawdziwe dzieła sztuki, jednak tradycyjny przysmak jest w tej kwestii bezkonkurencyjny. Mowa tu o bezie pavlova, podanej z lekkim kremem i świeżymi owocami. To nie tylko spektakularne arcydzieło, ale także...
-
Pączki z piekarnika. Smakiem nie ustąpią smażonym, a będą o wiele zdrowsze
Przedstawiamy przepis na pączki z piekarnika. Wyjdą puszyste o doskonałej konsystencji. Dlaczego warto wypróbować ten przepis? Pieczone w piekarniku będą zdecydowanie zdrowsze od smażonych w tłuszczu. Oto jak je zrobić.
-
Przepis na idealny lukier do świątecznych pierniczków. Liczą się proporcje i domowa metoda z sitkiem
Jednym z bazowych produktów świątecznych ciast i wypieków jest lukier. Klasyczny w cukiernictwie dodatek jest łatwy w przygotowaniu, jednak warto pamiętać o kilku podstawowych zasadach. Słodki rarytas wymaga odpowiednich proporcji i braku pośpiechu.
-
Hardcorowe torty Renata Agzamova. Cukiernik ma rozmach, talent i miliony rubli na koncie
Renat Agzamov to cukiernik tatarskiego pochodzenia, który robi niesamowite torty. Jego słodkie konstrukcje zna cały świat, a swoimi osiągnięciami chętnie dzieli się na Instagramie. Każdy jego tort zasługuje na wielkie "WOW".
-
Ciasto marchewkowe - przepis na przepyszny deser. Z tymi dodatkami będzie jeszcze smaczniejszy
Przedstawiamy przepis na ciasto marchewkowe, czyli deser, który sprawdzi się na różnych przyjęciach. Jest bardzo łatwy w przygotowaniu, a jego smak zachwyci niejedno podniebienie. Można je podawać z wieloma dodatkami.
-
Jak zrobić słodkie babeczki na Halloween? Z tym przepisem wyjdą przerażająco smaczne
Szukasz pomysłu na halloweenowy deser? Oto bardzo prosty przepis na babeczki kakaowe, które sprawdzą się na przyjęciach. Będą wyglądały i smakowały obłędnie. Przygotowuje się je niezwykle szybko, a czas pieczenia to zaledwie kwadrans.
-
Jak zrobić bezy? Podajemy klasyczny przepis. Możesz je użyć do bajecznego deseru z bitą śmietaną
Jak zrobić bezy? Pieczenie bez jest z pozoru bardzo prostą czynnością. Należy jednak zachować szczególną uwagę podczas ich przygotowywania, aby miały odpowiednią konsystencję. Mogą być jedzone po upieczeniu i wystudzeniu albo stanowić składnik...
- Jak upiec ziemniaki w piekarniku, żeby były chrupiące? Tak wyjdą idealne
- Coraz więcej osób je zamiast jajecznicy. Przepis na jajka po turecku
- Nauka języków to nie jest twoja mocna strona? To urzędzenie rozwiąże problemMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Na święta nie podam śledzi. Zrobię takiego łososia, każdy się zajada
- Dodaj coś innego do pieczarek zamiast kapusty. Wyjdą obłędne
- Dasz sobie radę z tym żółtym quizem kulinarnym? 11/11 tylko dla smakoszy
- Dasz sobie radę z tym żółtym quizem kulinarnym? 11/11 tylko dla smakoszy
- Wsyp łyżkę do jogurtu albo kefiru. Jelita będą pracować pełną parą
- Tak ekspresowo usuniesz łuski z karpia. Zajmie ci to mniej niż 5 minut
- Przypomina krewetkę, ale smakuje inaczej. Dlaczego jedzono go w PRL-u?