cukinia
-
Nie ma lepszego sosu do frytek i mięsa z grilla. Domowy keczup z cukinii to kulinarny hit tego lata
Keczup bez pomidorów? Niezupełnie, bo w tym przepisie przyda się koncentrat pomidorowy, jednak całą bazę stanowi cukinia. Ten banalnie prosty przepis to prawdziwy hit, który sprawdzi się doskonale w sezonie letnim. Jeśli brak ci pomysłów na...
-
Placki z cukinii to przepis na mistrzowską ucztę. Magda Gessler dodaje do nich odrobinę słonego nabiału
Sezon na świeże warzywa w pełni, dlatego warto sięgnąć po te obłędnie smaczne i wartościowe. Przepisem idealnym będą zatem zielone placki z cukinii według Magdy Gessler. Restauratorka wie, jak je przygotować by były niebiańsko chrupiące - klasykę...
-
Zupa, która robi się sama. Włóż do piekarnika, zmiksuj i podaj na obiad. Nie ma żadnej konkurencji
Zupa wykonana z tego warzywa to idealna propozycja na obiad w dni, kiedy żar leje się z nieba. Wykonanie jest błyskawiczne, a składniki zapewne masz już w kuchni. Aby ją zrobić, wystarczy, że składniki włożysz do piekarnika, a później je zmiksujesz.
-
Pasztet z cukinii to idealny smakołyk o tej porze roku. Ten trik sprawi, że będzie obłędnie kremowy
Pasztet z cukinii to doskonały pomysł na przetworzenie dużej ilości sezonowych warzywa, ale także wyśmienita uczta dla podniebienia. Wegetariańska wersja klasyka, który często króluje na polskich stołach, jest banalna w przygotowaniu, kusi aromate...
-
Zapiecz i zobacz, jak zajada się nim cała rodzina. Dzięki temu składnikowi, ten pasztet można jeść łyżkami
Domowej roboty smakołyki okazują się nie tylko zdrowsze niż te ze sklepowych półek, a także smaczniejsze. W tym przypadku nie jest inaczej. Pasztet z tego przepisu to niebo w gębie i można go podawać z różnymi dodatkami. To z czego jest zrobiony,...
-
Zamknij ją w słoiku i zalej marynatą. W swojej spiżarni nie znajdziesz lepszego warzywa
Kiszonki to świetne przysmaki, których nie może zabraknąć w twojej spiżarni. Wykonuje się je co roku, a na półkach w większości królują ogórki. Jednak ten przepis sprawi, że zapomnisz o tym warzywie na rzecz czegoś innego. Kluczowa jest zalewa,...
-
Ogórki słabo obrodziły? Wypróbuj inne warzywo i sprawdź jak smakuje w wersji marynowanej
Przepis na marynowaną cukinię to nie tylko przełamanie nudy, ale przede wszystkim możliwość wykorzystania przydomowych plonów. W ostatnim czasie coraz częściej można usłyszeć, że susza i upały wpłynęły negatywnie na ilość i jakość ogórków. Dlatego...
-
Wyśmienity przepis na ogórki kiszone jak u babci. Do słoików dodaj jeszcze to warzywo, a smak będzie nie z tej planety
Ogórki kiszone to gwiazdy każdego posiłku. Potrafią wynieść smak potrawy na wyższy poziom, a do tego są szalenie zdrowe. Te popularne w Polsce przetwory można jeszcze dodatkowo podrasować. Wystarczy dodać kilka cukinii, by stworzyć kulinarne dzieł...
-
Cukinia na zimę: smak i świeżość przez długie miesiące. Przepis na cukinię z Thermomixa i w zalewie
Cukinia na zimę? Popularne warzywo o delikatnym smaku i chrupiącej konsystencji często kojarzone jest z sezonem letnim. Jednak istnieją skuteczne metody przechowywania cukinii, które umożliwiają cieszenie się jej smakiem również w okresie zimowym.
-
Zupa krem z cukinii? Dodaj te składniki, a na pewno nie będzie mdła. Nie zapomnij o grzankach!
Zupa krem z cukinii to jedna z propozycji, która pobija kubki smakowe właśnie latem. Już teraz w przydomowych ogródkach i na bazarkach można znaleźć te niskokaloryczne i zdrowe warzywa. Dlatego jeśli chcesz przygotować coś lekkiego, pysznego, a...
- Babka cytrynowa siostry Anastazji. Goście nie zostawiają nawet okruszka
- Soczysty schab na Wielkanoc zrobisz łatwo. Smaku nie da się zapomnieć
- Pamiętacie serial "Przyjaciele"? Ta Polka użyczyła swojego głosu Monice GellerMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Sałatka lepsza od gyrosa. Można się kłócić, ale deklasuje wszystkie inne
- Jak zredukować wodę w sosie? Wypróbuj ten prosty sposób
- Biała kiełbasa w tym wydaniu to mistrzostwo. Wszystko przez kremowy sos
- Sezon na sadzenie cebuli trwa! Poznaj proste triki i ciesz się plonami
- Biała kiełbasa nie tylko do żurku. Zapiecz ją w tym sosie
- Wielkanocna sałatka inaczej. Nie znajdziesz w niej jajek i chrzanu
- Jak wykorzystać wodę z parzenia kiełbasy w kuchni? Poznaj łatwe sposoby
-
Jak zrobić placki z cukinii? Pieczone są najlepsze, ale pamiętaj, by dodać ten składnik
W upalne dni nie ma nic lepszego niż placki z cukinii. Pieczone nie zawierają tak dużej ilości tłuszczu i są wyjątkowo pyszne. Jednak, aby nie były suche, ważny jest odpowiedni dobór składników. Nasz przepis jest prosty i zawsze się sprawdza.
-
Cukinia w tym wykonaniu zaskoczy smakiem każdego, kto po nią sięgnie. Wystarczy dodać jeden składnik
Cukinia to jedno z uniwersalnych warzyw, które można przyrządzać zarówno gotowane, smażone, jak i z piekarnika. Co zrobić, aby pieczona cukinia miała idealny smak i aromat? Najważniejsze to połączyć ją z odpowiednimi składnikami.
-
Te słoiki będziesz chętnie otwierał w zimowe wieczory. Połącz składniki i wstaw do piekarnika
Cukinia to jedno z niezwykle uniwersalnych warzyw, które można wykorzystywać do przyrządzenia różnego rodzaju potraw. Jedną z nich jest sałatka, jaką przyrządza się do słoików na zimę. Połącz te kilka składników, a będzie miała doskonały, wyrazist...
-
Jak zrobić spaghetti z kurczakiem? Zapomnij o klasycznej wersji i przygotuj makaron z tym składnikiem
Jak zrobić spaghetti z kurczakiem, żeby nie było nudne? Określone dodatki sprawią, że w krótkim czasie przyrządzisz świetną alternatywę klasycznej formy tej potrawy. Jeśli nie masz pomysłu, jak połączyć odpowiednio wszystkie składniki, koniecznie...
-
Mało kto zna taką odsłonę mizerii. Usuń z przepisu ogórki i zastąp je tym warzywem
Klasyczna mizeria to ogórek, śmietana i cebula. Dodaj się do niej również sól, a jeszcze inni urozmaicają ją świeżym koperkiem. Jest ona świetnym dodatkiem do letnich obiadów i mało kto jej nie lubi. Jednak okazuje się, że tradycyjny przepis może...
-
Zamiast kotletów tak wykorzystaj mięso. To danie jest tak pyszne, że bez dokładki się nie obejdzie
Kotlety to świetne propozycje obiadowe, lecz czasem nawet one mogą się znudzić. Aby trochę od nich odpocząć, warto zrobić danie, które doda świeżości. Zamiast kolejny raz formować pulpety lub kotlety, mięso ułóż na tym warzywie. Ten przysmak...
-
Jak zrobić ketchup z cukinii? Połącz te składniki, a powstanie pyszny sos. Już nie sięgniesz po sklepowy
Ketchup z cukinii to doskonała alternatywa dla tradycyjnego sosu pomidorowego. Jak go przygotować? Wystarczy zmiksować kilka składników i doprawić odpowiednimi przyprawami. Jeden składnik sprawi, że będzie miał idealnie aksamitną konsystencję.
-
Przepyszne leczo z cukinii zrobisz w parę chwil. Te składniki podkręcą smak i aromat potrawy
Niektórzy uważają, że leczo z cukinii to nie leczo, lecz polski kulinarny wynalazek. Mimo to wiele osób lubi takie połączenie smaków i doprawia je różnymi ziołami, które dodatkowo podkreślają smak potrawy. Przedstawiamy przepis, z którym można...
-
Gofry z tym dodatkiem wychodzą lekkie i mają nieziemski smak. Do tego znikają z talerzy w mgnieniu oka
Jak przyrządzić gofry, aby były zdrowe i miały lekką konsystencję? Można je przyrządzić z dodatkiem jednego sezonowego warzywa. Ich przygotowanie nie zajmie wiele czasu, a smak sprawi, że nie będzie można się od nich oderwać.
-
Przepis na leczo z cukinii. Makłowicz złapałby się za głowę, ale z tymi dodatkami nam zasmakowało
Przepis na leczo to idealny pomysł na obiad dla całej rodziny. W parę chwil przyrządzisz jednogarnkowe danie złożone z kilku prostych składników. Dodaj cukinię, a szybki, letni obiad stanie się delikatny i soczysty.
-
Kotleciki z cukinii, czyli lekki i wakacyjny wege obiad. To doskonała alternatywa dla mięsnych kąsków
Brakuje pomysłu na zdrowy, lekki obiad? Przepis na kotleciki z cukinii to nie lada gratka, szczególnie latem, gdy szukamy roślinnych zamienników mięsa. Zielony zastrzyk witamin gwarantowany - w składzie obowiązkowa spora porcja ziół i innych warzyw.
-
Bakłażan z piekarnika - zero nudy w kuchni! Pełnia smaku, a do tego zdrowo!
Bakłażan z piekarnika to szybkie i smaczne danie gotowe w kilka chwil. Z dodatkiem cukinii, sera i wyrazistych przypraw zrobi furorę na rodzinnym przyjęciu. Twoi bliscy będą prosić o dokładkę!
-
Szykujesz cukinię do obiadu? Jeśli robisz ją w ten sposób, uważaj. Taki smak może oznaczać tylko jedno
Nadchodzi sezon na cukinię, dlatego podpowiadamy, co można przyrządzić z tego uniwersalnego warzywa. Przed jej przyrządzeniem warto jednak sprawdzić smak cukinii. Może się okazać, że nie będzie nadawała się do spożycia.
-
Leczo: klasyczne danie pełne smaku i świeżych warzyw. Korzystaj z sezonowych przysmaków!
Leczo to tradycyjne danie kuchni środkowoeuropejskiej, które wyróżnia się intensywnym smakiem i obfitością świeżych warzyw. Ta aromatyczna potrawa zyskuje popularność nie tylko ze względu na swoje wyjątkowe walory smakowe, ale także ze względu na...
-
Przetwory z cukinii na zimę do słoików wyczarujesz w kilka godzin, a smakiem cieszyć się będziesz całą zimę!
Przetwory z cukinii na zimę do słoików to idealne rozwiązanie, gdy chcemy zatrzymać smaki lata na dłużej. Cukinia, obfitująca w witaminy i minerały, oferuje nam liczne możliwości kulinarne. Odkryj, jak łatwo i przyjemnie przygotować różnorodne...
-
Zupa z cukinii, czyli letnia rozpusta z kilku składników. Dodaj ten ser, a będziesz wylizywać garnek
Latem, kiedy zaczyna się sezon na młodą cukinię, zajadamy się nią niemal w opór. Robimy placki, smażymy ją w panierce, dusimy leczo i faszerujemy. Dziś jednak mamy dla was przepis na zupę z cukinii, który zdeklasuje twoje dotychczas ulubione dania...
-
Cukinia marynowana w tej zalewie to mistrzostwo wśród przetworów. Najważniejszy składnik pomaga schudnąć
Sezon na cukinię właśnie się zaczyna i chociaż w marketach można ją dostać przez cały rok, latem jest najpyszniejsza. Dziś mamy dla was przepis na marynowaną cukinię, która smakiem bije na głowę wszystkie inne przetwory i mówię to z całą...
-
Cukinia z piekarnika w tej wersji to objawienie. Wszystkie pizze i zapiekanki się schowają, ale pamiętaj o czosnku
Cukinia z piekarnika to w naszej wyobraźni przekrojone i wydrążone warzywo nafaszerowane mięsem mielonym lub ryżem z dodatkami. Oczywiście ten przepis na cukinię jest okej, ale dziś pokażemy ci coś naprawdę fantastycznego - pizzerinki z cukinii. J...
-
Cukinia faszerowana Ani Starmach. Gwiazda korzysta ze specjalnej metody. Łączy te składniki
Cukinia faszerowana Ani Starmach to idealny pomysł na obiad z piekarnika. Gwiazda przyrządza ją, korzystając z kilku specjalnych składników. Na liście znajdują się takie produkty jak orzechy pekan i pestki granatu. Jak smakuje to połączenie?...
-
Przepis na chrupiące i aromatyczne placki z cukinii. Dokładnie tak przygotowywał je dziadek Romek każdego lata
Szybkie dania to doskonały pomysł na dni, w których nie mamy czasu i ochoty stać w kuchni godzinami. Placki z cukinii przygotujesz w mgnieniu oka, a zajadać się nimi będą wszyscy bez wyjątku. Wystarczy kleks kwaśnej śmietany i garść koperku, by...
-
Prosty przepis na wilgotne i miękkie ciasto. Nawet się nie spodziewasz co znajduje się w środku
Gdy tylko robi się cieplej ochota na słodkie przekąski wzrasta, a chęć ich wykonania również jest większa. Aby wykonać wypiek, który nie będzie kolejną szarlotką lub sernikiem, proponujemy wykorzystać ten przepis. Gdy inni go spróbują, nawet nie...
-
Cukinii w takiej wersji nie robi prawie nikt. Jest tak dobra, że robię ją nawet 3 razy w tygodniu
Sposobów na wykorzystanie cukinii jest wiele, jednak mało który bardziej się wyróżnia. My proponujemy przepis na danie, które oczaruje nawet najlepszego kucharza. Aby wyszło pyszne, należy dodać drobno posiekanego kurczaka, obfitą ilość przypraw i...
-
Nie ogórki czy kapusta. Kiszona cukinia to obłędny smak lata zamknięty w słoiku z kuszącymi dodatkami
Klasyczne przetwory to zawsze dobry pomysł, jednak kiszona cukinia smakiem znacznie przewyższa ogórki czy kapustę. Sezonowe warzywo zamknięte w słoiku razem z aromatycznymi dodatkami to gwarancja jakości oraz ogromne pokłady witamin. Sprawdzi się...
-
Zupa z cukinii - przepis zaprzyjaźnionego kucharza. Biały dodatek sprawi, że każdy wsunie dwie dokładki
Zupa z cukinii wszystkim kojarzy się z latem i nic dziwnego, ponieważ wtedy to warzywo smakuje najlepiej. Pan Tomasz, przyjaciel mojej rodziny od lat prowadzi niewielkie bistro pod Toruniem i ostatnio podpowiedział, jak robi swoją popisową zupę kr...
-
Dania z cukinii. Wystarczy kilka składników, aby stworzyć prawdziwą ucztę!
Dania z cukinii są nie tylko pyszne, ale również zdrowe i pełne różnorodności. To wszechstronne warzywo oferuje wiele możliwości kulinarnych, które zachwycą zarówno miłośników tradycyjnej kuchni, ale też osoby poszukujące nowych smaków. Niezależni...
-
Placki z cukinii: przepis na zdrowy i smaczny obiad
Placki z cukinii, czyli szybki przepis na zdrowy obiad. Placki z cukinii to smakowita i kreatywna alternatywa dla placków ziemniaczanych. Wykorzystując świeżą i soczystą cukinię, można stworzyć danie, które nie tylko rozpieszcza podniebienie, ale...
-
Placki z cukinii, za które można skoczyć w ogień. Tak pysznych jeszcze nie było, a to przez tani dodatek
Placki z cukinii nie muszą być nudne i banalne. Oczywiście nie mówimy, że takie są - przeciwnie, uważamy, że są pyszne, ale mogą być jeszcze lepsze. Jak zrobić placki z cukinii, żeby je trochę podkręcić i dodać im nowego smaku? Tani i uwielbiany...
-
Mięso mielone na obiad to nie tylko kotlety. Wykorzystaj sezonowe warzywo, a bez dokładki się nie obejdzie
Cukinia faszerowana mięsem mielonym to świetny pomysł na łatwy i szybki obiad, który nasyci i zasmakuje. Przepis jest prosty, wymaga tylko kilku podstawowych składników i przypraw. Jeśli chcesz zerwać z obiadową monotonią, korzystaj z sezonu na...
-
Nie z ziemniaków, nie z jabłkami. Placki z tego warzywa zostawiają konkurencję w tyle
Cukinia to warzywo, które potrafi wzbudzić skrajne emocje. Jedni ją uwielbiają, inni wręcz nie mogą na nią patrzeć. Choć ja należę do tej drugiej grupy, to akurat placki z cukinii ubóstwiam i stawiam je nawet wyżej niż placki ziemniaczane. Mamy dl...
-
Placki z cukinii - przepis na wiosenny obiad. Będą delikatne i chrupiące, ale potrzebna będzie biała tkanina
W marketach nieśmiało pojawiają się pierwsze cukinie i miłośnicy tego zielonego warzywa mogą odetchnąć z ulgą i zabrać się za smażenie swoich ulubionych placuszków. Tylko jak je zrobić, żeby były lekkie, chrupiące i pełne smaku? Zapomnij o ręcznym...