cukinia
-
Zapach tego dania rozchodzi się po całym domu. Znany kucharz pokazał, jak zrobić potrawę, której nikt nie zapomni
Kuchnie świata bogate są w oryginalne połączenia i to właśnie one mogą nas często zaskoczyć. Łączą w sobie ciekawe składniki, które nam nawet nie przyszłyby do głowy. Takim przykładem jest ta potrawa z Włoch. Jej baza wykonana jest z nieoczywisteg...
-
Zapomnij o kopytkach z ziemniaków. Te warzywo jest o wiele lepsze i nada im piękny kolor
Kopytka z ziemniaków to tradycyjny i pyszny przepis. Warto jednak czasem poeksperymentować. Jeśli masz w domu to warzywo, nie zwlekaj dłużej. Kopytka z niego wykonane nie tylko obłędnie wyglądają, ale i wspaniale smakują.
-
Cukinia po cygańsku to przepis na aromatyczne warzywa w słodko-kwaśnym sosie. Świetna do mięs i sosów
Przygotowywanie przetworów to już w wielu domach tradycja przekazywana z pokolenia na pokolenie. Cukinia po cygańsku to jednak dla wielu nowość, o której wcześniej nie miało pojęcia. Tymczasem to obłędny przepis na zamknięcie lata w słoikach w...
-
Zupa z cukinii to mistrzowski przepis na obiad. Sekretem smaku jest odpowiednie pokrojenie warzyw
Przepis na zupę z cukinii to połączenie sezonowych warzyw z domowym, rozgrzewającym bulionem. Jest szybko, smacznie i zdrowo, a to wszystko bez kilku godzin spędzonych w kuchni! Sekretem idealnego efektu jest jednak odpowiednie pokrojenie warzyw -...
-
Prosty pomysł na szybki obiad z piekarnika. Te składniki będą kluczem do wyśmienitego smaku
Sezon na cukinię i pomidory to idealny moment na przyrządzenie wyśmienitego dania z piekarnika. Jego przygotowanie nie jest trudne, a smak zachwyci każdego. Co zrobić, aby zapiekanka miała doskonały smak?
-
Takie kotlety są wege i mają wyśmienity smak. Zrobisz je w mgnieniu oka. Jeden składnik jest kluczowy
Sezon na cukinię to idealna pora na przygotowanie wegetariańskich kotletów. Są lekkie, pełne smaku i świetnie komponują się z różnymi dodatkami. Ich przygotowanie nie jest bardzo trudne. Wystarczy połączyć wszystkie składniki.
-
To ciasto czekoladowe ma niesamowity smak i delikatną konsystencję. Jeden składnik zbija z pantałyku
Jak przyrządzić czekoladowe ciasto, którego smak sprawi, że zniknie w mgnieniu oka? Oprócz kakao, cukru, jajek i mąki przyda się pewien niecodzienny składnik. Podajemy oryginalną recepturę na wyjątkowo smaczny deser.
-
Przecier z dodatkiem cukinii. Wyśmienity sos, który smakuje o niebo lepiej niż klasyczna wersja
Wśród domowych przetworów nie brakuje kolorowych sałatek, kiszonek, dżemów i owocowych akcentów. W tym sezonie warto postawić także na niebanalny przecier z dodatkiem cukinii, który jest o niebo lepszy od znanej nam klasyki! Taki duet świetnie...
-
Te trzy fikuśne sałatki do słoików, zrobisz w mgnieniu oka. Zamknięte smaki lata wypadają wybornie
Domowej roboty przetwory wypadają mistrzowsko i bezkonkurencyjnie, szczególnie w porównaniu ze sklepowymi produktami. W spiżarni nie może jednak zabraknąć kilku fikuśnych sałatek w słoikach na zimę, które pozwolą wrócić do smaków lata i zadbać o...
-
Te kotlety wyglądają jak klasyczne mielone, ale przygotujesz je z tartej cukinii. To hit tego sezonu
Wśród sezonowych dań nie może zabraknąć obłędnie chrupiących kotlecików z tarte cukinii! Ten banalnie prosty i jednocześnie wybornie smaczny pomysł na obiad, sprawdzi się, gdy brakuje nam czasu lub mamy ochotę na warzywną alternatywę schabowych!...
-
Mięciutkie i kleiste. Na Wielkanocny obiad podam szlachecki przysmak
-
Kryzysowe kotlety robię co piątek. Nauczyła mnie babcia: Nie mlej mięsa, pyry utup
-
Coraz więcej regionów w Polsce ma ten problem. To powoli nowa rzeczywistośćMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Robię non stop i nigdy się nie nudzi. Pasta, która przebija jajeczną
-
Podał kod BLIK w sklepie, a opłacił nieznany obiad. Jak do tego doszło?
- Ciasto czekoladowe. Tak pyszne i łatwe, że będziesz robić je na okrągło
- Warzywa tracą kolor, ale nie muszą. Wystarczy kilka genialnych trików
- Bun Cha - azjatycki smak, który zachwycił Bourdaina podczas podróży do WietnamuMATERIAŁ PROMOCYJNY PR
- Frytki jak z najlepszego fast fooda. Będą chrupiące do granic możliwości
- Jak doprawić rybę, żeby była pyszna? Cytryna i sól to nie wszystko
-
Lekkie i chrupiące placuszki z cukinii bez smażenia. Dodaj do nich jeszcze jeden składnik, który maksymalnie podkręci smak
Cukiniowy szał właśnie się zaczął. Na straganach pojawia się coraz więcej sezonowych warzyw, a gospodynie stają na głowie wymyślając nowe przepisy. Ta receptura na placki, choć nie odkrywa niczego nowego, różni się od tradycyjnego przepisu znacząc...
-
Domowe przetwory na zimę - pomysły na pyszną cukinię, gruszki i ogórki do słoików
Przetwory na zimę stanowią doskonały sposób na zachowanie świeżości i smaku sezonowych produktów przez długie miesiące. Domowe metody konserwacji żywności, takie jak kiszenie, marynowanie, dżemy czy suszenie, umożliwiają cieszenie się ulubionymi...
-
Łatwy i tani pomysł na obiad. Cukinia w tym wydaniu smakuje nieziemsko, a przyda się ser
Cukinia to warzywo, które można przerabiać na setki sposobów. Dziś jednak nie będziemy kombinować i pokażemy wam przepis na kotleciki, czy też paluszki z cukinii, które są banalne i szybkie w wykonaniu, a smakiem biją wszelkie placki i inne cuda....
-
Placki z cukinii to przepis na smaczny i lekki obiad idealny na lato. Tak podane skradną serce każdego
Lekkie obiady przygotowane w ekspresowym tempie to latem prawdziwy skarb. Szczególnie ceni się te, z dodatkiem sezonowych dóbr, jak np. ziemniaki, kapusta i masa świeżych ziół. Przepis na placki z cukinii to absolutny numer jeden - są smaczne,...
-
Pasztet z cukinii smakuje bajkowo. Ale bez obaw, wcale nie przypomina zielonego ogra
Pasztet z cukinii - dla wielu może brzmieć absurdalnie, ale jest naprawdę pyszny. Choć podstawą jest cukinia, to bukiet innych warzyw sprawia, że smakuje obłędnie. Nie wolno też zapominać o przyprawach. I choć może wydawać się tego dużo, to z nasz...
-
Kotlety z cukinii w różnych wydaniach. Zainspiruj się i stwórz dania pełne smaków i kolorów!
Kotlety z cukinii charakteryzują się dużą soczystością. Cukinię można z powodzeniem łączyć z wieloma dodatkami. Ponadto możemy wykonać z niej praktycznie wszystko. Poczynając od dżemów, a kończąc na kotletach.
-
Przepis na ciasto czekoladowe z cukinią to absolutny hit tego lata. Jest słodko, smacznie i ...zdrowo
Ciasto z cukinii to nietypowy, oryginalny i obłędny smaczny wypiek. Skład w pierwszym momencie może szokować, jednak dodatek sezonowego warzywa gwarantuje wilgotny, rozpływający się w ustach placek, który ma zrównoważoną porcję słodyczy i witamin....
-
Ketchup z cukinii to fenomenalny sos i must have w spiżarni. Ta wersja bije klasykę na głowę
Schyłek lata jest urodzajny w wiele smacznych kąsków. W sierpniu królują pomidory, które chętnie przetwarzamy na wiele sposobów, w tym na popularne sosy. Warto poznać jednak ciekawą alternatywę - mowa tu o ketchupie z cukinii, która właśnie teraz...
-
Wegetariański pasztet z popularnego warzywa. Zagorzali mięsożercy będą błagać cię o przepis i dokładkę
Pasztet bez mięsa? To jak najbardziej możliwe. Wystarczy odrobina kreatywności i bukiet warzyw, by wyczarować doskonałe smarowidło na kanapkę. Pasztet z cukinii będzie nie tylko doskonałym zamiennikiem jego mięsnej wersji, ale dodatkowym źródłem...
-
Ewa Wachowicz ma niezawodny sposób na cukinię. Zielony makaron z tego warzywa to hit tego lata
Przepisy Ewy Wachowicz zna niemal każdy, jednak ten wakacyjny hit nie ma konkurenci. Mowa tu o tagliatelle z cukinii, czyli zmysłowym, zdrowym i pełnym witamin makaronie z tego sezonowego warzywa. Wege odpowiednik smakuje najlepiej w anturażu...
-
Krem z cukinii - przepis na lekką i aromatyczną zupę. Lepszego obiadu na wakacje nie znajdziesz
Letnie upały skutecznie powstrzymują przed spędzaniem długich godzin w kuchni. Brakuje nam wtedy motywacji do gotowania złożonych, wykwintnych posiłków. W taką pogodę najlepiej postawić na prostotę i smak. Zupa krem z cukinii to danie lekkie,...
-
Cukinia ma gorzki smak? Od razu przestań ją jeść. Może skończyć się bólem brzucha i wymiotami
Cukinia, ogólnie rzecz ujmując, jest zdrowym warzywem i powinniśmy włączać ją do swojej diety. Może się jednak zdarzyć, że trafimy na okaz, który ma gorzki smak. Powinniśmy wtedy czym prędzej przestać go jeść, bo może nie skończyć się tylko na...
-
Tak zrobioną cukinię zjedzą nawet ci, którzy nie mogą na nią patrzeć. "Moja nowa obsesja"
Cukinia cieszy się w kuchni niezwykłą popularnością, ponieważ stanowi świetny składnik wielu potraw. Nie wszyscy jednak za nią przepadają, ale zmienią zdanie, gdy zobaczą ten przepis na lasagne z cukinią. Ja zmieniłam, a na cukinię nawet nie mogę...
-
Przepis na cukinię, o którym nie śniło się ani filozofom, ani tobie. Żadne placki i leczo - cukiniowy chlebek to hit
Było już leczo z cukinii, były placki z cukinii na różne sposoby, cukinię także faszerowaliśmy, kisiliśmy i robiliśmy z niej zupę. Ale założę się, że większość z was (jeśli nie wszyscy) jeszcze nie spotkała się z tym przepisem na cukinię. Jak zrob...
-
Cukinia w słoikach z tymi przyprawami będzie miała idealny smak. To doskonały pomysł na zimę
Szukasz pomysłu na przetwory z sezonowych warzyw? Przedstawiamy bardzo prosty przepis na cukinię w słoikach. Jej smak będzie komponował się doskonale z różnymi zimowymi potrawami. Warto połączyć ją z kilkoma przyprawami, dzięki którym będzie miała...
-
Tradycyjne placki z cukinii to już przeżytek. Dodaj jeszcze to warzywo, a dopiero będą obłędne
Sezon na cukinię trwa w najlepsze. Robimy więc placki, sosy, grillujemy ją na grillu czy zamykamy w słoikach w formie przetworów. I wciąż mamy wrażenie, że to wszystko już było. Dzielimy się więc wyjątkowym przepisem na placki z cukinii, których...
-
Ogórki kiszone inaczej, czyli odrobina tradycji i szaleństwa w jednym. Takie słoje są idealne na zimę
Zastanawiasz się nad aromatycznymi przetworami na zimę? Dodaj do klasycznych kiszonych jedno warzywo, a smak będzie o niebo lepszy. Wystarczy dodać do połowy słoików z ogórkami ten zielony dodatek i całość zalać tradycyjną zalewą. Taki duet to...
-
Lekko pikantna i aromatyczna cukinia w zalewie. Wystarczy dodać jedną orientalną przyprawę
Marynowana cukinia to świetny sposób na przedłużenie trwałości tego warzywa. Dzięki naszej recepturze zrobisz to szybko, łatwo i przyjemnie. Zalewa z wyjątkowym składnikiem sprawi, że przysmak zyska na walorach smakowych. Sprawdź, jak zamarynować...
-
Nie tylko placki i leczo. Z tego sezonowego warzywa zrobisz też słodkie smarowidło. Gotowe w kilka chwil
Przygotowując słodkie dżemy zazwyczaj sięgamy po znane nam owoce. Zdaniem wielu to właśnie z nich wychodzą najlepsze smarowidła. Okazuje się jednak, że warzywa również nadają się do takiej obróbki. Przykładem jest ten przepis. Nawet się nie...
-
Jak zrobić leczo? Przepis jest prosty, ale jednego składnika się nie spodziewasz
Leczo ma wielu fanów. Jest pyszne, poprawia humor i przepędza głód. Zazwyczaj te produkty składają się na najczęściej wykorzystywany w Polsce przepis: cukinia, kiełbasa, papryka. Do tego dodaje się też oczywiście pomidory i czasem bakłażan. My...
-
Co zrobić z cukinii? Zapomnij o plackach i przetworach. Ten obiad zaskoczy nawet najlepszego kucharza
Sezon na cukinię trwa, a w ogrodach można zobaczyć już dojrzałe i pełne kolorów warzywa. Każdy, kto ma taką uprawę z pewnością zastanawia się, co można zrobić z taką ilością tego smakołyka. My przychodzimy na ratunek i podpowiadamy. Ta wersja to n...
-
Główny składnik tych kotletów został zmieniony. Spróbujesz i powiesz innym "do widzenia"
Przywykliśmy do tego, że kotlet zazwyczaj oznacza mięsną potrawę. Tymczasem coraz popularniejsze stają się przepisy na warzywną wersję tego dania. W sezonie warto postawić na cukinię, która latem jest najsmaczniejsza. To właśnie z niej można zrobi...
-
Zetrzyj cukinię, dodaj kilka składników i wstaw do piekarnika. Takiego placka twoja kuchnia nie widziała
Placki z cukinii to jeden z popularniejszych sposobów na wykorzystanie tego warzywa. Zazwyczaj robi się je według dobrze znanego, rozpowszechnionego przepisu, który zakłada smażenie na patelni. Tymczasem jest sposób, żeby przyrządzić je jeszcze...
-
Te sezonowe warzywa używa się do różnych potraw. Czy można je mrozić? Odpowiedź jest tylko jedna
Cukinia to jedno z sezonowych i niezwykle uniwersalnych warzyw. Można z niej przyrządzić wiele różnych przepysznych potraw. Sprawdza się jako dodatek do sałatek, zup, można ją gotować i smażyć, ale czy można ją mrozić?
-
Ketchup z cukinii - wychodzi tak pyszny, że aż trudno uwierzyć
Ketchup z cukinii może zaskakiwać. Jednak jego smak jest równie dobry jak tradycyjny. W artykule znajdziesz trzy przepisy na domowej roboty ketchup z cukinii. Wspaniały do pizzy, makaronu, zapiekanek i wielu innych dań.
-
Kapitalne roladki z cukinii Tomasza Strzelczyka. Zrobisz je w 10 minut, a znikną w minutę
W kuchni tak naprawdę możemy wyczarować wszystko, co tylko przyjdzie nam do głowy. Nie musimy zawsze trzymać się klasycznych przepisów, a eksperymentowanie jest nawet wskazane. Tomasz Strzelczyk pokazał, co on przygotowuje, a co u innych nie jest...
-
Jak zrobić dżem o wyjątkowym smaku? Połącz te warzywa z odrobiną miodu i przełóż je do słoików
Przedstawiamy wyjątkowy przepis na dżem, który posiada niezwykle oryginalny smak. Taka kompozycja sprawi, że każdy będzie się nim zachwycał. Jak go przygotować? Wystarczy połączyć... cukinię z pomidorami!
-
Naleśniki będą smaczniejsze, gdy dodasz ten składnik. Dodajesz go do leczo i jest na niego sezon
Naleśniki to jedno z ulubionych dań większości Polaków. Robi się je szybko i można w nich zamknąć różne smaczne dodatki. Na różnych stronach i w książkach kucharskich można znaleźć przepisy, które łączą klasyczne ciasto z ciekawymi dodatkami. My...
-
Ten przepis jest tak obłędny, że latem można go robić na okrągło! Wystarczy, że do tarty dodasz ten składnik
Zaczął się sierpień, a w związku z tym i sezon na cukinię. Warzywo to chętnie gości na naszych stołach pod różnią postacią. Jej smak jest na tyle uniwersalny, że świetnie się sprawdzi zarówno w formie placków, pasztetu, jak i wege kotlecików. A co...
-
Nie uwierzysz, co Okrasa dodaje do placków z cukinii. Dzięki niemu tradycyjny przepis nabrał nowego smaku
Placki z cukinii to popularny letni przysmak. Sezon na cukinię w pełni, więc każdy w taki sposób chce ją wykorzystać. Karol Okrasa zdradził, jak on robi to danie. Niektórzy złapią się za głowę, bo jego przepis jest inny niż wszystkie.