czeburek

Więcej o:

czeburek

  • Z gara i samowara. Sekrety kuchni rosyjskiej

    (na zimę). W Azji Środkowej i na Zakaukaziu ich odpowiednikiem jest duży, płaski, smażony pieróg zwany czeburek. W Uzbekistanie podobna potrawa nosi nazwę manti, a w Gruzji znana jest jej bardziej pożywna wersja - chinkali. Wszystkie te specjały znajdziemy w restauracyjnym menu w części z zakąskami, a w

  • Dokąd na wakacje 2013? 10 kierunków poleca NG Traveler

    , na ostatnią chwilę może być z tym problem. Gdzie jeść i pić: Tradycyjnych krymskich potraw jak lagman (ostra zupa z makaronem), czeburek (pieróg z mięsem baranim) czy pilaw z jagnięciną można spróbować w restauracji Harem w Jałcie, Kafe Marakand w Symferopolu i latem w niedużych knajpkach przy plażach w