czebureki
-
W Polsce nie wszyscy je znają, na wschodzie są rarytasem. Takich pierogów z pewnością nie jedliście
Mięsny, aromatyczny farsz, a to wszystko owinięte w elastyczne ciasto. Takie pierogi to prawdziwy przysmak wschodu. Co je różni od naszych klasyków? Sposób przygotowania. Ich obróbka jest wyjątkowa, dlatego mogą zaskoczyć nie tylko smakiem, lecz...
-
Smażone pierogi czebureki - przepis na tradycyjne danie krymskich tatarów
Czebureki to przepis na danie pochodzące od tatarów, a aktualnie szeroko znane na Ukrainie. Są dość podobne do naszych rodzimych pierogów, ale mimo wszystko to nie to samo. Przekonajcie się sami
-
Czebureki, czyli "złote pierogi". Jak je zrobić? Sekretem jest mięso
Lubicie dania mięsne? To na pewno zasmakują wam czebureki. Złociste pierogi wypełnione mięsnym farszem to ciekawa propozycja na obiad lub kolację. Sprawdźcie, jak je zrobić.