czekolada

Więcej o:

czekolada

  • Świętuj Dzień Czekolady z Terravitą!

    Od napoju bogów do smakowitych tabliczek Czekolada przebyła długą drogę, by dziś dostarczać nam tak wiele słodkiej przyjemności. Jej historia sięga aż 4000 lat wstecz, do starożytnej Mezoameryki, gdzie była uważana za napój bogów. Gdy trafiła do Europy, z jej wyjątkowych walorów długo korzystali

  • Czekolady nadziewane przyjemnością od E.Wedel

    Nowe czekolady od E.Wedel to niecodzienne propozycje. Od teraz do stałej oferty tabliczek nadziewanych E.Wedel dołączają czekolada mleczna o smaku pomarańczy i marakui oraz czekolada mleczna o smaku mango i maliny. Edycją limitowaną jest natomiast wersja tabliczki z nadzieniem z wiśni i hibiskusa

  • Fondant z białej czekolady. Obłędny deser na każdą okazję

    Fondant z białej czekolady. Pyszny deser dla każdego Fondant z białej czekolady to deser, który przypadnie do gustu każdemu. Rozpływa się w ustach i zachwyca czekoladowym smakiem. Sprawdzi się nie tylko jako deser dla łasuchów, lecz także jako elegancki przysmak podczas rodzinnych spotkań. Warto

  • Gorąca czekolada: idealny napój na jesienne wieczory

    Przepis na gorącą czekoladę, czyli jak poradzić sobie z jesienną chandrą? Przepis na gorącą czekoladę jest bardzo prosty. Aromatyczny, gęsty napój o aksamitnym czekoladowym smaku może pomóc nawet na największą jesienną chandrę. Taką czekoladę zazwyczaj możemy otrzymać w dobrych kawiarniach lub

  • Mazurek kajmakowy z czekoladą

    Mazurek kajmakowy z czekoladą - przepis Składniki: Na spód: 150 g mąki pszennej 40 g wiórków kokosowych 90 g brązowego cukru 125 g roztopionego masła 1 łyżka E.Wedel Kakao ciemne z Ghany Na kajmak: 80 ml płynnego miodu (najlepiej akacjowego) 125 g roztopionego masła 800 g mleka skondensowanego

  • Szwajcaria. Z nieba sypała się czekolada

    O tym, że "śnieg" z proszku kakaowego leciał z nieba i pokrył uliczki miasteczka Olten w Szwajcarii poinformowała agencja AP. Nie ma w tym żadnej magii. W fabryce czekolady doszło do usterki systemu wentylacji i właśnie dlatego proszek z pokruszonych, prażonych ziaren kakaowca został