czekolada

Więcej o:

czekolada

  • Świętuj Dzień Czekolady z Terravitą!

    Od napoju bogów do smakowitych tabliczek Czekolada przebyła długą drogę, by dziś dostarczać nam tak wiele słodkiej przyjemności. Jej historia sięga aż 4000 lat wstecz, do starożytnej Mezoameryki, gdzie była uważana za napój bogów. Gdy trafiła do Europy, z jej wyjątkowych walorów długo korzystali

  • Domowa czekolada na kilka sposobów. Pyszny deser, który zachwyci każdego

    Domowa czekolada z mleka w proszku z ulubionymi dodatkami. Jak zrobić domową czekoladę? Domowa czekolada z mleka w proszku to bardzo prosty sposób na stworzenie czekolady, która będzie odpowiadała naszym indywidualnym smakowym oczekiwaniom. Zaletą tego typu łakocia jest to, że możemy dowolnie

  • Szwajcaria. Z nieba sypała się czekolada

    O tym, że "śnieg" z proszku kakaowego leciał z nieba i pokrył uliczki miasteczka Olten w Szwajcarii poinformowała agencja AP. Nie ma w tym żadnej magii. W fabryce czekolady doszło do usterki systemu wentylacji i właśnie dlatego proszek z pokruszonych, prażonych ziaren kakaowca został rozniesiony

  • Gorąca czekolada: idealny napój na jesienne wieczory

    Przepis na gorącą czekoladę, czyli jak poradzić sobie z jesienną chandrą? Przepis na gorącą czekoladę jest bardzo prosty. Aromatyczny, gęsty napój o aksamitnym czekoladowym smaku może pomóc nawet na największą jesienną chandrę. Taką czekoladę zazwyczaj możemy otrzymać w dobrych kawiarniach lub

  • Świętuj Dzień Czekolady z marką E.Wedel

    E.Wedel od 1851 roku podziwiany jest za kunszt tworzenia najlepszej jakości czekolady. Jako najsilniejsza marka w Polsce dba o promocję czekolady i unikalnego procesu jej powstawania. Tak skomplikowanego, jak fascynującego ? pełnego niuansów i ciekawostek. Aby pielęgnować historię i tradycję

  • Nowa czekolada jakiej jeszcze nie było - Milka darkmilk!

    Milka darkmilk ? pierwsza taka czekolada na polskim rynku Badanie rynku[1] pokazało, że nasze profile smakowe zmieniają się wraz z wiekiem: z upływem czasu coraz chętniej sięgamy po gorzkie odmiany czekolady. Wiele osób uważa jednak, że ciemna czekolada jest zbyt gorzka i brakuje jej delikatności

  • Zwiedzaj Rzym z INnym przewodnikiem: kalafior z czekoladą

    Rzym z przewodnikami IN - przeczytaj intro >> Zamów przewodnik w Kulturalnym Sklepie>> SAID Via Tiburtina 135, 00185 Roma, tel.+39 06 4469204, www.said.it Policlinico O tym, że Said mieści się w budynku starej fabryki czekolady z 1923 roku, gotowi są w każdej chwili zaświadczyć nie tylko ludzie