czerwona kapusta
-
Zadziwia kolorem, ale smakuje obłędnie. Ta zupa to mój hit. Robię przynajmniej raz w tygodniu
Zupa krem z czerwonej kapusty nie jest najpopularniejszą pozycją na polskich stołach, jednak wystarczy spróbować raz, by przepaść i już zawsze po nią sięgać. Najlepiej smakuje w chłodne dni, gdyż doskonale rozgrzewa. Kolejnym atutem jest fakt, że...
-
Gdy spróbujesz, już nigdy nie wrócisz do mizerii. Od teraz schabowe będziesz jeść tylko z nią
Szybkie surówki obiadowe są doskonałym sposobem na wzbogacenie każdego posiłku. Ich prostota, świeżość i lekkość to klucz do smacznego i zdrowego posiłku. Jedną z najpopularniejszych opcji jest ta zrobiona z kapusty, która nie tylko doda koloru i...
-
Czerwona kapusta nigdy nie była tak smaczna. Lepiej zrób więcej słoików, bo znikną w mig
Jesień to czas przygotowywania przetworów na zimę. Jednym z moich ulubieńców jest sałatka z czerwonej kapusty, którą uwielbiają wszyscy moi bliscy. Jak ją przygotować, aby była naprawdę przepyszna i wspaniale chrupiąca? Ja robię ją tylko w jeden...
-
Ten colesław zniknie z talerzy szybciej niż danie główne. Moja surówka z klasyką nie ma nic wspólnego
Colesław to kultowa surówka, której smak zna niemal każdy. Tradycyjny przepis warto nieco podrasować. W mojej kuchni nie ma nudy, więc główny składnik zamieniłam na czerwoną kapustę, jednak ten kolorowy akcent to dopiero początek wiosennej i...
-
Ta surówka na dobre odmieni obiad. Te warzywa i obłędnie kremowy sos to duet idealny
Jesienny obiad powinien zawierać solidną dawkę witamin i przy okazji cieszyć oko bogatą paletą kolorów. Idealnym przepisem będzie zatem surówka z czerwonej kapusty, która doskonale pasuje do mięs, ale i jarskich potraw. Jej sekretem jest kremowy s...
-
Co zrobić, żeby czerwona kapusta była soczysta? Użyj kilku kropel, a stanie się miękka i delikatna
Surówka z czerwonej kapusty nie zawsze wychodzi tak, jakbyśmy tego oczekiwali. Wszytko, przez to, że tego rodzaju warzywo ma bardzo grubą strukturę i często efekt nie jest zadowalający. Jest jednak pewien sposób, aby dodatek do obiadu nie był such...
-
Surówka z czerwonej kapusty - klasyka gatunku w nowej wersji. Wystarczy dodać owoc i słodki dodatek
Surówka z czerwonej kapusty to prawdziwy klasyk, który chętnie podajemy do obiadu. Idealnie chrupiąca, bogata w smaki i aromaty i pełna witamin. Przygotujesz ją z kilku prostych składników, jednak kluczem do sukcesu są oryginalne dodatki. Mowa tu ...
-
Surówka z czerwonej kapusty. Ekstremalnie smaczna moc kolorów do obiadu. Podajemy przepis
Jak zrobić surówkę z kapusty? To prostsze niż myślisz. Podajemy klasyczny przepis na wyjątkowo smaczny i zdrowy dodatek do obiadu. Taka kolorowa surówka będzie świetnie komponowała się z różnymi daniami kuchni polskiej i nie tylko.
-
Sałatka z czerwonej kapusty do słoików. Wyposaż swoją spiżarnię w ten smaczny i zdrowy rarytas
Domowa spiżarnia bogata jest w letnie i sezonowe produkt, które przetwarzamy na wiele sposobów. Na półkach królują kiszonki, słodkie dżemy i konfitury, a także pikle. Jednym ze smaczniejszych przepisów, który warto przygotować, jest sałatka z...
-
W roli głównej kapusta czerwona - surówka, która urozmaici obiad. Dodaj jeden tajemniczy składnik
Warzywa stanowią podstawę każdej diety. Powinniśmy jeść je jak najczęściej. Dzisiaj na stół wjeżdża kapusta czerwona. Surówka z nią w roli głównej sprawdzi się jako jeden z elementów posiłku.
-
AI wskazała polski klasyk. Światowe rankingi potwierdzają odpowiedź
-
Awokado, które nie ciemnieje? Trik, który zmieni twoje życie kulinarne
-
Kryzysowe kotlety robię co piątek. Nauczyła mnie babcia: Nie mlej mięsa, pyry utup
-
Lepsze niż mielone i zwykłe ziemniaczane. Kotlety ruskie wiodą prym
-
Mięciutkie i kleiste. Na Wielkanocny obiad podam szlachecki przysmak
- Sernik już nie opadnie. Niezawodny trik podpowiedziała mi babcia
- W Austrii tak jedzą rosół. Spróbowałam i przepadłam. Inaczej już nie podam
- Kiedy sadzi się bób do gruntu? Nie przegap daty, bo nici z plonów
- Weź nóż, filet i paprykę. Tak pysznych kotletów nie robi nawet Gessler
- Zrobiłam to, żebyście wy nie musieli. Jak smakują dubajskie pierogi?
-
Modra kapusta - przepis na śląski rarytas do obiadu. Sekretem smaku jest pewien owoc
Chcesz wprowadzić trochę koloru do swojego obiadu? Czerwona kapusta jest źródłem potasu, siarki, wapnia, sodu i magnezu. Warto wspomnieć, że ma więcej witaminy A i C od białej kapusty. Sprawdź, jak przygotować kapustę modrą i cieszyć się smakami...
-
Surówka z czerwonej kapusty - doskonała do obiadu
Surówka z czerwonej kapusty jak w restauracji to doskonały dodatek do różnych dań obiadowych. Jeśli znacie ją z restauracyjnych talerzy sałatek, spróbujcie ją przygotować własnoręcznie. Jak przyrządzić z niej pyszną surówkę? To proste!