dania mączne
-
Sos z truskawek do klusek na parze, czyli przepis w sam raz na letnią przekąskę!
Sos z truskawek do klusek na parze to kombinacja soczystych owoców i sycących klusek. Ta prostota w przygotowaniu, ale jednocześnie bogactwo smakowe sprawiają, że danie staje się prawdziwą gwiazdą letniego menu.
-
Czy kluski śląskie można mrozić? Tak, ale trzeba stosować się do tej jednej zasady. Będą tak smaczne, jak świeże
Sos mięsny z obiadu czy pozostałe leczo możemy z łatwością zamrozić i zaoszczędzić na kolejnym obiedzie. Jest to rozwiązanie równie wygodne co dobre dla środowiska. Jednak jak jest w przypadku rzeczy mącznych? Czy tak samo, jak sos możemy zamrozić...
-
Przepis na kopytka ziemniaczane. Wystarczą cztery łyżki tego składnika, a kluski wyjdą pulchne i mięciutkie
Uwielbiane przez Polaków kopytka to niezwykle uniwersalne danie. Mogą posłużyć zarówno jako dodatek do obiadu, jak i samodzielnie być daniem głównym. Choć ich przygotowanie nie jest trudne, ciasto potrafi wyjść bardzo twarde. Z tego powodu...
-
Jak idealnie odmierzyć mąkę? Blogerka kulinarna pokazuje prosty trik
Czy zastanawialiście się kiedyś, jak najlepiej odmierzać mąkę do wypieków? Okazuje się, że jedna czynność może zaważyć o tym, czy wasze ciasto nie wyjdzie za suche. Sprawdźcie, o czym pamiętać.