dania mięsne
-
Rumsztyk z cebulką poleca się na rodzinny obiad. Wołowy czy wieprzowy? Jak go przygotować?
Rumsztyk w towarzystwie dużej ilości aromatycznej cebuli to ciekawa i smaczna propozycja na rodzinny obiad, tuż przed długim spacerem. Szukasz pomysłu na rumsztyk z cebulką? Sprawdź poniższe propozycje.
-
Co zrobić z mięsa mielonego? Sprawdź superszybkie danie z tego, co masz pod ręką. Mamy mnóstwo propozycji
Co zrobić z mięsa mielonego? Zastanawiasz się, co przygotować zamiast tradycyjnych kotletów, a może nie masz czasu na pracochłonne menu? Sprawdź z nami prosty i szybki przepis na makaron z mięsem mielonym i wiele innych propozycji na pyszny obiad.
-
Na murawie dziś Francja-Niemcy, a na Hapsie kulinarne starcie Euro. Kto wygra? Coq au vin czy Sauerbraten?
Dziś kolejne rozgrywki w ramach Euro - tym razem na murawie zmierzą się m.in. Francja i Niemcy. Z tej okazji mamy dla was kolejną propozycję kulinarnej rozgrywki: francuski kurczak w winie czy niemiecka pieczeń? Sprawdźcie przepisy!
-
Po weekendowym grillowaniu zostało wam mięso? Sprawdźcie, jakie dania z niego zrobić
Po weekendowym grillu zostało wam upieczone mięso lub kiełbaski? Świetnie, to znaczy, że połowa obiadu na jutro już gotowa. Sprawdźcie, co zrobić z pozostałościami mięs z grilla
-
Jak zrobić polędwiczki wieprzowe na obiad? Proste przepisy
Polędwiczki wieprzowe z sosem to pyszna propozycja na sycące danie obiadowe. Dziś mamy dla was dwie propozycje na przyrządzenie takiego dania. Sprawdźcie, jak zrobić polędwiczki wieprzowe na obiad.
-
Obiad w rękawie do pieczenia. Przepisy na turbosoczyste mięsa - idealne nie tylko na święta
Pieczone mięso to doskonała propozycja na obiad - nie tylko ten świąteczny. Jak je upiec, by było pyszne, aromatyczne i soczyste? Mamy dziś dla was przepisy na mięso pieczone w rękawie, które zawsze się udają.
-
Żeberka na wiele sposobów - pieczone, w kapuście, w miodzie, po koreańsku
Żeberka są niezwykle smaczne i soczyste. Konieczne jest jednak ich właściwe przygotowanie. Oto sprawdzone przepisy na żeberka w różnych odsłonach.
-
Australijskie babeczki z mięsem i pieczarkami - zamiast pasztecików [PRZEPIS]
Chcesz podać barszcz na przyjęciu? A może tym razem zaserwujesz do niego coś innego niż paszteciki? W zamian proponujemy australijskie babeczki z mięsem i pieczarkami. Chrupiące, złociste ciasto skrywa aromatyczne nadzienie.
-
Jak zrobić sznycel mediolański? Pyszna alternatywa dla schabowego [PRZEPIS]
Sznycel mediolański (czyli cotoletta alla milanese) to - obok risotto alla Milanese - jeden z przysmaków północnych Włoch, a konkretnie regionu Lombardii. Złocisty i chrupiący z zewnątrz, delikatny w środku, świetnie smakuje z opiekanymi ziemniaka...
-
Grzyby marynowane - co można z nich przyrządzić? Zobaczcie, jak wykorzystać grzyby marynowane w daniach i przekąskach
Grzyby marynowane znajdują się w spiżarniach wielu z nas. Po dobrym sezonie grzybowym - albo kilku takich z rzędu - w piwnicy może zgromadzić się spora liczba słoików. Co zrobić z grzybów marynowanych? Jak je jeść? Podpowiadamy!
- Nazywają go "królem owoców". Podnosi odporność i działa antynowotworowo
- Ludzie chodzą po nie do lasu z grabiami. To najlepsze grzyby na zupę
- Gra o zdrowie. Jak dzieci i młodzież przyciągnąć do sportu?MATERIAŁ PROMOCYJNY
- Co można zrobić z jabłek w piekarniku? Ciasto salceson posmakuje każdemu
- Szarlotka bez niego nie istnieje. Ciasto kruche wyjdzie tylko dzięki tym proporcjom
- Na kruchym cieście, ale to nie szarlotka. Przetrzesz oczy i nie uwierzysz
- Dobra na teraz i do słoików. To ta mieszanka warzyw tworzy pyszną sałatkę
- Trwa jesienna odsłona Restaurant Week. Odkryj najlepsze debiuty tej edycji
- Zamiast zbierać grzyby w lesie, możesz wyhodować je w domu. Najlepiej postawić na te gatunki
- Zrobienie jej to grosze i żadna zupa tak nie smakuje. Idealna na jesień
-
Wątróbka - jak ją przyrządzać, by była najlepsza? Wyjaśniamy i mamy przepisy
Wątróbka to wciąż jedno z najbardziej kontrowersyjnych dań na naszym stole. Wiele słyszy się o jej właściwościach zdrowotnych, bogactwie składników odżywczych, ale u wielu osób znajduje się na liście potraw, których spożywania stanowczo odmawiają....
-
Knysza - przysmak z Dolnego Śląska, czyli kebab po polsku. Jak to się robi? [PRZEPIS]
Knysza jest bardzo dobrze znana mieszkańcom Wrocławia i całego Dolnego Śląska. Ci, którzy raczej w te rejony Polski nie zaglądają, mogą nie znać tej potrawy lub mylnie utożsamiać ją ze "spolonizowanym" kebabem. Jak przyrządzić to danie?