desery
-
Koniec zawijania i czekania godzinami. Zamiast tradycyjnego, upiecz makowca japońskiego. Robi niemałe wrażenie
Wielkimi krokami zbliżają się święta Bożego Narodzenia, a co za tym idzie, należy powoli przygotowywać listę świątecznych deserów, które zamierzamy podać swoim gościom. Obowiązkowym wypiekiem w wielu domach jest makowiec. Warto jednak zaszaleć i...
-
Zamiast do sałatki jarzynowej, dodaj ten składnik do pierniczków. Wigilijne ciasteczka będą kruche jak nigdy
Jakie powinny być idealne pierniczki bożonarodzeniowe? Przede wszystkim intensywnie korzenne, słodkie i bajecznie kruche. Niestety, zdarza się, że wigilijne ciasteczka wychodzą zbyt twarde i potrzebują czasu, by zmięknąć. Jeśli przygotujesz je na...
-
Robię je zawsze, gdy goście pukają już do drzwi. Nie ma lepszych ciastek do kawy i herbaty
Czasem może wydarzyć się taka sytuacja, że niespodziewanie odwiedzą nas goście, a my nie jesteśmy do tej wizyty przygotowani. Gdy tak się stanie, warto wykorzystać ten przepis, który robi się ekspresowo. Ciasteczka, które z niego wychodzą, są...
-
Ciasto, które swoim smakiem podbiło świat. Nie dość, że wygląda jak milion dolarów, to jeszcze jest obłędnie pyszne
Przepyszne i do tego świetnie wyglądające ciasto jest doskonałym dodatkiem do kawy czy herbaty. Sprawdzi się też jako naprawdę wyjątkowy poczęstunek dla nagłych gości. Jak je zrobić? Wbrew pozorom jest to bardzo proste.
-
Makowiec - przepis na klasyczne ciasto świąteczne. Z tym składnikiem wychodzi palce lizać
Trudno o bardziej świąteczne ciasto niż makowiec. Zawijany drożdżowy rarytas w połączeniu z pyszną masą makową i aromatycznymi bakaliami to coroczny hit w wielu polskich domach. Jak go przygotować, aby wyszedł idealny? Bardzo prosto, wystarczy, że...
-
Karmelowy sernik na każdą okazję. Wierzch udekoruj tym składnikiem, a goście padną ci do stóp z wdzięczności
Wielu twierdzi, że prawdziwe ciasto powinno być obłędnie słodkie. Za nic mają więc tarty z owocami lub wypieki z cytrusową nutą. Jeśli tobie również marzy się deser słodki jak ulepek, karmelowy sernik będzie strzałem w dziesiątkę. To ciasto...
-
Jabłka pieczone w cieście - przepis na błyskawiczny deser Ewy Wachowicz. Dosłownie rozpływa się w ustach
Jabłka pieczone w cieście to banalnie prosty deser, który przygotujesz w dosłownie kilka chwil. Miękkie, słodkie jabłka i korzenny zapach cynamonu to połączenie, które błyskawicznie pobudza zmysł węchu i smaku. Świetnie sprawdzi się jako...
-
Szybki i pyszny deser z bananami w roli głównej. Idealne ciasto osłodzi życie w ponury, jesienny dzień
Jesienna aura sprzyja pieczeniu pysznych smakołyków, które poprawią nam humor w ponury dzień. Banoffee, czyli ciasto z bananami i serkiem mascarpone jest nie tylko wyjątkowo smaczne, ale i banalnie proste w wykonaniu. Podążaj za naszymi...
-
Mega chrupiące kruche ciastka maślane o wzorowym smaku. Zrób więcej na zapas, na pewno się przyda
Kruche ciastka maślane odpowiednio upieczone są nie tylko chrupiące, ale i zachęcają swoim zapachem. Dodatkowo rozpływają się w ustach przy każdym kęsie. Atutem ciastek jest też to, że możemy przygotować je w większej ilości i przechowywać w puszce.
-
Przedstawiamy ciasto o luksusowym wyglądzie, w którego smaku zakochasz się od pierwszego kęsa
Ciasto na weekend to w wielu domach obowiązkowy element. Bardzo dobrze sprawdzi się w przypadku niezapowiedzianych gości. Od czasu do czasu warto przygotować efektowny deser, który oczaruje wszystkich biesiadników.
-
Zamiast wędlin podaj to na świątecznym stole. Zapieczony i zalany tym składnikiem zostanie od razu zjedzony
-
Mega szybkie ciasta bez pieczenia to coś, co uwielbiamy (zwłaszcza przed świętami)
-
Świąteczny quiz dla głodomorów. Sprawdź, czy znasz przepis na magię świątMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Potrzebujesz 3 składników, by zrobić to śniadanie. To nie racuchy
-
Nikt nie oprze się temu wypiekowi. Jest smaczniejszy od piernika
- Bigos bez tego dodatku to nie bigos. Uważaj z ilością, bo wyjdzie katastrofa
- Ryba po grecku... bez ryby. Ten wege przepis na świąteczną potrawę to hit
- Przepis na surówkę z kiszonej kapusty. Strzelczyk dodaje te dwa składniki
- Zamiast wyrzucać, użyj jej do porządków. Odstraszy szkodniki i doda smaku
- Domowe pyzy z okrasą z boczku. Ten przepis jest niewiarygodnie prosty
-
Wyrzuć przepis na karpatkę i szarlotkę, to ciasto okazuje się smaczniejsze. Wykonasz je w moment
Przepis na to ciasto z pewnością zna każda mama. Kiedyś robiło się je na wszystkie uroczystości, dziś zastępowane jest innymi słodkościami. Czas więc wrócić do tego przepisu, a przy najbliższej okazji wykorzystać go. Wypiek, który z niego wychodzi...
-
To nie szarlotka, a ma w sobie jabłka. W takiej odsłonie prawie nikt jej nie zna
Szarlotkę zna chyba każdy, tak samo jak makaron, który zazwyczaj podaje się z mięsem mielonym i sosem. To są całkowicie dwa różne przysmaki, które można połączyć w coś bardzo smacznego. Możesz przecierać oczy, ale to naprawdę zasmakuje dużej ilośc...
-
Chlebek adwentowy, czyli słodka chwila oczekiwania na święta. Smakuje bosko i skrywa w sobie moc niespodzianek
Chlebek adwentowy jest chlebem tylko z nazwy, podobnie jak na przykład chlebek bananowy. Tak naprawdę to pyszne ciasto, które nieco przypomina keks. Najlepiej smakuje późną jesienią i zimą, a sposób wykonania jest banalny. Nie możesz jednak...
-
Ciasto tak pyszne, że błyskawicznie znika ze stołu. Nie opada, zawsze jest kremowe i puszyste
Sernik to król wszystkich świątecznych stołów, a także uroczystości. Jego obecność jest wprost obowiązkowa, lecz wybór, z którego przepisu będzie zrobiony, nie jest wcale taki prosty. My na szczęście możemy nieco pomóc, bo ta receptura jest...
-
Cynamonki z tego przepisu wychodzą takie, że czapki z głów. Słodkie, miękkie i cudownie puszyste
Bułeczki cynamonowe to wypiek, któremu trudno odmówić. Słodkie, puszyste ciasto w połączeniu z aromatycznym, cynamonowym nadzieniem sprawia, że kubki smakowe szaleją z nadmiaru wrażeń. To doskonały deser na jesienno-zimowe popołudnie. Świetnie...
-
To ciasto bananowe zrobisz z zamkniętymi oczami. Łatwiejszy przepis na deser nie istnieje
Ciasto bananowe to świetny codzienny deser, na przykład do kawy, lub kiedy nagle złapie cię ochota na coś słodkiego. Przepis jest banalny i szybki, dlatego nie czekaj, tylko już nastawiaj piekarnik, a za chwilę zanurzysz zęby w mięciutkim, puszyst...
-
Maślane ciasteczka z patelni w stylu walijskim. Zrobisz je raz-dwa, a zjesz jeszcze szybciej
Kiedy myślimy o robieniu ciastek, przed oczami możemy mieć widok wyrabiania ciasta, a później pieczenia go w piekarniku. Tym razem jest inaczej, bo wszystko odbywa się na patelni. Dzięki tej metodzie wykonywanie ich jest dużo szybsze. Te słodkości...
-
Przepis na fit snickersa. Obłędny deser na co dzień i od święta, który ma mało kalorii i mnóstwo smaku
Gdy ci smutno, gdy ci źle, zjedz snickersa, rozchmurz się! Szczególnie jeśli to nie kultowy batonik, a obłędny deser w nieco odchudzonej wersji. Skład prezentuje się wyjątkowo zdrowo, a z odpowiednimi dodatkami także świetnie smakuje. Nie brakuje ...
-
Prosty przepis na sernik nowojorski z lekką nutą cytryny. Wychodzi gęsty, aksamitny i obłędnie pyszny
Nie musisz wcale wyjeżdżać za granicę, aby skosztować słynnego, amerykańskiego specjału. Sernik nowojorski bez problemu przygotujesz w zaciszu domowym. Deser z naszego przepisu wychodzi aksamitnie gładki, kremowy i pyszny. Koniecznie przekonajcie...
-
Bez pieczenia i zawijania. Mama i babcia będą wniebowzięte, gdy zobaczą ten przepis
Niezmiennie co roku na świątecznym stole pojawiają się dania i wypieki, którymi chce nas uraczyć gospodarz. Większość z nich znamy już od dziecięcych lat, a ich smak wcale się nie zmienia. Jednym z takich deserów jest makowiec. To przy nim jest...
-
Ich smak znamy z dzieciństwa. Rozpoznasz słodycze bez opakowania?
To quiz dla prawdziwych łasuchów!
-
Niebywałe, co moja znajoma dodaje do babki. Ten składnik można teraz znaleźć w każdym sklepie
Babka to najbardziej klasyczne ciasto, o którym można pomyśleć. Przygotowuje się je zarówno na czas Świąt Bożego Narodzenia jak i na Wielkanoc. Zazwyczaj wykonuje się ją w klasycznej wersji lub z dodatkiem owocowych ekstraktów. Tym razem jednak...
-
Poradzisz sobie w cukierni? Zdobądź w tym QUIZIE komplet i jesteś mistrzem
Kochasz wypieki i wiesz na ich temat wszystko? Sprawdź, jak poradzisz sobie w naszym quizie cukierniczym
-
Najprostsze ciasto bez pieczenia z dwóch składników. Idealne na osłodę w ponury dzień
Sernik z dwóch składników to doskonała propozycja subtelnie słodkiego deseru na ponure, jesienne popołudnie. Jego przygotowanie jest banalnie proste i nie zajmie ci wiele czasu. Prosty, szybki i absolutnie pyszny deser - czego chcieć więcej?
-
Ciasto Rzeszowiak to połączenie czterech słodkich warstw. Piętrowy rarytas idealny na święta i do kawy
Tęsknisz za domowymi łakociami? Sięgnij po niezawodną recepturę prosto z przepiśnika babci. Rzeszowiak to regionalny specjał, który łączy aż cztery znakomite smaki. Kolorowe warstwy gwarantują niebanalny efekt i piękną prezencję. Wystarczy zadbać ...
-
Miodownik - przepis na najlepsze ciasto świąteczne z orzechami i budyniem. Jest wilgotne i aromatyczne
Miodownik to ciasto, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Słodka masa budyniowa w połączeniu z miękkim, aromatycznym ciastem i chrupiącymi orzechami sprawia, że rozpływamy się z wrażenia. Goście zawsze są nim zachwyceni. Poniżej...
-
Garść tego składnika odmieni smak klasycznej szarlotki. Babcia spróbuje i nie wyjdzie z podziwu
Szarlotka to najpopularniejsze jesienne ciasto. Chociaż raz w sezonie jest robione przez każdego z nas. By jednak nieco zmienić jego smak, warto dodać odrobinę jednego składnika. Dzięki niemu każdy zapyta o ten przepis.
-
To Shinkansen wśród ciastek. Zrobisz je szybko i z trzech składników. Lepiej od razu upiecz więcej
Każdego czasem nachodzi chęć na coś słodkiego. Można oczywiście pójść wtedy do sklepu, ale po co jeść coś, co w składzie ma często całkowicie zbędne dodatki. Lepiej zrobić słodkości w domu i wcale nie musi to trwać godzinami. Te ciastka czekoladow...
-
Pierniczków nie może zabraknąć na żadnym świątecznym stole. Toruńskie Katarzynki nie mają sobie równych
Katarzynki to najsłynniejsze toruńskie pierniki, które goszczą na stołach wszystkich Polaków i to nie tylko w okresie przedświątecznym. Przepis na nie jest bardzo prosty i przygotowuje się je w mniej niż godzinę. A smakują dużo lepiej niż ze sklepu.
-
Po co kupować ptasie mleczko w sklepie, kiedy jeszcze lepsze zrobisz w domu. Zaskocz gości i dodaj cytrusowy akcent
Ptasie mleczko to już kultowy produkt, który towarzyszy Polakom od pokoleń. Delikatna, waniliowa pianka zamknięta w czekoladowej polewie robi furorę tak naprawdę na całym świecie. Nie trzeba jednak przepłacać za oryginalny produkt. Ciasto typu...
-
Biszkopt będzie wilgotny, gdy zastosujesz się do tej zasady. Gdy go spróbujesz oniemiejesz z zachwytu
Biszkopty to proste ciasta, które można podać z różnymi dodatkami. Dla niektórych ich wykonanie jest skomplikowane, lecz z tym przepisem już nigdy takie nie będzie. Jeśli zastosujesz się do jednej zasady, gwarantujemy, że ciasto będzie rozpływać s...
-
Sekret idealnie gładkiego kremu budyniowego? Ten dodatek do ciast będzie lepszy, jeśli zastosujesz babciną radę
Krem budyniowy nadaje się do wielu ciast i deserów. Można użyć go do wyśmienitej karpatki, kruchych tartaletek lub przełożyć nim cienkie wafle. Możliwości jest dużo, ale bez dobrego kremu nic z tego nie wyjdzie. Moja babcia twierdzi, że kluczem do...
-
Ten turecki deser znika szybciej od szarlotki. Dziś jest jego dzień, więc zrób podwójną porcję
Kuchnia świata na każdym kroku zaskakuje swoim smakiem, a także oryginalnością. Jeśli nie masz możliwości podróżowania, możesz zasmakować takich specjałów w domowym zaciszu. Dziś jest idealna okazja, by zrobić ten deser. Jego słodkość pokocha każdy.
-
Dodaj ten składnik do rogalików. Będą świeże przez cały tydzień, ale i tak znikną dużo szybciej
Pyszne, kruche rogaliki to coś, czemu wielu z nas nie może się oprzeć. Zazwyczaj jednak kupujemy je w sklepie, a przecież w prosty sposób można zrobić je samodzielnie. Oto sprawdzony przepis na pyszne rogaliki budyniowe.
-
Przepis mojej mamy na obłędnie smaczny jabłecznik sypany. Zmieszaj suche składniki syp na zmianę z owocami
Jabłecznik sypany to prawdopodobnie najprostsze ciasto na świecie. Nie trzeba wyrabiać ciasta, a na koniec nie skończymy z górą brudnych naczyń. Wystarczy zetrzeć owoce i wymieszać z suchymi składnikami. Będzie nie tylko łatwo, ale przede wszystki...
-
Czekoladowe ciasto na szybko. Przygotowanie go zajmie ci 5 minut, a aromat rozejdzie się po całym domu
Jeśli bierzemy się o tej porze roku za wypieki, zazwyczaj sięgamy po przepis na jabłecznik lub sernik. Jednak nawet i takie klasyki można odrzucić w kąt na rzecz czegoś równie smacznego. To ciasto jest miękkie, puszyste, a dzięki jednemu składniko...
-
Usta Adama czy usta teściowej? Nazwa tak czy siak jest całuśna. A ciasto szokujące i obłędnie pyszne
Z pewnością są osoby, które nigdy nie słyszały o cieście o tej dość całuśnej nazwie. Usta Adama, nazywane też ustami teściowej, to ciasto, które przygotowuje się w niezwykle prosty sposób, a smakiem potrafi zaskoczyć gości. Oto najlepszy przepis n...
-
Ciasto wiewiórka - przepis na pyszny deser z jabłkami i orzechami. Lepszego na jesień nie znajdziesz
Ciasto wiewiórka to jeden z najlepszych deserów, jakimi możesz się raczyć w jesienne popołudnia. Ucierane ciasto z jabłkami i orzechami jest proste i szybkie w wykonaniu. Jego niewątpliwą zaletą jest korzenny zapach cynamonu, który będzie unosić s...
-
Przepis na sernik baskijski. Jest bajecznie kremowy i puszysty. Upieczesz go bez użycia mąki
Sernik baskijski to jedno z najbardziej kremowych ciast na świecie. Wyróżnia się puszystą, lekką konsystencją, przypominającą piankę. To także jeden z pyszniejszych bezglutenowych wypieków. Jego przygotowanie, wbrew pozorom, nie jest wcale...
-
Upiekłaś szarlotkę, lecz wyszedł niesmaczny zakalec? Najpewniej popełniasz ten błąd. Zmień to jak najszybciej
Piekąc ciasta często boimy się, że zamiast pysznego deseru, skończymy z zakalcem. To szczególnie częsta przypadłość podczas przygotowywania wilgotnych ciast z mokrymi dodatkami, np. owocami. Jak uniknąć zakalca podczas pieczenia szarlotki?...