dodatki
-
Najlepszy dodatek do wielkanocnych mięs i jaj. Zapomnij o chrzanie i ćwikle, ten "chrupiący" sos to mistrzostwo smaku
Wielkanoc już za pasem i nasze stoły będą uginać się od najróżniejszych mięs, wędlin, kiełbas oraz jaj. Najczęściej jako dodatek do tych smakołyków wybieramy chrzan, ćwikłę lub musztardę. Dziś jednak podpowiemy wam, jak zrobić pyszny, nietuzinkowy...
-
Kołduny - litewskie pierożki, które wzbogacą każdą zupę. Regionalny specjał z hojną porcją farszu
Kołduny to tradycyjny przysmak kuchni litewskiej, chociaż bez problemu można spotkać je także na Białorusi i w Polsce. Małe pierożki przypominające nasze tradycyjne uszka, wypełnione są po brzegi soczystym mięsnym farszem. Sekretem jest sprężyste...
-
Awokado ciemnieje i traci apetyczny wygląd? Przygotuj ekspresową pastę lub guacamole z pikantną nutą
Awokado kusi kremowym smakiem i żywym, zielonym kolorem. Niestety, gdy owoc ciemnieje, znacznie traci na atrakcyjności. Przepis na pastę kanapkową czy pikantne guacamole sprawdzi się w takiej sytuacji doskonale. Kilka składników i pyszny, zdrowy...
-
Zamiast śmietany, dodaj do pomidorowej ten kontrowersyjny produkt. Szokuje, ale daje kremowy efekt
Zabielanie zupy to klasyka w polskiej kuchni. Dzięki temu bulion zyskuje na smaku, jest znacznie bardziej sycący i nabiera pięknego koloru. Do tradycyjnej pomidorowej warto jednak dodać ten nieco kontrowersyjny składnik. Efekt? Danie będzie kremow...
-
Z czym placki ziemniaczane smakują najlepiej? Przepis babci świetnie uzupełnią te dodatki
Kiedy za oknami jesień, coraz częściej zastanawiamy się, jakie dania można zaserwować w kuchni, aby poprawić swój nastrój. Z pomocą mogą przyjść klasyczne, a zarazem najlepsze przepisy babci. Sięgając po jedną z takich z potraw, zadajemy sobie...
-
Jak zabielić zupę? Metoda Magdy Gessler sprawi, że śmietana się nie zważy, a bulion będzie kremowy
Zupy to element menu kuchni polskiej, który uwielbia niemal każdy. Aromatyczne, dobrze doprawione, sycące i rozgrzewające buliony można przygotować na wiele smacznych sposobów. Jednym z nich jest dodatek śmietany, która sprawia, że zupa staję się...
-
Najgorsze dodatki do domowych zup. Te składniki są kaloryczne i nie należą do najzdrowszych [LISTA]
Domowe zupy bez dwóch zdań są najsmaczniejsze i najzdrowsze. Niestety niektóre dodatki mogą sprawić, że danie stanie się bardzo kaloryczne i ciężkostrawne. Mamy listę najgorszych składników do domowych bulionów. Czego nie dodawać, jeśli liczysz...
-
Sos czosnkowy do pizzy - dwa proste przepisy na miarę prawdziwej pizzerii. Sekretem jest cały bukiet ziół
Sos czosnkowy do pizzy doczekał się już różnych odsłon. Możemy przygotować lekką wersję na bazie jogurtu i majonezu lub opcję wegańską bez tych dwóch składników. Jak przygotować sos zgodny z tym, który dostawca przynosi nam razem z zamówieniem?...
-
Sos holenderski - przepis, który musisz poznać przed Wielkanocą. Wystarczą trzy składniki, które każdy ma w lodówce
Sos holenderski pasuje idealnie do jajek, wędlin i wspaniale podkreśla smak warzyw. Przepis na sos holenderski jest banalny i ciężko go zepsuć. Każdy miłośnik dobrego jedzenia powinien poznać tę recepturę, szczególnie przed Wielkanocą. Chcesz...
-
Puree z dyni - dodaj do obiadu pyszny mus z dyni. Odmieni każde danie
Puree z dyni to zdrowy i smaczny dodatek, sprawdzi się zarówno do dań dla dorosłych, jak i dla maluchów, które właśnie rozszerzają swoją dietę. Szukasz pomysłu na obiad? Sprawdź, jak mus z dyni odmieni każde danie.
-
Najlepszy dodatek do wielkanocnych mięs i jaj. Zapomnij o chrzanie i ćwikle
-
Jak śniadanie to jajecznica i kanapki? Nic takiego. Te jajka są o niebo lepsze
-
Wyglądają niepozornie. Tymczasem szklane ampułki są wyjątkoweMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
To jest dopiero żur. Siostra Anastazja używa przepisu, który trudno przebić
-
Kiedy sadzić cebulę? Niedługo będzie najlepszy moment
- Ciasto na pierogi bez jajka. Już nie będą twarde jak kamień
- Wielkanoc ma smak barszczu, ale też i babki. Jogurtowa wersja znana jest od lat
- Fale Dunaju - idealne ciasto na Wielkanoc. Klasyka w najlepszym wydaniu
- Co Polacy myślą o wielkim poście? Wielkanoc obchodzimy, ale mięso musi być
- Sałatka jarzynowa - przepis z jarzynami z rosołu. Babciny składnik to gwarancja smaku
-
Sos sriracha - przepis na idealny dodatek do sylwestrowych dań. Wzbogaci smak każdej potrawy
Sriracha to intensywny, pikantny sos, który świetnie wzbogaci smak sylwestrowych dań. Jego przygotowanie jest bardzo proste i z łatwością zrobisz go samodzielnie. Sos sriracha świetnie sprawdzi się jako dodatek do imprezowych przekąsek, wystarczy...
-
Jak ugotować fasolkę szparagową na obiad? Podpowiadamy sprawdzone sposoby
Jak ugotować fasolkę szparagową na obiad? Szparagówka może stanowić główny punkt dania, jak również doskonale sprawdzi się w roli dodatku, np. do mięs.