dorada
-
Ta ryba prawie nie ma ości, a Polacy kupują ją rzadko. Kucharz ze Śląska pokazał, jak ją przyrządzić
Remigiusz Rączka to śląski kucharz, którego przepisy cieszą się dużą popularnością. Często nawiązują do kuchni lokalnej lub, szerzej, polskiej, ale w jednym z odcinków na Youtubie kucharz postanowił zaprezentować przepis z basenu Morza Śródziemneg...
-
Najpyszniejsza ryba z grilla, piekarnika i patelni. Prawie nie ma ości, ale i tak kupujemy ją rzadko
Ta ryba bije na głowę dorsza, łososia i inne popularne ryby. Króluje w tawernach, restauracjach na Bałkanach, a Grecy jedzą ją prawie codziennie. Ma mało ości i jędrne, delikatne mięso. Zanim znów kupisz kurczaka, zastanów się, czy nie lepiej...
-
Smaczniejsza od dorsza, ale Polacy prawie jej nie jedzą. Jeśli nie chcesz pluć ośćmi, koniecznie jej spróbuj
Polacy wciąż jedzą za mało ryb. Niestety wpływ mają na to wysokie ceny, jednak warto kierować się ich wartościami odżywczymi, a nie koniecznie cyframi na tabliczkach w sklepie. Jedna z najzdrowszych i najsmaczniejszych ryb wyjątkowo rzadko gości n...
-
Dorada: przepis na rybę z piekarnika. Proste składniki zapewnią śródziemnomorski smak
Przepisy na doradę są nadal popularne w krajach basenu Morza Śródziemnego. Będąc w którymś z nich, warto spróbować tego specjału w lokalnych restauracjach. Mrożone dorady są jednak dostępne również w Polsce - można kupić je w wybranych sieciach...