dorsz
-
Dorsz w sosie koperkowym. Delikatna ryba z kremowymi dodatkami - musisz jej spróbować
Dorsz, podobnie jak wiele innych ryb, jest bogatym źródłem kwasów tłuszczowych Omega-3 i Omega-6. Koperek natomiast wspomaga trawienie i działa antyoksydacyjnie. Podając dorsza z sosem koperkowym, zapewnimy sobie połączenie wartości odżywczych...
-
Dorsz smażony w cieście - przepis na obłędny obiad. Ryba wychodzi delikatna i... pasuje na kanapkę
Dorsz smażony w cieście to świetny pomysł na smaczny obiad, który zasmakuje nawet tym osobom, które na co dzień dość niechętnie sięgają po ryby. Jak przygotować pyszną rybę? Ten przepis warto wypróbować.
-
Dorsz na obiad - nie tylko w panierce. Trzy przepisy
Dorsz to jedna z naszych ulubionych ryb. Delikatne białe mięso doskonale smakuje i jest łatwo dostępne w sklepach. Jest też doskonałym źródłem mikroelementów oraz witamin - zawiera dużo białka, fosfory, selenu, kwasu omega-3 oraz witaminy B12 i D3...
-
Dorsz smażony
Dorsz smażony pojawia się na wigilijnych stołach jako ryba po grecku. W towarzystwie pysznych, aromatycznych warzyw smakuje wyśmienicie! Dorsz na Wigilię może też doskonale zastąpić karpia, jeśli goście za nim nie przepadają. Jak przyrządzić dorsz...
-
Konkurencja szczawiowej i rosołu - najlepsza zupa rybna z dorsza [PRZEPIS]
Ryby coraz śmielej goszczą na polskich stołach nie tylko od święta czy w piątek. Najczęściej przyrządza się rybę w galarecie, pieczoną lub smażoną. Nasza dzisiejsza propozycja to zupa rybna z dorsza. Jak ją przygotować? Oto prosty przepis, który...
-
Kotlety rybne zamiast kotletów mielonych. Pyszny obiad na piątek
Kotlety rybne to doskonała alternatywa dla tradycyjnych kotletów mielonych. Można jeść je dokładnie tak jak te mięsne - jako danie główne w towarzystwie dodatków, a także wykorzystać je do burgerów rybnych lub przygotować w wersji mini, jak palusz...