dorsz
-
Soczyste i delikatne kotlety idealne na piątek. Nie ma w nich ani wieprzowiny, ani drobiu, jest coś lepszego
Kotlety mielone najczęściej robimy z wieprzowiny, czasami też z mięsa drobiowego i one sa naprawdę dobre. Jednak istnieje inny, zaskakujący przepis na delikatne i soczyste mielone, które z powiedzeniem możesz podać w piątek. Co jest głównym...
-
Zapomnij o dorszu. Na głowę bije go ta ryba. Jest smaczniejsza i delikatniejsza
Czym zastąpić dorsza w diecie? Wybierz delikatniejszą i pozbawioną typowego dla ryb aromatu wersję, czyli łupacza. Smakuje wybornie, a przy tym jest znacznie subtelniejszy. Jak go przyrządzić?
-
Ta wersja nie ma konkurencji. Zrobisz ją w trzy kwadranse, a po podaniu każdy wyliże talerz
Chyba każdy z nas chciałby, by na nasze gotowanie każdy reagował entuzjastycznie. Podziękowania, prośba o dokładkę, a także proszenie o przepis - to chcielibyśmy uzyskać. Dzięki temu obiadowi może się to stać. Zrób przy najbliższej okazji i się...
-
Soczysta i delikatna. Pieczona ryba będzie smakować jak z restauracji, a to za sprawą sosu
Ryby nie są najczęstszym wyborem obiadowym Polaków, na szczęście ta tendencja się zmienia na plus. Ryby powinny gościć na naszych stołach nie tylko od święta, ponieważ są pełne wartości odżywczych i oczywiście smaku. Dziś mamy dla was świetny...
-
W Portugalii jedzą rybę z ziemniakami inaczej niż my. To słynne danie składa się z dorsza i "zapałek"
Portugalczycy są świetni nie tylko w piłkę nożną, lecz także w przyrządzanie najlepszych owoców morza. Kuchnia portugalska opiera się na rybach, krewetkach i innych darach morza oraz na warzywach, zwłaszcza ziemniakach. Dziś zdradzimy ci przepis n...
-
Lepszej ryby nie zjesz nawet nad morzem. Biorę filety, mleko i dodatki - w kilka minut mam luks-obiad
Polacy nie jedzą dużo ryb i jeśli już, to w wielu przypadkach jest to karp na Wigilię, śledzik na imieninach lub halibut z frytkami gdzieś w nadmorskiej smażalni. To wielka szkoda, ponieważ różnorodność gatunków i przepisów aż prosi się, o ich...
-
Co na obiad w piątek? Ryba w kremowym sosie zawsze się sprawdza - wylizują talerze
Jeśli zastanawiasz się, co na obiad w piątek zaserwować swoim bliskim, mamy dla ciebie stary (ale jary) przepis na rybę w sosie śmietanowym. Zrobisz ją błyskawicznie, a z talerzy zniknie jeszcze szybciej, Podpowiemy też, jakie ryby najlepiej się...
-
Domownicy nie uwierzą, z czego zrobione są te pulpety. To mięso okazało się idealne
Soczyste pulpety robione są na wiele różnych sposobów. W jednym domu przyrządza się je z mięsa wieprzowego, w innym z drobiowego, a w jeszcze innym z wołowego. Jednak nasza propozycja deklasuje wszystkie inne. Zrobienie ich gwarantuje, że cała...
-
Te pierogi deklasują wszystkie inne. Babcia zawsze robi je na Wielkanoc
Święta bez pierogów nie istnieją. Jeśli chcemy zabłysnąć, powinniśmy eksperymentować. Ten wyborny farsz do pierogów, o którym mało kto wie, to prawdziwy hit. Kiedy moja babcia je zrobiła, oszaleliśmy. Nic nie smakuje podczas świąt wielkanocnych ta...
-
Co na obiad w piątek? Przygotuj najdelikatniejszą rybę w sosie po mazursku - 20 minut i gotowe
Co na obiad w piątek? Na myśl przychodzi nam mnóstwo pysznych pomysłów, ale wielu Polaków na piątkowy obiad wybiera rybę. Dziś zdradzimy wam przepis na rybę, która jest delikatna, aksamitna i naprawdę przepyszna, a to za sprawą sosu. Ten przepis m...
- Nie mocz grzybów w wodzie, jest lepszy sposób. Będą delikatniejsze
- Nie piernik i nie keks. Miodownik to najlepsze ciasto na święta
- Smartwatch, który mierzy ciśnienie w dzień i noc. Czy jest wiarygodny?MATERIAŁ PROMOCYJNY
- Nie robię już pasty z makreli. Wybieram dużo smaczniejszą rybę wędzoną
- Jakie potrawy świąteczne można mrozić? Jest ich całkiem sporo
- Zrób na Wigilię gwiazdę drożdżową. Kształt, zapach i smak na szóstkę
- Lubisz gotować? Masz szansę na komplet! Pytamy o wyposażenie kuchni
- Lubisz gotować? Masz szansę na komplet! Pytamy o wyposażenie kuchni
- To najlepsza sałatka z rybą. Jest pyszna i kolorowa, idealna na święta
- To quiz wiedzy o mięsie i kotletach. Kto zgarnie tu komplet punktów?
-
Świąteczna ryba pod warzywną pierzynką. W odchudzonej wersji jest równie smakowita co klasyka
Rybka lubi pływać, ale nie zawsze musi taplać się w kalorycznych sosach. Poznaj zdrowszą alternatywe - to pełnia smaków, która kusi bogactwem warzyw i obłędnym aromatem. Wystarczy wszystko naprzemiennie poukładać i można cieszyć się wyborną...
-
Dorsz na święta przygotowany w ten sposób wygrywa z karpiem. Nikt nie odpuści dokładki
Galaretki z dorsza, czy też dorsz w galarecie, to idealna przystawka na święta i nie tylko. Przepis jest banalny i z całą pewnością przypadnie do gustu każdemu uczestnikowi spotkań przy stole. Dodaj ulubione dodatki i kilka warzyw, a z miejsca...
-
Zapisz ten przepis, bo przyda się przed Wigilią. W tej wersji ryba jest smaczniejsza od karpia
Pomimo że mamy listopad, nasze myśli coraz częściej kierowane są w stronę Świąt Bożego Narodzenia. Domowa kolacja musi być przygotowana na tip-top, dlatego już dziś warto znaleźć receptury na najlepsze dania. Ta ryba jest świetnym wyborem, dlatego...
-
Zapomnij o mielonych i schabowych. Te kotlety to źródło cennych witamin i wybornego smaku
Zapomnij o mięsnych rarytasach i przygotuj aromatyczne, zdrowe kotlety w tej lekkiej, wakacyjnej wersji. W składnie samo zdrowie, a mianowicie rybka! Takie danie nie tylko obłędnie smakuje, ale i dostarcza wielu cennych składników i minerałów....
-
Takiej ryby nie znajdziesz w żadnej nadmorskiej restauracji. Sos jest tak pyszny, że każdy wyliże talerz
Chrupiące kawałki ryby kojarzą się wszystkim z morzem i restauracjami, które można tam znaleźć. Jest to dobre skojarzenie, jednak nie trzeba przejechać dużej trasy, by ją zjeść. Dzięki temu przepisowi można zrobić smaczną rybę we własnym domu. To...
-
Jak usmażyć dorsza? Ten trik sprawi, że będzie idealnie chrupiący i świetnie wchłonie przyprawy
Jak usmażyć dorsza? Okazuje się, że smażenie ryb dla wielu osób jest niezwykle problematyczne. Nie jest to jednak nadzwyczajnie trudna czynność - wystarczy tylko zastosować się do kilku zasad. Jak zatem usmażyć dorsza, by smakował obłędnie, a na...
-
Dorsz w sosie koperkowym. Delikatna ryba z kremowymi dodatkami - musisz jej spróbować
Dorsz, podobnie jak wiele innych ryb, jest bogatym źródłem kwasów tłuszczowych Omega-3 i Omega-6. Koperek natomiast wspomaga trawienie i działa antyoksydacyjnie. Podając dorsza z sosem koperkowym, zapewnimy sobie połączenie wartości odżywczych...
-
Dorsz smażony w cieście - przepis na obłędny obiad. Ryba wychodzi delikatna i... pasuje na kanapkę
Dorsz smażony w cieście to świetny pomysł na smaczny obiad, który zasmakuje nawet tym osobom, które na co dzień dość niechętnie sięgają po ryby. Jak przygotować pyszną rybę? Ten przepis warto wypróbować.
-
Dorsz na obiad - nie tylko w panierce. Trzy przepisy
Dorsz to jedna z naszych ulubionych ryb. Delikatne białe mięso doskonale smakuje i jest łatwo dostępne w sklepach. Jest też doskonałym źródłem mikroelementów oraz witamin - zawiera dużo białka, fosfory, selenu, kwasu omega-3 oraz witaminy B12 i D3...
-
Dorsz smażony
Dorsz smażony pojawia się na wigilijnych stołach jako ryba po grecku. W towarzystwie pysznych, aromatycznych warzyw smakuje wyśmienicie! Dorsz na Wigilię może też doskonale zastąpić karpia, jeśli goście za nim nie przepadają. Jak przyrządzić dorsz...
-
Konkurencja szczawiowej i rosołu - najlepsza zupa rybna z dorsza [PRZEPIS]
Ryby coraz śmielej goszczą na polskich stołach nie tylko od święta czy w piątek. Najczęściej przyrządza się rybę w galarecie, pieczoną lub smażoną. Nasza dzisiejsza propozycja to zupa rybna z dorsza. Jak ją przygotować? Oto prosty przepis, który...
-
Kotlety rybne zamiast kotletów mielonych. Pyszny obiad na piątek
Kotlety rybne to doskonała alternatywa dla tradycyjnych kotletów mielonych. Można jeść je dokładnie tak jak te mięsne - jako danie główne w towarzystwie dodatków, a także wykorzystać je do burgerów rybnych lub przygotować w wersji mini, jak palusz...