drożdżówka
-
Domowe drożdżówki - przygotuj słodki wypiek w kilku wersjach. Postaw na budyń, owoce lub klasyczny ser
Wśród cukierniczych specjałów królują pączki, ciastka, faworki czy babeczki. Domowe drożdżówki to jednak wypiek bezkonkurencyjny, który możemy łatwo przygotować. Warto postawić na różnorodne i ciekawe nadzienia - mowa tu o kremie budyniowym,...
-
Zamiast pączków i faworków Tomasz Strzelczyk proponuje drożdżówki. Dzięki tej metodzie będą pulchne
W tłusty czwartek nie tylko chrusty i pączki mogą być jedzone kilogramami. Dobrą propozycją dla tych, którzy nie lubią tych dwóch przysmaków, są drożdżówki. Tomasz Strzelczyk pokazał metodę, dzięki której będą miękkie i pulchne.
-
Drożdżówki z serem. Kupione w sklepie nie smakują tak jak te zrobione samodzielnie. Poznaj recepturę na pyszne bułeczki
Drożdżówki z serem to jedna z przekąsek, które możemy znaleźć w każdej cukierni. Pomimo, że sklepowe półki wręcz uginają się od bułeczek i drożdżówek różnego rodzaju, żadna z nich nie dorówna smakiem drożdżówkom z serem, które możemy przygotować...
-
Prosty przepis na pyszne i pulchne jagodzianki. Każdy będzie zachwycony drożdżówkami domowej roboty
Prosty przepis na pyszne i pulchne jagodzianki to sposób na tanie drożdżowe bułeczki. Są też zdrowsze i smaczniejsze. Jak je zrobić? Wypróbujcie nasz przepis - na pewno się uda.
-
Drożdżówki z truskawkami to smak lata i dzieciństwa. Dodatek kruszonki wzbogaci smak i nada chrupkości
Drożdżówki z truskawkami to jeden ze smaczniejszych letnich wypieków. Swój wyjątkowy smak zawdzięczają dobrze przygotowanemu ciastu i świeżym owocom sezonowym. Dodatek kruszonki jest niemal obowiązkowy! To właśnie on wpływa na efekt końcowy, zarów...
-
Jagodzianki - przepis babci na mięciutkie bułeczki z kruszonką. Smak dzieciństwa i letnich wspomnień
Jagodzianki, uwielbiane przez wszystkich aromatyczne i ciepłe bułeczki, na które czekamy cały rok. Sezon jagodowy w pełni, dlatego jeśli wybieramy się na piknik, nad rzekę, na plażę czy w dłuższą podróż, warto zabrać ze sobą pyszną drożdżówkę...
-
Przepis na tradycyjną drożdżówkę. Ewa Wachowicz dodaje do niej ważny składnik
Drożdżówka idealna powinna być zachwycająco miękka i pachnieć intensywnie masłem. Doskonale sprawdzi się jako śniadanie na słodko lub po prostu przekąska w trakcie dnia. Aby ją przygotować, warto skorzystać ze sprawdzonego przepisu. Swoją receptur...
-
Joanna Przetakiewicz podzieliła się przepisem babci na domową drożdżówkę. Krok drugi zachwycił fanki
Przepisy babć są najlepsze. Nie sposób się z tym nie zgodzić. Nie ma znaczenia, czy mówimy akurat o zupie, cieście, pączkach czy kotletach mielonych. Babcie zawsze wiedzą, co robią. Kuchnię swojej babci docenia również Joanna Przetakiewicz, która...
-
Dobre ciasto w formie domowej drożdżówki, czyli coś, co smakuje każdemu [PRZEPIS]
Dobre ciasto w domowym wydaniu można przygotować w formie tradycyjnej drożdżówki z ulubioną konfiturą. Szukasz przepisu na dobre domowe ciasto? Sprawdź poniższą propozycję.
-
Idealny przepis na jagodzianki? Thermomix z tymi bułeczkami poradzi sobie doskonale
Jagodzianki to smak lata. Zajadamy je w wakacje, brudzimy ręce, brudzimy buzię i czujemy się jak dzieci. Polecamy nasz przepis na jagodzianki, które szybko przygotowujesz w domu. Przepis na jagodzianki z Thermomiksa jest bardzo prosty.
-
Takich rogalików nie robiłeś. Robione warstwami, określane są listkowymi
-
Zapomnij ścieraniu ziemniaków na placki. Jest dużo lepsza metoda
-
Poradnik świeżo upieczonego taty, czyli jak wspierać partnerkę po porodzie?MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Smażysz cebulę na patelni? Dodaj ten składnik, a wyjdzie o niebo lepsza
-
Kartacze - przepis na przepyszne kluchy z farszem. Sekretem ich smaku są proporcje ziemniaków
- To ciasto ma aż 20 warstw. Znane na Podlasiu, bije na głowę inne wypieki
- Rurki z kremem - przepis na tradycyjny deser bez użycia specjalnych foremek
- Przepis na gofry najlepsze na świecie. Wyjdą wyjątkowo lekkie i chrupiące
- Jak zrobić omlet? Prosty przepis na pyszny omlet na słono lub słodko
- Pączki serowe. Wyjdą puszyste i miękkie - rozpływają się w ustach
-
Drożdżówka z rabarbarem zamiast budyniu - sprawdź prosty przepis
Drożdżówka z rabarbarem to nowa jakość tego przysmaku, zamiast samej słodyczy może miło zaskoczyć, nieco kwaskowatym letnim smakiem. Marzą Ci się drożdżówki handmade? Sprawdź pyszny przepis poniżej.
-
Ciasto z jagodami drożdżowe, kruche i jogurtowe - trzy propozycje na pyszny deser
Ciasto z jagodami i jagodzianki to chyba pierwsze myśli, które się nam pojawiają, gdy na straganach widzimy kosze pełne jagód. Te cudowne owoce świetnie nadają się do wypieków! Gdy wreszcie dostrzeżemy je w lesie lub na bazarkach, warto zaopatrzyć...
-
Jagodzianki i spółka, czyli drożdżówki, które po prostu trzeba upiec w sezonie. Mamy masę przepisów
Z latem kojarzy się wiele przyjemnych doznań: orzeźwiające kąpiele w jeziorze, dźwięk cykad podczas wieczornych spacerów czy poranna kawa pita na w ogródku lub na balkonie. Smak drożdżówek wypełnionych owocami zdecydowanie także do nich należy....
-
Jak zrobić ciasto drożdżowe? Poradnik nie tylko dla początkujących
Ciasto drożdżowe wymaga co prawda nieco cierpliwości i nie lubi pośpiechu, ale wcale nie tak trudno je przygotować. Trzeba jednak pamiętać o jakości i świeżości składników, a także o tym, że drożdże nie lubią zbyt wysokiej temperatury i potrzebują...
-
Drożdżówka - przepis na pyszne ciastka na co dzień i od święta
Drożdżówka z dżemem, serem czy makiem - pamiętacie te słodkie wypieki przygotowywane przez mamę lub babcię? Czas, by pyszne drożdżowe bułeczki upiec samodzielnie. W końcu nie ma to jak domowe drożdżówki! Jak je upiec? Sprawdźcie nasz przepis na...
-
Jagodzianki - co zrobić, by ciasto i farsz były idealne? Przepis na jagodzianki i porady
Jagodzianki to jeden z największych letnich przysmaków. Najlepsze to te, w których farszu jest dużo, a ciasto jest puszyste, maślane i niezbyt grube. Jak je zrobić? Mamy dla was klasyczny przepis na jagodzianki i kilka porad, dzięki którym wyjdą...
-
Przepis na drożdżówkę - jak upiec domowe słodkie bułeczki?
Domowe drożdżówki większość z nas zapewne kojarzy z pachnącą kuchnią mamy lub babci. Zapach drożdżowego ciasta i smak przepysznych bułeczek podjadanych jeszcze gorących prosto z blachy możesz przywołać i we własnym domu. Jeśli więc marzy Ci się...
-
Jak zrobić kruszonkę? Tradycyjna słodka ozdoba dla naszych wypieków
Kruszonkę kojarzymy przede wszystkim z drożdżówek napotkanych w licznych cukierniach. To bardzo popularny sposób na udekorowanie wypieków i nadanie im dodatkowej słodyczy. Jak się okazuje kruszonek może być więcej, a ich zastosowań też jest kilka....