drożdżówka
-
Przepis na jesienne drożdżówki. Z dodatkiem owoców i kruszonki wyjdą obłędnie puszyste i delikatne
Przepis na puszyste niczym obłoczek drożdżówki umili jesienne popołudnia. Wystarczy przygotować ciasto i hojnie nadziać je sezonowymi owocami. Słodkie bułeczki zaserwowane z dodatkiem kruszonki smakują obłędnie i doskonale będą się komponować z ka...
-
Zamiast jagodzianek zjedz wiśnianki. Słodkie i pyszne, a ciasto miękkie i puszyste. Pycha jakich mało
Pachnące, delikatne, puszyste, a do tego obłędnie słodkie. Tak można określić te drożdżówki. Z takim nadzieniem nie znajdziesz ich w żadnej cukierni i sklepie, dlatego wykonaj je w domu. Po ich zrobieniu nie odpędzisz się od pytań o przepis i...
-
Drożdżówki wcale nie muszą ociekać lukrem i być wypchane owocami. Wytrawne z kurkami są równie smaczne
Kto powiedział, że drożdżówka musi być ze słodkim nadzieniem? No właśnie... i dlatego warto tu nieco poeksperymentować z wytrawnym farszem. O tej porze roku do głowy może przyjść nam wiele wersji, jednak pulchne buły z kurkowym nadzieniem nie mają...
-
Strzelczyk poszedł do lasu i zebrał najsłodsze owoce. Zrobił z nich jagodzianki, których zazdrości nawet Gessler
Sezon na jagodzianki jest już rozpoczęty. Każdy pragnie dorwać choć trochę tych smacznych owoców zamkniętych w miękkim cieście. Jednak jeszcze lepszym pomysłem niż kupowanie ich w sklepie, jest zrobienie ich własnoręcznie. Tomasz Strzelczyk pokaza...
-
Nie przepłacaj u Gessler i zrób je w domu. Jagodzianki z babcinego przepisu są lepsze niż z cukierni
Sezon na drożdżówki wypełnione świeżymi jagodami właśnie się rozpoczął. Szał w sklepach i w cukierniach nie ma końca, każdy chce dorwać chociaż jedną bułkę. Zamiast brać udział w polowaniu na ten przysmak, lepiej zrobić go w domu. Babcia zdradza...
-
Drożdżówki z truskawkami. Super smaczna przekąska. Już na sam widok ślinka cieknie
Drożdżówki z truskawkami to doskonały pomysł na wyśmienitą przekąskę. Owocowe nadzienie sprawi, że po prostu będą rozpływały się w ustach. Podajemy przepis, z którym wyjdą idealnie i nikt nie będzie mógł się od nich oderwać.
-
Rodzinny przepis na drożdżówki babci ma ponad 100 lat. Zdradzam recepturę, której nie da się podrobić
Drożdżówki to słodkie przekąski, które można znaleźć w każdym sklepie i cukierni. Jednak takich jak robiła to kiedyś babcia nie ma nigdzie. Zdradzam przepis na słodkie bułki, które rozkochały w sobie wiele osób. Receptura jest prosta, leczy wymaga...
-
Drożdżówka z rabarbarem - sezonowy deser, który posmakuje każdemu
Drożdżówka z rabarbarem, puszysta w środku i pokryta słodką kruszonką, to dla wielu osób smak dzieciństwa. Przedstawimy kilka propozycji na przepyszne ciasto drożdżowe i bułeczki z rabarbarem.
-
Sklepowe drożdżówki nie mają podjazdu ze staropolskim przepisem. Babcie robiły je po mistrzowsku
Babcine przepisy są w tych czasach na wagę złota. Taką recepturą, którą warto znać i zapisać jest przepis na drożdżówkę staropolską. Jest lepsza niż niejeden sklepowy wypiek i niesie za sobą mnóstwo tradycji.
-
Przepis na bułeczki drożdżowe? Połóż na nich widelec, a efekt cię zachwyci!
Domowe bułeczki to przysmak, który kochają nie tylko maluchy, ale także dorośli. Chrupiąca skórka i mięciutki środek, a do tego roznoszący się aromat pieczenia. To wszystko sprawia, że trudno oprzeć się takiej pokusie. Zdradzamy kuchenny trik,...
-
Uszka z grzybami z przepisu mojej cioci. Do farszu dodaj plaster tego składnika
-
Studenci patrzyli, jak lekarka weterynarii zabija karpia. "Zrobiło mi się słabo"
-
Każdego dnia uczmy się, że czasem trzeba pozwolić sobie na luz i "mieć to w D"MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Chleb bez mąki i wyrabiania. Takiego nie ma w żadnym sklepie
-
Sałatka na święta i na sylwestra. To tylko makaron i cztery składniki
- Najważniejsze zasady gotowania barszczu. Dzięki temu zachowa swój kolor
- Zamiast do sałatki, dodaj ten składnik do pierniczków. Będziesz w szoku
- Karp z przepisu siostry Anastazji. Będzie obłędnie chrupiący, jeśli to zrobisz
- Śledzie na ostro ze słoika według Strzelczyka. Wzbogacą świąteczny stół
- Nigdy nie robię klasycznych gołąbków. W tym wydaniu schodzą błyskawicznie
-
Znana prezenterka pokazała, jak zrobić wieniec idealny na ostatki. Wprost palce lizać
Najbliższe dni są idealnym momentem na wykorzystanie ostatków w najlepszy możliwy sposób przygotowując smaczne potrawy. Aby spędzić ten czas przy dobrym jedzeniu proponujemy recepturę na drożdżowy wieniec prosto od prezenterki telewizyjnej.
-
Szneki z glancem to przysmak Poznania. Wachowicz pokazała, jak je zrobić
Smakołyki, którymi chwalą się różne regiony Polski, mają swoją oryginalną i niezapomnianą recepturę. Tak jest także z tym przysmakiem. Pochodzi z Poznania, lecz jego smak obiegł cały kraj. Ewa Wachowicz pokazała, co zrobić, aby wyszedł najsmaczniej.
-
Ciasto drożdżowe to twoja pięta achillesowa? Dodaj ten składnik, a już zawsze będzie puszyste
Ciasto drożdżowe to podstawa wielu wypieków, jednak niektórzy z nas mają dość spory problem i nie potrafią upiec ciasta, które będzie smakować dobrze. Okazuje się, że na puszystość ciasta drożdżowego może z łatwością wpłynąć tylko jeden składnik....
-
Przepis na drożdżówki jak marzenie. Dodaj ten składnik do ciasta, a będzie mięciutkie i lekkie
Przepis na drożdżówki powinien znać każdy łasuch. Ceny w sklepach bywają zatrważające, więc szczególnie warto przygotować ten wypiek w domu. Co jednak zrobić, by bułeczki drożdżowe były miękkie i pyszne? Wystarczy, że dodasz ten składnik do ciasta.
-
Staropolska drożdżówka z przepisu prababci. To receptura niezmieniona od pokoleń
Domowa drożdżówka to smakołyk, którego smak jest nie do porównania z innymi wypiekami. Z przepisu prababci będzie smakować jeszcze lepiej, dlatego warto upiec więcej.
-
Domowe drożdżówki - przygotuj słodki wypiek w kilku wersjach. Postaw na budyń, owoce lub klasyczny ser
Wśród cukierniczych specjałów królują pączki, ciastka, faworki czy babeczki. Domowe drożdżówki to jednak wypiek bezkonkurencyjny, który możemy łatwo przygotować. Warto postawić na różnorodne i ciekawe nadzienia - mowa tu o kremie budyniowym,...
-
Zamiast pączków i faworków Tomasz Strzelczyk proponuje drożdżówki. Dzięki tej metodzie będą pulchne
W tłusty czwartek nie tylko chrusty i pączki mogą być jedzone kilogramami. Dobrą propozycją dla tych, którzy nie lubią tych dwóch przysmaków, są drożdżówki. Tomasz Strzelczyk pokazał metodę, dzięki której będą miękkie i pulchne.
-
Drożdżówki z serem. Kupione w sklepie nie smakują tak jak te zrobione samodzielnie. Poznaj recepturę na pyszne bułeczki
Drożdżówki z serem to jedna z przekąsek, które możemy znaleźć w każdej cukierni. Pomimo, że sklepowe półki wręcz uginają się od bułeczek i drożdżówek różnego rodzaju, żadna z nich nie dorówna smakiem drożdżówkom z serem, które możemy przygotować...
-
Prosty przepis na pyszne i pulchne jagodzianki. Każdy będzie zachwycony drożdżówkami domowej roboty
Prosty przepis na pyszne i pulchne jagodzianki to sposób na tanie drożdżowe bułeczki. Są też zdrowsze i smaczniejsze. Jak je zrobić? Wypróbujcie nasz przepis - na pewno się uda.
-
Drożdżówki z truskawkami to smak lata i dzieciństwa. Dodatek kruszonki wzbogaci smak i nada chrupkości
Drożdżówki z truskawkami to jeden ze smaczniejszych letnich wypieków. Swój wyjątkowy smak zawdzięczają dobrze przygotowanemu ciastu i świeżym owocom sezonowym. Dodatek kruszonki jest niemal obowiązkowy! To właśnie on wpływa na efekt końcowy, zarów...
-
Jagodzianki - przepis babci na mięciutkie bułeczki z kruszonką. Smak dzieciństwa i letnich wspomnień
Jagodzianki, uwielbiane przez wszystkich aromatyczne i ciepłe bułeczki, na które czekamy cały rok. Sezon jagodowy w pełni, dlatego jeśli wybieramy się na piknik, nad rzekę, na plażę czy w dłuższą podróż, warto zabrać ze sobą pyszną drożdżówkę...
-
Przepis na tradycyjną drożdżówkę. Ewa Wachowicz dodaje do niej ważny składnik
Drożdżówka idealna powinna być zachwycająco miękka i pachnieć intensywnie masłem. Doskonale sprawdzi się jako śniadanie na słodko lub po prostu przekąska w trakcie dnia. Aby ją przygotować, warto skorzystać ze sprawdzonego przepisu. Swoją receptur...
-
Joanna Przetakiewicz podzieliła się przepisem babci na domową drożdżówkę. Krok drugi zachwycił fanki
Przepisy babć są najlepsze. Nie sposób się z tym nie zgodzić. Nie ma znaczenia, czy mówimy akurat o zupie, cieście, pączkach czy kotletach mielonych. Babcie zawsze wiedzą, co robią. Kuchnię swojej babci docenia również Joanna Przetakiewicz, która...
-
Dobre ciasto w formie domowej drożdżówki, czyli coś, co smakuje każdemu [PRZEPIS]
Dobre ciasto w domowym wydaniu można przygotować w formie tradycyjnej drożdżówki z ulubioną konfiturą. Szukasz przepisu na dobre domowe ciasto? Sprawdź poniższą propozycję.
-
Idealny przepis na jagodzianki? Thermomix z tymi bułeczkami poradzi sobie doskonale
Jagodzianki to smak lata. Zajadamy je w wakacje, brudzimy ręce, brudzimy buzię i czujemy się jak dzieci. Polecamy nasz przepis na jagodzianki, które szybko przygotowujesz w domu. Przepis na jagodzianki z Thermomiksa jest bardzo prosty.
-
Drożdżówka z rabarbarem zamiast budyniu - sprawdź prosty przepis
Drożdżówka z rabarbarem to nowa jakość tego przysmaku, zamiast samej słodyczy może miło zaskoczyć, nieco kwaskowatym letnim smakiem. Marzą Ci się drożdżówki handmade? Sprawdź pyszny przepis poniżej.
-
Ciasto z jagodami drożdżowe, kruche i jogurtowe - trzy propozycje na pyszny deser
Ciasto z jagodami i jagodzianki to chyba pierwsze myśli, które się nam pojawiają, gdy na straganach widzimy kosze pełne jagód. Te cudowne owoce świetnie nadają się do wypieków! Gdy wreszcie dostrzeżemy je w lesie lub na bazarkach, warto zaopatrzyć...
-
Jagodzianki i spółka, czyli drożdżówki, które po prostu trzeba upiec w sezonie. Mamy masę przepisów
Z latem kojarzy się wiele przyjemnych doznań: orzeźwiające kąpiele w jeziorze, dźwięk cykad podczas wieczornych spacerów czy poranna kawa pita na w ogródku lub na balkonie. Smak drożdżówek wypełnionych owocami zdecydowanie także do nich należy....
-
Jak zrobić ciasto drożdżowe? Poradnik nie tylko dla początkujących
Ciasto drożdżowe wymaga co prawda nieco cierpliwości i nie lubi pośpiechu, ale wcale nie tak trudno je przygotować. Trzeba jednak pamiętać o jakości i świeżości składników, a także o tym, że drożdże nie lubią zbyt wysokiej temperatury i potrzebują...
-
Drożdżówka - przepis na pyszne ciastka na co dzień i od święta
Drożdżówka z dżemem, serem czy makiem - pamiętacie te słodkie wypieki przygotowywane przez mamę lub babcię? Czas, by pyszne drożdżowe bułeczki upiec samodzielnie. W końcu nie ma to jak domowe drożdżówki! Jak je upiec? Sprawdźcie nasz przepis na...
-
Jagodzianki - co zrobić, by ciasto i farsz były idealne? Przepis na jagodzianki i porady
Jagodzianki to jeden z największych letnich przysmaków. Najlepsze to te, w których farszu jest dużo, a ciasto jest puszyste, maślane i niezbyt grube. Jak je zrobić? Mamy dla was klasyczny przepis na jagodzianki i kilka porad, dzięki którym wyjdą...
-
Przepis na drożdżówkę - jak upiec domowe słodkie bułeczki?
Domowe drożdżówki większość z nas zapewne kojarzy z pachnącą kuchnią mamy lub babci. Zapach drożdżowego ciasta i smak przepysznych bułeczek podjadanych jeszcze gorących prosto z blachy możesz przywołać i we własnym domu. Jeśli więc marzy Ci się...
-
Jak zrobić kruszonkę? Tradycyjna słodka ozdoba dla naszych wypieków
Kruszonkę kojarzymy przede wszystkim z drożdżówek napotkanych w licznych cukierniach. To bardzo popularny sposób na udekorowanie wypieków i nadanie im dodatkowej słodyczy. Jak się okazuje kruszonek może być więcej, a ich zastosowań też jest kilka....