drożdżówka

Więcej o:

drożdżówka

  • Drożdżówka z rabarbarem zamiast budyniu - sprawdź prosty przepis

    Rabarbar należy do wyjątkowej grupy smaków, które pamiętamy z dzieciństwa. Różowa łodyżka z dodatkiem cukru stanowiła naturalną formę batonika. Każdy, kto tęskni za tym beztroskim czasem, może postawić w kuchni na nostalgiczny rabarbar .  Drożdżówka z rabarbarem i kruszonką - przepis

  • Drożdżówki z budyniem

    przygotowanym wcześniej budyniem. Boki ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz około 15 minut w temperaturze 190 stopni C, aż boki drożdżówek zrumienią się.

  • Drożdżówki dyniowe na nielegalu

    kulkę i rozwałkuj na owalny kształt. Na środku rozwałkowanych owalnych placków wykonaj kilka podłużnych nacięć. Chwyć ciasto za dwa końce i skręcaj je w przeciwnych kierunkach, a potem połącz ze sobą tak aby powstał okrąg. Tak uformowane drożdżówki przełóż na blaszkę do pieczenia i odstaw do ponownego

  • Drożdżówki z serem - pyszny zawijas

    - zawiń 1/3 ciasta do góry, a następnie zawiń 1/3 ciasta z góry do dołu. Powstały pas ciasta podziel na 8 węższych pasków i każdy z nich skręć wokół własnej osi. Tak uformowane drożdżówki przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz około 15-20 minut w

  • Truskawkowe drożdżówki z płatkami Nestle CORN FLAKES

    wyrośniętych bułeczkach zrób na środku niewielkie zagłębienia i wypełnij je truskawkami. Na wierzchu rozsyp kruszonkę i posmaruj boki ciasta jajkiem wymieszanym z 2 łyżkami mleka. Wstaw bułeczki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz około 15 minut, aż boki drożdżówek się zrumienią.

  • Przepis na drożdżówkę - jak upiec domowe słodkie bułeczki?

    Przepis na drożdżówkę warto znać, zwłaszcza jeżeli zdarza nam się w biegu przed pracą kupować słodkie bułki lub dawać je dzieciom do szkoły. Upieczenie tego przysmaku może nie jest najłatwiejsze, ale dla efektu końcowego warto poświęcić wieczór! To także okazja, by spędzić czas z rodziną

  • Drożdżówka - przepis na pyszne ciastka na co dzień i od święta

    Drożdżówka przygotowana samodzielnie w domu to jedna z najlepszych propozycji na drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Piekąc bułeczki własnoręcznie, możesz kontrolować ilość cukru, a także wybrać dodatki, na jakie tylko masz ochotę. My polecamy domowe dżemy i konfitury – w tym wydaniu

Wypowiedzi na forum o:

drożdżówka

  • Mroziłyście drożdżówki?

    Bo się rozpędziłam, upiekłam ciasto i dwa tuziny drożdżówek, zapomniałam, że nie jestem w domu i pasibrzuchów nie ma.... Zeschną się, można zamrozić? I co potem, zostawić po prostu żeby odtajały?

  • Drożdżówki - co poszło nie tak?

    Dziewczyny, rzuciłam się na pieczenie drożdżówek, o tych: i takie sobie są. Niby ok, da się zjeść, ale spodziewałam się czegoś puszystego, miękkiego i megadobrego, a wyszły takie sobie twardawe buły. Ciasto bardzo ładnie urosło, robiłam na mące pszennej 750. Może za krótko wyrabiałam? A może macie

  • Re: Mroziłyście drożdżówki?

    Mrożę. A jak to czysta drożdżówka bez owoców czy sera to czasami susze na sucharki w kromkach :)

  • Drożdżówki

    Gdzie w Tbgu można kupić najlepsze drożdżówki i w miarę tanie?

  • Drożdżówki

    Pani Monieko czy jedzenie drożdzy w sensie ;drożdżówki,ciasto do pizzy moze szkodzić dziecku? to samo z pieczarkami i szpinakiem?

  • Drożdżówka dla opornych

    Nie jestem całkiem noga w pieczeniu. Ale drożdżówka mi ostatnio nie wychodzi ewidentnie. Próbowałam wielu przepisów i klops. Rzuccie jakimś sprawdzonym. Z opisem łopatologicznym. Jak dla debila ;) Pozdrawiam serdecznie

  • Drożdżówka - przepis

    Witajcie! Czy podzielicie się ze mną przepisem na drożdżówkę, ALE taką która po upieczeniu nie będzie sucha, a chociaż lekko wilgotna? Bez owoców.

  • pęknięta drożdżówka...

    To dziwne. Właśnie upiekłam drożdżówkę - 2 foremki i w obu ciasto pękło przez środek... Może ktoś podpowie czemu pękło ???

  • czym posmarować drożdżówki zamiast jajka

    Czy można posmarować drożdżówki dla ładnego koloru, połysku itp. czymś innym niż jak typowo w przepisach jest: " jajkiem", " jajkiem wymieszanym z odrobiną mleka ", " białkiem " ? ( Chodzi o to aby było bez użycia jaj ) Może wodą z cukrem jak gdzieś czytałem, co powinno spowodować powstanie a'la

  • ciasto drożdżowe / drożdżówka

    uzależniłam się. mój organizm dzień w dzień domaga się drożdżówki, albo placka drożdżowego. nic innego bym nie jadła, tylko drożdżówki. nie jestem w ciąży. czy to znak, ze mi czegoś brakuje w organizmie? na żadne inne słodkości nie mogę patrzeć i nie lubię. -- i like to cook with wine. sometimes i