drugie danie
-
Placki ziemniaczane zrobione w ten sposób będą lekkie i chrupiące. Uważaj, bo znikną z talerza w mgnieniu oka
Rozkosznie chrupiące placki ziemniaczane przygotowuje się w kilku banalnie prostych krokach. Aby miały doskonały smak i idealną konsystencję, należy połączyć dokładnie składniki w odpowiednich proporcjach. Wyjdą tak dobre, że nie będzie można...
-
Ten przepis na kotlety mielone to strzał w dziesiątkę. Wyjdą po prostu wyśmienite
Przedstawiamy przepis na kotlety mielone, z którym będzie można przygotować wyśmienity obiad. Aby miały idealny smak i były soczyste, wystarczy zastosować jedną prostą metodę. Podpowiadamy, jak przygotować doskonałe danie.
-
Wątróbka w tym wydaniu wyjdzie delikatna i nieziemsko smaczna. Wszystko dzięki kilku przyprawom
Jak przyrządzić wątróbkę, aby miała wyjątkowy smak? Nie wystarczą sól i cebula. Najlepiej będzie sięgnąć po kilka przypraw, które dodadzą daniu charakteru. Podajemy przepis na wątróbkę w zupełnie innym wydaniu.
-
Zrazy wołowe. Przepis na pyszne danie na święta. Każdy, kto spróbuje, poprosi o dokładkę
Jednym z tradycyjnych dań, które sprawdzają się w święta są zrazy wołowe. Przepis, z którym będzie można przygotować tę wykwintną potrawę, przedstawiamy poniżej. Wyjdą delikatne, kruche i pełne bogatego smaku.
-
Kotlety mielone. Przepis tradycyjny. Z tymi składnikami wyjdą wyśmienicie delikatne i soczyste
Podajemy tradycyjny przepis na kotlety mielone. Z dodatkiem kilku przypraw będą miały naprawdę znakomity smak, a jeden specjalny składnik sprawi, że będą miały właściwą konsystencję. Sprawdzą się jako danie obiadowe albo dodatek do kanapek.
-
Pierogi dominikańskie. Tradycyjne danie kuchni staropolskiej. Jeden składnik wzbogaci smak nadzienia
Szukasz oryginalnego przepisu na pierogi? Podajemy recepturę, dzięki której będą wyjątkowo smaczne i pożywne. Głównym składnikiem ich nadzienia jest biała kiełbasa z chrzanem. Takie pierogi sprawdzą się jako niedzielny obiad i w święta.
-
Przepis na purée ziemniaczane. Tak przyrządzają je najlepsi szefowie kuchni. Pamiętaj o tym składniku
Podajemy przepis na purée ziemniaczane, które będzie miało niesamowity smak i aksamitną konsystencję. Kluczową rolę odegrają tutaj gałka muszkatołowa oraz oliwa. Przedstawiamy metodę, według której szykują je najlepsi mistrzowie kulinarni.
-
W tych kotletach nie znajdziesz nawet grama mięsa, a smakują doskonale. Potrzebujesz tylko dwa składniki i przyprawy
Podajemy przepis na kotlety jajeczne. To wegetariańskie danie nie zawiera ani grama mięsa. Jego smak warto wzbogacić przyprawami takimi jak lubczyk i pieprz cayenne. Dodatkowo do masę można połączyć z koperkiem lub pietruszką.
-
Bardzo prosty przepis na de volaille Magdy Gessler. Delikatne danie, które rozpływa się w ustach
Przedstawiamy przepis na kotlet de volaille. Ta delikatna potrawa z drobiu sprawdzi się w różnych okolicznościach. Jak ją przyrządzić, żeby miała doskonały smak? Mięso należy połączyć z masłem i ziołami. Podajemy przepis z dodatkiem koperku.
-
Mielone bez jajek. Wyjdą tak samo dobre, jak te klasyczne. Sprawdzony przepis na smaczne danie
Kotlety mielone to jedno z najbardziej klasycznych dań kuchni polskiej. Jak je zrobić bez użycia jajek? Przedstawiamy przepis, z którym wyjdą tak samo smaczne, jak tradycyjne. Wytarczy dodać do masy mąki ziemniaczanej.
-
Jak się nie nabrać na owoce pryskane chemią? Mały szczegół w tym pomoże
-
Dzięki tej regule zrobisz ciasto lepsze od szarlotki. Rozpływa się w ustach
-
Ta kobieta ma nietypową pasję. "To jest bardzo wciągająca dyscyplina"MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Sposób na mszyce. Posiekaj, zagotuj i spryskaj - jutro nie będzie po nich śladu
-
Jak zrobić gnojówkę z pokrzywy? Zemdlejesz, jak zobaczysz swoje pomidory
- Jak upiec rybę w piekarniku? Wszystko, co musisz wiedzieć o pieczeniu ryb
- Myślisz, że rozpoznasz zupę na talerzu? Przekonaj się
- Moja babcia robi szparagi inaczej niż wszyscy. Tę część każdy wyrzuca
- Chrupiące ziemniaki bez piekarnika. Zapomnisz o klasycznym przygotowaniu
- Kwaśniewski wspomina, jak piekł pizzę dla BOR-u. "Cały czas zasuwałem w kuchni"
-
Makaron z grzybami leśnymi - aromatyczne danie na kolację dla dwojga. Odkryj wyjątkowy smak jesieni
Makaron z grzybami leśnymi będzie cudownym pomysłem na jesienną kolację. Lekkostrawny, aromatyczny, o intensywnym smaku. Jak przygotować to zniewalająco smakowite danie? Przedstawiamy prosty przepis, którego wykonanie nie zajmie wam dużo czasu.
-
Robert Makłowicz ma nietypowy przepis na gołąbki. Używa specjalnego rodzaju kapusty
Gołąbki to jedno z tradycyjnych polskich dań. Można je przyrządzać na wiele sposobów. Robert Makłowicz do ich przyrządzenia wykorzystuje specjalny rodzaj kapusty, dzięki czemu danie uzyskuje oryginalny smak. O jaką kapustę chodzi?