dzika róża
-
Tej konfitury nie może zabraknąć w twojej spiżarni. Żadna malina, truskawka, czy śliwka. Wykorzystaj kwiaty
Konfitury to przysmaki, które wykorzystuje się do wielu dań i przekąsek. Można nimi posmarować kromki chleba, gofry, a także naleśniki. W okresie jesienno-zimowym świetnie sprawdzą się jako dodatek do herbat, bowiem dodają im lepszego smaku. Aby w...
-
Nalewka z dzikiej róży. Przepis dziadka to domowy medykament i prawdziwy must have na zimę
Domowe przetwory z dzikiej róży są jesiennym rarytasem, który od lat wypełnia nasze spiżarnie. Warto przygotować także medykament, który może wspomóc trawienie, leczenie chorób układu pokarmowego i pracę wątroby. Mowa tu o nalewce z dzikiej róży...
-
Przetwory z owoców dzikiej róży. Konfitura i sok jako remedium na przeziębienia
Przetwory z owoców dzikiej róży znane są już od lat. Nasze babcie chętnie przygotowywały konfitury, aby móc nimi nadziewać pączki, czy rogaliki. Sok także jest wyjątkowo smaczny, lecz przede wszystkim zdrowy. Dodając go do zimowej herbaty, nie tyl...