empanady

Więcej o:

empanady

  • Empanady, czyli meksykańskie pierożki

    Składniki:150 g mąki kukurydzianej150 g mąki pszennej1 łyżeczka soli190 ml ciepłej wody Na farsz:2 puszki kukurydzy2 cebule1 czubata łyżeczka mielonego kminu rzymskiego1 czubata łyżeczka mielonej kolendry1/2 łyżeczki płatków chili2 łyżki oleju80 g tartego żółtego sera Dodatkowo:olej do głębokiego

  • Pierogi z różnych zakątków świata

    jest gigantyczny: ser, jagody, mak, kasza gryczana, słodka kapusta. W konkursie na Polskie Danie dla Europy pani Magda Wenzel zaproponowała pierogi z kaszanką, wątróbką, cebulą i jabłkami. Wyobraźnia nie ma granic. Empanady argentyńskie najczęściej są z wołowiną, często tą, która została z grillowej