frytki
-
Zimne i gumowate frytki z McDoland's? Była pracownica, zdradza, jak dostać ciepłą i chrupiącą przekąskę
Zamawiając jedzenie typu fast food, liczy się nie tylko czas przygotowania, ale przede wszystkim smak. Kto z nas choć raz nie dostał zimnych i gumowatych frytek w McDonald's? W takiej formie ich tracą swoje walory smakowe i często nie dojadamy ich...
-
Jak zrobić frytki w piekarniku? Wystarczy szklanka jednego dodatku, by były lepsze niż zwykle
Wydaje nam się, że nie ma na świecie osoby, która nie lubiłaby frytek. Nawet jeżeli nie są to klasyczne frytki z ziemniaków, a jakaś wariacja na ich temat. Ponadto wiadomo, że najlepiej smakują te robione w domu, więc podrzucamy wam przepis na to,...
-
Ewa Wachowicz pokazała, jak robi frytki. Nie używa ani grama ziemniaków
Głównym składnikiem klasycznych frytek są przede wszystkim ziemniaki. Jednak nie każdy wybiera tę formę podawania tego przysmaku. Ewa Wachowicz robi je inaczej i nie znajdziesz w nich ani grama kartofli. Jaki zamiennik stosuje kucharka? To sezonow...
-
Jak zrobić frytki z piekarnika? Będą równie smaczne i chrupiące, ale o wiele zdrowsze niż te z oleju
Jak zrobić frytki z piekarnika? Zastanawiają się nad tym szczególnie ci, którzy mają wyrzuty sumienia ze względu na jedzenie tej przesyconej tłuszczem przekąski. Okazuje się, że frytki można przygotować w wersji o wiele zdrowszej. Wystarczy użyć...
-
Jak zrobić dobre frytki? Sekret tkwi w cukrze i smażeniu. Wyjdą chrupiące i sprężyste
Choć dla wielu z nas przygotowanie frytek może wydawać się niezwykle proste, to nic bardziej mylnego. Często zdarza się, że wychodzą rozmoknięte, zbyt blade czy przypalone. Jak tego uniknąć? Radzimy, jak zrobić dobre frytki.
-
Frytki bez ziemniaków - sprawdź smaczne zamienniki klasycznej wersji. Wykorzystaj warzywa lub tofu
Frytki to znana i lubiana przekąską, której mało kto się oprze. Klasyczna wersja jest przygotowana z ziemniaków, jednak receptur jest o wiele więcej! Wystarczy odrobina kreatywności i produkty, które z pewnością znajdziesz w lodowce, by stworzyć...
-
Jak podgrzewać frytki, by były chrupiące? Koniecznie wypróbuj te sposoby
Zdarza się, że najedzeni zostawiamy porcję frytek na później. Niestety, gdy sięgamy po nie po jakimś czasie, nie smakują tak dobrze, jak zaraz po przyrządzeniu. Co zrobić, by znowu były chrupiące? Jak podgrzewać frytki? Koniecznie przetestuj ten...
-
Jak zrobić frytki z piekarnika? Jeden trik sprawi, że będą nieziemsko chrupiące
Domowe frytki to jedna z najprostszych i najtańszych przekąsek. Nie musisz smażyć ich w głębokim tłuszczu, żeby były idealnie chrupiące i pyszne. Z naszymi wskazówkami przyrządzisz je szybko w piekarniku.
-
Korzystamy z sezonu na dynię. Zróbcie z niej doskonałe... frytki
Lubicie frytki? Kto nie lubi! Mamy dla was propozycję - zamiast sięgać po ziemniaki, przygotujcie... dynię. Dyniowe frytki doskonale smakują z dodatkiem ziół, a przepis podbija internet. Sprawdźcie, jak je zrobić.
-
Frytki na bogato. Takiej wersji jeszcze nie jedliście. To hit internetu!
Frytki każdy zna. Można je robić na tysiąc sposobów - z różnych warzyw i różnymi metodami. Te są jednak nieco inne od wszystkich. To prawdziwy hit w internecie.
-
Których warzyw nie powinno się jeść na surowo? Jednym zajadamy się w sałatkach
-
Słoik kiełbasy na ciężkie czasy. Będzie pyszna przez lata dzięki tej metodzie
-
Intymny problem? Zadbaj o pęcherz moczowy i pozbądź się kłopotówMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Przepis na oponki z mascarpone w 15 minut. Każdy sobie z nimi poradzi, ale jeden ze składników jest kluczowy
-
Ciasto drożdżowe to twoja pięta achillesowa? Dodaj ten składnik
- Przepis na ciasteczka babci Ani. Od pokoleń tak samo doskonały
- Stary przepis na pączki. Użyj ziemniaka, a wyjdą lepsze niż z cukierni
- Faworki z ciasta francuskiego. Udadzą się każdemu! Szybki przepis
- Sos cebulowy na ciepło - aromatyczny dodatek, który podkreśli smak wielu dań
- Przepis na pączki domowe ze starej książki kucharskiej. Tak puszystych i mięciutkich nie kupisz w żadnej cukierni
-
Jak odgrzewać frytki, żeby były chrupiące i nie rozmiękały? Radzi ekspertka
Uwielbiane przez wszystkich frytki podczas odgrzewania często tracą walory smakowe. Magda Ganea, uczestniczka konkursu kulinarnego, tłumaczy, co robić, żeby frytki nie były rozmiękłe i nieapetyczne.
-
Międzynarodowy Dzień Frytek. Garść genialnych trików, by zawsze wychodziły perfekcyjne [PORADNIK]
13 lipca to dzień znany wszystkim frytkożercom. Takie święta po prostu wypada godnie obchodzić. Dlatego dziś mamy dla was najlepsze przepisy na frytki i garść porad, by zawsze - ale to zawsze - wychodziły perfekcyjnie.
-
Dziś na murawie Portugalia i Belgia. A na kuchennym blacie walka grillowanych sardynek i frytek belgijskich. Kto wygra?
Chociaż już bez naszej drużyny - Euro trwa nadal. Dziś na murawie zmierzą się Portugalia i Belgia. Z tej okazji mamy dla Was kulinarną bitwę przekąsek. Sprawdźcie przepisy na portugalskie grillowane sardynki i frytki belgijskie.
-
Znacie wszystkie przepisy na idealne frytki? Brytyjczycy dodają do nich nietypowy składnik
W kąpieli lub jako sos do zamaczania. Brytyjczycy do frytek dodają ocet. Dlaczego? Są ku temu dwa powody.
-
Trik Nigelli Lawson na superchrupiące frytki robi furorę. Główną rolę gra... zimny olej
Frytki to jedno z najpopularniejszych dań na świecie. Proste, tanie, szybkie i przede wszystkim pyszne. Przepisów jest masa, tak samo jak trików na to, by były idealnie chrupiące. Ostatnio swoim patentem podzieliła się Nigella Lawson i, po raz...
-
Smażony chleb z sosem czosnkowym, czyli frytki i kanapka w jednym
Jeśli lubisz frytki i pieczywo, ten przepis przypadnie ci do gustu. Połączyliśmy dwa pomysły i tak powstał smażony chleb. Ale do tego tanga trzeba trojga - chlebowe frytki maczaj w sosie czosnkowym. Poezja!
-
Smażony chleb z sosem czosnkowym, czyli frytki i kanapka w jednym
Jeśli lubisz frytki i pieczywo, ten przepis przypadnie ci do gustu. Połączyliśmy dwa pomysły i tak powstał smażony chleb. Ale do tego tanga trzeba trojga - chlebowe frytki maczaj w sosie czosnkowym. Poezja!
-
Jak odgrzać frytki, by były najlepsze? Podajemy wskazówki
Kupowane na mieście lub jedzone w domu. Przygotowywane ze świeżych ziemniaków lub już gotowe do smażenia. Frytki w każdej wersji są pysznym, dość prostym daniem. Co zrobić, gdy zostanie nam resztka frytek? Jak je odgrzać, by wciąż były pyszne i...
-
Jak zrobić frytki, żeby zawsze były idealne? Naukowcy tłumaczą
Frytki, które są chrupiące na zewnątrz i puszyste w środku to ideał niemalże nie do osiągnięcia. Metod jest wiele, ale wystarczy drobny błąd i efekt rozczarowuje. Dlatego ekipa portalu Popular Science, na podstawie rozważań naukowych, opracowała...
-
Frytki - jak je przyrządzić, by były idealnie chrupiące? Sekret tkwi w cukrze
Zbyt blade, zbyt przypalone, zbyt miękkie... To tylko niektóre z problemów związanych z przygotowaniem frytek. Idealne frytki wydają się nieosiągalne, ale tak naprawdę wystarczy kilka kroków, by uzyskać chrupiącą, ale niespaloną strukturę. Jak to...
-
Fast food na obiad - który "najzdrowszy", a który najbardziej szkodzi? Zapytaliśmy dietetyka
Choć są pyszne, trudno powiedzieć, żeby nam służyły. Czasem jednak ochota na "śmieciowe jedzenie" jest przemożna. Co wybrać, jeśli chcemy, żeby zaszkodziło jak najmniej? O radę poprosiliśmy dietetyka.