frytki

Więcej o:

frytki

  • Ciastka frytki z dżemowym ketchupem

    Składniki:300 g maki pszennej200 g masła100 g cukru pudru2 żółtka Sposób przygotowania:Wszystkie składniki zagnieć na jednolite, gładkie ciasto. Odstaw do lodówki na 30 minut. Po tym czasie rozwałkuj na stolnicy. Nożem wytnij ciastka w kształcie frytek. Można użyć specjalnego nożyka do frytek lub

  • Frytki z awokado

    pierwszej połącz mąkę i wszystkie przyprawy, do drugiej wbij jajko, a do trzeciej wsyp bułkę tartą panko. Każdy kawałek awokado najpierw włóż do miski z mąką, następnie z jajkiem, a na koniec z bułką tartą. Gotowe frytki ułóż na blaszce z papierem do pieczenia i piecz w temp. 180 stopni, aż zrobią się złote

  • Frytki z warzyw [HAPS KIDS]

    miseczkach, aby się nie zabarwiły nawzajem od swoich soków. Do każdego z warzyw dodaj po łyżce oliwy oraz szczyptę soli i wymieszaj. Przełóż frytki na blachę i oprósz ziołami prowansalskimi. Piecz około 20-25 minut w 190 stopniach C, aż warzywa lekko się zrumienią. W międzyczasie przygotuj dip do frytek

  • Polskie ziemniaki na frytki - nowość na Ryneczku Lidla!

    We wszystkich sklepach Lidl Polska znajdziemy nowość – specjalnie wyselekcjonowane ziemniaki, przeznaczone na frytki. Charakteryzują się większym, podłużnym kształtem, odpowiednią twardością i smakiem. Z tych samych odmian korzystają producenci frytek. Produkt jest dostępny w cenie 4,99 zł/2

  • Frytki belgijskie - mało roboty, dużo jedzenia

    Frytki belgijskie - składniki na 1 porcję: duży ziemniak olej do smażenia sól Frytki belgijskie - sposób przygotowania: Umytego, nieobranego ziemniaka pokrój w grube słupki. W rondelku rozgrzej olej. Temperaturę możesz sprawdzić  wkładając do środka łodygę koperku. Gdy wokół niej od razu

  • Jak odgrzać frytki, by były najlepsze? Podajemy wskazówki

    Odgrzewanie frytek w mikrofalówce może skończyć się sporym rozczarowaniem. Zamiast upragnionych, złocistych i chrupiących frytek uzyskamy nieapetyczną papkę. Podobnie jest z piekarnikiem. Podgrzewane w nim frytki łatwo nadmiernie się wysuszają, przez co nie smakują już tak dobrze. Jak więc zabrać

  • Jak zrobić frytki? Chrupiący przysmak z ziemniaków w domowej odsłonie

    Domowe frytki Frytki to charakterystyczne danie z ziemniaka. Ich kształt może być różny, mogą to być łódeczki, wąskie paseczki czy zmyślne zawijasy. Na pewno są łatwe w przygotowaniu i dostępne na każdym kroku. Podstawowym i jedynym składnikiem tej potrawy są po prostu ziemniaki. Nie jest potrzebna

  • Frytki z kurczaka

    Składniki:2 piersi z kurczaka1 szklanka bułki tartej1 szklanka mąki3 jajka1 łyżeczka soli1/2 łyżeczki pieprzu1/2 łyżeczki słodkiej papryki1/2 łyżeczki bazylii1/2 łyżeczki oregano1/2 łyżeczki tymianku Sposób przygotowania:Piersi z kurczaka pokrój w długie i cienkie paski. Bułkę tartą, mąkę oraz jajka