frytki
-
Tak chrupiących frytek nie zjesz w żadnej restauracji. Przyda się zimna woda i biały składnik
Jak zrobić frytki, żeby były bosko chrupiące, delikatne w środku i tysiąc razu lepsze niż w popularnych barach serwujących fast food? To nic trudnego, a pomoże w tym sprytny trik z zimną wodą i składnik, bez którego nie istnieje polskie kucharzeni...
-
Cynamon i limonki do frytek? Spróbuj tych obłędnych sosów, a już nigdy nie sięgniesz po keczup
Zazwyczaj jesz frytki z keczupem albo majonezem, prawda? A co powiesz na sos serowy albo taki z dodatkiem cynamonu, curry lub limonek? Wszystkie doskonale komponują się z frytkami z ziemniaków i frytkami z batatów, a do tego możesz łatwo zrobić je...
-
Owocowe frytki to przepyszny hit tego lata. Z jednym specjalnym dodatkiem smakują idealnie
Szukasz pomysłu na oryginalny przepis, z którym przygotujesz wyjątkową przekąskę? Frytki arbuzowe sprawdzą się w gorące sierpniowe dni. Ich przygotowanie nie jest trudne, ale potrzebne będzie jedno specjalne urządzenie.
-
Na Zakrzówek nie można wnieść własnego jedzenia. Dania tylko na miejscu, a cena jednej pozycji zaskakuje
Baseny na Zakrzówku to popularny kierunek od momentu ich otwarcia. Prezentują się fenomenalnie i przyciągają do siebie tłumy. Jednak wybierając się tam, trzeba przygotować się na niemały szok cenowy. Za frytki trzeba zapłacić nawet 75 zł, choć w t...
-
Robert Makłowicz nie łączy frytek z keczupem. Wybiera inny dodatek. "To wystarczy"
Robert Makłowicz często organizuje dla swoich fanów w mediach społecznościowych sesję pytań i odpowiedzi. Podczas jednego z takich spotkań internauta zapytał go, z czym najchętniej jada frytki. Okazało się, że krytyk kulinarny wcale nie wybiera...
-
Ile mogą kosztować frytki? Open'er wyznacza nowe standardy. Za tę kwotę można zamówić cały obiad
Dziesiątki foodtrucków, jakie przyjeżdżają na Open'er, oferują różne potrawy i przekąski, za które należy zapłacić bardzo wysokie sumy pieniędzy. Ceny już w zeszłym roku szokowały festiwalowiczów. Dziś są one jeszcze wyższe.
-
Pamiętasz słynne frytki za 50 złotych? Zrób takie same w domu, nie wydając przy tym prawdziwych kroci
Kiedy wydawałoby się, że już nic cię nie zaskoczy, nagle okazuje się, że jednak możesz doznać szoku. Chodzi oczywiście o wszechobecną drożyznę. Paragony grozy to określenie powszechnie znane, a tym razem to za zwykłe frytki pewna kobieta musiała...
-
Poszedł do McDonald's i złapał się za głowę, gdy porównał ceny. Szok i niedowierzanie!
Bez względu na to czy jesteś miłośnikiem, czy burgerów i frytek, czy też wolisz zdrową żywność, to jednak z pewnością wiesz, jak smakuje jedzenie z McDonald's. Kultowe cheeseburgery, zestawy, frytki i inne produkty obecne są w Polsce od ponad 30...
-
Zastosuj sprytny trik Roberta Makłowicza. Frytki wyjdą pyszne i chrupiące. Idealne na Dzień Dziecka
Dzień Dziecka to idealna okazja do przyrządzenia domowych frytek. Zastosuj ten sprytny trik, a frytki wyjdą pyszne i chrupiące. Wystarczy zanurzyć je w specjalnej miksturze z dodatkiem jednego specjalnego składnika.
-
Frytki z batatów z dodatkiem aromatycznych ziół. Prosty przepis na nietuzinkową przekąskę
Frytki z batatów są dobre na imprezę z bliskimi, nocne filmowe party lub letniego grilla. Ich smak jest tak wyborny, że będą kulinarnym strzałem w dziesiątkę. Poznaj przepisy i właściwości batatów.
-
Jak zrobić sok z winogron na zimę? Stara metoda zawsze się sprawdzi
-
Sałatka z czerwonej kapusty na zimę. Będzie pyszna, ale zapamiętaj zasadę 1:3
-
Przepis na klasyczny sernik wyrzuć do kosza. Ta wersja jest smaczniejsza
-
Sycący, ciepły posiłek? Pomysły na obiad z mięsa mielonego
-
Trudno znaleźć lepsze naleśniki. Wykonanie to pestka, a farsz zniewala
- Składnik zup umieść w omlecie. Smak jest powalający, a kolor oczaruje
- Gdzie wyrzucić wytłaczanki po jajkach? Upewnij się, czy nie popełniasz błędu, segregując śmieci
- Ta zupa to punkt obowiązkowy. Kremowa, rozgrzewająca i błyskawiczna
- Nie dodawaj tych części tuszy do rosołu. Możesz nabawić się dolegliwości
- Janusz Piechociński poszedł na grzyby. Zbiory są jednak... rozczarowujące
-
Kochasz frytki? Po zjedzeniu tego przysmaku na pewno o nich zapomnisz. To dzięki chrupiącej skórce
Nie ma na świecie osoby, która nie wie czym są frytki. Tym popularnym przysmakiem zajadają się wszyscy, a dodatków, z jakimi jest podawany trudno zliczyć. My jednak przedstawiamy coś, co może konkurować z tym smakołykiem. Chrupiąca skórka i...
-
Smażenie frytek kończy się pryskającym olejem? Wypróbuj metodę Nigelli Lawson. "Brzmi jak szaleństwo, ale działa"
Frytki to popularna i lubiana przekąska, której czasami trudno się oprzeć. Ziemniaczane smakołyki najlepiej smakują, jeśli przygotujemy je własnoręcznie w domu. Pryskający olej podczas smażenia to jednak dla wielu osób przeszkoda i prawdziwe...
-
Jak zrobić frytki w piekarniku, żeby były chrupiące na zewnątrz i maślane w środku? Przed pieczeniem warto je wykąpać
Wydawałoby się, że nie ma prostszego przepisu niż na frytki z piekarnika. Jest to stuprocentowa prawda, jednak żeby frytki wyszły perfekcyjne, warto nieco się nad nimi pochylić, zanim wsuniesz je do nagrzanego pieca. Co zrobić, żeby były bosko...
-
Kluski wychodzą twarde, a placki się paćkają? Pewnie wybierasz złe ziemniaki. Jakie są typy i do czego służą? Wyjaśniamy
Polska kuchnia ziemniakiem stoi i chociaż na nasze stoły weszły zaledwie 340 lat temu, to aktualnie nie ma bez nich naszego gotowania. Jednak ziemniak ziemniakowi nie jest równy i na pewno mieliście okazję się o tym przekonać, robiąc rozciapane...
-
Zimne i gumowate frytki z McDoland's? Była pracownica, zdradza, jak dostać ciepłą i chrupiącą przekąskę
Zamawiając jedzenie typu fast food, liczy się nie tylko czas przygotowania, ale przede wszystkim smak. Kto z nas choć raz nie dostał zimnych i gumowatych frytek w McDonald's? W takiej formie ich tracą swoje walory smakowe i często nie dojadamy ich...
-
Jak zrobić frytki w piekarniku? Wystarczy szklanka jednego dodatku, by były lepsze niż zwykle
Wydaje nam się, że nie ma na świecie osoby, która nie lubiłaby frytek. Nawet jeżeli nie są to klasyczne frytki z ziemniaków, a jakaś wariacja na ich temat. Ponadto wiadomo, że najlepiej smakują te robione w domu, więc podrzucamy wam przepis na to,...
-
Ewa Wachowicz pokazała, jak robi frytki. Nie używa ani grama ziemniaków
Głównym składnikiem klasycznych frytek są przede wszystkim ziemniaki. Jednak nie każdy wybiera tę formę podawania tego przysmaku. Ewa Wachowicz robi je inaczej i nie znajdziesz w nich ani grama kartofli. Jaki zamiennik stosuje kucharka? To sezonow...
-
Jak zrobić frytki z piekarnika? Będą równie smaczne i chrupiące, ale o wiele zdrowsze niż te z oleju
Jak zrobić frytki z piekarnika? Zastanawiają się nad tym szczególnie ci, którzy mają wyrzuty sumienia ze względu na jedzenie tej przesyconej tłuszczem przekąski. Okazuje się, że frytki można przygotować w wersji o wiele zdrowszej. Wystarczy użyć...
-
Jak zrobić dobre frytki? Sekret tkwi w cukrze i smażeniu. Wyjdą chrupiące i sprężyste
Choć dla wielu z nas przygotowanie frytek może wydawać się niezwykle proste, to nic bardziej mylnego. Często zdarza się, że wychodzą rozmoknięte, zbyt blade czy przypalone. Jak tego uniknąć? Radzimy, jak zrobić dobre frytki.
-
Frytki bez ziemniaków - sprawdź smaczne zamienniki klasycznej wersji. Wykorzystaj warzywa lub tofu
Frytki to znana i lubiana przekąską, której mało kto się oprze. Klasyczna wersja jest przygotowana z ziemniaków, jednak receptur jest o wiele więcej! Wystarczy odrobina kreatywności i produkty, które z pewnością znajdziesz w lodowce, by stworzyć...
-
Jak podgrzewać frytki, by były chrupiące? Koniecznie wypróbuj te sposoby
Zdarza się, że najedzeni zostawiamy porcję frytek na później. Niestety, gdy sięgamy po nie po jakimś czasie, nie smakują tak dobrze, jak zaraz po przyrządzeniu. Co zrobić, by znowu były chrupiące? Jak podgrzewać frytki? Koniecznie przetestuj ten...
-
Jak zrobić frytki z piekarnika? Jeden trik sprawi, że będą nieziemsko chrupiące
Domowe frytki to jedna z najprostszych i najtańszych przekąsek. Nie musisz smażyć ich w głębokim tłuszczu, żeby były idealnie chrupiące i pyszne. Z naszymi wskazówkami przyrządzisz je szybko w piekarniku.
-
Korzystamy z sezonu na dynię. Zróbcie z niej doskonałe... frytki
Lubicie frytki? Kto nie lubi! Mamy dla was propozycję - zamiast sięgać po ziemniaki, przygotujcie... dynię. Dyniowe frytki doskonale smakują z dodatkiem ziół, a przepis podbija internet. Sprawdźcie, jak je zrobić.
-
Frytki na bogato. Takiej wersji jeszcze nie jedliście. To hit internetu!
Frytki każdy zna. Można je robić na tysiąc sposobów - z różnych warzyw i różnymi metodami. Te są jednak nieco inne od wszystkich. To prawdziwy hit w internecie.
-
Jak odgrzewać frytki, żeby były chrupiące i nie rozmiękały? Radzi ekspertka
Uwielbiane przez wszystkich frytki podczas odgrzewania często tracą walory smakowe. Magda Ganea, uczestniczka konkursu kulinarnego, tłumaczy, co robić, żeby frytki nie były rozmiękłe i nieapetyczne.
-
Międzynarodowy Dzień Frytek. Garść genialnych trików, by zawsze wychodziły perfekcyjne [PORADNIK]
13 lipca to dzień znany wszystkim frytkożercom. Takie święta po prostu wypada godnie obchodzić. Dlatego dziś mamy dla was najlepsze przepisy na frytki i garść porad, by zawsze - ale to zawsze - wychodziły perfekcyjnie.
-
Dziś na murawie Portugalia i Belgia. A na kuchennym blacie walka grillowanych sardynek i frytek belgijskich. Kto wygra?
Chociaż już bez naszej drużyny - Euro trwa nadal. Dziś na murawie zmierzą się Portugalia i Belgia. Z tej okazji mamy dla Was kulinarną bitwę przekąsek. Sprawdźcie przepisy na portugalskie grillowane sardynki i frytki belgijskie.
-
Znacie wszystkie przepisy na idealne frytki? Brytyjczycy dodają do nich nietypowy składnik
W kąpieli lub jako sos do zamaczania. Brytyjczycy do frytek dodają ocet. Dlaczego? Są ku temu dwa powody.
-
Trik Nigelli Lawson na superchrupiące frytki robi furorę. Główną rolę gra... zimny olej
Frytki to jedno z najpopularniejszych dań na świecie. Proste, tanie, szybkie i przede wszystkim pyszne. Przepisów jest masa, tak samo jak trików na to, by były idealnie chrupiące. Ostatnio swoim patentem podzieliła się Nigella Lawson i, po raz...
-
Smażony chleb z sosem czosnkowym, czyli frytki i kanapka w jednym
Jeśli lubisz frytki i pieczywo, ten przepis przypadnie ci do gustu. Połączyliśmy dwa pomysły i tak powstał smażony chleb. Ale do tego tanga trzeba trojga - chlebowe frytki maczaj w sosie czosnkowym. Poezja!
-
Smażony chleb z sosem czosnkowym, czyli frytki i kanapka w jednym
Jeśli lubisz frytki i pieczywo, ten przepis przypadnie ci do gustu. Połączyliśmy dwa pomysły i tak powstał smażony chleb. Ale do tego tanga trzeba trojga - chlebowe frytki maczaj w sosie czosnkowym. Poezja!
-
Jak odgrzać frytki, by były najlepsze? Podajemy wskazówki
Kupowane na mieście lub jedzone w domu. Przygotowywane ze świeżych ziemniaków lub już gotowe do smażenia. Frytki w każdej wersji są pysznym, dość prostym daniem. Co zrobić, gdy zostanie nam resztka frytek? Jak je odgrzać, by wciąż były pyszne i...
-
Jak zrobić frytki, żeby zawsze były idealne? Naukowcy tłumaczą
Frytki, które są chrupiące na zewnątrz i puszyste w środku to ideał niemalże nie do osiągnięcia. Metod jest wiele, ale wystarczy drobny błąd i efekt rozczarowuje. Dlatego ekipa portalu Popular Science, na podstawie rozważań naukowych, opracowała...
-
Frytki - jak je przyrządzić, by były idealnie chrupiące? Sekret tkwi w cukrze
Zbyt blade, zbyt przypalone, zbyt miękkie... To tylko niektóre z problemów związanych z przygotowaniem frytek. Idealne frytki wydają się nieosiągalne, ale tak naprawdę wystarczy kilka kroków, by uzyskać chrupiącą, ale niespaloną strukturę. Jak to...
-
Fast food na obiad - który "najzdrowszy", a który najbardziej szkodzi? Zapytaliśmy dietetyka
Choć są pyszne, trudno powiedzieć, żeby nam służyły. Czasem jednak ochota na "śmieciowe jedzenie" jest przemożna. Co wybrać, jeśli chcemy, żeby zaszkodziło jak najmniej? O radę poprosiliśmy dietetyka.