galaretka

Więcej o:

galaretka

  • Galaretka w cukrze

    Składniki:500 g truskawek (świeżych lub mrożonych)1/2 szklanki cukru1/2 cytryny25 g żelatyny1/2 szklanki wody Dodatkowo:Drobny cukier do obtoczenia galaretek Sposób przygotowania:Żelatynę zalej wodą i odstaw do napęcznienia. Truskawki przełóż do niewielkiego garnka. Dodaj cukier oraz sok wyciśnięty

  • Sernik na zimno z galaretką - ulubiony deser

    Jak zrobić sernik na zimno z galaretką? Składniki: 800 g serka waniliowego homogenizowanego 200 g śmietanki kremówki 30 proc. 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny 1 galaretka z owoców leśnych lub jagodowa (może też być np. malinowa) 50 dag jagód lub borówek (mogą być też inne owoce, np. maliny lub

  • Galaretka drobiowa, czyli nóżki w galarecie w odchudzonej wersji [PRZEPIS]

    Jak zrobić galaretkę drobiową Galaretka drobiowa z warzywami nie ma sobie równych. To prosta przystawka, którą możemy wykonać z mięsa i rosołu , które zostały nam na przykład z niedzielnego obiadu. Jeśli mamy już gotowy wywar wraz z mięsem drobiowym i warzywami, omija nas większa część pracy

  • Galaretki w kształcie jajek - pyszna przekąska na Wielkanoc

    Wielkanocne galaretki w kształcie jajek - przepis: 500 ml bulionu 2 łyżki żelatyny 10 wydmuszek (z lekko uciętym spodem skorupki) 2-3 plasterki szynki (pokrojone w drobną kostkę) 1/2 szklanki kukurydzy 1/2 szklanki marchewki z groszkiem (gotowa mieszanka ze słoika) natka pietruszki koperek Do

  • Szampańska galaretka

    rozpuści. W dużej misce delikatnie wymieszaj rozpuszczoną żelatynę z winem musującym i przelej całość do formy wyłożonej folią spożywczą. Dodaj borówki amerykańskie i wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny. Kiedy galaretka stężeje pokrój ją w kostkę. Podawaj w kieliszkach.