galaretka
-
Jakie owoce nie nadają się pod galaretkę? Gracz w "Milionerach" nie wiedział. Musiał użyć koła
Galaretka to jeden z najbardziej lubianych deserów nie tylko latem. Szybki i prosty, czasem przysparza jednak kilku problemów. Dlaczego galaretka nie tężeje i jakich owoców do niej nie dodawać? To pytanie padło w "Milionerach".
-
Szybka przekąska wielkanocna, która zniknie w kilka sekund. Rodzina będzie walczyć o każdą porcję
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, a to oznacza, że czas przygotować świąteczne menu. Na stole oprócz klasycznych potraw, warto postawić również smakołyki, które nie są tak popularne. Ta przekąska jest dobrym pomysłem, a jej smak nigdy się nie...
-
Co zrobić, jak galaretka nie chce tężeć? Bosacka zdradziła patent. Nie musisz czekać godzinami
Galaretka to jeden z bardziej popularnych deserów. Lubiana przez dzieci i dorosłych. Często wykorzystujemy ją także przy pieczeniu ciast. Jedyną jej wadą jest długi czas tężenia. Katarzyna Bosacka podzieliła się trikiem, jak skrócić ten czas o...
-
Takiej feerii barw nikt nie jest w stanie się oprzeć. To pyszne i orzeźwiające ciasto na zły humor
Ciasto nie może wyłącznie dobrze smakować. Musi też kusić swoim wyglądem. A to kolorowe ciasto z galaretek zdecydowanie zachęca do tego, by po nie sięgnąć. Świetnie smakuje szczególnie wiosną, kiedy wreszcie zaczynają pojawiać się kolory.
-
Przy niej śledzie w śmietanie mogą się schować. Babka śledziowa zachwyci każdego smakosza
Niektóre dania na świątecznym stole wciąż wprawiają w zachwyt każdego z domowników. Wytrawny specjał, jakim jest babka śledziowa, jest hitem podczas kolacji wigilijnej. Co ciekawe, jej wykonanie jest banalnie proste.
-
Dżem z cukinii: odkryj nowe smaki, które rozgoszczą się na stałe na Twoim stole
Dżem z cukinii to zaskakująco łatwy i smakowity przepis, którym możesz zaskoczyć rodzinę i przyjaciół. W świecie kulinarnych eksperymentów czasami najlepsze smaki skrywają się w najmniej oczekiwanych miejscach. Cukinia, zwykle kojarzona z wytrawny...
-
Piszingera zna każdy, o wiele smaczniejszym wyborem jest ten zawijaniec. Szczególnie z akcentem owoców
W czasach PRL- u na stołach królował obłędny piszinger, czyli nic innego jak torcik z wafli przekładany różnymi kremami. Bazując na kruchych blatach, można zrobić coś o niebo lepszego. Mowa tu o obłędnej roladzie z owocowym akcentem w postaci...
-
Sernik na zimno z galaretką. Niezwykle proste ciasto z serków homogenizowanych, które będzie smakować obłędnie
Szybkie ciasto bez pieczenia to najlepsza wersja deseru w letnie dni. Jego przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu, a efekt zachwyca także wybrednych smakoszy. Nasza propozycja to sernik na zimno z galaretką. Dodaj ulubione owoce i ciesz się...
-
Tanie ciasto bez pieczenia. Smakuje bosko, mieni się kolorami tęczy i kosztuje mniej niż 15 zł
Jeśli szukasz pomysłu na tanie ciasto, które wymaga minimum pracy, a smakuje perfekcyjnie i pasuje na każdą okazję - ta-dam! Oto śmietanowiec, czyli proste ciasto bez pieczenia, które wygląda jak klejnoty zatopione w śnieżnej piance. Przepis jest...
-
Zimne nóżki z przepisu Ewy Wachowicz. Rarytas rodem z PRL-u
Jednym z popularnych dań na zimno, które było i jest często nadal podawane na wszelkich uroczystościach i imprezach, są zimne nóżki. Ten przysmak rodem z PRL-u można przygotować w bardzo łatwy sposób. Przepis Ewy Wachowicz z wykorzystaniem...
- Ciasto z rabarbarem z tego przepisu to mistrzostwo. Musisz spróbować
- Najlepszy przepis na kapuśniak. Inne schowaj na dnie szuflady
- Gdy ją robię, teściowa się nią zachwyca. Jest miękka i soczysta
- Przepis na biszkopt, który nie opada i pięknie wspina się po tortownicy. Babcia dodawała składnik z barku
- Jakie jest najgorsze mięso do rosołu? Może być skupiskiem pasożytów
- Na pizzę, do chleba i do ogrodu. Naturalne rozwiązanie dla roślin w twoim ogrodzie
- Kluski leniwe robię bez tego składnika. Mam przez to na pieńku z babcią
- Na tym mięsie ugotujesz najsmaczniejszy rosół. Inne receptury się chowają
- Ludzie narzekają, że Thermomix "tańczy". Odwróciła się i usłyszała huk. "Czasami muszę trzymać"
- Dziecinnie prosty sposób na sparzenie kapusty. Zajmuje tylko 10 minut
-
Agrest - przetwory idealne do deserów i wypieków. Trzy pomysły, których musisz spróbować
Domowa spiżarnia pełna letnich rarytasów to prawdziwy skarb. Wystarczy odpowiednio skomponować sezonowe produkty, by cieszyć się ich smakiem cały rok. Jednym z nich jest agrest, a przetwory z niego przygotowane smakują obłędnie. Wyjątkowy, lekko...
-
Ptasie mleczko - przepis na najlepszy letni deser. Puszysty, ekspresowy i lekki jak chmurka mus
Ptasie mleczko to przepis, który podbije twoje podniebienie! Lekka, puszysta i kremowa masa idealnie komponuje się z kruchym spodem i owocowymi dodatkami. Ten przepyszny deser jest doskonały na lato, a przygotujesz go w zaledwie kilkanaście minut.
-
Sernik z jabłkami - różne warianty. Sprawdź proste przepisy na ciasto i dodatki
Sernik z jabłkami to jeden z ulubionych deserów Polaków. Czy znasz wszystkie pyszne warianty tego ciasta? Sprawdź nasze proste przepisy na sernik.
-
Ciasto z galaretką - proste przepisy na ciasto z dodatkiem galaretki. Cztery deserowe hity
Ciasto z galaretką to lekki i niezwykle szybki pomysł na słodką przekąskę czy dodatek do kawy. Z nami poznasz niezawodne przepisy m.in. na ciasto malinowe z chmurką oraz ciasto z truskawkami i galaretką w wersji wegańskiej.
-
Deser z galaretką. Przygotuj już dziś smakołyki w pucharkach! Mamy kilka genialnych przepisów
Deser z galaretką to bardzo dobre rozwiązanie, gdy chcesz przygotować słodki poczęstunek, a jednocześnie nie ma to być tradycyjne ciasto.
-
Ciasto idealne na upały. Lubicie śmietanowiec? Podpowiadamy, jak się za niego zabrać
Śmietanowiec z galaretkami to ciasto wprost idealne na upały. Nie musimy rozgrzewać piekarnika (ani siebie), gdy na dworze gorąco. Ten deser na zimno, a w dodatku z sezonowymi owocami, cieszy i oczy, i podniebienia.
-
Kwiat w galaretce wygląda wprost olśniewająco. A jak go zrobić? To nie takie trudne, ale trzeba trochę cierpliwości
Lubicie desery, które nie tylko dobrze smakują, lecz także pięknie wyglądają? Mamy dla was nowe wyzwanie - spróbujcie zrobić kwiat 3D w galaretce. Wygląda wprost olśniewająco.
-
Najpierw ciastko, galaretka czy czekolada? Naukowiec podaje "jedyny słuszny" sposób jedzenia delicji
Każdy ma własny sposób na jedzenie delicji. Jedni zaczynają od biszkoptu, inni obgryzają tylko brzegi, a są i tacy, którzy "pochłaniają" całe ciastko naraz. Okazuje się jednak, że jest jeden sposób, który zapewnia najlepsze wrażenia smakowe.