garnek
-
O tym daniu może być głośno w twoim domu. Każdy będzie się bić o dokładkę
Banalni proste i szybkie w przygotowaniu dania są jak na wagę złota. Szczególnie przydają się, gdy nie mamy za wiele czasu, by stać w kuchni. Ta potrawa znajdzie swoje miejsce na twoim stole i stanie jest prawdziwym hitem. Mieszanka smaków jest...
-
Zupa ziemniaczana z tym zielonym dodatkiem jest przepyszna. Nie zjesz jej inaczej
Zupy to proste dania obiadowe, które bardzo chętnie gotujemy. Ta zrobiona z ziemniaków jest jedną z łatwiejszych, dlatego tak często można ją znaleźć na naszych stołach. Gdy dodasz do niej ten zielony składnik, nabierze nie tylko kolorów, lecz tak...
-
Włóż do piekarnika, a później zrób z tego zupę. Dzięki tej metodzie jest smaczniejsza od klasyka
Przygotowując zupę zazwyczaj trzymamy się jednego sprawdzonego przepisu. Dzięki temu za każdym razem wychodzi ona taka sama, a smaki nie są w żaden sposób zmienione. Jednak dzięki tej jednej zmianie danie zyska na smaku i oryginalności. Wystarczy...
-
Zrób go już dziś, by zdążyć przed Wielkanocą. Dzięki temu twój żurek będzie najlepszy na świecie
Żurek to danie wielkanocne, które jest elementem obowiązkowym tych świąt. Jednak by go zrobić, trzeba mieć zakwas. Ten składnik dostępny jest w sklepach, lecz zawsze lepiej zrobić go samodzielnie. By nie przeszukiwać internetu w poszukiwaniu...
-
Niedoceniana zupa, którą warto zrobić. Dodasz jej smaku, gdy ugotujesz ją na tym mięsie
Pomimo że dość często przygotowujemy zupy, i tak wiele z nich jest przez nas niedocenianych. Taką zupą jest ta propozycja. Jednak dzięki odpowiednim składnikom może ona częściej gościć na naszych stołach. Po prostu użyj do niej tego mięsa, a...
-
Podaj tę zupę zamiast białego barszczu i żurku, a bliscy się w niej zakochają. Jest pełna smaku
Wielkanoc to czas pysznych dań, pod którymi uginają się stoły. Zazwyczaj jako pierwsza serwowana jest zupa. W zależności od domu może to być biały barszcz lub żurek. Jednak w tym roku zamiast tych potraw, zaproponuj coś nowego. To danie jest bardz...
-
Postna zupa idealna na piątkowy obiad. Zjesz raz i będziesz robić kilka razy w tygodniu
W piątki wiele osób decyduje się zrezygnować z mięsa. Jest to więc dzień, w którym potrawy postne są na wagę złota. By zjeść coś pełnego aromatu, smaku i do tego sycącego, zachęcamy do zrobienia tego przepisu. Robienie tej zupy zacznij już w...
-
Ta zupa łączy polskie i niemieckie smaki. Jest tak sycąca, że drugie danie jest całkowicie zbędne
Tradycyjne dania, które skrywane są w różnych regionach Polski, nie do końca zostały odkryte Taką właśnie potrawą jest zupa z Warmii i Mazur. Mało kto mógł o niej słyszeć, a zawarte w niej połączenie smaków jest sycące i idealne na chłodniejsze...
-
Wcześniej nie słyszałam o tej zupie, a wydaje się pyszna. Jest prosta i tania w przygotowaniu
Zupa pomidorowa to największy klasyk kuchni polskiej, zaraz za rosołem. Robi się ją zazwyczaj w poniedziałki, gdy po niedzielnym obiedzie pozostanie nam bulion. Ten przepis to nieco urozmaicona wersja. Dodaje się do niej mięso i porcję pieczarek.
-
Zrobisz ją szybciej od rosołu. Za głównym składnikiem wiele osób nie przepada, ale tu zyskuje na smaku
Nietrudno się domyśleć, że niektóre potrawy nie wszystkim przypadną do gustu. Jestem i tak warto ich spróbować, by przekonać się o ich smaku. Ja nie przepadałam za głównym składnikiem tej zupy, lecz w takiej formie mogę jeść nawet trzy dokładki.
- Zaglądasz do piwnicy, a tam zeszłoroczne ogórki? Sprawdź, zanim je zjesz
- Gdzie wyrzucić chleb? To wciąż nie jest takie oczywiste
- Stylowy prezent dla Twojego partnera? Nowy HUAWEI WATCH GT5 Pro może być strzałem w dziesiątkęMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Maślak pstry nie cieszy się uznaniem. Jest lepszy od podgrzybków
- Ta pasta gotowa jest w 3 minuty. Użyj jej na kanapki, zamiast wędlin
- Przebija jajecznicę i omlet i staje się najlepszym śniadaniem. Połącz te warzywa
- Prababcia do tej zupy wrzucała tę mieszankę mięs. Inna nie wchodziła w grę
- Bywa mylony z pysznym, jadalnym gatunkiem. Jest jednak silnie trujący. Różnice tkwią w szczegółach
- Uwaga, grzybiarzu. Pyszną kanię łatwo pomylić z trującym sobowtórem
- Rozpoznaj zupę na zdjęciu i zgarnij 10/10. 8. pytanie to dla was problem
-
Sąsiadka poczęstowała mnie zupą, która jest obłędnie kremowa. Teraz robię ją częściej niż rosół
Proste, sycące i przede wszystkim smaczne zupy bardzo często lądują na naszych stołach. Nie ma w tym nic dziwnego, ponieważ takimi smakołykami każdy chce obdarzać swoją rodzinę. W tym wypadku nie ma wątpliwości, że będzie ona serwowana częściej od...
-
Zupa, którą robiła mi babcia. W mojej rodzinie jest od pokoleń i zawsze się nią zachwycam
Każdy w swoim domu ma przepisy, które znane są tylko rodzinie. U mnie również taki istnieje i jest naprawdę pyszny. Babcia zawsze robiła ją na każdą okazję i cała rodzina była wniebowzięta. Zrobienie jej jest naprawdę proste.
-
Po prostu wlej to do grzybów i zrób najlepszą zupę. Nawet przepis babci nie ma z nim szans
Zupa grzybowa może kojarzyć nam się ze świętami Bożego Narodzenia. Okazuje się jednak, że można ją również przyrządzić w taki normalny dzień. Jeśli zastosujesz się do podanego przepisu, okaże się, że jest ona smaczniejsza niż od babci. To zasługa...
-
Nie zabielaj tej zupy śmietaną, ten składnik jest dużo ciekawszy. Nada jej nowego smaku
Zupa pieczarkowa to jedna z najpopularniejszych zup, którą przygotowujemy. Swoją prostotą urzeka każdego, a jej smak jest charakterystyczny i trudny do podrobienia. Jednak zawsze można podkręcić jej aromat. Zrobisz to za sprawą nowego sposoby...
-
Gotowanie go potrwa 10 minut, a smak i delikatność to obłęd. Taki schab musi pojawić się na stole
Schab gotowany to uczta dla wszystkich, którzy uwielbiają mięso. Wykonanie go jest banalnie proste, ale aby wyszedł, musisz wykazać się dokładnością. Bardzo ważne są w nim składniki i sposób gotowania. Jeśli się do tego zastosujesz, gwarantujemy, ...
-
Ten przepis wyczyści twoją lodówkę. Wrzuć do garnka, co znajdziesz, a smak bardzo cię zaskoczy
Pustka w głowie, która nam czasem towarzyszy podczas przygotowywania posiłków może być nieznośna. Dzięki niektórym przepisom na szczęście nie trzeba się tak wysilać. Takim przykładem jest właśnie to danie. Wystarczy wrzucić to, co ma się w lodówce...
-
Obłóż tym kurczaka i zrób mięso po góralsku. W żadnej karczmie nie zjesz czegoś równie smacznego
Kurczak po góralsku jest bardzo dobrze znany na Podhalu. Tam można zajadać się nim każdego dnia. Jednak i w domu można przyrządzić swoją wersję, która czasem okazuje się smaczniejsza. Mięso obłożone jest tym składnikiem i podawane na ciepło wraz z...
-
Wrzuciłam do garnka kurczaka, warzywa i ryż i zrobiłam zupę, którą każdy zachwala. Pyszna i prosta
Zupy to dania, które dzięki naszej kreatywności mogą za każdym razem smakować inaczej. Wystarczy dodać kilka dodatkowych składników, a klasyczna potrawa zdobywa nowe życie. Dziś chcę odmienić smak tradycyjnego bulionu. Wrzuciłam więc kilka...
-
To najlepszy bigos, jaki jadłam. Przepis dostałam od dziadka Jurka i przebija ten babciny
Bigos to kultowe danie kuchni polskiej, którego nie da się nie znać. W okresie jesienno-zimowym jest chętnie wykonywany, bo rozgrzewa i sprawia, że mamy uczucie zapełnienia. Jego smak bardzo dobrze znamy, lecz przepis od dziadka trochę się różni o...
-
Wrzuć do ciasta i wysmaż na złoto. Dzięki temu uzyskasz chrupiącą przekąskę i dodatek do obiadu
Chcąc przygotować coś do obiadu lub jakąś przekąskę zachodzimy w głowę, by wymyślić smakołyk nietuzinkowy i pełen smaku. Z czasem te pomysły mogą się zmniejszać, a wtedy poszukuje się w internecie inspiracji. Naszą propozycją jest wysmażone na zło...
-
Jak łatwo wyczyścić domowymi sposobami mocno przypalony garnek? Pięć metod, które naprawdę działają
Co można zrobić z przypalonym garnkiem poza wyrzuceniem do śmietnika? Wbrew pozorom da się go jeszcze uratować. A w jaki sposób? Oto pięć metod czyszczenia, które pozwolą nawet mocno przypalony garnek doprowadzić do ładu. Zresztą zobaczcie sami.
-
Padniesz z wrażenia, bo ten przepis ma 164 lata. Zrobiłam go, a po dokładkę ustawiła się kolejka
Pomidorowa, barszcze, ogórkowa i kalafiorowa - wszystkie te przepisy są nam bardzo dobrze znane. Nasza propozycja jest jednak nowością, na dodatek bardzo smaczną. Przepis ma 164 lata, ale okazał się ponadczasowy. Od teraz będziesz robić ten obiad...
-
Moja mama jest mistrzynią tego dania. Zdradziła mi przepis, który pamiętam z dzieciństwa
Każdy z nas ma w pamięci takie danie, które kojarzy się z dzieciństwem. Gdy ja sięgam do niego pamięcią, przed oczami widzę ten obiad. Jest tak pyszny, że do dziś odtwarzam go dla swojej rodziny. Kombinacja smaków jest nie do podrobienia i nigdzie...
-
Ciocia Zosia określa ją zupą królewską. Mięso, serek i duża ilość warzyw to jej cechy charakterystyczne
Jeśli znudziły ci się najpopularniejsze zupy, musisz sięgnąć po ten przepis. Danie z tej receptury jest niesamowicie kremowe, delikatne i pożywne. W moim domu nazywamy je zupą królewską, a to przez bogaty smak. Znajdziesz w niej wszystko, co...
-
Odtworzyłam 1:1 przepis mojej mamy na popularną zupę. Mięso, którego używa było zaskoczeniem
Kuchnia mam i babć jest bliska naszym sercom. Wszystko, co wychodzi spod ich rąk jest pyszne i warte odtworzenia. Również postanowiłam wykonać jeden z przepisów mojej mamy. Gdy go zobaczyłam, byłam zaskoczona wyborem mięsa.
-
W tym bigosie nie znajdziesz kiełbasy, boczku, ani żeberek. Zamieniłam to na mięso, które zaskakuje
Bigos to tradycyjne danie, które znane jest każdemu. Wykonuje się je zazwyczaj w większej porcji, by wystarczyło na kilka dni. Jego podstawą jest aromatyczne mięso. W tej wersji zamienia się je na coś innego. Niektórzy zaczną przecierać oczy ze...
-
Strzelczyk zdradził, co zrobić, by oponki nie nasiąkały tłuszczem. "Są chrupiące i delikatne"
Szał tłustego czwartku opanował już wszystkie domy. Teraz każdy pragnie zrobić najlepsze słodkości, by poczęstować nimi rodzinę. Tomasz Strzelczyk wyjaśnił, co zrobić, by oponki wychodziły zawsze puszyste i pyszne. To samo możesz zrobić z pączkami.
-
Babcia od zawsze zachwalała ten przepis i w końcu go zrobiłam. Po pierwszej łyżce przepadłam
Podstawę tego dania stanowią swojskie mięsa i wędliny. Dorzuca się także dużo warzyw i przypraw. Tak prezentująca się całość ma swój smak, którego nie znajdziesz w innym daniu. Przepis dostałam od babci i wiem, że jest najlepszy.
-
Mądra Babcia pokazała, jak w 15 minut zrobić najlepsze oponki. Zrób od razu podwójną porcję
Przygotowując się na tłusty czwartek nie można zapomnieć o zrobieniu tego kultowego przysmaku. Oponki są miękkie, słodkie i smakowite i z pewnością wszyscy się na nie rzucą. By zrobić je w ekspresowym tempie, wykorzystaj przepis Mądrej Babci. Jest...
-
Rosół Okrasy ma głęboki smak z dwóch powodów. Pierwszy to zasługa piekarnika, a drugi mięsa
Niedziela to przede wszystkim dzień, w którym na stół ląduje rosół. W wielu domach robiony jest co tydzień i jeszcze do tej pory się nie znudził. Jeśli jednak chcesz nadać mu dodatkowego smaku, skorzystaj z rad Karola Okrasy. Jego dwie metody, któ...
-
Ten jeden składnik sprawia, że są one smaczniejsze od faworków. To przysmak ze wschodu
Faworki to słodycz, która przygotowywana jest na tłusty czwartek. Jednak oprócz naszego klasycznego przepisu istnieje sposób, aby były bardziej miękkie i puszyste. Ten sposób pochodzi ze wschodu i zdaniem niektórych, jest znacznie lepszy.
-
Lubelska zupa na bazie zacierki. Jeśli o niej nie słyszałeś, koniecznie zrób ją dziś
Regionalne dania coraz bardziej zaczynają nas interesować, a co za tym idzie, częściej goszczą na stołach w całej Polsce. Aby poznać więcej nowych smaków, przedstawiamy zupę, która pochodzi z Lubelszczyzny. Jej skład jest tak prosty, a smak...
-
Takich pączków nie znajdziesz nawet w cukierni Magdy Gessler. Nadzienie przypadnie ci do gustu
Przez cały rok pączki nie są tak popularne jak teraz. Wszystko to przez zbliżający się tłusty czwartek. W cukierniach i sklepach można znaleźć ich różne warianty smakowe, ale takiego jeszcze nie jadłeś. To, co się w nich znajduje, może zaskoczyć...
-
Babcia radziła, by wrzucić orzechy do wrzątku, aby zrobić sałatkę. Do dziś ten patent się sprawdza
Babcine przepisy towarzyszą nam od lat i co jakiś czas wspomagamy się nimi podczas przyrządzania dań. Ta receptura również pochodzi od babci, dodatkowo jest sprawdzona i pyszna. By sałatka z niej zrobiona była odpowiednio dobra, babcia radzi, aby...
-
Kucharka papieża pokazała, jak zrobić gołąbki. Każda babcia może wzorować się na tym przepisie
Gołąbki to danie, które zna każdy z nas. Ich przygotowanie wymaga od nas cierpliwości, ale ich smak rekompensuje wszystko. By wyszły one odpowiednio dobre, musimy mieć sprawdzony przepis. Siostra Aniela podzieliła się swoją recepturą, która jest...
-
Dodałam do kapuśniaku ten składnik i okazało się to strzałem w dziesiątkę. Zjadłam 4 miski na raz
Kapuśniak to zupa, która ma szczególne miejsce nie tylko w domowych książkach kucharskich, a także w sercach. Jest to bomba witaminowa, a jej smak jest tak wyjątkowy, że w żadnej zupie nie ma podobnego. Dodaj do niego ten składnik, a będzie jeszcz...
-
Taki barszcz Strzelczyk jadł w dzieciństwie. Przepis jest autorstwa jego ojca. "Najsmaczniejszy, jaki jadłem"
Każdy dom ma swoje tradycyjne smaki, które znane nam są od lat dzieciństwa. Tomasz Strzelczyk również takie posiada i postanowił się nimi podzielić. Takiego barszczu jeszcze w życiu nie jadłeś, a to zasługa kilku wyjątkowych dodatków. Jest naprawd...
-
Nawet wybredna teściowa uzna, że ta zupa jest lepsza od rosołu. To zasługa czosnkowej wkładki
W okresie zimowym uwielbiam eksperymentować z zupami. Dzięki temu robię szybki obiad, który starcza na kilka dni i poznaję nowe smaki. Ten przepis musiałam pokazać każdemu, bo jest rewelacyjny. To, co się znajduje w wywarze powala na kolana.
-
Tej zupy nie da się zepsuć. Lepsza od rosołu, pomidorowej i ogórkowej razem wziętych
W naszych domach możemy wyróżnić wiele smakowitych zup. Zazwyczaj wykonuje się więc ogórkową, krupnik, biały barszcz, a także rosół. Nie można również zapomnieć o tym przysmaku, który dla niektórych jest smaczniejszy od wcześniej wymienionych dań....
-
Pączki Gessler bez kupowania ich w cukierni. Z tego przepisu są lepsze niż od babci
Magda Gessler co roku szokuje cenami, które można zobaczyć w jej cukierni. Zbliżający się tłusty czwartek sprawił, że w tym miejscu możemy zakupić pączki, które nie są na kieszeń każdego. Jednak z tym przepisem możemy wykonać smakołyki z przepisu...