gazpacho

Więcej o:

gazpacho

  • Dziś mecz Chorwacja-Hiszpania. Komu kibicujecie: brudet czy gazpacho?

    wam dwa wspaniałe przepisy na dwa boskie dania, które dostaniemy w obu ścierających się dziś na murawie państwach - a także w waszych kuchniach, jeśli postanowicie je przygotować. To co? Zaczynamy? Gazpacho, czyli hiszpański chłodnik Nie zamierzamy spierać się o to, co było pierwsze - nasz chłodnik czy hiszpańskie

  • Zupa idealna na lato? Paprykowe gazpacho! Przepis Make Cooking Easier to hit

    Gazpacho - przepis na wersję pomidorowo-paprykową Wie o tym blogerka i autorka książek kulinarnych Zofia Cudny - Make Cooking Easier. Ostatnio na swoim Instagramie podzieliła się swoim przepisem na wyjątkową zupę w stylu gazpacho. Przepis jest bardzo prosty i uwzględnia użycie pomidorów i papryk

  • Obiad na upalne dni? Mamy kilka propozycji - nie tylko chłodnik [PRZEPISY]

    na letni obiad. Obiad na upalne dni: hiszpańskie gazpacho Składniki: 6 dużych, dojrzałych pomidorów, 1 ogórek, 1/2 czerwonej papryki, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 4 łyżki oliwy, 1/4 szklanki wody, 1-2 kromki czerstwego chleba bez skórki, łyżeczka soku z cytryny, sól i pieprz do smaku Jak zrobić gazpacho

  • Zupy na zimno - doskonałe na upały

    Gazpacho arbuzowo-pomidorowe z fetą i migdałami Składniki na 4 porcje: 0,5 kg arbuza 0,5 kg pomidorów sok z 1 limonki 100 g fety garść migdałów w płatkach 20 ml oliwy Przygotowanie: Miąższ z arbuza przetrzyj przez sito ? w ten sposób pozbędziesz się pestek. Pomidory umyj i usuń szypułki

  • Hiszpania. Kuchnia hiszpańska, czyli viva Espana, Olé!

    ? Bo czegoś takiego jak kuchnia hiszpańska właściwie nie ma. I o to właśnie chodzi. Musisz mieć mapę Hiszpanii nie tylko po to, aby się nie zgubić. Mapa to również twoja karta dań. Wiadomo, co to jest gazpacho andaluz czy paella valenciana. Ale kto tak naprawdę zastanawia się nad drugim członem nazwy? A

  • Kuchnia hiszpańska - aż cieknie ślinka!

    podziały na rejony gór, dolin rzecznych i równin, poprzecinane dodatkowo tradycyjnymi szlakami (i przyzwyczajeniami) pasterzy owiec, poganiaczy mułów i żniwiarzy, dla których wspólne są takie dania jak gazpacho (chłodnik) czy ajo-arriero (duszony solony dorsz). Jest wreszcie kilka zamkniętych obszarów, jak