gołąbki bez mięsa
-
Zamiast mięsa dodałam do gołąbków ten składnik. Już nie wrócę do starego przepisu
Polska kuchnia bez gołąbków nie byłaby taka sama. Klasyczna wersja zakłada nadzianie liści kapusty farszem z ryżu i mięsa. Na szczęście nie jest to jedyna opcja. Jeśli ktoś nie je mięsa, nie przepada za takim nadzieniem lub po prostu chce...
-
Rzadko robi się gołąbki w ten sposób. Gdy zjadłam pierwszy raz, oniemiałam
Gołąbki nie są moimi ulubieńcami w kuchni polskiej. Zjem je od wielkiego dzwonu i raczej bez przyjemności. Dlatego gdy po raz pierwszy miałam spróbować gołąbków bez mięsa i ryżu, byłam zaintrygowana. Pomyślałam, że może w końcu trafiłam na takie,...
-
Alternatywa dla kapuścianych zawijasów. Gołąbki kresowe są bez mięsa i ryżu, jednak smakują wybornie
Kapuściane zawijasy to klasyka tradycyjnej, polskiej kuchni. Co, jednak gdyby, pozbawić je mięsa i ryżu? Wówczas otrzymamy obłędnie smaczne gołąbki kresowe, które nadziane są po brzegi zupełnie innym farszem. Jest smacznie, domowo no i znacznie...
-
Przepis na wege gołąbki - kapuściane zawijasy z kaszą i warzywami. Tu króluje prostota i swojski smak
Wegetariańskie gołąbki to jedno z flagowych dań kuchni polskiej. Kapuściane zawijasy to niemalże klasyka, która gości na stołach w porze obiadowej, ale i z okazji wszelakich świąt. Farsz przygotowany z kaszy i warzyw to idealny smak, który...
-
Zapomnij o mięsie i ryżu w farszu. Przepis na gołąbki z tym wege składem smakuje o niebo lepiej
Gołąbki to nie lada rarytas, jednak klasyczna wersja odpowiada czy smakuje. Warto zatem przygotować wegetariańską wersję bazującą na grzybach i kaszy. Tak przygotowany farsz warto dodatkowo podrasować ziołami i przyprawami. Kapuściane zawijasy...
-
Przepis na gołąbki bez mięsa. Tradycyjne danie w nowej odsłonie - farsz z kaszy i warzyw to obłęd
Gołąbki to klasyka polskiej kuchni, z którą na próżno konkurować. Flagowe danie doczekało się jednak wielu wersji - jedną z nich jest ta bez mięsa. Kapuściane zawijasy z soczystym farszem z kaszy i warzyw, podane z aromatycznym sosem rozpieszczą...
-
Tradycyjne gołąbki wigilijne. Nadzienie z kaszy gryczanej i grzybów zawiń w aromatyczne liście kapusty
Gołąbki wigilijne przygotowane w tradycyjnej odsłonie kradną serca domowników i gości. Poza aromatycznym farszem, bazującym na kaszy gryczanej i grzybach, ważne jest także zawijanie i późniejsze gotowanie w bulionie. Dzięki tym metodom uzyskamy...
-
Gołąbki z młodej kapusty - pomysł na pożywny obiad dla całej rodziny. Kilka wersji smakowych
Gołąbki z młodej kapusty to danie, które od zawsze jest w naszej kulinarnej tradycji. Zazwyczaj kojarzymy je tylko i wyłącznie z mięsem, kapustą i ryżem. Jednak gołąbki możemy zaserwować w nieco innym wydaniu. Poznaj wyjątkowe przepisy na gołąbki.