golonka
-
Golonka jak z najlepszej karczmy. Ten przepis bije wszystko, co robiliście do tej pory
Masz ochotę na coś porządnie soczystego, z chrupiącą skórką i wyrazistym smakiem? Golonka po bawarsku może być dokładnie tym, czego szukasz. Mięso idealnie odchodzi od kości, a każdy kęs rozpływa się w ustach. By wyszła idealna, wystarczy odrobina...
-
Na Dzień Ojca zrobię mu w prezencie tę golonkę. Jest mięciutka, kleista, a klucz to marynata
Zbliża się Dzień Ojca i to świetny moment, by sprawić naszym tatusiom przyjemność wyjątkowym posiłkiem. Golonka z tego przepisu to spełnienie marzeń każdego mięsożercy i miłośników treściwych dań. Wychodzi idealna, a chrupiąca skórka skrywa...
-
Na ostatni dzień karnawału zawsze robię to mięso. Przez marynatę rozpada się pod widelcem
Było i nie ma, a w zasadzie zaraz nie będzie. Mowa o karnawale. Ten czas mocno zakorzenił się w historii jako moment, kiedy pozwalamy sobie na nieco więcej i nie liczymy kalorii, a po prostu cieszymy się jedzeniem. Dziś z chęcią zdradzę wam przepi...
-
Rozpadająca się i pełna aromatu. To najlepszy przepis na golonkę. Klucz to marynata
Golonka to spełnienie marzeń każdego miłośnika treściwych, mięsnych dań i wielu z mięsożerców śni po nocach o soczystym, delikatnym, lekko klejącym mięsie zamkniętym w wypieczonej skórce. Dziś mamy dla was przepis na golonkę, która właśnie taka...
-
Domownicy będą ustawiać się w kolejce po to mięso. Dzięki odpowiedniej obróbce będzie miękkie i soczyste
Choć niektóre mięsa są popularne i smaczne, są często zapominane. Chcemy więc o nich przypomnieć, by następny obiad nabrał nowego wymiaru. Ten rodzaj mięsa odpowiednio zrobiony sam rozpływa się w ustach. Połączenie go z tym sosem to strzał w...
-
Golonka Magdy Gessler nie ma sobie równych. Dodaj ten składnik do marynaty, bo jeśli nie, będzie klapa
Pieczona golonka to świetna propozycja na sycący obiad. Kluczem do sukcesu jest jednak w tym przypadku marynata. Nie zapomnij dodać do niej tego składnika, bo nie będzie smakować tak, jak powinna.
-
Sekret chrupiącej skórki golonki tkwi w specjalnej metodzie. Usłyszysz tylko "ochy" i "achy"
Przedstawiamy prosty przepis na golonkę z chrupiącą skórką. To tradycyjne danie kuchni polskiej można przygotować w kilku prostych krokach. Co zrobić, żeby miała doskonały smak? Warto trzymać się kilku zasad.
-
Golonka - przepis na solidną porcję smaku. Będzie wręcz się rozpadać dzięki marynacie - nie żałuj zielonych listków
Jeśli masz ochotę na solidną porcję dobrego mięsiwa, mamy coś specjalnie dla ciebie. Golonka z tego przepisu to mięsny raj. Jest delikatna i aromatyczna, a to wszystko dzięki wyrazistej marynacie. Jak zrobić golonkę tak pyszną, że sama Magda Gessl...
-
Golonka w kapuście kiszonej. Rozgrzewające danie w sam raz na zimowy obiad!
Golonka w kapuście kiszonej to klasyka w polskiej kuchni. Odpowiednio przyrządzona posiada walory nie tylko smakowe, ale i odżywcze. Danie to sprawdzi się idealnie w zimowym sezonie, kiedy potrzebujemy bardziej sytych posiłków.
-
Golonka będzie kapitalna! Wystarczy trzymać się tych kilku zasad, a wyjdzie perfekcyjnie miękka
Jeśli chcesz przygotować idealną golonkę, warto skorzystać z naszego przepisu. Kluczem do właściwego smaku jest dobranie odpowiednich przypraw, które dodadzą jej przepięknego aromatu. Przedstawiamy recepturę, z którą wyjdzie wyśmienita.
-
Golonka po bawarsku. Przepis Magdy Gessler. Kluczowe jest odpowiednie piwo
Pomysł na sycący obiad? Znakomita golonka po bawarsku według Magdy Gessler posmakuje każdemu, kto lubi mięso. Mamy dla was przepis, dzięki któremu golonka wyjdzie doskonała. Sprawdźcie.
-
Golonka - przepis na prawdziwą ucztę. Ten składnik to gwarancja sukcesu
Jeśli spodziewasz się ważnych gości, na przykład wymagającej teściowej, pewnie chcesz przygotować coś wyjątkowego, co absolutnie zachwyca smakiem. Golonka w piwie sprawdzi się świetnie, a nasz przepis to prawdziwa gwarancja sukcesu kulinarnego. Ma...
-
Golonka z indyka - jak ją przygotować?
Golonka z indyka to przepyszna propozycja na mięsny obiad. Idealnie sprawdzi się tym, którzy mają dość tradycyjnego pieczonego kurczaka lub pieczonej piersi z indyka na niedzielny (i nie tylko!) obiad. Jak zrobić golonkę z indyka?
-
Golonka w kapuście - mięsny przysmak
Golonka w kapuście to jedno z naszych ulubionych dań mięsnych. Pieczona czy gotowana, z dodatkiem świeżego chleba i musztardy smakuje chyba każdemu mięsożercy! Jak zrobić golonkę w kapuście? Polecamy przepis, który spodoba się każdej osobie lubiąc...
-
Golonka w piwie
Golonka w piwie to danie, które zachwyci wszystkich wielbicieli mięs. Dobrze przygotowana golonka jest aromatyczna, miękka i soczysta. Jak przyrządzić golonkę w piwie? Czy przygotowanie tego dania jest trudne? Sprawdźcie przepis!