grill
-
Sos czosnkowy - przepis tradycyjny i wege. Sekret to odpowiednie mieszanie składników
Sos czosnkowy to kluczowy dodatek do pizzy oraz dań z grilla. Jak przygotować naturalną alternatywę dla gotowego sosu? Sprawdź dwa przepisy na sos czosnkowy na jogurcie oraz sos czosnkowy bez majonezu.
-
Sezon grillowy czas zacząć. Pomysły na marynaty idealne do mięsa
Planujecie już pierwszego wiosennego grilla? Do planów najlepiej załączyć przepisy na pyszności, które będą się piekły na ruszcie. Mamy dziś dla was pięć pomysłów na doskonałe marynaty do mięs. Sprawdźcie, jak je zrobić.
-
Szaszłyki krok po kroku. Jak przygotować je w ciekawy sposób?
Jak zrobić klasyczne szaszłyki? Jakie składniki wybrać, by przygotować je w nieco ciekawszy sposób? Właśnie to danie cenione jest z uwagi na smak i prostotę przygotowania. Warto wiedzieć o nim więcej.
-
Ryba na grilla. Jaka będzie najlepsza? Czas na ostatnie grillowanie w tym sezonie
Ryba na grilla to doskonała alternatywa dla karkówki czy kiełbasek. I choć wydaje się, że jej przygotowanie może być trudniejsze niż ponacinanie kiełbaski i rzucenie jej na ruszt, to tylko pozory. Jaką rybę na grilla wybrać? Ile ma kalorii? Ile...
-
Zapomnijcie o kiełbasie z grilla. Grillowany ananas to hit nie tylko do deserów. Blogerka zdradza przepis
Na grilla przygotowujecie kiełbaskę, karkówkę i ewentualnie cukinię? Nuda! Sprawdźcie rewelacyjny przepis na grillowanego ananasa. Palce lizać!
-
Jak rozpalić grilla, gdy nie ma rozpałki? Kilka porad dla zapominalskich
Jak rozpalić grilla zwłaszcza wtedy, gdy nie ma się pod ręką rozpałki? Ta czynność bywa szczególnie uporczywa, a niekiedy wręcz skłania do zamiany grilla węglowego na ten elektryczny. Są jednak łatwe sposoby na to, by poradzić sobie bez rozpałki -...
-
Pieczarki na grilla. Jak je przyrządzić? [PROSTE PRZEPISY]
Jak zrobić smaczne i proste pieczarki na grilla? Sezon na grilla w ogrodzie sprzyja nie tylko przyrządzaniu mięs, ale i innych produktów. Miejsce na ruszcie powinno się znaleźć także dla tych popularnych grzybów.
-
Żeberka z grilla i marynata do nich. Jak zrobić żeberka z grilla po amerykańsku? [PRZEPIS]
Jednym z dań, które najchętniej przygotowujemy na ruszcie, są żeberka z grilla. Proste i lubiane przez większość osób. Jak przygotować odpowiednią marynatę? Jak zrobić żeberka z grilla po amerykańsku? Podpowiadamy.
-
Stek z kalafiora - genialna alternatywa dla klasyka z zasmażką. Jak go zrobić? Podpowiadamy
Stek z kalafiora może okazać się świetnym pomysłem na letni obiad dla całej rodziny. Kalafiora zwykle podajemy ugotowanego, z dodatkiem prażonej na maśle bułki tartej. Tymczasem grube plastry kalafiora można usmażyć niczym wołowe steki, a danie to...
-
Boczek na grilla. Jak przyprawić? Jak zamarynować? Sprawdzone przepisy
Boczek na grilla przygotować można bardzo prosto, a efekt będzie zachwycający. To dla fanów mięsnego grilla nie lada gratka. Jak go pokroić? Jak przygotować marynatę? Jak zapeklować boczek na grilla? Podpowiadamy.
-
To wiosenna sałatka Strzelczyka. Jednego składnika nie mogło zabraknąć
-
Dieta Wieniawy może zszokować. Aktorka nie je nawet przez 16 godzin
-
Sezon weselny rozpoczęty. Co włożyć, aby nie popełnić gafy?MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Gdy dostał paragon, nie mógł uwierzyć, ile musi zapłacić. Zakopane znów szokuje cenami
-
Co sadzić przy pomidorach? Te rośliny oddziałują na siebie nawzajem
- Ta metoda sprawi, że rosół nie skwaśnieje i będzie świeży przez długi czas
- Przysmak z Warmii i Mazur. Nie oprze mu się żaden fan pierogów
- Ciasto z owocami: odkryj wyjątkowy smak w jednym kawałku!
- Wiesz, z których krajów pochodzą te desery? Sprawdź się!
- Ciasto z galaretką, czyli kolorowe szaleństwo, które zachwyci Ciebie i Twoich bliskich!
-
Czy nacinać kiełbasę na grilla? Wiele osób popełnia błąd. Uwaga: będzie kontrowersyjnie
Czy to zgrubnie, czy gęsto, czy w misterne wzorki. Kiełbasę na grilla nacinają praktycznie wszyscy. Okazuje się, że to nie zawsze najlepsze, co możemy zrobić dla tego grillowego klasyka. Czy nacinać kiełbasę? Wyjaśniamy.
-
Cevapcici - postaw na bałkańskie smaki i sprawdź nasz banalny przepis na cevapcici
Cevapcici to szaszłyki z mięsa mielonego o wyjątkowo wyrazistym smaku. Szukasz oryginalnego pomysłu na letnią imprezę? Postaw na sycące i smaczne szaszłyki.
-
Marynata do boczku na grilla potrzebna od zaraz? Proszę bardzo! [PRZEPISY]
Sezon grillowy w pełni! Zapach dań na grilla unosi się w powietrzu. Podpowiadamy jak zrobić obłędne marynaty - marynatę do boczku na grilla i marynatę do karkówki z grilla.
-
Marynata do karkówki - tradycyjny przepis. I na grilla, i na co dzień
Marynata do karkówki to kluczowy element, którego z całą pewnością nie można pominąć. Chcesz wiedzieć jak przygotować idealne mięso na grilla? Sprawdź przepis poniżej.
-
Szaszłyki na grilla - szykuj się na mięsną ucztę. Próbowaliście tych z mielonego mięsa?
Szaszłyki na grilla to dobry patent na imprezę, goście sami mogą skomponować własny zestaw lub wybrać gotowe smaki skomponowane przez szefa kuchni. Szukasz pomysłu na grilla? Sprawdź poniższe przepisy.
-
Sałatka na grilla? Mamy dwie wersje idealne. Wolisz lekką czy sycącą? [PRZEPISY]
Sałatka na grilla może być tylko dodatkiem lub grać pierwsze skrzypce. Szukasz pomysłu na pyszną sałatkę? Sprawdź szybkie i smaczne przepisy.
-
Ziemniaki z grilla - sprawdź przepis na ziemniaki z masłem czosnkowym i boczkiem
Ziemniaki z grilla to punkt obowiązkowy każdej letniej imprezy, uwielbiają je zarówno dzieci, jak i dorośli. Kluczem do sukcesu są dodatki. Sprawdź, co dodać do ziemniaków, aby były smaczne.
-
Bakłażan na grillu czy bakłażan faszerowany mięsem mielonym? Genialne przepisy na dania z bakłażanem
Bakłażan to coraz popularniejszy składnik w przepisach, które trafiają na nasze stoły. Jest to pozytywna tendencja, zwłaszcza że posiada on wiele pozytywnie wpływających na organizm składników odżywczych. Poznaj najlepsze przepisy na dania z...
-
Po weekendowym grillowaniu zostało wam mięso? Sprawdźcie, jakie dania z niego zrobić
Po weekendowym grillu zostało wam upieczone mięso lub kiełbaski? Świetnie, to znaczy, że połowa obiadu na jutro już gotowa. Sprawdźcie, co zrobić z pozostałościami mięs z grilla
-
Warzywa na grilla, które będą pyszne i chrupiące? Pomoże nam w tym... kalendarz!
Warzywa na grilla to dokonały pomysł pod warunkiem, że wybierzemy najlepsze okazy. Marzy Ci się warzywny grill, który się uda? Sprawdź, jak kilka prostych trików może zapewnić spektakularny efekt.
-
Co na grilla? Przekąski, które warto przygotować na garden party
Co na grilla? Przekąski na grilla to nie tylko mięso pieczone na nim, ale także sałatki, warzywa, szaszłyki i wiele innych. Które z nich warto podać swoim gościom?
-
Grill mięsny, grill wege - co na grilla? 10 prostych przekąsek z grilla dla każdego
Sezon grillowy oficjalnie rozpoczęty. Kiedy za oknem zaczęło się zielenić i temperatura nieco podskoczyła, Polacy wyciągnęli z garaży swoje grille i zaczęli oddawać się ulubionej wiosennej kulinarnej rozrywce. Tak jest od wielu lat, choć menu...
-
Białe szparagi z grilla - danie idealne na wiosnę
Szparagi to zawsze doskonały pomysł na posiłek w sezonie. Dziś mamy dla was kilka propozycji, jak przygotować białe szparagi z grilla. Sprawdźcie nasze przepisy!
-
Pomysły na szparagi z grilla oraz z piekarnika. Szykuj się na zieloną ucztę
Przepisy na szparagi z grilla oraz z piekarnika, które przygotujesz w mgnieniu oka.
-
Fit sałatka z fasolki szparagowej- do grilla i do obiadu
Fit sałatka z fasolki szparagowej- sprawdź, jak w prosty i szybki sposób możesz urozmaicić swoje menu na letnie przyjęcie w ogrodzie.
-
Zapomnieliście zamarynować karkówkę? Nic straconego. Triki na grilla last minute
Majówka to czas, na który czekają wszyscy fani grillowania. Choć sporo osób planuje potrawy już kilka dni wcześniej, wiele jednak zostawia to na ostatnią chwilę. Przez to jemy niedoprawione, twarde mięso, a napoje są dalekie od schłodzenia. Ale ni...
-
By wyczyścić ruszt, potrzebne będą sól i piekarnik? Podpowiadamy, jak przygotować grill do uczty w ogródku
W sezonie letnim coraz częściej sięgamy po dania z grilla. Podczas gdy większość ludzi skupia się na tym, czy podać karkówkę czy kiełbasę, zapominamy o przygotowaniu urządzenia. A czysty i zadbany grill jest podstawą smacznych i zdrowych potraw. O...
-
Jak zrobić kiełbasę na grillu? Źle przygotowana może ci zaszkodzić
Kiełbasa z grilla to właściwie podstawowa pozycja w majówkowym menu. Jest najprostszym daniem, bo wystarczy wrzucić ją na ruszt i czekać, a przyrządzona dobrze jest naprawdę pyszna. Dobrze, czyli jak? Nie tak, jak robi to większość.
-
Ciekawe i proste sałatki na grilla. Oprócz czerstwego chleba przyda się też mięta
Grillowanie to dla Polaków bardzo ważny element letnich przyjęć na świeżym powietrzu. Na ruszt najchętniej wrzucamy karkówkę, skrzydełka i kiełbaski, najlepiej w towarzystwie tłustych sosów. Ale do ciężkich potraw warto dodać trochę warzyw. Jakie...
-
Mięso z grilla plus piwo to bardzo zły pomysł, podobnie jak pieczenie kiełbasy na "skwarkę". W ogóle z kiełbasy lepiej zrezygnować
Gdy tylko pogoda zaczyna sprzyjać, niemal zza każdego żywopłotu unosi się aromat pieczonych na grillu mięs. Grillowanie to przecież nasz narodowy "sport". Tylko czy na pewno robimy to dobrze?
-
10 pomysłów na marynaty - do kurczaka, wieprzowiny i nie tylko [PRZEPISY]
Marynata to coś, bez czego w kuchni ani rusz. Skrupulatnie dobrane składniki wyniosą wasze potrawy na wyższy poziom. Mięso w marynacie jest zresztą doskonałe nie tylko na grilla. Możecie je również po prostu usmażyć na patelni lub upiec w...
-
Jak łatwo rozpalić grilla? Jeśli zapomnisz podpałki, użyj... szyszek [TRIKI]
Grill to niemal nieodłączny element każdego wyjazdu na działkę. Chętnie jemy grillowaną karkówkę, kiełbasę czy szaszłyki. Rozpalony w sposób efektywny i bezpieczny stworzy dobre warunki dla idealnego przyrządzenia potraw. Jak to zrobić? Oto kilka...
-
Grill na balkonie? Odradzamy. Ale mamy coś w zamian. Oto garść wskazówek, co i jak grillować w domu
Grill na balkonie z pewnością pojawił się w myślach wielu zapalonych majówkowiczów, którzy w tym roku nie mogą wyjechać na działkę. Niestety mamy złe wieści - taki grill nie tylko przeszkadza sąsiadom, lecz także (a raczej przede wszystkim) jest...
-
Co na ognisko? Sprawdź propozycje dla wegetarian i tradycyjne
Co na ognisko? Kojarzy nam się ono głównie z pieczeniem kiełbasek, jednak w dzisiejszych czasach coraz więcej osób rezygnuje z jedzenia mięsa. Co prawda zawsze można postawić na pieczone ziemniaki, jednak nie tylko one będą specjałem z ogniska. Z...
-
Wędzenie boczku - jak przyrządzić aromatyczny boczek na majówkę?
Wędzenie boczku to nic trudnego! Coraz więcej osób decyduje się na własnoręczny wyrób wędlin. Nic dziwnego - smak boczku, kiełbasy czy szynki z domowej wędzarni znacząco przewyższa sklepowe, produkowane na masową skalę wyroby. Podpowiadamy jak...
-
Oferta Lidla na majówkę namiesza w grillowym kotle? "Nie sądziłam, że ktoś będzie próbował zweganizować kaszankę"
Majówka za pasem. Co to oznacza dla większości Polaków? Wyjęcie świętych insygniów majowych: grilla, brykietu i całej fury jedzenia. Jak przygotować się na wielkie grillowanie? Z odpowiedzią przychodzi Lidl - grill na inną nutę.
-
Ognisko, czyli jak samodzielnie zrobić na nie miejsce w ogrodzie
Ognisko to dobry pomysł na zbliżającą się majówkę. W jaki sposób samodzielnie zrobić miejsce na ognisko we własnym ogrodzie? Podpowiadamy.
-
Grill na balkonie - czy prawo dopuszcza takie grillowanie?
Grill w okresie wiosenno-letnim to powszechny widok. Szczególnie popularne stało się grillowanie na balkonie. Czy prawo dopuszcza takie rozwiązanie? Postaramy się odpowiedzieć na to pytanie w naszym artykule.
-
Cukinia z grilla- sprawdź szybki przepis na majówkę
Cukinia z grilla to prawdziwy must-have w majówkowym menu. Jak zrobić cukinię, która będzie jednocześnie delikatna i wyrazista w smaku? Sprawdź, pyszne oblicze cukinii, która zaskoczy Twoich bliskich.
-
Grill gazowy: wszystko, co musisz wiedzieć, zanim zdecydujesz się na zakup
Grill gazowy to dobre rozwiązanie jeśli nie chcesz za każdym razem męczyć się z rozpalaniem. Dodatkowo można go użytkować praktycznie przez cały rok.