gulasz
-
Gulasz w takiej wersji jest nam nieznany. Soczyste mięso i kiszona kapusta to najlepsza kombinacja
Gulasze są popularnym daniem obiadowym, który w wielu domach robi się bardzo często. Głównym składnikiem jest mięso, które powinno wyjść miękkie i soczyste. Pomimo że znamy wiele receptur, ta może być dla niektórych nowością. To za sprawą kombinac...
-
Zupą frankfurcką najesz się do syta. Jest gęsta, rozgrzewająca, a w środku skrywa same smakołyki
Szukając dań, które w okresie jesienno-zimowym mogą nas rozgrzać, można natknąć się na różne specjały. Ja również znalazłam kilka smakowitych potraw, którymi teraz dzielę się z rodziną. Ta zupa jest jedną z nich, a każdy w moim domu za nią przepad...
-
Mięso zamień na to warzywo i zrób najlepszy gulasz. W życiu nie jadłeś go w takiej wersji
Gulasz to danie, które idealnie komponuje się w jesienną aurę. Jest idealnym wyborem na obiad, ponieważ jest pożywny, ma w sobie wiele składników, a do tego jego gorące podanie może nas rozgrzać. By pokazać tę potrawę w nieco inny sposób, zamień...
-
Gulasz w nowym wydaniu. Soczyste mięso zastąp tym warzywem. Każdy z rodziny poprosi o dokładkę
Przygotowując gulasz, zazwyczaj musimy zaopatrzyć się w dobrej jakości mięso. To właśnie ono nadaje całości odpowiedniego smaku i sprawia, że chętnie wraca się do tego dania. W tym wypadku całkowicie trzeba z niego zrezygnować, ale na rzecz innego...
-
Taki obiad jesienią to prawdziwa gratka. Kruche mięsko, pyszny sos i kwaśny ogórek w ręce
Kto z nas po powrocie z pracy nie lubi usiąść przy stole i zjeść ciepłego obiadu? Jesteśmy pewni, że nie ma takiej osoby. Prezentujemy więc przepis na obiad - najlepszy z najlepszych na jesienną porę. Nie można jednak zapomnieć o kwaśnym ogórku w...
-
Grocho-cud, czyli gulasz, o którym marzycie. Zadbaj o konkretne mięso, a wszyscy popłaczą się z zachwytu
Co najbardziej lubimy jeść jesienią? Oczywiście gorące, treściwe i rozgrzewające dania. Jeśli nie masz pomysłu na obiad, a masz pod ręką trochę grochu i odrobinę wędzonki, zrobisz coś pysznego. Nie, nie chodzi o grochówkę - ten przepis jest lepszy.
-
Cała rodzina naje się jedną porcją do syta. Ta mieszanka mięs ma kluczowe znaczenie. Jest obłędne
Mięsne mieszanki połączone z warzywami i aromatycznymi przyprawami są daniami, za którymi szaleje świat. Ten przepis jest bardzo popularny, jednak i tak, niektórzy zapominają jak można zrobić go poprawnie. By sobie przypomnieć, polecamy skorzystać...
-
Zupa gulaszowa - rozgrzewający i aromatyczny obiad. W sam raz na jesienno-zimowe dni
Zupa gulaszowa to pomysł na smaczny i rozgrzewający obiad, w sam raz na jesienno-zimowe popołudnia. Połączenie mięsa wieprzowego, sezonowych warzyw oraz aromatycznych przypraw sprawia, że trudno oderwać się od talerza. Lepszego posiłku na co dzień...
-
Właśnie to Czesi dodają do gulaszu. Oprócz tego są w nim knedle. W Polsce trudno znaleźć podobne danie
Gulasz to bardzo popularne danie, które ma wiele wersji w różnych miejscach na świecie. Okazuje się, że Czesi również mają swój przepis, który jest trudny do podrobienia. Do tego dania dodają wiele składników, które u nas byłyby zaskoczeniem. Jedn...
-
Zupa gulaszowa jest niezastąpiona w jesienne dni. Zrobisz ją z kilku warzyw i solidnej porcji mięs
Zastanawiasz się, co powinno znaleźć się w menu, gdy za oknem ziąb i plucha? Przepis na obłędną zupę gulaszową zawsze się sprawdza - danie rozgrzewa, syci, a także zapewnia solidnej porcji energii. Perfekcyjny smak gwarantuje mieszanka różnych...
-
Sałatki Gessler nie da się przestać jeść. To przystawka na świąteczny stół
-
Potrzebujesz 3 składników, by zrobić to śniadanie. To nie racuchy
-
Bez czego Polacy nie wyobrażają sobie świąt? 70 proc. nie ma wątpliwościMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Rosół babci Stasi nie ma sobie równych. Znajdziesz w nim suszony składnik
-
Zamień wędliny na to mięso. Zniknie szybciej niż barszcz z uszkami i karp
- Przepis na rybę po grecku w wersji wege. Wychodzi równie pyszna i aromatyczna
- Surówka z kiszonej kapusty Strzelczyka wyjdzie bombowo z tymi dodatkami
- Zamiast wyrzucać, użyj jej do porządków. Odstraszy szkodniki i doda smaku
- Domowe pyzy z okrasą z boczku. Ten przepis jest niewiarygodnie prosty
- Nikt nie oprze się temu wypiekowi. Jest smaczniejszy od piernika
-
Gruzińska zupa deklasuje polskie specjały. Rozgrzeje i zapełni brzuchy lepiej niż znany nam gulasz
Gdy za oknem wiatr, deszcz i coraz niższe temperatury, jedyne, o czym myślimy, to rozgrzanie się smacznymi potrawami. W takim przypadku najczęściej gotujemy zupy, które w tej roli są niezawodne. By i tym razem uraczyć się nie tylko rozgrzewającą,...
-
Idź do najbliższego warzywniaka, kup to warzywo i zrób najsmaczniejsze danie. Wszyscy poproszą o dokładkę
Przygotowując dania obiadowe często zachodzimy w głowę, by zrobić coś nowego i oryginalnego. Właśnie wtedy inspirujemy się kuchnią świata i wykorzystujemy najróżniejsze receptury. By i dziś zrobić coś oryginalnego, proponujemy wykorzystać ten...
-
Przepis na aromatyczny gulasz z kurczaka z warzywami. Proste, smaczne i pożywne danie obiadowe
Gulasz z kurczakiem i warzywami to świetny pomysł na prosty, niedrogi i zarazem pyszny obiad dla całej rodziny. Dodatek mięsa i warzyw sprawia, że posiłek jest niezwykle pożywny, a przyprawy i zioła nadają mu dodatkowego aromatu. Smakowity zapach...
-
Młodzież nie zna tego smaku, starsi uwielbiają. Jak zrobić gulasz z żołądków? Pod koniec gotowania dodaj ten płyn
Są takie potrawy, o których się zapomina, albo przez gust naszych bliskich gotuje się je rzadko. Tak jest w przypadku gulaszu z żołądków, który kiedyś gościł na stołach znacznie częściej. Jak zrobić to flagowe dania z PRL-u, żeby każdy oblizywał s...
-
Mięsny gulasz w nowym wydaniu. Ten dodatek sprawia, że danie jest bardziej pożywne i znika z talerzy ekspresowo
Gulasz wieprzowy zna chyba każdy. Nie wszyscy go oczywiście jedli, jednak ten jego rodzaj warto zrobić w pierwszej kolejności. Dlaczego? Jeden wyjątkowy dodatek mu charakteru i sprawia, że danie to jest jeszcze lepsze.
-
Wlej dwie łyżki na patelnię, chwilę poczekaj, a zadzieje się magia. Mięso będzie rozpływać się w ustach
Mamy świetny trik dla wszystkich mięsożerców i miłośników gulaszu i innych sosów z wieprzowiną, wołowiną, a nawet drobiem. Starasz się, jak możesz, stajesz na rzęsach, a mięso i tak wychodzi twarde i suche? Otwórz kuchenną szafkę i wlej odrobinę...
-
Lubelski specjał, za którym szaleją turyści. Nie można zapomnieć jego smaku i każdy błaga o przepis
By zrobić to danie możesz wykorzystać wszystko to, co znajdziesz w lodówce. Jednak nie możesz zapomnieć o jednym składniku, który okazuje się kluczowy. Znajdziesz go w swojej piwnicy lub spiżarni.
-
W ten sposób przyrządzisz doskonały gulasz. Jego wyśmienity smak zaskoczy każdego, kto go spróbuje
Przedstawiamy przepis na gulasz z gęsich żołądków. Co zrobić, żeby miał wyjątkowy smak? Wystarczy trzymać się poniższej receptury. Kluczowe będą przyprawy takie jak majeranek, sól i pieprz. Niezbędne będą jeszcze dwa składniki.
-
Wyśmienity gulasz, który zrobisz w 30 minut. Zrezygnuj z popularnego składnika, ta wersja cię zaskoczy
Miesiące wakacyjne sprzyjają przygotowywaniu posiłków z warzyw sezonowych. Przychodzimy więc dziś z propozycją niezwykle aromatycznego i sycącego dania, jakim jest gulasz warzywny. Zdrowy i pożywny, a co najważniejsze - szybki do upichcenia! Nikom...
-
Tego lata odkryj kuchnię węgierską i sprawdź jak smakuje zupa gulaszowa. Przepis tak łatwy, że zrobisz go z pamięci
Zupa gulaszowa to danie nie tylko na chłodniejsze, jesienne dni. Przepis na ten pożywny posiłek sprawdzi się również latem, kiedy to mamy dostęp do większości warzyw potrzebnych do ugotowania aromatycznej zupy. Jej niepodważalnym plusem jest równi...
-
Przepis na gulasz z młodych warzyw. Letnie dobra zamknięte w jednym garnku to prawdziwa poezja smaków
Wiosna i lato to czas kiedy staramy się wykorzystywać sezonowe dobra, ile tylko się da. Piękna pogoda nie sprzyja także godzinom spędzonym w kuchni, dlatego przepis na gulasz z młodych warzyw to prawdziwy strzał w dziesiątkę! Obłędne, ekspresowe i...
-
Gulasz węgierski to klasyczne danie kuchni środkowoeuropejskiej. Jak je przygotować?
Gulasz węgierski to ikoniczne danie kuchni węgierskiej, które zdobyło popularność na całym świecie. To sycące danie, które łączy w sobie intensywny smak mięsa, świeże warzywa i unikalne przyprawy. Tradycyjnie przyrządzany z wołowiny lub wieprzowin...
-
Gulasz z indyka. Szybki pomysł na sycący obiad z drobiem w roli głównej
Gulasz z indyka to wyśmienite danie obiadowe dla całej rodziny. Delikatne mięso z dodatkiem warzyw będzie odpowiednie nie tylko dla dużych, ale i dla najmłodszych smakoszy. Jak przygotować gulasz z indyka w kilku krokach? Przekonaj się już teraz.
-
Gulasz warzywny w sam raz nie tylko dla wegetarian! Poznaj jego smak i aromat
Gulasz warzywny to aromatyczne danie, które nie tylko cieszy podniebienie, ale także dostarcza cennych składników odżywczych. Ta klasyczna potrawa zyskuje nowe życie dzięki mieszance soczystych warzyw, bogatych przypraw i gęstego sosu. Oferując...
-
Gulasz wieprzowy nie musi być nudny! Ten jeden składnik sprawi, że weźmiesz dokładkę!
Gulasz wieprzowy to klasyczne danie obiadowe, które od lat cieszy się niezachwianą popularnością. Co zrobić, aby Twój gulasz był wyjątkowy? Jaki składnik sprawi, że nie będziesz chcieć kończyć posiłku?
-
Gulasz do placka po węgiersku to aromatyczny dodatek, bez którego danie się nie obejdzie
Gulasz do placka po węgiersku to kombinacja, która przenosi nas w podróż pełną intensywnych smaków i aromatów. Gulasz węgierski na placku to doskonałe danie, które łączy w sobie soczyste kawałki mięsa w aromatycznym paprykowym sosie z chrupiącym...
-
Znasz ten nietypowy gulasz? Serwują go głównie wykwintne restauracje. Sprawdź nasz prosty przepis
Gulasz jest jednym z kultowych dań kuchni polskiej. Jednak na przestrzeni lat coraz częściej do jego przygotowania wykorzystywane jest mięso wieprzowe lub wołowe. Niewiele osób wie i pamięta, że dawniej do obiadu serwowano podroby. Dziś można je...
-
Gulasz wołowy: wykwintna uczta dla podniebienia
Gulasz wołowy to aromatyczne danie, które podbija podniebienia miłośników mięsnych przyjemności. To połączenie soczystego mięsa wołowego i aromatycznego sosu, które rozpala apetyt bogactwem przypraw, a dzięki dodatkom takim jak karmelizowana cebul...
-
Gospodyni dała mi ten przepis, zrobiłam go na obiad i przepadłam. Nic lepszego w życiu nie jadłam
Podstawę tego dania stanowią swojskie mięsa i wędliny. Dorzuca się także dużo warzyw i przypraw. Tak prezentująca się całość ma swój smak, którego nie da się podrobić. Niedawno zrobiłam to danie i wiem, że będę częściej je powtarzać.
-
Polacy opanowali ten przepis do perfekcji. Mięsny gulasz zdobywa drugie życie dzięki mącznemu dodatkowi
Gulasz wieprzowy można wykonać na wiele sposobów, jednak nie wszystkie są równie smaczne. Ten przepis na pewno zasmakuje każdemu, kto zechce go wykonać. Wyróżnia go dodatek, którego w tym daniu nie każdy się spodziewa.
-
Czulent to przysmak kuchni żydowskiej. Polakom również zasmakuje, a to dzięki doborowej liście składników
Czulent to danie, które nie jest zbyt popularne wśród Polaków. Pomimo że uwielbiamy gulasz, to ten rodzaj jest nam nieznany. Tradycyjnie jego przygotowanie trwa znacznie dłużej, lecz my gotujemy to ekspresowo. Wybór mięsa jest ważny, dlatego trzeb...
-
Sycący obiad po taniości? Zapamiętaj hasło "przez żołądki i serca". Jeszcze jeden dodatek i najlepszy gulasz gotowy
Podroby to dość niedoceniane składniki, które odpowiednio przygotowane potrafią być prawdziwym rarytasem. Popularne w PRL, dziś odsunęły się w najgłębsze zakamarki lady w sklepie mięsnym i czas najwyższy je stamtąd wyciągnąć. Dziś mamy dla was...
-
Gulasz wieprzowy. Przepis na mięciutkie mięso. Nie popełnij błędu. Dodaj wodę w odpowiednim momencie
Gulasz z łopatki wieprzowej można podać jako dodatek do placków ziemniaczanych, makaronu lub ziemniaków. Jednak, aby uzyskać mięciutkie i delikatne mięso, warto poznać tajniki gotowania kultowej potrawy. Ważny jest moment, w którym wlewamy wodę.
-
Gulasz po portugalsku różni się od tego, który znamy. Nie uwierzysz co dodają zamiast mięsa
Różne odpowiedniki potraw, które znamy od lat można znaleźć w różnych zakątkach świata. W Portugalii znajdziemy gulasz, który nieco różni się od tego tradycyjnego i domowego. Czym? Mięsem, który jest ważnym elementem tego dania.
-
Gęsie pipki - przepis. Gulasz po galicyjsku smakuje lepiej, niż się nazywa, a kluczem jest zapomniane mięso
Gęsie pipki to pyszny, aromatyczny gulasz, którym zajadali się nasi przodkowie na terenach Galicji. Nazwa potrawy jest dość ciekawa i zdradza w części, co jest esencją smaku. Gęsie pipki to po prostu gulasz z gęsich żołądków ze śmietaną i cebulą...
-
Łyżeczka tego produktu sprawi, że mięso w gulaszu będzie idealnie miękkie. Ten trik znają nasze babcie
Domowy gulasz to prawdziwy rarytas, który niemal zawsze świetnie smakuje. Jedynym elementem, który często zawodzi, jest zbyt twarde i nieapetyczne mięso. Jest na to jednak niezawodny sposób, które doskonale znają nasze babcie - mowa tu o dodaniu...
-
Jak zrobić gulasz? Najlepszy efekt gwarantuje domowa receptura bazująca na dużej ilości mięsa i warzyw
Gulasz to niemalże piedestał wśród domowych specjałów. Danie syci, rozgrzewa i poprawi humor w mroźne dni. Ważne jest jednak przygotowanie według babcinych zasad - mowa tu o odpowiednim składzie, dużej porcji mięsa i warzyw, odrobinie bulionu i...
-
Jakie mięso na gulasz? Bez względu, czy wybierasz wołowy, czy wieprzowy, zwróć uwagę na dwie kluczowe kwestie
Gulasz to danie o wielu twarzach, które pozwala kucharzowi na szereg możliwości. Jednak bez znaczenia, czy mamy w planach tradycyjny gulasz węgierski, czy na przykład gulasz wieprzowy z grzybami, warto wiedzieć, co wybrać przy ladzie sklepu...
-
Przepis na gulasz - rozgrzewające danie jednogarnkowe idealne na chłodne dni. Kluczem jest skład
Wśród domowych obiadów królują sycące i rozgrzewające danie jednogarnkowe, które idealnie sprawdzą się w ponure, chłodne dni. Idealną propozycją jest zatem gulasz wieprzowy z dużą ilością warzyw i sekretnym składnikiem, którym jest odrobina...
-
Ciepłe danie na sylwestra, czyli gulasz a la strogonow. Tania wersja imprezowej klasyki z nietypowym dodatkiem
Jeśli szukasz pomysłu na ciepłe danie na sylwestra, mamy dla ciebie przepis, który nigdy nie zawodzi, czyli gulasz a la strogonow. To smaczna wersja kultowego dania Boeuf Strogonow, która nie zrujnuje domowego budżetu, a z pewnością każdemu...