gulasz
-
Jak zrobić gulasz? Najlepszy efekt gwarantuje domowa receptura bazująca na dużej ilości mięsa i warzyw
Gulasz to niemalże piedestał wśród domowych specjałów. Danie syci, rozgrzewa i poprawi humor w mroźne dni. Ważne jest jednak przygotowanie według babcinych zasad - mowa tu o odpowiednim składzie, dużej porcji mięsa i warzyw, odrobinie bulionu i...
-
Jakie mięso na gulasz? Bez względu, czy wybierasz wołowy, czy wieprzowy, zwróć uwagę na dwie kluczowe kwestie
Gulasz to danie o wielu twarzach, które pozwala kucharzowi na szereg możliwości. Jednak bez znaczenia, czy mamy w planach tradycyjny gulasz węgierski, czy na przykład gulasz wieprzowy z grzybami, warto wiedzieć, co wybrać przy ladzie sklepu...
-
Przepis na gulasz - rozgrzewające danie jednogarnkowe idealne na chłodne dni. Kluczem jest skład
Wśród domowych obiadów królują sycące i rozgrzewające danie jednogarnkowe, które idealnie sprawdzą się w ponure, chłodne dni. Idealną propozycją jest zatem gulasz wieprzowy z dużą ilością warzyw i sekretnym składnikiem, którym jest odrobina...
-
Ciepłe danie na sylwestra, czyli gulasz a la strogonow. Tania wersja imprezowej klasyki z nietypowym dodatkiem
Jeśli szukasz pomysłu na ciepłe danie na sylwestra, mamy dla ciebie przepis, który nigdy nie zawodzi, czyli gulasz a la strogonow. To smaczna wersja kultowego dania Boeuf Strogonow, która nie zrujnuje domowego budżetu, a z pewnością każdemu...
-
Gulasz wieprzowy - przepis, którym zaimponujesz nawet teściowej. Żeby wyszedł idealny, mięso należy trochę "upić"
Jeśli nie masz pomysłu na obiad, który zwali z nóg nawet najbardziej wymagającego smakosza, mamy specjalnie coś dla ciebie. Gulasz wieprzowy z grzybami i winem to danie, przez które nawet stereotypowa teściowa "z dowcipów" zacznie cicho łkać z...
-
Gulasz wołowy wychodzi twardy jak kamień? To może być wina szoku termicznego
Gulasz to wyjątkowo lubiana potrawa zarówno przez dorosłych, jak i dzieci. Danie zawdzięcza swój smak m.in. przez delikatne i rozpływające się w ustach mięso. Co, jeśli wyjdzie twarde niczym kamień? Znamy sposób, żeby tego uniknąć.
-
Zbyt tłusty gulasz to nie koniec świata. Trik z kostkami lodu pomoże uratować sytuację
Zdarza się, że gulasz wychodzi zbyt tłusty, przez co traci na smaku. Nie oznacza to jednak, że odnieśliśmy porażkę, a ulubioną potrawę musimy zjeść z niesmakiem. Podpowiadamy jak uratować zbyt tłusty gulasz przy pomocy kostek lodu i chochli do zupy.
-
Jak zrobić gulasz? Rozgrzewające danie jednogarnkowe idealne na chłodne dni. Te dodatki to must have
W domowym menu nie może zabraknąć przepisu na tradycyjny gulasz. Rozgrzewające danie jednogankowe sprawdzi się idealnie w chłodne, jesienne dni. Sekret smaku tkwi w szczegółach. Nie może zabraknąć dobrej jakości mięsa, sezonowych warzyw, bulionu i...
-
Gulasz na obiad. Mięso będzie kruche i delikatne, gdy wykorzystasz ten patent. Mowa o... odpowiedniej wodzie
Zastanawiasz się, co podać na rodzinny obiad? Mięsny gulasz będzie świetną, sytą propozycją, która z pewnością przypadnie do gustu domownikom. Warto jednak znać patent, który sprawi, że mięso będzie delikatne i kruche. Kluczem jest odpowiednia......
-
Przepis na gulasz. Jednogarnkowe danie to jesienny must have. Kluczowy jest dodatek bulionu i warzyw
Tradycyjny gulasz to prawdziwy rarytas w domowym menu. Jednogarnkowe danie sprawdzi się idealnie w chłodne jesienne dni. Kluczowe dla smaku jest soczyste mięso i sezonowe warzywa oraz aromatyczne przyprawy. Nie może zabraknąć także dodatku bulionu...
-
Których warzyw nie powinno się jeść na surowo? Jednym zajadamy się w sałatkach
-
Słoik kiełbasy na ciężkie czasy. Będzie pyszna przez lata dzięki tej metodzie
-
Intymny problem? Zadbaj o pęcherz moczowy i pozbądź się kłopotówMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Przepis na oponki z mascarpone w 15 minut. Każdy sobie z nimi poradzi, ale jeden ze składników jest kluczowy
-
Ciasto drożdżowe to twoja pięta achillesowa? Skończ z tym. Zastosuj trik
- Przepis na babkę ziemniaczaną - tak robiły ją nasze mamy i babcie
- Przepis na szybkie faworki, które smakują jak u babci - idealne na tłusty czwartek
- Jak zrobić lukier? Puść wodze fantazji i spraw, by był kolorowy
- Pączki bananowe to nadchodzący HIT cukierniczy na tłusty czwartek. Zrobisz je w mniej niż kwadrans
- Doskonały przepis na pączki. Idealne na tłusty czwartek
-
Gulasz od Anny Lewandowskiej. Odpowiednie składniki to podstawa smacznego dania
Anna Lewandowska zawsze zaskakuje przepisami, dietami i pomysłami na przekąski. Wiele można wyciągnąć z jej codziennego życia, a także z tego jak się odżywia. Przepis na autorski gulasz Anny Lewandowskiej jest prosty i bardzo smaczny. Warto...
-
Zupa gulaszowa. Przepis na jednogarnkowe danie. Pewien dodatek sprawi, że będzie bardzo aromatyczna
Zupa gulaszowa - przepis na węgierskie danie, które ugotujesz w jednym garnku. Jego podstawą jest mięso, które łączy się z różnymi warzywami. Dzięki temu potrawa zyskuje bogaty smak i jest pełna dobroczynnych wartości odżywczych.
-
Przepis na gulasz - tradycyjny smak uzyskasz dzięki tym składnikom. Kluczowy jest jeden dodatek
Tradycyjny przepis na gulasz to prawdziwa uczta smaków i aromatów. Sekret tkwi w odpowiednio dobranych składnikach oraz wytrawnym dodatkom, takim jak mieszanka przypraw czy czerwone wino. To właśnie ono podkreśli smak i zagwarantuje kruchość mięsa...
-
Zupa gulaszowa - przepis na pyszny obiad. Sycąca zupa dla całej rodziny, którą musisz spróbować
Zupa gulaszowa - przepis. To hit ostatnich lat. Pyszna, rozgrzewająca i aromatyczna idealnie sprawdzi się na każdą porę roku, ale szczególnie dobrze smakuje jesienią i zimą, gdy pogoda za oknem nie rozpieszcza.
-
Gulasz z szynki - danie jednogarnkowe dla fanów mięsa. Dzięki temu dodatkowi będzie smakować wybornie
Brakuje ci pomysłu na obiad? Zaprzyjaźnij się z daniami jednogarnkowymi. Do takich należy gulasz z szynki. Odpowiednie połączenie kilku składników sprawi, że od razu się w nim rozsmakujesz.
-
Strogonow - przepis na gulaszową zupę. Użyj tego mięsa, aby nadać jej głęboki smak
Strogonow to przepis na sycące, mięsne danie w sam raz na obiad lub kolację. Ta potrawa jest też częstym elementem w menu wielu restauracji. Można ją całkiem łatwo przygotować, więc spróbujcie sami.
-
Gęsie pipki - przepis prosto od Magdy Gessler. Nie przesadź ze śmietaną, a będą place lizać
Gęsie pipki to danie, które pod intrygującą nazwą, ukrywa smaczne i pożywne gęsie żołądki. Wiele osób zapomniało już o podrobach, a wielka szkoda, bo dobrze przyrządzone potrafią smakować jak w najlepszej restauracji. Gęsie pipki według przepisu...
-
Gulasz wołowy - przepis dla fanów wyrafinowanych smaków. Mięso będzie kruche, jeśli dodasz ten składnik
Gulasz wołowy to danie idealne dla miłośników mięsa. Przygotowanie jest proste, jednak należy zadbać o kilka rzeczy. Najważniejsza jest wołowina, która jak żadne mięso lubi się z winem - ten dodatek zapewni idealną teksturę i kruchość mięsa, a tak...
-
Gulasz z indyka może mieć głębszy smak. Dodaj ten nietypowy składnik, a będzie wytrawny i przepyszny
Gulasz z indyka to bardzo ciekawa alternatywa, gdy już przejadł nam się gulasz wieprzowy, czy inne sosy mięsne. Jego przygotowanie jest banalne, a smak dania jest genialny za sprawą składnika, którego raczej rzadko używa się do drobiu. Chodzi o...
-
Czulent - przepis na żydowski gulasz. Im dłużej gotujesz, tym lepszy będzie
Czulent to tradycyjna potrawa kuchni żydowskiej. To rodzaj gulaszu z wołowiny z dodatkiem fasoli, kaszy i warzyw duszonych w żeliwnym naczyniu. Kuchnia żydowska nie należy do najprostszych, ale przepis na czulent jest wyjątkowo łatwy. Jak zrobić t...
-
Zupa gulaszowa według Jakuba Kuronia jest gęsta i sycąca. Jeden trik dodaje jej głębi
Co podać na obiad, by dobrze się najeść i rozgrzać? Zupa gulaszowa według Jakuba Kuronia będzie doskonałym rozwiązaniem. Gęsta i sycąca zupa zawdzięcza swój intensywny smak jednemu składnikowi. Jakiemu? Sprawdźcie przepis.
-
Zupa gulaszowa - przepis Magdy Gessler. Zdradzamy co dodać, by nie popsuć smaku
Zupa gulaszowa to kwintesencja kuchni węgierskiej. Uwielbiana nie tylko na Węgrzech syci i rozgrzewa. Regularnie gości na polskich stołach zarówno podczas oficjalnych uroczystości, jak i codziennych spotkań przy rodzinnym stole. Magda Gessler...
-
Gulasz z indyka z warzywami to pomysł na szybki obiad. Przygotujesz go w jednym garnku!
Najbardziej popularny gulasz, to gulasz węgierski. To danie z wołowiną, które jest bardzo sycące. Nieco lżejszą wersją, która znalazła swoich zwolenników w Polsce, jest gulasz z indyka z warzywami. To gulasz delikatniejszy w smaku, który jest...
-
Gulasz z kurczaka, wieprzowiny, wołowiny - na rozgrzewkę! [4 PRZEPISY]
Nie ma nic lepszego w zimowy dzień niż aromatyczny gulasz. Miękkie mięso, warzywa i sos. Do tego ulubione dodatki i sycący posiłek gotowy. A co ważniejsze - z każdym kolejnym odgrzaniem gulasz smakuje lepiej.
-
Boeuf Stroganow - aromatyczny gulasz z rosyjskim "rodowodem" [PRZEPIS]
Boeuf Stroganow swoją nazwę wziął od nazwiska rosyjskiego dygnitarza - generała i urzędnika Aleksandra Grigorjewicza Stroganowa. Podobno to właśnie on stworzył potrawę, jaką zajadamy się ze smakiem po dziś dzień. Krucha wołowina w aromatycznym,...
-
Jak zrobić gulasz węgierski? Prosty przepis. Najlepszy z plackami ziemniaczanymi albo langoszami!
Gulasz węgierski najczęściej serwuje się w Polsce do placków ziemniaczanych. Może to i dobrze, bo tworzy z nimi naprawdę świetny "duet". Jak zrobić sycący gulasz węgierski, by smakował najlepiej? Mamy sprawdzony przepis i kilka porad, jak go...
-
Gulasz z indyka - dwa przepisy na prosty do zrobienia i pyszny obiad
Gulasz z indyka to doskonały pomysł na obiad. Mięso z indyka uchodzi za jedno z najzdrowszych mięs - jest chude i ma niską zawartość tłuszczu. Gulasz z indyka to nie tylko potrawa obiadowa dla tych, którzy dbają o linię, ale dla wszystkich - to...
-
Leczo - przepis tradycyjny na pyszne danie, z którego słynie kuchnia węgierska
Leczo tradycyjne przyrządza się na bazie tego, co na Węgrzech najbardziej popularne, czyli papryki. W przeciwieństwie do lecza, które często gotuje się w Polsce, nie ma w nim cukinii. Oprócz papryk w różnych kolorach (choć zwykle używa się tych o...
-
Jak zrobić domową przyprawę do zup i sosów? "To jest tak proste, że aż dziwne, że do tej pory tego nie zrobiłam"
Gotowe przyprawy do zup i sosów to duże ułatwienie dla domowych kucharzy. Wystarczy kilka kropel lub łyżeczek, a danie nabiera głębi smaku. Jednak nie wszyscy wiedzą, że można je zrobić samodzielnie. Podpowiadamy jak.
-
Gulasz wieprzowy - pomysł na tradycyjny obiad
Gulasz wieprzowy należy do najpopularniejszych pomysłów na obiad z mięsem w roli głównej. Lubi je większość mięsożerców! Nic dziwnego - miękkie, kruche mięso z aromatycznym sosem to prawdziwy przysmak. To pyszne danie doskonale syci po całym dniu...
-
Zupa gulaszowa węgierska - przepis na smakowite danie obiadowe
Zupa gulaszowa węgierska to doskonały pomysł na obiad, kiedy potrzebujemy czegoś sycącego, aromatycznego i przepysznego. To jedna z tych zup, po której nie trzeba podawać drugiego dania. Bez wątpienia sprawdzi się po męczącej pracy, długich...
-
Gulasz z kurczaka - przepis na lekki obiad
Gulasz z kurczaka to doskonała alternatywa dla tradycyjnego gulaszu wieprzowego. Jeśli ograniczasz czerwone mięso lub po prostu za nim nie przepadasz, nie musisz rezygnować z przepysznego gulaszu. Jak zrobić gulasz z kurczaka? Sprawdź nasz przepis!
-
Danie jednogarnkowe dla całej rodziny - prosty przepis na gulasz z szynki wieprzowej
Gulasz z szynki wieprzowej przywołuje na myśl pyszne skojarzenia. Gęsty, długo gotowany, intensywny w smaku. To danie, które właściwie robi się samo. Jak przyrządzić je samodzielnie? Podajemy prosty przepis.
-
Jak zrobić zupę gulaszową? Przepis na rozgrzewającą węgierską zupę
Zupa gulaszowa słusznie nawiązuje nazwą do popularnego w naszym regionie gulaszu. Te dwie potrawy są do siebie bardzo podobne - nie tylko z nazwy. Sposoby ich przygotowania również nie różnią się od siebie za bardzo. Z pewnością łączy je obecność...
-
Jak ugotować gulasz z żołądków drobiowych, czyli podroby są pyszne
Gulasz z żołądków nie pojawia się już na naszych stołach tak często jak kiedyś. Wiele osób nie przepada za podrobami i wykorzystuje w kuchni jedynie dobrze znane i opanowane mięso z kurczaka lub indyka. Czas odczarować podroby i spróbować ich w...
-
Jak zrobić gulasz? Prosty przepis na danie w sam raz na obiad - na co dzień i na przyjęcie
Gulasz to kolejna tradycyjna potrawa w naszej kulturze. Nie jest daniem prostym i szybkim do przyrządzenia. Wymaga od nas przestrzegania kilku zasad. Jednak warto poświęcić czas na przygotowanie pysznego gulaszu. Podpowiadamy wam jak tego dokonać.
-
Jak zrobić leczo? Przepis na pyszne, tradycyjne danie jednogarnkowe w sam raz na letnie dni
Leczo to w ostatnim czasie jedno z najpopularniejszych dań w polskiej kuchni. Szczególnie chętnie sięgamy po nie latem, gdy warzywa, których używamy do jego przygotowania, są najlepsze i najtańsze. Jest to danie jednogarnkowe, więc nie powinno...
-
Dania jednogarnkowe - pomysły i przepisy w sam raz na chłody
Dania jednogarnkowe sprawdzą się wtedy, gdy potrzebujemy przygotować smaczny i szybki obiad. To doskonała propozycja dla zabieganych, którzy nie mają czasu na wielogodzinne stanie przy kuchni i późniejsze zmywanie. Zobacz, jak przygotować pyszne...
-
Jak zrobić placek po węgiersku? Przepis krok po kroku na najsłynniejszego placka
Placek po węgiersku jest jednym z najpopularniejszych dań w kuchni polskiej. Szczególnym uczuciem darzy się go w Małopolsce i na Podhalu. Pewne źródła donoszą, że to owoc przyjaźni polsko-węgierskiej. Jak z historią wielu potraw, prawd jest wiele....
-
Jak zrobić Boeuf Strogonow?
Boeuf Strogonow to tak naprawdę Boef Stroganow, ponieważ nazwa dania wzięła się od nazwiska rosyjskiego generała Aleksandra Grigorijewicza Stroganowa. W gastronomii przyjęła się jednak błędna nazwa. Nie zmienia to jednak niepowtarzalnego smaku tej...