jabłko
-
Wątróbka z cebulą nigdy nie była lepsza. Wystarczy wziąć do serca tę radę
Wątróbka z cebulą to jedno z tych dań, które warto przygotować gdy nie mamy zbyt wiele czasu na gotowanie. Wystarczy pokroić cebulę, następnie mięso i całość od razu wrzucić na patelnię. Można jednak jeszcze bardziej podkręcić smak wątróbki, dodaj...
-
Już nie marchewka z jabłkiem? Ten egzotyczny owoc doda surówce o wiele więcej smaku
Tradycyjna surówka z marchewki i jabłka często gości na polskich stołach. Świetnie komponuje się z różnymi daniami i dostarcza wiele cennych składników odżywczych. Proponujemy jednak jej alternatywną wersję z egzotyczną nutą. Zamiast jabłka można...
-
Przechowuj jabłka tylko w ten sposób. Dzięki temu trikowi będą świeże i soczyste jeszcze wiele miesięcy
Jabłka to jedne z najbardziej uniwersalnych owoców, jakie znamy. Smakują doskonale same w sobie, jednak świetnie nadają się również do wypieków, przetworów, musów owocowych, a także wychodzi z nich niezwykle zdrowy ocet. Jak jednak przechowywać te...
-
Wątróbka wieprzowa. Jak ją przygotować? Zapomnij o jabłku, ten owoc smakuje dużo lepiej
Wątróbka wieprzowa to rodzaj mięsa, które się uwielbia albo nienawidzi. Tego rodzaju opinia krąży w świecie kulinarnym. Jednak nie musi tak być. Wiele zależy od sposobu przygotowania wątróbki oraz użytych dodatków. Tym razem zamiast jabłka postawi...
-
Szybka surówka. Przepis na prosty dodatek do obiadu z porem i jabłkiem. Zrobisz ją w pięć minut
Surówka do obiadu to dodatek, z którego nie warto rezygnować. Każda, nawet najmniejsza ilość świeżych warzyw i owoców dostarcza organizmowi wiele witamin i minerałów. Kiedy nie mamy czasu, najlepiej postawić na proste rozwiązania. Przygotowaliśmy...
-
Warto wrzucić do rosołu kawałek tego owocu. Sprawi, że zupa będzie miała wyjątkowy smak i aromat
Rosół to jedna z podstawowych potraw kuchni polskiej. Co zrobić, aby wyszedł idealny? Jednym z najprostszych sposobów na podkreślenie jego smaku jest dodanie do niego jabłka. Dzięki temu zupa będzie miała o wyraźniejszy smak i aromat.
-
Ciasto lane z jabłkami - przepis. Mokre, tanie i szybkie ciasto, które znika w mgnieniu oka. Pyszota!
Ciasto lane z jabłkami to przepis niezwykle prosty i to na deser, który wręcz smakuje obłędnie. Robi się go szybko, a z talerzy znika po prostu błyskawicznie. Jak zatem przygotować ciasto lane z jabłkami? Sprawdź.
-
Ocet jabłkowy - przepis na zdrowy i aromatyczny dodatek do potraw. Warto przygotować go samodzielnie
Klasyczny ocet jabłkowy z przepisu naszych babć to świetne uzupełnienie wielu potraw. Ten aromatyczny dodatek jest bardzo prosty do zrobienia - wystarczą tylko trzy składniki i odrobina cierpliwości. Zresztą zobaczcie sami.
-
Co zrobić, żeby jabłko nie ciemniało? Pomogą popularny napój lub prosta mieszanka
Jabłka to jedne z najbardziej popularnych owoców w Polsce. Co ciekawe, na świecie znanych jest około 10 tysięcy odmian uprawnych jabłoni, a aż 250 uprawianych jest w naszym kraju. To równocześnie jeden z największych hitów eksportowych polskiej...
-
Surówka z marchewki i jabłka doprawiona szczyptą cynamonu i sokiem z limonki. Znasz ten smak?
Surówka z marchewki i jabłka, to jeden z najlepszych dodatków warzywnych do polskich obiadów. Ta prosta surówka bardzo smakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym. Szczerze i gorąco ją polecamy! Klasyka polskiej kuchni, jednak kiedy dodamy do niej...
-
Wykładowczyni zabijała karpia bez ogłuszenia. "Piłuje głowę nożem"
-
Uszka z grzybami z przepisu mojej cioci. Do farszu dodaj plaster tego składnika
-
Rewolucja, która nada smak twojemu życiu. Tak nowoczesne technologie pozwalają wydobyć jeszcze więcej z każdego ziarenkaMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Bez mąki i drożdży, a smakuje jak z piekarni. Chrupiący i miękki w środku
-
Sałatka na święta i na sylwestra. To tylko makaron i cztery składniki
- Co zrobić, by barszcz czerwony zachował piękny kolor? Istnieje kilka zasad
- Zamiast do sałatki, dodaj ten składnik do pierniczków. Będziesz w szoku
- Sekret idealnego karpia na Wigilię? Siostra Anastazja podzieliła się trikiem
- Diabelski śledzik z przepisu Strzelczyka. Z tymi dodatkami wyjdzie obłędnie
- Nigdy nie robię klasycznych gołąbków. W tym wydaniu schodzą błyskawicznie
-
Jabłecznik - przepis na kruche ciasto z jabłkami, które rozpływa się w ustach. Przetestujcie je sami
Ciasto z jabłkami zna niemalże każdy z nas. Często króluje na naszych stołach. Deser ten jest bardzo delikatny i przypomina nam smaki dzieciństwa. Teraz możecie wykonać go sami. Jak zrobić jabłecznik? Przepis podajemy niżej.
-
Sezonowe owoce zimą. Po jakie owoce warto sięgnąć zimową porą?
Sezonowe owoce zimą to nie tylko importowane z zagranicy cytrusy. Na miejscu mamy również wiele gatunków, które idealnie sprawdzą się do jedzenia w zimie, dostarczając organizmowi niezbędnych witamin i minerałów.
-
Wyrzucasz skórki i ogryzki z jabłek do kosza? To błąd. Można wyciągnąć z nich sporo dobra
Jabłka bierzemy za pewnik. W naszym kraju mamy ich pełno. Szkoda, że często je marnujemy. Mowa nie tylko o niedojadaniu, lecz także o wyrzucaniu drogocennych skórek, które mają w sobie sporo dobra. Jagna Niedzielska podpowiada, jak dobrze...