jabłko
-
Przesolona zupa? Nie musisz jej wylewać. Dodaj ten owoc, a nikt się nie zorientuje
Jak uratować słoną zupę? Przesolić danie może każdy, ale wcale nie trzeba wtedy załamywać rąk. Wystarczy prosty trik, a szybko wyrównasz słoność i przywrócisz zupie jej właściwy smak.
-
Jabłko - quiz wiedzy ogólnej. Twój wynik będzie słodki czy kwaśny?
Przed tobą jabłkowy quiz wiedzy ogólnej. Jeśli liczysz na łatwy komplet punktów, to chyba pomyliły ci się quizy. Temat może wydawać się banalny, w końcu chodzi o jabłko, ale przekonasz się, że nasze pytania dadzą ci niezły wycisk. Powodzenia!
-
Każdy mówi o szarlotce, a zapomina o tym. Jabłko w roli głównej, a w środku chrupiące nadzienie
Smakosze deserów koniecznie muszą zapisać ten przepis, bo stanie się on jesiennym hitem. Rolę główną pełni tu jabłko, ale nie jest ono samo. W środku skrywa chrupiące nadzienie, które świetnie komponuje się z całością. Nie można przejść koło niego...
-
Przepis na tę kaszankę z grilla dała mi koleżanka. Dodaję nieoczywisty składnik i smakuje bosko
Kaszanka na grilla z cebulą to już przeżytek. Koniecznie wypróbuj ten nowatorki przepis, który zapewni podczas majówkowego przyjęcia ze znajomymi czy rodziną niezapomniane przeżycia kulinarne. Potrzebne będzie ci jabłko.
-
Wątróbka z cebulą nigdy nie była lepsza. Wystarczy wziąć do serca tę radę
Wątróbka z cebulą to jedno z tych dań, które warto przygotować gdy nie mamy zbyt wiele czasu na gotowanie. Wystarczy pokroić cebulę, następnie mięso i całość od razu wrzucić na patelnię. Można jednak jeszcze bardziej podkręcić smak wątróbki, dodaj...
-
Już nie marchewka z jabłkiem? Ten egzotyczny owoc doda surówce o wiele więcej smaku
Tradycyjna surówka z marchewki i jabłka często gości na polskich stołach. Świetnie komponuje się z różnymi daniami i dostarcza wiele cennych składników odżywczych. Proponujemy jednak jej alternatywną wersję z egzotyczną nutą. Zamiast jabłka można...
-
Przechowuj jabłka tylko w ten sposób. Dzięki temu trikowi będą świeże i soczyste jeszcze wiele miesięcy
Jabłka to jedne z najbardziej uniwersalnych owoców, jakie znamy. Smakują doskonale same w sobie, jednak świetnie nadają się również do wypieków, przetworów, musów owocowych, a także wychodzi z nich niezwykle zdrowy ocet. Jak jednak przechowywać te...
-
Wątróbka wieprzowa. Jak ją przygotować? Zapomnij o jabłku, ten owoc smakuje dużo lepiej
Wątróbka wieprzowa to rodzaj mięsa, które się uwielbia albo nienawidzi. Tego rodzaju opinia krąży w świecie kulinarnym. Jednak nie musi tak być. Wiele zależy od sposobu przygotowania wątróbki oraz użytych dodatków. Tym razem zamiast jabłka postawi...
-
Szybka surówka. Przepis na prosty dodatek do obiadu z porem i jabłkiem. Zrobisz ją w pięć minut
Surówka do obiadu to dodatek, z którego nie warto rezygnować. Każda, nawet najmniejsza ilość świeżych warzyw i owoców dostarcza organizmowi wiele witamin i minerałów. Kiedy nie mamy czasu, najlepiej postawić na proste rozwiązania. Przygotowaliśmy...
-
Warto wrzucić do rosołu kawałek tego owocu. Sprawi, że zupa będzie miała wyjątkowy smak i aromat
Rosół to jedna z podstawowych potraw kuchni polskiej. Co zrobić, aby wyszedł idealny? Jednym z najprostszych sposobów na podkreślenie jego smaku jest dodanie do niego jabłka. Dzięki temu zupa będzie miała o wyraźniejszy smak i aromat.
-
Szok! 224,25 zł rabatu na ekspres w Biedronce. A co w RTV Euro AGD?
-
Pracownik Sejmu pokazał jedzenie z tamtejszej stołówki. "Filet z pestkami dyni, na bogato"
-
Pierogi dominikańskie - sekretny składnik ciasta i nieznane dotąd nadzienie
-
Szybkie pączki dla leniwych. 3 kroki, 20 minut i możesz się zajadać
-
Jedna kanapka, a tyle ryzyka. Niepozorne smarowidło szkodzi sercu
- Jak zrobić domową konserwę? Prostszego przepisu nie znajdziesz
- Już 140 lat. Chleb wychodzi piękny i chrupiący. Sekret tkwi w wodzie
- Wyrzuciłam z przepisu bułkę tartą. Mielone wyszły o niebo lepsze
- Zupa pizza poleca się na niecodzienny obiad! Dobra na co dzień i od święta
- Nadzienie do pączków jak z najlepszej cukierni. Cukiernik płakał, gdy zdradzał te przepisy [ZDJĘCIA]
-
Ciasto lane z jabłkami - przepis. Mokre, tanie i szybkie ciasto, które znika w mgnieniu oka. Pyszota!
Ciasto lane z jabłkami to przepis niezwykle prosty i to na deser, który wręcz smakuje obłędnie. Robi się go szybko, a z talerzy znika po prostu błyskawicznie. Jak zatem przygotować ciasto lane z jabłkami? Sprawdź.
-
Ocet jabłkowy - przepis na zdrowy i aromatyczny dodatek do potraw. Warto przygotować go samodzielnie
Klasyczny ocet jabłkowy z przepisu naszych babć to świetne uzupełnienie wielu potraw. Ten aromatyczny dodatek jest bardzo prosty do zrobienia - wystarczą tylko trzy składniki i odrobina cierpliwości. Zresztą zobaczcie sami.
-
Co zrobić, żeby jabłko nie ciemniało? Pomogą popularny napój lub prosta mieszanka
Jabłka to jedne z najbardziej popularnych owoców w Polsce. Co ciekawe, na świecie znanych jest około 10 tysięcy odmian uprawnych jabłoni, a aż 250 uprawianych jest w naszym kraju. To równocześnie jeden z największych hitów eksportowych polskiej...
-
Surówka z marchewki i jabłka doprawiona szczyptą cynamonu i sokiem z limonki. Znasz ten smak?
Surówka z marchewki i jabłka, to jeden z najlepszych dodatków warzywnych do polskich obiadów. Ta prosta surówka bardzo smakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym. Szczerze i gorąco ją polecamy! Klasyka polskiej kuchni, jednak kiedy dodamy do niej...
-
Jabłecznik - przepis na kruche ciasto z jabłkami, które rozpływa się w ustach. Przetestujcie je sami
Ciasto z jabłkami zna niemalże każdy z nas. Często króluje na naszych stołach. Deser ten jest bardzo delikatny i przypomina nam smaki dzieciństwa. Teraz możecie wykonać go sami. Jak zrobić jabłecznik? Przepis podajemy niżej.
-
Sezonowe owoce zimą. Po jakie owoce warto sięgnąć zimową porą?
Sezonowe owoce zimą to nie tylko importowane z zagranicy cytrusy. Na miejscu mamy również wiele gatunków, które idealnie sprawdzą się do jedzenia w zimie, dostarczając organizmowi niezbędnych witamin i minerałów.
-
Wyrzucasz skórki i ogryzki z jabłek do kosza? To błąd. Można wyciągnąć z nich sporo dobra
Jabłka bierzemy za pewnik. W naszym kraju mamy ich pełno. Szkoda, że często je marnujemy. Mowa nie tylko o niedojadaniu, lecz także o wyrzucaniu drogocennych skórek, które mają w sobie sporo dobra. Jagna Niedzielska podpowiada, jak dobrze...