jagody

Więcej o:

jagody

  • Pierogi z jagodami - przepis jest banalnie prosty. Wszystko wyjaśniamy

    Pierogi z jagodami przepis Pierogi z jagodami. Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej, szczypta soli, szklanka wrzącej wody, 30 g masła, 200 g jagód, łyżka mąki ziemniaczanej, do podania: cukier, śmietana 18 proc., jogurt naturalny lub serek waniliowy. Pierogi z jagodami. Przygotowanie: Przepis na

  • Kruche ciasto z jagodami obowiązkowe latem. Koniecznie z kruszonką!

    Kruche ciasto z jagodami Tarta z jagodami. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej, pół łyżeczki proszku do pieczenia, kostka masła, szklanka cukru drobnego, jajko, łyżka cukru waniliowego, 500 g jagód, 1 łyżka mąki ziemniaczanej. Sezon na jagody trwa. Może masz ochotę na naleśniki? A może na pierogi

  • Jagoda kamczacka

    Jagoda kamczacka - pochodzenie i uprawa Jagoda kamczacka pochodzi z terenów Rosji, Chin, Japonii i Kanady. Występuje głównie na obszarach dobrze nawodnionych - wzdłuż rzek, leśnych pół oraz bagien. Jagoda kamczacka należy do roślin długowiecznych

  • Muffinki z jagodami w sam raz na lato. Mamy pyyyszny przepis na babeczki

    Muffinki z jagodami Muffinki przepis. Składniki: 250 g jagód, 100 g masła, 1/3 szklanki dowolnego mleka, 2 jajka, szklanka mąki pszennej, skórka starta z jednej cytryny, 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Przepis na babeczki. Przygotowanie: Z podanego przepisu na muffinki z

  • Pierogi z jagodami zawładną obiadami

    Składniki:350 g mąki1 jajko1/2 szklanki wody150 g jagód50 g cukru trzcinowego150 g serka mascarpone Oraz:śmietana 22 %sezonowe owoce: jagody, maliny Sposób przygotowania:Przygotuj ciasto: Mąkę przesiej przez sitko, wbij do niej jajko. Stopniowo dolewaj wodę i wyrabiaj ciasto. Zagnieć elastyczne

  • Pierogi z jagodami - pyszny klasyk

    ciasto na cienki placek. Przy pomocy szklanki wytnij kółka, nałóż na każde z nich po łyżeczce jagód i zlep brzegi pierogów ulubioną metodą. W dużym garnku zagotuj wodę z odrobiną soli. Pierogi gotuj partiami, po kilka sztuk. Od momentu wypłynięcia na powierzchnię gotuj je przez około 2-3 minuty. Podawaj