jajka
-
Już nie robię klasycznej jajecznicy. Śniadaniową klasykę zamieniłam na kolorową, warzywną wersję
Klasyczna jajecznica odejdzie w zapomnienie, gdy spróbujesz tego rewelacyjnego przepisu. Tu zamiast jajek królują na pierwszym miejscu... warzywa! Ten nietypowy zamiennik gwarantuje obłędne śniadanie pełne witamin i kolorów. Wystarczy podsmażyć,...
-
Złap za gumkę recepturkę i owiń jajko. Zajmie kilka minut, a cała rodzina będzie pod wrażeniem
W te święta na naszym stole pojawią się wyjątkowe potrawy wielkanocne. Warto jednak zadbać też o dekoracje, które nadadzą posiłkom wyjątkowego uroku. Nie musisz jednak wydawać dużych pieniędzy. Wykorzystaj jajka i gumki recepturki. Efek zaskoczy.
-
Obieranie jajek ze skorupki nigdy nie sprawia mi trudności. Stosuję jeden prosty trik przy gotowaniu
Jak ugotować jajka, aby łatwo potem odchodziły od skorupki? Dla wielu osób stanowi to problem, ale ja od lat stosuję pewną sprawdzoną metodę. Jak do tej pory jeszcze mnie nie zawiodła. Kluczem do sukcesu okazuje się dodanie do gotującej wody jedne...
-
Nie czekaj do Wielkanocy, by zrobić te jajka. Zanurz je w tym sosie, a znikną w 5 minut
Jajka to element świątecznego stołu. Podaje się je w bardzo różny sposób, a każdy jest smaczny i prawidłowy. Jednak mało kto myśli o tym, by zanurzyć je w tym sosie. Jestem przekonana, że w tegoroczną Wielkanoc będą prawdziwym hitem. Zrób je i...
-
Najłatwiejsze jajka faszerowane na Wielkanoc. Smakują bosko, ale przyda się papier
Jajka na Wielkanoc to już chyba oczywista sprawa. Podajemy je na najróżniejsze sposoby, pływają w najlepsze w żurku albo barszczu, miziają się z majonezem, ale wiemy, że najszybciej ze stołu znikają te faszerowane. Jak zrobić faszerowane jajka na...
-
Magda Gessler nie używa tych jajek. Jej zdaniem psują cały smak
Lubisz podawać swojej rodzinie na śniadanie jajka w różnej postaci, ale masz wrażenie, że te, których używasz, są niesmaczne? Magda Gessler zdradza sekret. Od dziś każda potrawa, jaką podasz, zyska wyrazu.
-
Gotowe w kilka minut i mogą wzbogacić świąteczny stół. Bliscy podziękują za ten smak
To oczywiste, że jajka królują w czasie Wielkanocy. Zrobienie ich nie tylko w wersji z majonezem będzie czymś nowym i wyszukanym. Podawane na ciepło staną się kulinarną tradycją, która zostanie w twojej rodzinie na lata. Nie ma możliwości, że ktoś...
-
Jajka z moim farszem zwalają z nóg. Sąsiadka chciała mi zapłacić za ten przepis
Jajka faszerowane z różnymi dodatkami to obowiązkowa pozycja na wielkanocnym stole. Nie tylko są przepyszne, ale i wspaniale się prezentują. Jajka wielkanocne z mojego przepisu znikają z talerzy w ciągu kilku sekund. Jak je zrobić? W tym artykule...
-
Ta świąteczna sałatka z jajkiem jest tak pyszna, że powinna zostać zakazana. Robi się ją 15 minut
Sałatka z jajkiem na Wielkanoc to dla wielu osób numer jeden. Co ważne, można ją dowolnie modyfikować, aby smakowała nam jak najlepiej. Szukasz inspiracji na szybkie, pyszne i pięknie wyglądające dania na wielkanocny stół? Mamy dla ciebie kilka...
-
W tym roku podaj takie jajka na Wielkanoc. Goście będą przecierać oczy ze zdumienia
Na Wielkanoc podaje się przede wszystkim jajka ugotowane na twardo i faszerowane różnymi nadzieniami. Dość popularne jest też robienie galaretek w kształcie jajek, ale wytrywanych. My mamy jeszcze inną propozycję, która z pewnością zaskoczy gości....
- Babka cytrynowa siostry Anastazji to niebo w gębie. Zniknie w dzień
- Soczysty schab na Wielkanoc zrobisz łatwo. Smaku nie da się zapomnieć
- Poznaj ten zawód! Lektor - Stara dobra szkoła pracy głosem. Rozmowa z Mirosławem Uttą lMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Jak zredukować wodę w sosie? Wypróbuj ten prosty sposób
- Sałatka lepsza od gyrosa. Można się kłócić, ale deklasuje wszystkie inne
- Żurek będzie lepszy, gdy podasz go z tym. Cała rodzina będzie o nim mówić
- Wielkanocne słodycze bez długiego pieczenia. Wystarczą trzy składniki
- Wielkanocny majonez własnej roboty. Obłędnie podbija smak potraw
- Jajka na Wielką Niedzielę. W takim wydaniu będą zjedzone na samym początku
- Na to patrz, gdy kupujesz białą kiełbasę. Katarzyna Bosacka radzi, którą wybrać. "Coś za coś"
-
Widzisz białe nitki w jajku? Niektórych obrzydzają. Wyjaśniamy, czy można je jeść
Czasem, gdy wbijamy surowe jajka na patelnię lub do miski podczas robienia ciasta, zauważamy w nich charakterystyczne białe włókna. Reakcje na nie są różne. Jedni nic sobie z ich obecności nie robią, inni nie mogą na nie patrzeć. To nic innego jak...
-
Tak imprezowali nasi rodzice w PRL-u. "Kiedyś takie jedzenie to był luksus, dziś każdy się krzywi"
"Gdzie się podziały tamte prywatki niezapomniane?" wielu z nas nuci i do tej pory z sentymentem wspomina czasy wesołych spotkań w domu sprzed kilkudziesięciu lat. Prywatki w PRL-u wyglądały tylko z pozoru inaczej niż współcześnie. Różniło się...
-
Galaretki w kształcie jajek robią furorę na wielkanocnym stole. Pracy pół godziny, a podziw wieczny
Galaretki mięsne w kształcie jajek to kulinarny hit na Wielkanoc. Oryginalny wygląd i wyjątkowy smak sprawiają, że jest to dodatek, którego zwyczajnie nie może zabraknąć na świątecznym stole. Przygotowanie go jest banalnie proste i szybkie.
-
Jajka faszerowane pieczarkami z nietypowym składnikiem smakują najlepiej podczas świątecznego wypoczynku
Jajka faszerowane pieczarkami to must have na wielkanocnym stole. Takie przystawki okażą się niezastąpione podczas świątecznego wypoczynku. Sprawdź, jak zrobić najlepsze grzybowe nadzienie do jajek.
-
Wbij jajka do awokado. Ale nie pomiń innych kroków, to zjesz śniadanie jak z instagrama
Wielu z nas lubi potrawy, które nie tylko dobrze smakują, ale i pięknie wyglądają. Jedną z nich jest jajko zapiekane w awokado. Okazuje się, że takie iście instagramowe śniadanie można zrobić w bardzo łatwy sposób.
-
Co dodać do wody, żeby jajka nie pękały? Mój sposób może zadziwić
Co zrobić, żeby jajka nie pękały podczas gotowania? Nie ma chyba nic gorszego, niż nieestetycznie wypływające białko spod skorupek. Można jednak tego uniknąć w bardzo łatwy sposób. Co dodać do wody, żeby jajka nie pękały? Mam na to swój, nieco...
-
Jajka faszerowane nie muszą być nudne. Lubiana przez wszystkich ryba z pewnością podkręci ich smak
Jajka faszerowane z nadzieniem z popularną rybą, którą prawie każdy lubi to jedna z najlepszych przystawek na święta wielkanocne. Co ważne, robi się ją bardzo łatwo i szybko, a wygląda zawsze rewelacyjnie. Podpowiadamy, jak zrobić jajka faszerowan...
-
Na Wielkanoc podaję białą kiełbasę z jajkiem, ale nie w żurku. Ta tarta najlepiej smakuje z majonezem
W tym roku postaw na nowoczesne dania wielkanocne. Kiełbasę i jajko, zamiast wrzucać do żurku, połącz w ciekawą tartę. Wymieszają się w tym daniu dwa najbardziej charakterystyczne składniki Wielkanocy, tworząc obiad, który zniknie ze stołu w...
-
Jajka faszerowane już nigdy nie będą banalne. Nie pieczarki, nie łosoś. To warzywo kocha każdy
Jajka na Wielkanoc to rzecz niemal tak obowiązkowa, jak karp na Wigilię. Jajka w Wielkanoc są wszędzie - w barszczu, w sałatkach i majonezie. Nie brakuje także jajek faszerowanych i te zdecydowanie należą do ulubionych przekąsek Polaków. Dziś mamy...
-
Ten sos do jajek na Wielkanoc to mistrzostwo. Grzyby jeszcze nigdy nie były tak pyszne
Jajka na Wielkanoc to temat rzeka. Wkładamy je do żurku, faszerujemy jakby jutra miało nie być i kąpiemy w majonezie. Jednak dziś podpowiemy wam, jak zrobić sos do jajek, który sprawi, że raz na zawsze zapomnisz o majonezie. Lubisz sos grzybowy?...
-
Zamiast sosu tatarskiego podaj jajka w wiosennej odsłonie. Znikną ze stołu w mig
Jajka w takim wydaniu są idealne na każdą okazję. Osobiście mam zamiar podać je na Wielkanoc, bo wiem, że ich smak przypadnie rodzinie do gustu. Sos, którym są oblane, jest lekki i kremowy, a dodatek warzyw współgra z całą resztą.
-
Co robić ze skorupkami jaj? Na pewno nie wyrzucać. Są jak męski szampon 10 w 1
Co robić ze skorupkami jaj? Większość z nas po prostu wyrzuca je do kosza, nie mając pojęcia o tym, że mają szereg różnorodnych zastosowań. Gdy dowiesz się, jak wspaniałą mocą dysponują skorupki jajek, już nigdy nie trafią do kosza.
-
Jajka w tej wersji są uwielbiane na całym świecie, ale Polacy się krzywią. Pora to zmienić - są pyszne
Polacy kochają jajka i zajadają się nimi na potęgę. Czy to jajecznica, czy faszerowane na Wielkanoc lub w majonezie - zawsze są pycha. Jednak jest taki przepis na jajka, który jest kochany na całym świecie, ale w Polsce słabo się przyjął, a wielka...
-
Jajogrzybki zrobię na Wielkanoc. Kapelusiki nie są z czekolady, a najlepszy jest środek
Zbliża się Wielkanoc i już mnóstwo z nas szuka przepisów na wielkanocne jajka, babki i inne pyszności. Ja także niedawno zaczęłam poszukiwania wielkanocnych inspiracji i trafiłam na YouTube. Znalazłam tam przepis na jajogrzybki, które nie są...
-
Ta sałatka jako pierwsza znika z wielkanocnego stołu. Chyba nikt nie wie, że robię ją w 10 minut
W moim domu wielkanocny stół aż ugina się od sałatek. A że są to święta jajeczne, nie może zabraknąć propozycji z tym składnikiem w roli głównej. Ta sałatka jest pyszna i zawsze jako pierwsza znika z wielkanocnego stołu.
-
Sałatka z tuńczykiem i jajkiem to must have na świątecznym stole. Najlepiej smakuje z tym składnikiem
Sałatka z tuńczykiem i jajkiem to prawdziwy klasyk, który można przygotować w kilka chwil z podstawowych składników. Szukasz pomysłu na prosty i smaczny dodatek? Sprawdź poniższy przepis oraz listę produktów.
-
Ten sos robimy tylko na Wielkanoc, a szkoda, bo jest ultra wyrazisty i ma ciekawą konsystencję
Taki sos jest dostępny w każdym sklepie spożywczym, ale tylko ten domowy ma gwarancję wyjątkowego smaku i aksamitnej konsystencji. Jak przygotować najlepszy tradycyjny sos nie tylko do jajka według przepisu babci ? Podpowiadamy.
-
Na Śląsku tym śniadaniem zajadają się nie tylko górnicy. Wystarczy dodać do jajek treściwą wkładkę
W regionalnych kuchniach i przepisach znaleźć można wiele obłędnych smaków. Jak się okazuję, Śląsk słynie nie tylko z klusek i kapusty, ale i wejecznicy, czyli jajecznicy z dodatkiem nietypowego, acz treściwego składnika. Dzięki tej prostej sztucz...
-
Dodaje do jajecznicy ten produkt, przez co jest idealnie kremowa. Koniec z suchym jak wiór śniadaniem
Zdawać by się mogło, że nie ma nic prostszego w przygotowany jajecznicy, jednak wiele osób nadal serwuje suchą jak wiór wersję, której raczej daleko do ideału. Tymczasem wystarczy dodać do jajek kilka łyżek nabiału, by zyskać puszysty, kremowy i...
-
Ta przedobiadowa poczekajka to must have na Wielkanoc. Zobacz, jak zrobić najlepsze jajka wielkanocne
Jajka wielkanocne warto podać w formie przedobiadowej poczekajki lub zabrać ze sobą w ramach smacznego podarunku dla gospodarzy. Nadziewane jajka można przygotować dzień wcześniej bez straty dla smaku. Szukasz pomysłu na oryginalną przystawkę na...
-
Pasta jajeczna - przepis na prosty i szybki dodatek do kanapek. Zrób ją koniecznie z tym składnikiem
Przepis na pastę jajeczną powinien znać każdy, kto przepada za smacznymi i pożywnymi kanapkami. Świeże pieczywo w połączeniu z kremowym smarowidłem i szczypiorkiem to danie idealne zarówno na śniadanie, jak i kolację. Sprawdź, jak je przygotować.
-
Jak przygotować świąteczną ucztę dla oka? Oto przepis na rubinowe oczka na Wielkanoc
Co zrobić, gdy tradycyjne przepisy się już przejadły? Chcesz zaskoczyć swoich gości? Sprawdź oryginalny przepis na jajka faszerowane w kolorze dojrzałego wina, które nie tylko pięknie wyglądają, ale też dobrze smakują.
-
Kultowe danie z dzieciństwa wraca na salony. Wystarczy kąpiel w jajku i smażenie na złocisty kolor
Czerstwe pieczywo wcale nie musi wylądować w koszu. Wystarczy przygotować jajeczną kąpiel i wrzucić kromki chleba na rozgrzaną patelnię. To przepis, który niemal każdy zna z beztroskich czasów dzieciństwa. Chcąc stworzyć francuską klasykę, godną...
-
Kochaliśmy to w dzieciństwie. Tosty i zapiekanki przy nich to smutek i rozpacz
Chleb w jajku to przysmak, który w dzieciństwie robił nam mnóstwo przyjemności. Najlepszy był z ogórkiem albo pomidorem z cebulą. Ten przepis zna każdy urodzony przed 1990, późniejsze pokolenie może tylko kojarzy. Dziś przychodzimy z przepisem na...
-
Sałatka teściowej królową wielkanocnego stołu? Wystarczy połączyć ten składnik... z owocami
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć klasycznych smakołyków. Jarzynową uwielbia niemal każdy, ale ciekawym zamiennikiem kultowej sałatki będzie jednak przepis teściowej, który skrywa w składzie dość nietypową, owocową niespodziankę. Takie...
-
Pasta jajeczna Magdy Gessler. O jej wyjątkowym smaku decyduje zaskakująca przyprawa
Może być przyrządzona na wiele sposobów, jednak ten, który zaprezentowała Magda Gessler w jednym z odcinków "Kuchennych rewolucji", z pewnością przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym amatorom potraw z jajek. Pasta jajeczna wraca do łask...
-
Czy kolor jajek ma znaczenie? Niby nie, a jednak tak. Wybieraj ten kolor, bo są najzdrowsze
Wiele osób zastanawia się czy kolor skorupek jajek ma znaczenie. Okazuje się, że niby nie, a jednak tak. Kolor skorupki pozwala nam odróżnić najzdrowsze jajka, jednak w przypadku tych, które zazwyczaj kupujemy w sklepie, nie ma to większego...
-
Co na śniadanie zamiast kanapek? Postaw na jajka z piekarnika - są pyszne i kolorowe
Co zrobić na śniadanie, kiedy przejadły się nam już kanapki i jajecznica? Muffinki jajeczne z piekarnika to idealna opcja śniadaniowa, kiedy chcesz zjeść smacznie, zdrowo i dodatkowo nasycić się na długie godziny. Jak je zrobić? Zdziwisz się, że t...
-
Niegdyś koszmar rodem ze stołówki, dziś danie niemal restauracyjne. Jajka w wyrazistym sosie robią furorę
Jedni kochali, inni nienawidzili. Oto przepis na jajko w kremowym sosie musztardowym, które niegdyś było postrachem rodem ze szkolnej stołówki. Dziś to połączenie może wybitnie smakować, a wszystko za sprawą aromatycznych składników i dbałości w...
-
Nikt nie robi takich jajek jak ja. Wychodzą pyszne i nie trzeba obierać
Gdyby w pewnej chwili z powierzchni ziemi zniknęły jajka, wielu z nas załamałoby się z rozpaczy. Jajka jemy praktycznie cały czas - na śniadanie, na przekąskę, w ciastach i prawda jest taka, że z jajek można zrobić mnóstwo pysznych rzeczy....