jesienne przepisy
-
Co można zrobić z dyni? Przepisy na jesienne dania, przekąski i wypieki z sezonowego warzywa
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, która często gości w polskich domach. Sezonowy rarytas można przygotować na wiele smacznych sposobów. Wśród tych najbardziej popularnych jak zupa krem czy zapiekana z dodatkami warto wyróżnić smaczne makarony,...
-
Jak długo gotować grzyby? Ten szczegół jest kluczowy dla smaku i bezpieczeństwa
Czas gotowania grzybów ma znaczenie! Każdy gatunek wymaga odpowiedniej obróbki termicznej przed podaniem. Jak się okazuje, od niej zależy nie tylko smak, ale i bezpieczeństwo. Aby uniknąć nieprzyjemności, pamiętaj o tych ważnych czynnikach.
-
Jesienny makaron z kremem marchewkowym. Przepis Matteo Brunettiego urzeka prostotą i aromatem
Jesienne przepisy bazują głównie na sezonowych produktach. Matteo Brunetti podzielił się recepturą na ekspresowy i wyjątkowo smaczny makaron z kremem z marchewki. To niecodzienne połączenie tworzy spektakularną kompozycję. Wystarczy kilka...
-
Schab w sosie grzybowym. Klasyka gatunku w jesiennej odsłonie. Smaku doda odrobina wytrawnego trunku
Jeśli szukasz przepisu na wykwintny, domowy obiad, przepis na schab w sosie grzybowym sprawdzi się idealnie. Mięso w połączeniu sezonowymi rarytasami wręcz rozpływa się w ustach. Smak podkreśli dodatek wytrawnego, czerwonego wina. Tak przygotowane...
-
Świeży makaron z dwóch składników. Dynia przygotowana w ten sposób zachwyci podniebienie
Świeży makaron wyłącznie z dwóch składników. Przepis włoskiego kucharza zaskakuje prostotą i wyjątkowym składnikiem. Wystarczy połączyć dynię z mąką, zagnieść ciasto i gotowe! Kolorowa, smaczna pasta z sezonowego warzywa świetnie smakuje z serami,...
-
Placki z dyni. Oryginalne pancakes w jesiennej wersji. Wystarczy połączyć kilka składników
Placki z dyni to oryginalny przepis na jesienne pancakes z sezonowych warzyw. Puszyste, delikatne i kolorowe racuchy to must have domowego menu. Wystarczy kilka prostych składników, mus z pieczonej dyni i gotowe! Rumiane placki można podać ze...
-
Ciasto ze śliwkami i kruszonką z przepisu hotelowej kucharki. Sekret smaku tkwi w prostocie i sezonowych owocach
Domowe wypieki w okresie jesiennym pachną i smakują sezonowymi owocami. Ciasto ze śliwkami i kruszonką to klasyka gatunku. Sekret smaku tkwi w połączeniu słodkiego ciasta z kwaśnymi owocami. Dodatek kruszonki nadaje całości charakteru i przyjemnej...
-
Blogerka podzieliła się przepisem na dyniowe pierogi leniwe. Nic, tylko palce lizać!
Wśród jesiennych obiadów i rarytasów nie może zabraknąć przepisów bazujących na sezonowych warzywach i owocach. Dyniowe pierogi leniwe z przepisu Ani Zyśk to prawdziwy hit. Delikatne i mięciutkie kluseczki spróbowane raz, na stałe wpiszą się w...
-
Zupa ze świeżych grzybów. Babcia zdradza recepturę - bulion będzie kremowy i aromatyczny
Zupa ze świeżych grzybów to prawdziwy jesienny rarytas. Najlepszy smak uzyskamy, stosując tradycyjny przepis babci. Domowa receptura sprawi, że bulion będzie kremowy, aromatyczny i rozpieści wszystkie zmysły. Ważnym składnikiem jest... masło!
-
Zupa z dyni - przepis na aromatyczny i pełen smaku obiad. Orientalne dodatki rozgrzeją w chłodne dni
Zupa z dyni to prawdziwa królowa wśród jesiennych zup. Można przygotować ją na wiele sposobów - świetnie smakuje w klasycznej, prostej wersji, ale także z oryginalnymi, orientalnymi dodatkami. Warto wykorzystać inne, sezonowe produkty. Efekt?...
-
Zrobiłam dojrzewający boczek. Włoska pancetta może się schować
-
Najlepsze mięso na Wielkanoc? Domowa szynka z solanki powali cię na kolana
-
Dzieci chcą wiedzieć więcej o bezpieczeństwie w sieci. I liczą na rodzicówMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Biała kiełbasa na Wielkanoc - przepis. Podkręcisz smak łyżką ostrego dodatku
-
Piękna, rumiana i apetyczna - taka właśnie powinna być ćwikła. Dodaj ten składnik, a buraki nie zszarzeją
- Sernik z przepisu babci. Dzięki tym składnikom jest puszysty jak chmurka
- "Nie polecam trzymać tego w domu". Trik na naturalny nawóz
- Wielkanocny klasyk - domowy pasztet. Będą grzyby i wątróbka, ale nie będzie bułki
- Zupa szczawiowa to pomysł na znakomite danie
- Pankejki. Połącz mleko z lekkim serkiem, a będą pyszniejsze niż zawsze
-
Babcia Zosia zdradza, jak zrobić najlepsze knedle ze śliwkami. Sekretem jest ciasto z tym dodatkiem
Wśród tradycyjnych dań mącznych nie może zabraknąć knedli ze śliwkami. Sezonowe owoce otoczone ciastem z babcinego przepisu wypadają bezkonkurencyjnie na tle innych klusek. Za tradycyjnym smakiem dzieciństwa stoi jeden składnik - kluczowy jest...
-
Pieczona dynia - jesienny rarytas w nietypowej odsłonie. Dwa składniki podkreślą smak warzywa
Sezonowe warzywa to prawdziwy rarytas zwłaszcza jesienią. Pieczona dynia to baza wielu przepisów, a także smaczna przekąska. Połączona z oryginalnymi dodatkami tworzy smaczny i aromatyczny duet. Sprawdź jak przygotować warzywo w łatwy i szybki...
-
Zupa z pieczonej dyni - przepis na pyszny obiad z pikantną nutą. Maryla Rodowicz dodaje do niej jeden dodatek
Jesień w kuchni to prawdziwe bogactwo smaków, kolorów i aromatów. Zupa z pieczonej dyni to flagowe danie z sezonowych warzyw. Kremowa, aromatyczna i rozgrzewająca sprawdzi się świetnie w chłodniejsze dni. Pikantny dodatek doda charakteru i podkreś...
-
Niezawodny przepis na szarlotkę, która smakuje jak u babci. Uważaj, które jabłka wybierasz
Przepis na szarlotkę z jesiennych jabłek to prawdziwa klasyka wśród wypieków. Wybór odpowiedniego gatunku owoców okaże się kluczowy. Najlepiej sprawdza się słodko-kwaśne odmiany, które w połączeniu z kruchym ciastem tworzą idealny duet. Babcina...
-
Owoce pigwowca - kiedy zbierać? Przygotujesz z nich pyszne, domowe przetwory
Pośród klasycznych przetworów w spiżarni nie może zabraknąć także aromatycznych i słodkich wyjątków, które wyśmienicie podkreślą każdy deser czy śniadanie. Produktem często niedocenianym są owoce pigwowca. Kiedy je zatem zbierać? Sezon zbliża się...
-
Domowa przyprawa do grzańca - bo po co polegać na gotowcach? [PRZEPIS]
Sezon jesienno-zimowy to czas na grzańca. O tej porze grzane wino lub piwo zawsze pojawiało się w menu barów i restauracji. Jak zrobić je samodzielnie? Zacznijcie od przyprawy do grzańca domowej roboty