kalafior

Więcej o:

kalafior

  • Kotlety z kalafiora na 3 sposoby: przepisy krok po kroku

    Lubisz eksperymentować w kuchni? Chcesz być na bieżąco z kulinarnymi nowinkami? Więcej podobnych artykułów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl. Kotlety z kalafiora na 3 sposoby - prezentujemy doskonałe przepisy na aromatyczne warzywne kotlety, które możesz zjeść jako składnik klasycznego

  • Zupa kalafiorowa - poznaj wyjątkowe przepisy na znakomity obiad z kalafiora

    Zupa z kalafiora - dlaczego warto jeść zupy w okresie jesieni i zimy? Zupa z kalafiora jest pożywna i posiada mnóstwo właściwości prozdrowotnych. Zanim przejdziemy do przedstawienia konkretnych przepisów, zajmijmy się zaletami spożywania zupy kalafiorowej: Spożywanie zup chroni przed wrzodami Zupy

  • Nadziewany kalafior - genialny patent na efektowny obiad [PRZEPIS]

    Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl. Nadziewany kalafior - patent na niebanalny obiad Kalafior to kopalnia witamin i innych składników, które świetnie wpływają na nasze zdrowie. Szkoda, że pomimo tego wiele osób aż wzdryga na myśl o jego zjedzeniu. Sposobów na jego przygotowanie, by

  • Steki z kalafiora, kotleciki, a może kiszony? Kalafior na trzy sposoby

    Steki z kalafiora. Składniki: kalafior, 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła, 3 łyżki bułki tartej, 1 łyżka pestek dyni, 1 łyżka pestek słonecznika, 1 łyżka pietruszki, sól i pieprz. Steki z kalafiora. Przygotowanie: Umyj kalafiora i pokrój go na grube plastry. Każdą część posmaruj oliwą i posyp nieco solą

  • Kalafior zapiekany: pomysł na szybkie i smaczne danie

    Zapiekany kalafior: samodzielne danie czy wymarzony składnik sałatek? Zapiekany kalafior jest wyrazisty w smaku, a przy tym delikatny w konsystencji. Można go pałaszować samodzielnie, ale będzie też świetną bazą do stworzenia innych dań. Z użyciem zapiekanego kalafiora można skomponować między

  • Ile gotować kalafiora? Jak uniknąć nieprzyjemnego zapachu? Wyjaśniamy

    Ile gotować kalafiora? Kalafior to świetne warzywo podczas diety. Dzięki niemu tracimy zbędne kilogramy, a z racji tego, że jest dość syty, nie chodzimy głodni. Kalafior chroni również organizm przed wrzodami. O jego właściwościach można by mówić długo, ale nie wiemy jeszcze, ile gotować kalafiora