kanapka
-
Pomysły na pasty do kanapek - proste przepisy dla każdego
Bajecznie prosta pasta jajeczna, aromatyczna pasta z makreli, a może pasta z tuńczykiem? Fani kanapek często siegają po rozmaite smarowidła, ponieważ jest to idealny zamiennik wędlin i serów. Przygotowanie pasty kanapkowej jest niezwykle proste, a...
-
Panini - przepis na włoską kanapkę prosto z grilla. Nie zapomnij o dużej ilości sera i ziołach
Panini - przepis na tę grillowaną kanapkę rodem z Włoch warto wypróbować, jeśli mamy ochotę na nieco inną wersję pieczywa z dodatkami. Jak przygotować panini?
-
Brak tuńczyka w tuńczyku. Zbadano próbki farszu z popularnej sieciówki
Znana sieciówka musi powalczyć o zaufanie wśród klientów. Badania wykazały, że w kanapce z tuńczykiem, którą oferuje... nie ma DNA tej ryby.
-
BLT, PBJ, croque madame, czyli słynne kanapki świata. Co jedzą za granicą?
To chyba najbardziej popularny rodzaj jedzenia. Gdy się spieszymy - kanapka. Gdy szykujemy przekąskę do pracy albo na wycieczkę - kanapka. Gdy nie ma pomysłu na nic innego - kanapka. Jednak nie jesteśmy w tym osamotnieni, bowiem serwuje się je w...
-
Kanapki to nasza codzienność. A czy wiecie skąd wzięła się ich nazwa?
Kanapki pojawiają się na naszych stołach codziennie. Na śniadanie, na kolację, w pracy, w szkole, gdzieś między gonitwą obowiązków... A czy zastanawialiście się kiedyś, skąd wzięła się ich nazwa? I czy "kanapka" to tylko "kanapka"?
-
Do McDonald's wróciła sezonowa kanapka. Klienci ustawiają się w długich kolejkach
"Kanapka Drwala" ponownie pojawiła się w McDonald's. Pod restauracjami, w punktach drive thru, ustawiają się kolejki. W niektórych trzeba czekać nawet kilkadziesiąt minut.
-
Pasztet drobiowy. Przedstawiamy proste porady jak upiec pasztet drobiowy, aby smakował jak u mamy
Domowy pasztet drobiowy to potrawa znana i lubiana przez wszystkich. Często sięgamy po ten przysmak, gdy chcemy zaskoczyć naszych gości. Mimo tego, że na naszych stołach pojawia się zwykle podczas świątecznego obiadu, przepis na pasztet drobiowy...
-
Burger King stworzył burgera dla poznaniaków. Nietrudno domyślić się, co włożyli do Whoppyra
Przez najbliższe dni poznaniacy mogą delektować się całkiem nowym, ciekawym burgerem w ofercie Burger Kinga. Polski zarząd sieciówki postanowił docenić lokalne smaki - kanapce nadano typowo poznański szlif.
-
Bajgle lub bułki z czterech składników i bez drożdży, gotowe już w pół godziny! Perfekcyjne śniadanie
Znacie to: weekendowy poranek, chciałoby się zjeść świeżą bułkę, ale nie chce się iść do sklepu? A samodzielnie robione? Żeby w ogóle wyrosły, potrzeba najmarniej godziny. Jest sposób - śniadaniowe bajgle lub bułki gotowe w 30 minut.
-
Pasta z makreli i jajek. Przepis na zdrową, rybną przekąskę
Pasta z makreli i jajek jest znanym wszystkim przepisem. Tradycyjnie sięgamy po nią w piątki, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by przyrządzać ją każdego dnia tygodnia. Do jej przygotowania potrzebujemy niewielu składników i niewiele czasu....
-
Ogórki kiszone - przepis Magdy Gessler. Lubiana restauratorka dodaje składnik, o którym rzadko się już pamięta
-
Kiedy należy solić rosół? Zły moment skutecznie pozbawi go smaku. "Ma puszczać oczka aż do sumy"
-
Domowy izotonik najlepszy na upały. Zrobisz go szybko i tanio, a nawodni lepiej niż woda
-
Ile soli do ogórków małosolnych? Są konkretne proporcje, których warto się trzymać
-
Genialna fasolka po bretońsku. Przepis wygrzebany z szuflady babci
- Wędliny w lodówce - jak je odpowiednio przechowywać? Te wskazówki pozwolą przedłużyć ich świeżość
- Czy można jeść pomidory z kiełkami w środku? Ekspertka rozwiewa wszelkie wątpliwości
- Brownie z fasoli - ciasto bez mąki, które zawsze wyjdzie idealne. Zdrowsza wersja tradycyjnego deseru
- Zupa truskawkowa z makaronem to słodki smak wakacji. Zobacz, jak ją szybko i łatwo przygotować
- Dżem wiśniowy, czyli smak lata w słoiku. Zobacz, jak zrobić smaczny przetwór
-
Knysza - przysmak z Dolnego Śląska, czyli kebab po polsku. Jak to się robi? [PRZEPIS]
Knysza jest bardzo dobrze znana mieszkańcom Wrocławia i całego Dolnego Śląska. Ci, którzy raczej w te rejony Polski nie zaglądają, mogą nie znać tej potrawy lub mylnie utożsamiać ją ze "spolonizowanym" kebabem. Jak przyrządzić to danie?
-
Czym jest i jak zrobić pumpernikiel?
Pumpernikiel jest bardzo zdrowym chlebem na zakwasie, wypiekanym z mąki żytniej, o bardzo niskim indeksie glikemicznym. Poleca się go osobom, które chcą zrzucić kilka kilogramów. Jest jednak tak smaczny, że powinny go również spróbować osoby, któr...
-
Jak zrobić jajka po benedyktyńsku? Zrób śniadanie jak mistrz!
Przepis na jajka po benedyktyńsku, czyli doskonałe danie na wykwintne śniadanie, wbrew pozorom nie jest taki trudny. Jajka w koszulce z grzankami i pysznym holenderskim sosem to idealny sposób, by świetnie rozpocząć każdy dzień (choć najlepiej jeś...
-
Jak zrobić bruschette? Pyszna i bardzo łatwa przekąska albo przystawka dla twoich gości
Bruschetta to łatwe danie, które możesz wykorzystać jako szybką przekąskę dla siebie i twoich bliskich lub przygotować jako przystawkę dla gości podczas domowej kolacji. Jedno jest pewne, smak pomidorów w połączeniu z oliwą i bazylią to włoski zna...