kapusta kiszona

Więcej o:

kapusta kiszona

  • Surówka z kapusty kiszonej - bomba witaminowa do obiadu

    jest to ocet, możesz taką kapustę od razu odłożyć na półkę. Składniki dobrej kapusty kiszonej to kapusta i sól (ewentualnie marchewka). Na bazarkach proś o spróbowanie kapusty – łatwo wyczujesz, czy jest prawdziwie kiszona, czy zakwaszana octem. Surówka z kiszonej kapusty – przepis

  • Domowa kapusta kiszona - słoik ze zdrowiem

    Domowa kapusta kiszona - składniki: 5 kg kapusty 500 g marchewki 80-90 g soli Domowa kapusta kiszona - sposób przygotowania: Kapustę szatkujemy, marchewkę ścieramy na tarce. Mieszamy, przekładamy porcję do miski, posypujemy częścią soli. Kładziemy kolejną warstwę kapusty z marchewką, solimy i tak

  • Kiszenie kapusty: ile soli na 1 kg kapusty?

    przebiega w ten sam sposób co kiszenie w beczce. Pamiętać tylko trzeba o odpowiednim przygotowaniu naczynia - uprzednio zawsze należy je wyparzyć.  Zobacz też: Surówka z kapusty kiszonej - bomba witaminowa do obiadu

  • Żurek a barszcz biały. Czy znasz różnicę?

    przygotowuje się na zakwasie z mąki pszennej, którą z powodzeniem można zastąpić po prostu kwaśnym mlekiem lub kapustą kiszoną. Tymczasem żurek gotujemy głównie na zakwasie z mąki żytniej. Różnica między żurkiem a barszczem białym jest też taka, że ten pierwszy stosuje się w formie tak zwanej zalewy do

  • Szamotuły wołają: A wej, jo sa! Tu jestem! Znajdźcie mnie!

    z kapustą kiszoną lub twarogiem i polewka – zupa z gotowanej maślanki. UFO i plener rzeźby Szamotuły, choć mocno koncentrują się na pielęgnowaniu tradycji i kultury ludowej, nie zapominają o współczesności. - W naszym mieście z sukcesami działa Szamotulski Ośrodek Kultury (SzOK), który