kapusta wigilijna

Więcej o:

kapusta wigilijna

  • Kapusta wigilijna- sprawdź prosty przepis na wigilijne danie

    samodzielnie. Sprawdź prosty przepis na kapustę z grzybami i ciesz się swoją pierwszą własnoręcznie przygotowaną kolacją wigilijną. Kapusta na wigilię: przepis krok po kroku Alternatywna nazwa kapusty na wigilię to bigos wigilijny. Dowiedz się, jak powstaje kapusta wigilijna i które składniki będą Ci potrzebne

  • Kapusta postna vel kapusta wigilijna - nasz świąteczny bestseller

    ) kapusty postnej bez oleju i zasmażki to około 80 kcal. Kapusta wigilijna z olejem i zasmażką będzie o wiele bardziej kaloryczna. Kapusta postna: przepis Składniki: 1 duża cebula 2 kg kiszonej kapusty 80 ml oliwy po 10 ziarenek jałowca ziela angielskiego i pieprzu 4 liście laurowe 4 ząbki czosnku 70 g

  • Kapusta z grochem na Wigilię. Proste przepisy na aromatyczną kapustę wigilijną

    . I choć po kapustę sięgamy chętnie cały rok, to ta w wersji grochem, w czasie wigilijnej kolacji smakuje naprawdę wyjątkowo. Jak ją przygotować? Kapusta z grochem. Jak zrobić kapustę wigilijną? Na początku najważniejszym elementem będzie przygotowanie grochu, gdyż musimy moczyć go całą noc w wodzie, a dopiero

  • Kapusta z grzybami na Wigilię. Przepis na tradycyjne postne danie

    przy tym są bardzo zdrowe. Kapusta z grzybami wigilijna - przepis Składniki: główka kapusty słodkiej i / lub 1/2 kg kapusty kiszonej 2 cebule kilka ugotowanych grzybów suszonych 3-4 łyżki oleju Kapusta wigilijna - sposób przygotowania: Główkę kapusty potnij na ćwiartki, ugotuj na miękko. W drugim garnku ugotuj kapustę

  • Zostało ci jedzenie po świętach? Sprawdź, co i jak można zamrozić

    Po świętach zwykle zostaje sporo jedzenia. Nie każdy wie, co z nim zrobić, a wyrzucać nie warto. Oto lista potraw, które możemy włożyć do zamrażarki i zjeść później: - bigos i kapusta wigilijna - zamrożone można przechowywać do sześciu miesięcy, warto przed mrożeniem podzielić na mniejsze porcje

  • Wigilia w duchu zero waste. Czy to się da zrobić?

    , niektóre ciasta) lub zawekować (np. wigilijny barszcz, kapustę wigilijną) i przypomnieć sobie smak świąt za kilka tygodni. Jeśli nie będziecie mogli patrzeć już na świąteczne wypieki, pokruszcie je (najlepiej wykorzystać słodkości z ciasta, bez masy), dodajcie herbatniki (nadadzą się również pierniczki