kiszona kapusta
-
Jak kisić kapustę? Tak to robiły nasze babcie. Wrzuć trzy składniki i postępuj według prostych wskazówek
Kiszona kapusta to prawdziwy przysmak. Dlaczego warto ją przygotować? Świetnie sprawdzi się jako podstawa surówki, a zasmażana będzie rewelacyjnym dodatkiem do obiadu. Aby dobrze ukisić kapustę, wystarczy trzymać się kilku prostych zasad. Tych...
-
Dania z kiszoną kapustą - kotlety z kapusty, bigos lub śląski obiad. Ty wybierasz
Dania z kiszoną kapustą cieszą się dużym zainteresowaniem w Polsce. Nic w tym dziwnego. Można wręcz pokusić się o stwierdzenie, że kiszona kapusta jest wpisana w naszą kulinarną tradycję. Przedstawiamy kilka prostych przepisów na dania z kiszonej...
-
Treściwy obiad z kiszoną kapustą w swojskim stylu. Przy nim bigos wypada blado
Sposobów na podanie znanych nam składników jest wiele, ale nie każdy okazuje się dobry. Jednak ten przepis z pewnością będzie smakować każdemu. To innowacyjna metoda na podanie kiszonej kapusty, która sprawia, że mięso jest delikatne i miękkie. Ra...
-
Jak zrobić surówkę z kiszonej kapusty? Dodaj te dwa składniki, a mąż poprosi o więcej
Surówka z kiszonej kapusty była przed laty jednym z najpopularniejszych dodatków do obiadu. Wszystko za sprawą faktu, że w niemal każdym domu znajdował się słoik z kiszonkami. Wystarczyło przynieść go z piwnicy, dodać kilka składników i gotowe. Na...
-
"Gdy widze kwaśnice to kwice". Poznaj tradycyjny przepis braci Golec na góralską zupę
Regionalna kuchnia ma w sobie wiele magii. Wszystko za sprawą przepisów przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Kwaśnica braci Golec jest przykładem tego jak pyszna, tradycyjna zupa może stać się przepisem na muzyczny hit. Przepis na tradycyjne...
-
Jak zrobić surówkę z kiszonej kapusty? Prosty przepis i aromatyczny dodatek uświetni każdy obiad
Surówka z kiszonej kapusty to przepyszny i bardzo zdrowy dodatek niemal do każdego obiadu. Oczywiście zazwyczaj zajadamy się nią w towarzystwie ziemniaków i smażonej ryby, ale pasuje także do gulaszu lub schabowego. Jak zrobić surówkę z kiszonej...
-
Surówka z kiszonej kapusty - uniwersalny dodatek do obiadu i prawdziwa bomba witaminowa
Surówka z kiszonej kapusty to klasyka w polskiej kuchni. Smaczny i uniwersalny dodatek do obiadu to także naturalny probiotyk i bomba witaminowa. Istotna jest jednak jakość warzywa i oczywiście dodatki. Jesienne rarytasy nadadzą całości charakteru...
-
Krokiety z kapustą i grzybami. Jak smażyć, aby były chrupiące? Panierka ma duże znaczenie
Krokiety z kapustą i grzybami to danie, na które czekamy niemal cały rok. Choć wielu z nas przygotowuje je głównie przed świętami Bożego Narodzenia, to jednak ich smak sprawia, że chętnie przyrządzamy je bez okazji. Połączenie kwaskowej kapusty i...
-
Kapuśniak będzie bardziej aromatyczny, jeśli wykorzystasz patent z majerankiem. Tu przyda się patelnia
Kapuśniak to zupa, która chyba się nie nudzi. Przepis jest bardzo prosty, a najlepszy kapuśniak wychodzi oczywiście na żeberkach. Nie mniej ważne są także przyprawy - dziś dowiesz się, jak "wycisnąć" z majeranku maksimum aromatu. To będzie najleps...
-
Przepis na kapuśniak idealny. Klasyczna polska zupa na chłodne dni. W czym tkwi sekret tego przepisu?
Kapuśniak z kiszonej kapusty to idealny pomysł na obiad w ostatnie chłodne dni zimy. Bez wątpienia to jedna z ulubionych zup Polaków. Kwaśna i aromatyczna - rozgrzeje i zaspokoi nawet wilczy głód. Przygotowanie jest proste i nie zajmie wiele czasu...
-
Zostały ci ziemniaki z obiadu? Zobacz, co możesz zrobić z nich na kolację
-
Moja siostra szybko obiera jajka. Trik z łyżką jest genialny
-
Jest jadalny, ale nawet nie myśl o tym, by go zabrać. "Bardzo rzadki"
-
Tak wrócisz z pełnym koszem borowików. Mykolożka radzi, na co patrzeć w lesie
-
Miodownik - przepis, o który sąsiadki będą się bić. Słodkie ciasto to hit
- Najlepsze gruszki w occie cioci Asi z Radomia. Ważna jest jedna przyprawa
- Pyszna i sycąca zupa z dyni. Będzie lepsza, niż się spodziewasz, ale zrób pewien trik
- Lewandowska wie, jak zrobić pyszne racuchy. Dodaje do nich ten składnik
- O tych kotletach każdy będzie mówić każdy. To nie wołowina, czy kurczak
- Łazanki - przepis babci na inflacyjny obiad. Robi się błyskawicznie
-
Pierogi z kapustą i grzybami - przepis na świąteczne pierogi na Wigilię i Boże Narodzenie
Pierogi z kapustą i grzybami to najpopularniejsze pierogi wigilijne - pojawiają się na bardzo wielu polskich stołach. Doskonale smakują zarówno w Święta, jak i na co dzień, można je mrozić, odgrzewać i odsmażać. Jak je przyrządzić? Sprawdź nasz...